Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - ladov

#1
Lading av Tesla / Sv: Supercharging ikke belastet
torsdag 23. mars 2023, klokken 21:52
Mistet du tilgangen til superladerne i etterkant du også? Det økonomiske er ikke det som bekymrer meg mest, det er ikke store beløpet og det har uansett blitt refundert. Problemet er at jeg i praksis ble stengt ute fra superladernettet i flere uker. Det var hell i uhellet at det skjedde langs en strekning som kanskje har verdens beste hurtigladetilbud.
#2
Lading av Tesla / Sv: Supercharging ikke belastet
lørdag 25. februar 2023, klokken 14:41
Etter en purring til har Tesla nå refundert det jeg betalte for den ladingen jeg ble feilbelastet. Det tok sin tid. Det er vel 5-6 uker siden jeg opprettet sak nr2 hos dem.

I siste samtale med dem nevnte jeg at jeg hadde utskrift av bompasseringer 10 mil unna som dukomentasjon på at jeg ikke kunne ha ladet sesjon nr2. Enten tok de meg på ordet eller så fant de noe rart i egne logger for jeg slapp å sende utskrift av bompasseringer.

Har ikke fått noe svar på hva som var galt da og det bekymrer meg litt siden dette fort kan skje igjen.
#3
Lading av Tesla / Sv: Supercharging ikke belastet
lørdag 21. januar 2023, klokken 11:57
Om det er gave fra Tesla er det hyggelig, litt værre om andre må betale din lading. Ikke at det er din skyld selvfølgelig.

Jeg har for øvrig laget sak hos support om dette, etter snart 2 uker har jeg ikke fått noen løsning. Har purret dem en gang allerede. Om det betyr at de ikke gjør noe eller er i full panic mode aner jeg ikke.
#4
Lading av Tesla / Sv: Supercharging ikke belastet
fredag 06. januar 2023, klokken 22:19
Sitat fra: DagfinnN på fredag 06. januar 2023, klokken 22:17
Sitat fra: ladov på fredag 06. januar 2023, klokken 19:44
I romjula sluttet superlading å virke med den misvisende feilmeldingen i bilen at jeg måtte legge til et gyldig kort på profilen min(det hadde jeg allerede). Det passet jo dårlig siden jeg faktisk var på tur da og det hjalp ikke at Tesla ikke tok telefonen. Ga opp etter to timer i kø og ladet hos eviny i stedet(betalte med vipps faktisk).
Gav opp etter 2 timer??
Imponerende - jeg hadde gitt opp 10 minutter :)
Var på veien så det var ikke så mye annet å finne på.
#5
Lading av Tesla / Sv: Supercharging ikke belastet
fredag 06. januar 2023, klokken 19:44
Eller kanskje noen andre må betale for din lading?

Jeg tror kanskje jeg har endt på andre siden av et sånt problem. I romjula sluttet superlading å virke med den misvisende feilmeldingen i bilen at jeg måtte legge til et gyldig kort på profilen min(det hadde jeg allerede). Det passet jo dårlig siden jeg faktisk var på tur da og det hjalp ikke at Tesla ikke tok telefonen. Ga opp etter to timer i kø og ladet hos eviny i stedet(betalte med vipps faktisk). Så laget jeg en service-sak og etter en uke fant de 'løsningen'. Jeg hadde en ubetalt regning i appen! Det vil si, den hadde ikke vært synlig før. Det som var skikkelig rart var at jeg fikk regning på superlading en dag jeg allerede hadde betalt. Det var ikke helt rett frem å finne det ut men jeg har altså to ladesesjoner for den dagen(rett før jul) på til sammen 78kWh. Den første ladesesjonen var grei nok, tidspunktet stemte med da jeg ladet, den andre sesjonen er bare merkelig, på det tidspunktet var jeg minst 10 mil unna.

Så langt aner jeg ikke hva som har skjedd men det ser ut som jeg har måttet betale for en annens lading. Den første service-saken er lukket som 'løst' med henvisning til at 'vi driver ikke med fakturering' så jeg har laget et par henvendelser til til brukerstøtte for å få en forklaring.

Det *kan* hende at noen har hacket superladeren for å stjele strøm på andres bekostning men jeg tror helst at det er en teknisk feil hos Tesla som gjør at superladesesjonen ble stående åpen etter at jeg hadde avsluttet lading så en annen bare kunne fortsette å lade på min konto.
#6
Hentet bil i Drammen på mandag. Kom 3 minutter etter oppsatt tid og sto ytterligere 10 minutter i kø før det var vår tur og vi kunne gå rett ut til bilen. :)

Den sto der da vi kom, lett å kjenne igjen siden det var den eneste med hvite seter. :)
#7
Da har jeg fått leveringsdato i drammen 5/12. VIN i kildekoden indikerer kinabil enda jeg spesifierte tyskland. Med tanke på at jeg bestilte i januar kunne de godt sagt fra før, jeg kunne hatt bil før sommeren som egentlig var planen(og som de sa ville gå). :(
#8
Sitat fra: snakkesalig på tirsdag 15. november 2022, klokken 18:12
Berlinbil ned hvitt interiør får du vel ikke på lang tid.
Så vidt jeg vet har det kun blitt produsert *1* bil med hvitt interiør i Berlin så langt. Det skjedde tidligere i høst da de testet ut de nye fargene etter omleggingen av produksjonen.

Venter selv på bil med hvitt interiør fra Berlin. Sjekker Tobias Lindh sine dronevideoer over fabrikkområdet med en gang de slippes for å se etter bilen min. Siste kom i går kveld. Ingenting så langt. :(

Intet VIN-nr ennå, bestilte i januar..
#9
Bestilte tysk bil med hvitt interiør i januar..ikke noe sjakktrekk. Har fortsatt ikke VIN og så vidt jeg vet lages det fortsatt ikke biler med hvitt interiør der ennå. :(
#10
Da fikk jeg også ny EDD etter at den har vært borte i flere uker. Samme som flere andre, 8/11-3/12. Ingen VIN da. Står den i klartekst eller må jeg grave det frem fra kildekoden?
#11
Bestilte i januar, H/H LR fra Berlin. EDD var i løpet av november men ble borte i slutten av september. Svarte Ja på SMS i går men har fortsatt ikke fått tilbake EDD i hverken app eller nettside. :(
#12
Bestilling og levering / Sv: Når kommer Y LR fra Berlin?
fredag 02. september 2022, klokken 12:57
Jeg venter på TMY-LR fra Berlin med *hvitt* interiør.

I følge denne artikkelen har det blitt produsert *en* bil med hvitt interiør i Berlin så langt. :p
https://www.teslarati.com/tesla-giga-berlin-deep-crimson-paint-photos/
#13
Bestilling og levering / Sv: Når kommer Y LR fra Berlin?
søndag 28. august 2022, klokken 22:08
At Tesla ikke lenger ønsker å la kundene spesifisere produksjonsland er greit nok, for nye kunder. Men de har jo tross alt sagt ja allerede for en hel del, litt dumt å gå tilbake på det nå.
#14
Bestilling og levering / Sv: Når kommer Y LR fra Berlin?
lørdag 20. august 2022, klokken 18:07
Sitat fra: Thob på lørdag 20. august 2022, klokken 10:53
For meg er det uforståelig at endel absolutt skal ha Berlin-produsert bil. Hvorfor? Jeg har selv hatt en mic-Y og den var perfekt sammenskrudd. De andre jeg har sett har også vært feilfrie, og det er også den gjengse oppfatningen at bilene derfra har høy kvalitet og meget lite feil. Har også testet og sett noen Berlin-YP (trolig tidlig produksjon) og de var ikke perfekte. Bla skjevt montert baklykt, løst takpanel etc. Berlin-bilene blir sikkert bedre og bedre fremover, men syns det er rart at mange absolutt må ha bil fra Berlin uten noe åpenbar god grunn for det
For meg er det mer politisk enn teknisk. Jeg bestiller heller en bil bygget i et demokrati enn en bil bygget i et diktatur. Og ja, jeg er klar over at 'alt' vi kjøper uansett er produsert i Kina men det er bedre å gjøre litt enn å gjøre ikkeno.
#15
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
tirsdag 02. august 2022, klokken 22:24
Sitat fra: Cato76 på mandag 23. mai 2022, klokken 11:53
Sitat fra: Handyman på tirsdag 26. april 2022, klokken 15:48
Sitat fra: Cato76 på tirsdag 26. april 2022, klokken 15:25
Opplever ofte at ryggekameraet lægger (som ungdommen sier). Bildet har også fryst et par ganger. F.eks etter å ha vært på butikken og kommer hjem, setter bilen i R og ser parkeringsplassen utenfor butikken på skjermen... (må si at jeg skvetter litt  :o) Både læggingen og frysingen av bildet er jo direkte farlig, for plutselig kan det komme folk bak bilen som jeg ikke får med meg.. Må si at jeg rygger mer og mer på gamlemåten, altså med speil. 

Skal inn med bilen for noen andre ting, men ønsker å høre om det er andre som har opplevd dette og fått det fikset?
Jeg har opplevd at slike problemer har vært knyttet til spesifikke SW-versjoner.

Da leverte jeg akkurat bilen på serviceverksted i Porsgrunn. Blir ganske frustrert over hva som er "Tesla-standard".. Han som tok inn bilen sier at ryggekamera-bilde som fryser er helt normalt på denne bilen. Jeg nevnte at jeg har hatt Tesla siden 2013 og det har ikke vært tilsvarende problemer på de tre forrige bilene, men han påpekte igjen at dette var normalt på Model 3 (skulle tro at utviklingen gikk fremover på 9 år..). Jeg har forresten oppdatert flere SW versjoner, men feilen er der fortsatt.

Jeg nevnte også at utvendig temperaturmåler viser feil på vinteren. Her kan for eksempel bilen vise 10 pluss grader imens det er noen minusgrader ute. Dette var visst også en vanlig feil på TM3 med varmepumpe. Grunnen var at temperatursensoren var satt bak spjeldene som åpner og lukker seg fremme. Dersom det la seg snø eller is på disse så kunne spjeldene stå fast og temperatursensoren fikk ikke riktig avlesning.

Begge disse feilene kan utgjøre en viss risiko. Bruker man ryggekamera og bildet fryser så kan det jo komme noen bak bilen uten at en ser dette, ja jeg kan bruke speil også men hensikten med et ryggekamera er jo at en skal kunne rygge etter dette.
Angående feil måling av utetemperatur, så gir jo dette en indikasjon av kjøreforhold. Feil avlesning slik som mitt tilfelle kan gjøre at en kjører etter forholdene som en får opp på skjermen, men nå kan jeg ikke stoler på dette heller....

Er det noen andre med samme erfaringer og eventuelt har fått andre svar fra Tesla?
At noe er 'normalt' er ikke det samme som at det skal være sånn..

Jeg er temmelig sikker på at dette er et programmeringsspørsmål. Jeg har merket at det lugget mindre etter at jeg formaterte minnebrikken, da tenker jeg at den cpu-tråden som viser bildet på skjermen av en eller annen grunn må vente på den tråden som lagrer bildene. Om ytelsen på lagring da ikke er helt top-notch vil det bli lugging på skjermbildet.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA