Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - PionerThink

#1
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Tesla Model Y: En dekk- og felgtråd
torsdag 01. februar 2024, klokken 13:00
Ser at GoodYear Asymmetric 6 vant fjorårets test med Michelin på andre plass:
https://www.motor.no/tester/motors-store-sommerdekktest-de-beste-r18-dekkene/243416

Nokian Hakka Black 3 kom jo på 3dje, men når det er lite støy er det jo ofte mykere dekk og høyere rullemotstand som er kommentaren på dette dekket i hvertfall?

Hankook som står på de fleste Model Y og som vi har hatt gir jo mange kilometere, men de har jo samtidig litt rumlestøy. Ser ut som GoodYear og Michelin scorer bedre her? Så koster de vel mest også kanskje?
Får sjekke prisene på GoodYear sitt kontra å kjøpe Hankook brukt ::)
#2
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Tesla Model Y: En dekk- og felgtråd
torsdag 01. februar 2024, klokken 08:33
Noen som har erstattet sine Hankook 255/45 R19 dekk og har prøvd andre i 19 toms dimensjon de er fornøyde med? Våre er klare for utskifting i sommer, så lurte på om noen hadde erfaringer så langt? Er jo mange som selger dem brukte(nesten nye) på Finn.no, men greit om det finnes alternativer som er bedre?
#3
BMW i3 / Sv: Drivverk!! Stopp bilen!
onsdag 03. mai 2023, klokken 13:11
Sjekk denne tråden for hvor batteri kan kjøpes samt om koding etter bytte:
https://elbilforum.no/index.php?topic=63737.0
#4
BMW i3 / Sv: BMW i3 - 2016 mod - helt død, hjelp!
mandag 06. mars 2023, klokken 10:23
Har selv skiftet 12V batteri på vår i3 og da kom det klart og tydelig opp melding i display om "Increased battery discharge when stationary. Start engine. If problem recurs have the problem checked by service"
Da skiftet de hos det lokale verkstedet jeg bruker som handler hos GS, og siden har det virket som det skal. Koding er som Klykken sier for å optimalisere lading samt sette riktig Amp.timer inn, men du kan gjerne bytte batteri selv og så etterpå kjøre innom til verksted som koder inn i etterkant for deg! Dette har jeg gjort selv på en eldre BMW hvor batteriet tok kvelden på tilsvarende måte som hendte deg!
#5
Model Y / Sv: Sentry med masse opptak
mandag 05. september 2022, klokken 10:12
Har også opplevd "haugevis" av opptak i det siste av "ingenting" som mange skriver her. Det som kanskje er mest irriterende er at etter å ha lagt hjemmeadresse som favoritt for å unngå opptak i garasjen, så har den etter siste oppdatering allikevel begynt å ta opptak der >:(
Vi har garasje som del av underetasjen og går igjennom den på veg ut, så litt irriterende at den filmer hver gang! Må jeg kanskje prøve å legge inn hjemmeadressen på nytt eller noe?
#6
Model Y / Sv: Ny bil bestilt - hva trengs av tilbehør?
mandag 13. juni 2022, klokken 12:58
Sitat fra: Fjeldern på fredag 22. april 2022, klokken 07:24
Sitat fra: PionerThink på onsdag 16. februar 2022, klokken 10:48
Jeg kjøpte disse fra AliExpress: https://www.aliexpress.com/item/1005002605610857.html?spm=a2g0o.9042311.0.0.289a4c4di4lAmG
Veldig god passform, så god at det nesten er vanskelig å få dem ut foran bakseter for å tømme dem for småstein uten at innholdet blir igjen i bilen ???
De er veldig stive, og har også en form for struktur som gjør at de ser litt skitne ut selv etter en kjapp vask, så har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal få dem helt rene igjen ::)
Kunne tenkt meg samme passform i gummiversjon som er litt lettere å holde rene, men det skal sies at de funker greit til prisen :+1:

Jeg bestilte fra samme leverandør som deg på de mattene, men usikker på om jeg bestilte samme type.

Hvor langt tid tok det før du fikk dem? Dem ble sendt 16.03, kom til Norge 17.03 står det, og at dem nå venter på å bli tollet inn av hvem enn dem bruker til å frakte i Norge.
Det er altså over en måned..

Tror det tok fort en liten måned før jeg fikk dem, og mener jeg betalte rundt tusenlappen ferdig inn til Norge. Da var vel allerede varen deklarert mener jeg, så var ikke noe ekstra inntolling eller noe her på bjerget? Mener jeg fikk dem rett i posten?
Hvor lenge måtte du vente?
#7
I følge sjekken som ble gjort her så ser det ikke ut som Tesla har noen større utfordring med rust enn andre biler:
https://www.elbil24.no/nyttig/stemmer-det-at-tesla-model-3-er-en-rustfelle-vi-tok-en-grundig-sjekk/75368819
Skal sies at denne testen ble gjort etter 80 000km, men jeg har til gode å ha biler noe mer enn 80'-100' km, så da tenker jeg i mitt stille sinn at det uansett ikke er noe å la gå ut over nattesøvnen ;)
#8
Sitat fra: PionerThink på torsdag 03. mars 2022, klokken 09:35
Vi byttet fra utslitte Bridgestone dekk som slapp hver gang en svingte og ga gass utav et kryss med litt grus i, til helt nye Continental ContiVikingContact 6 kjøpt hos GS Bildeler for 1 mnd siden ca. Kan ikke erindre at regenereringen endret seg fra den ene dagen til den neste, men ukene etterpå har den definitivt vært redusert(har jo teflon-hukommelse, så ikke lett å huske i detalj!)
Kan sef være at disse har blitt for myke ifht de utslitte gamle, spes nå når tempen stiger, men har jo vært rundt null på morran og de har jo oppført seg likt med dårlig regen egentlig uavhengig av temperatur?
Trodde ikke Continental sine dekk skulle være slik som Nokian R2?
Har nå kjørt i noen uker med sommerdekk og har gjort meg noen tanker om regenerering på vår i3 opp mot tidligere erfaringer etter de opplevelsene vi hadde med vinterdekkene.
Det først som slo meg var at regenereringen ble bedre når vi skiftet fra vinter- til sommerdekk, så dekkene har hatt litt å si. Uansett mener jeg at regen var sterkere før basert på at jeg mener å huske at i bratte bakker så kunne det i "peaker" gå så mye som 70kw/t inn igjen på batteriet. Var også slik at når jeg kjørte i 50 km/t mot min faste store fartsdump som jeg renser bremsene mot så måtte jeg sette bilen i fri for å få nok fart de siste 20 meterne før humpen.
Når jeg slipper bremsen i nedoverbakke nå klarer den ikke å regenerere mer enn max 60+ ca, og jeg trenger heller ikke sette bilen i fri da jeg faktisk er nødt for å bremse allikevel ca.10m før dumpen.
Siden i3'en nå har gått 112 000 km snart lurer jeg litt på om det kan være bilens BMS som rett og slett reduserer litt på regen for å spare batteriet for høy kw inn? Kanskje spesielt når man har forholdsvis høy SOC og ved lav temp?
Skal sies at denne dumpen bare er noen km fra bosted, så jeg har jo 98-99% kapasitet når denne dumpen er på veien.
Er det noen andre som har merket tilsvarende og at man oftere bruker bremsene enn tidligere?


#9
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: TMY Hjulstøy!
mandag 04. april 2022, klokken 15:01
Hmmm, ref mitt tidligere innlegg der jeg mente Hankook dekkene romla tilsvarende GoodYear UG, så går jeg tilbake på disse uttalelsene.
Bytta dekk på lørdag og sommerdekkene romler mye mer enn GoodYear UG :o
Nå så jeg at dekktrykket var litt høyt på ca.45 PSI, så jeg må få senka det litt og ta en ny tur for å høre om igjen om det var så ille.
Kjører i3 til jobb og der var det ikke så merkbar overgang fra sommer til vinter ???
Er nesten så jeg vurderer å ettermontere rollo hvis det hjelper? Orker ikke demontere halve bilen for å etterisolere som Radial viser til ::)
#10
Model Y / Sv: Hengerfeste til TMY i Tesla shop - kr 10000
fredag 18. mars 2022, klokken 13:50
Sitat fra: Handyman på torsdag 17. mars 2022, klokken 18:55
Enig ganske trangt og fiklete. Jeg smurte mitt adapter med silikonspray slik at ytterdelen roterer lettere og det hjalp mye.
Ytterkappa roterer på utsiden av støpselet, og man skal dytte støpselet inn samtidig som kappa vris med klokka og den runde skiva ender opp med å dekkes av lokket til kontakten.
Som her, bare at det er 180grader rotert på Yen.
https://www.youtube.com/watch?v=sTsX_KjAsFU&t=66s
Jeg syntes det rett og slett var så trangt å få snudd adapteret at jeg tok en baufil og skar av den ene siden av den biten som skal inn i "lokket" på bilen. Følte at det presset så veldig nedover på "vei inn" slik at lokket ble presset nedi den flate leppa på fangeren at noe skulle bli skadet!
Nå går det som smurt og jeg skal love deg at det sitter fast nok allikevel :+1:
[ You are not allowed to view this attachment ]  
#11
Model Y / Sv: Madrass til å overnatte i Model Y
fredag 18. mars 2022, klokken 09:36
Da har jeg fått beskjed om at vår madrass bestilt på AliExpress var av en eller annen grunn returnert til selger >:(
https://www.aliexpress.com/item/1005002802227234.html
Jeg så forresten at vi hadde en luftmadrass fra Jysk med 1m bredde liggende fra tidligere tur, så den er ikke så langt unna hva det er plass til mellom hjulkassene ref målene på Exped Megamat TXY matta. Er det forresten noen som har nøyaktige mål på bagasjerommet på model Y? Tenker på lengde og bredde mellom dørene?
EDIT: Fant bilde av MegaMat plassert i Model Y, så det ser ut som den passer veldig godt inne bak:
https://www.expedusa.com/products/megamat-duo-txy
[ You are not allowed to view this attachment ]  
#12
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: TMY Hjulstøy!
torsdag 17. mars 2022, klokken 10:38
Jeg har GoodYear Ultragrip på min og kjører med 42 PSI dekktrykk, og føler vel disse romler ganske likt som Hankook dekkene som fulgte med bilen. Hvis du mener støyen reduseres bare med å slippe ut litt luft er jo det et enkelt forsøk til å begynne med ;)
Har også hatt en del BMW'er, men der har man jo litt motorsumming som sammen med rumlingen gjør dette litt mer "levelig" til sammen føler jeg? Har jo ikke målinger å støtte meg på, så er jo vanskelig dette når man hører litt individuelt :o
Jeg orker heller ikke å rive ned halve bilen med demontering av sidene hvis dette er litt jobb, men å tilpasse og lime noen lyddempematter under en bagasjeromsmatte er jo mer overkommelig hvis det hjelper :+1: :)
#13
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: TMY Hjulstøy!
onsdag 16. mars 2022, klokken 11:05
Ser at BilXtra har en billig universal matte som kunne vært brukt til å limt matter under:
https://bilxtra.no/bagasjeromsmatte-universal-108-x-140-cm
Egentlig skulle vel mattene også ha gått litt opp på sidene da jeg antar at rumlelyden kommer fra hjulene også og ikke bare resonnans fra under bagasjeromsgulvet?
Var vel noen som påpekte etter å ha åpnet sidene bak på en etron at det var ganske mye dempemateriale rundt om for å dempe hjulstøy!?
Noen som har funnet ut om det er noe på Model Y under alle disse dekslene på sidene? F.eks noen som har hatt av for å montere festekroker?
#14
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: TMY Hjulstøy!
tirsdag 15. mars 2022, klokken 11:54
Kunne vært fristende å kjøpe en billig bagasjeromsmatte og limt slike lyddemperplater på undersiden som var tilpasset hele"bagasjeromsgulvet" ::)
Hvis man skulle ha behov for mer last er det da bare å ta den ut og kjøre uten, evnt bytte med en som er tilpasset som nevnt i en annen tråd her inne!?
Jeg har ikke vært veldig plaget av støy til nå, men må innrømme at tanken slo meg litt her en dagen når radioen sto litt lavt at det faktisk er en del romlestøy fra dekkene, og helst bakfra ??? (det blir jo definitivt ikke bedre med de harde Hankook-sommerdekkene vil jeg tro?)
Hvis du får testet ut disse ToWalkOrDrive, så hadde det vært supert om du kunne gi en tilbakemelding om det blir noen forbedring :+1:
#15
Model Y / Sv: Bagasjeromsmatte
tirsdag 15. mars 2022, klokken 11:41
Kjøpte gummimatte fra Bilkomponenter med "Tesla Model Y FB-rabatt" til 678,- ferdig levert:
https://www.bilkomponenter.no/products/gummimatte-trunk-tesla-model-y
Helt grei til prisen og gjør akkurat det den er tenkt til å gjøre :+1:
(lukter ikke Kina-fabrikk heller etter hva jeg har kunnet registrere så langt :))

Kjøpte gulvmatter hos AliExpress til rett over tusenlappen som likner  på disse 3D-maxpider, og de gjør også jobben. Synes dog at de blir veldig skitne "nedi strukturen", og dermed ikke så lett å få rene igjen ved vask som de gode gamle gummimattene jeg hadde i tidligere BMW'er.
Noen av dere som har noen synspunkter på dette som kjøpte "originalen" fra Begood?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA