Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - mj

Sider: [1] 2 3 ... 31
1
Model Y / Sv: Taleassistent fungerer ikke på anrop lenger
« på: Fredag 05. August 2022, klokken 08:13 »
På Y er det ingen mulighet for å svare eller legge på med knapper på ratt. Det stod tidligere i håndboka at man kunne bruke høyre knapp men det virket ikke og nå etter siste oppdatering står det at man svarer ved å trykke på skjerm. Skikkelig irriterende.
(om noen vet annet så legg gjerne ut info her :) )

2
Model Y / Sv: Vindsus Model Y Performance
« på: Fredag 05. August 2022, klokken 07:10 »
Opplever samme, er mer sus på førerside enn passasjer på MYP. Det starter på ca 60km/t.
Jeg mistenker at det lile dekselet foran ruten kan være årsak da denne er litt løs på førersiden. Tenkte jeg skulle prøve med en teip for å se om det kan hjelpe.
Har og en LR som ikke har det samme suset.

3
Tesla SW og AP / Sv: Sentry livecam virker ikke lenger
« på: Lørdag 30. Juli 2022, klokken 22:05 »
Har og hatt problemer men det ser ut til å fungere nå etter å ha avsluttet app på tlf og startet denne på nytt igjen. Kan være tilfeldig.

4
Tesla SW og AP / Sv: Slutt på fantom-bremsing?
« på: Torsdag 24. Mars 2022, klokken 07:57 »
Opplever mer fantombremsing nå enn på mange år. Før møtende biler, før tuneller, i tuneller osv osv.
Har du 2022.8.x? Opplever selv at fantombremsing har blitt markant værre med denne versjonen :(
2022.4.5.5

5
Tesla SW og AP / Sv: Slutt på fantom-bremsing?
« på: Onsdag 23. Mars 2022, klokken 14:04 »
Opplever mer fantombremsing nå enn på mange år. Før møtende biler, før tuneller, i tuneller osv osv.

6
Model Y / Sv: Får av og til ikke kontakt med bilen i appen
« på: Lørdag 05. Februar 2022, klokken 15:17 »
Har samme problem. Ble slik for noen måneder siden. Har meldt til Tesla. Tror det er mange som opplever dette. Kan skje når som helt. Kan gå 10 min , 5 timer eller ett døgn. Når jeg manuelt åpner bilen så er det strek over signalbaren for LTE/WiFi.
Har en 18 mod S100

Mener TOCN og har/hadde en undersøkelse der man kunne rapportere inn manglende tilgang/signal. Vet ikke om det er konkludert med noe her.

7
Tesla SW og AP / Sv: Sliter med få kontakt med bilen
« på: Mandag 24. Januar 2022, klokken 19:44 »
Vel, bilen har definitivt mobildekning der den står (og det skjer ikke bare hjemme, men andre steder jeg parkerer også), men samtidig merker jeg ofte at den tilsynelatende er offline likevel det første minuttet av kjøreturen. Så det kan kanskje virke som at den slår 4G-enheten når den går i dvale?
Sliter med det samme på min -18 mod S100. Det begynte for noen måneder siden. Skjer overalt, innimellom kort tid etter kjøretur, andre ganger etter noen timer.
Det gjelder og når bil er koblet til WiFi hjemme. Har sjekket de gangene jeg ikke får kontakt ved å gå ut i bil og da vises det strek over  der LTE eller WiFi-signal vises.
Har meldt inn til tesla men lite har skjedd. De vaset først om jeg hadde skrudd av always connected og energisaving, alternativer som forsvant for lenge siden. Så vil de ha inn bilen til sjekk og gir meg ett prisestimat på feilsøkning. Trodde dette var ett problem de var klar over for lenge siden og prøvde å løse.

8
Da jeg parkerte etter en liten kjøretur i dag så hørte jeg en ganske høy durelyd ( kompressoren regner jeg med ) Det varte vel i ca 1-2 min etter parkering. Har aldri hørt noe slikt før. Bilen er kjørt 107' Må jeg påregne at kompressor ryker eller at noe er lekk ? Dempere ble byttet på 80'

9
Model Y / Sv: Kort brummende lyd når man starter i kulde?
« på: Lørdag 27. November 2021, klokken 21:50 »
Det skjer ikke når du står i ro, men når du kjører sakte, og er en gnisselyd av at klossene ligger innpå skiva. Har nok noe med klima å gjøre dette.
I og med at lyden er brummende og noen ganger kommer før han kjører så er det jo IKKE bremsene.
Automatisk bremsetørking
Det foregår når man kjører i høyere hastighet og er ikke merkbart.

Automatisk bremsetørk aktiveres når temperatur synker under 10 grader.(og når viskerne er på i regnevær) Dette er en funksjon som kom etter at det var en del som opplevde sviktende bremser på høst og vinter.

10
Model Y / Sv: Hvor korrekt et speedometeret?
« på: Torsdag 04. November 2021, klokken 18:21 »
Det ble utført en test i 2017 der mod S var 100% korrekt.
Mulig Y er annerledes men kan ikke helt se hvorfor den skulle være det.
De boksene i Norge som viser hastighet er ikke alltid 100% riktige. De varierer fra 2-4 km/t. Har testet flere ganger og alltid samme avvik på samme bokser. (S og X)
I utlandet har jeg ikke opplevd større avvik enn 1km/t.

11
Model Y / Sv: Nyttelast Model Y
« på: Tirsdag 24. August 2021, klokken 12:38 »

Selvsagt vil jeg velge TMY om Tesla får ut fingeren og fikser problemet innen kort tid. Og jeg tror det hjelper å klage, de kundebehandlerne jeg snakket med på lørdag var også fortvilet over situasjonen.
[/quote]

La oss sette igang en koordinert aksjon da! Jeg har allerede sendt en bekymringsmail til Delivery, og siden jeg ikke har fått svar ennå, purrer jeg på den og forsterker min bekymring. I tillegg kommer jeg til å dra innom min nærmeste forhandler en av dagene og spørre om det samme. Andre som blir med?
[/quote]

Var innom Tesla Kr.Sand i går og utsatte levering til de evt øker nyttelast.
Så forøvrig på bilene som sto på utsiden. De så ganske strøkne ut med tanke på panelgaps o.l.

12
Tesla SW og AP / Sv: Er i venstre felt, vil ikke kjøre forbi.
« på: Torsdag 24. Juni 2021, klokken 21:33 »
Flere som stadig opplever det rare at om du ligger i venstre felt på motorvei med Autopilot på og tar igjen en bil som ligger i høyre felt, så bremser bilen opp og vil liksom ikke kjøre forbi? Det virker som om bilen liksom glemmer at det er lov å kjøre forbi om man ligger i venstre felt. Tror den er i England eller noe. :-/ Det inntreffer bare av og til, kanskje noen ganger fordi den andre bilen vingler en smule, andre ganger ser jeg ikke noe bestemt mønster.

Har vært slik lenge men det er bare på enkelte strekk og alltid på disse stedene. Kom i en oppdatering i fjor en gang.

13
Tesla SW og AP / Sv: Ny navigasjonsdatabase (EU2021.8-12875)!
« på: Tirsdag 18. Mai 2021, klokken 20:10 »
Det nye kartet fikset fartsgrensene på fire forskjellige steder for min del, så nå kan jeg faktisk bruke autopilot hele veien til jobb.
For min del er noe galt fikset riktig og noe riktig fikset galt. I tillegg så leser den ikke skilt enkelte steder hvor den tidligere leste de greit. Og en del skilt vises riktig i displayet men bilen endrer ikke fartsgrensen etter disse. ( vet ikke om dette henger sammen med nye kart eller noe er skjedd i bakgrunnen )

14
Model S 2013 - 2022 / Sv: Ramle lyd fra forstilling/støtdempere på TMS 2020
« på: Fredag 09. April 2021, klokken 18:14 »
Herlig. Spent om vi har samme lyd, ikke lett å vite helt. Men litt romling på venstre aksel framme, som om noe er litt løst type, men ikke skarp lyd. Og da når jeg kjører over hull / is etc.
Er nok samme. Høres lettest på vinterføre i kjettingspor. Da er det lite annen støy som forstyrrer.

15
Model S 2013 - 2022 / Sv: Elektronisk støy-lyd inneimellom
« på: Torsdag 08. April 2021, klokken 13:19 »
Tipper at det enkelte av dere hører er bremsetørkfunksjonen som aktiveres i start av hver kjøretur (under en viss temperatur)

Dette er hovedårsak til at det denne vinteren ikke er rapportert om sviktende bremser.

Sider: [1] 2 3 ... 31