Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - suverin

#1
elbil.no og elbilforumets nettsider / Sv: Problem med Tapatalk
fredag 24. mars 2023, klokken 20:43
Feilmelding her og!
#2
bZ4 / Sv: Service
tirsdag 21. mars 2023, klokken 14:07
Sitat fra: arthur på mandag 20. mars 2023, klokken 06:35
https://bil24.no/nei-garantien-ryker-ikke-om-du-bytter-verksted/

For den generelle 5- års fabrikkgarantien krever ikke Toyota at man benytter merkeverksted, slik jeg leser vilkårene på nettsiden. Det står dog at for Toyota Relax med inntil 10 års garanti må det utføres hos merkeverksted (les mer i lenken nederst).

Dette står på Toyota sine sider for den utvidede "serviceaktiverte garantien"/Toyota relax:
"Ved kjøp av ny Toyota kan du oppnå inntil 10 års garanti med Toyota Relax - en serviceaktivert garanti. Garantien gis årlig fra år 4 til bilen er 10 år eller i inntil 200.000 km (det som først inntreffer), ved årlig utført Toyota Originalservice hos et autorisert Toyota-verksted i Norge."

5 års fabrikkgaranti:
"Garanti dekker enhver feil som skyldes fabrikasjons- eller monteringsfeil. Den gjelder 5 år normal bruk eller 200.000 km (det som først inntreffer) uten kilometerbegrensning det første året"

Generelle garantier:
"For at garantien skal være gyldig, skal service og reparasjoner utføres i henhold til fastsatte spesifikasjoner og instruksjoner som beskrevet i brukerhåndboken. Det er bileiers ansvar å dokumentere at vedlikeholdet er utført hvis det ikke tas på et autorisert Toyota-verksted i Norge. Velger du et Toyota-verksted vil de stå ansvarlige for alt arbeid og garanti."

https://sulland.toyota.no/toyota-garantier
#3
KIA / Sv: Kia EV9
torsdag 16. mars 2023, klokken 14:01
Ser noen av disse videoene nevner en startpris rundt £60k ("entry level") opptil £85k (top end models). Så blir vel 800k++ i norske penger for 4wd og største batteri ja.

#4
KIA / Sv: Kia EV9
onsdag 15. mars 2023, klokken 09:58
Sitat fra: Polestar på onsdag 15. mars 2023, klokken 09:50
Ligger videoer ute på YouTube med gjennomgang av bilen, f.eks.:
https://www.youtube.com/watch?v=eF2b8SkCBto

Sweet! Det lukter bestilling om det ikke blir helt hinsides priser!
#5
KIA / Sv: Kia EV9
onsdag 15. mars 2023, klokken 09:09
Fikk ikke så mye nytt i går, men ny dato for lansering og bilder uten kamuflasje! Jeg syns den ser veldig bra ut!

https://www.kia.com/no/modeller/nye-ev9/nye-ev9/

Verdenspremiere blir 28. mars kl. 23.00!
#6
Model Y / Sv: Anbefaling for langrennski og alpint ski
onsdag 15. mars 2023, klokken 09:03
Sitat fra: Redgarden på onsdag 15. mars 2023, klokken 08:34
Edit: Men fullt av salt blir det :-(

I disse åpne stativene, så vil man vel kanskje kunne klemme fast et par ski inni en tynn skipose som dette:https://www.fjellsport.no/turutstyr/ski-utstyr/tilbehor/gridarmor-skibag-black

Jeg har en liggende en helt enkel tynn skibag i boden, så det skal jeg faktisk teste i Snowpacken, så har jeg det som et alternativ om jeg skal rote meg utpå saltede veger med gromskia :)

Man vil miste litt plass mest sannsynlig.
#7
Model Y / Sv: Anbefaling for langrennski og alpint ski
onsdag 15. mars 2023, klokken 08:11
Noen som har testet "soft-takboksen" til Thule? Den burde være litt enklere å lagre når den ikke er i bruk:
Thule Ranger 500 myk takboks.

Når jeg bare hadde meg selv å tenke på, stroppet jeg fast Daikin Fall line skibag som omtrent opplevdes som en bitteliten takboks :) Plass til to par relativt breie ski, alpintsko, hjelm, ryggplater etc på taket. Vil tro Thule softboxen gir en forfinet opplevelse av det samme?

#8
Model Y / Sv: Tre barneseter
mandag 13. mars 2023, klokken 19:55
Det beste er å trykke de mot instrumentbordet og frontruten.

Usikker kilde på vedlegget, men alt var nok ikke bedre før [emoji23]
#9
Model Y / Sv: Anbefaling for langrennski og alpint ski
mandag 13. mars 2023, klokken 17:19
Sitat fra: Handyman på mandag 13. mars 2023, klokken 17:11
Hvis du bruker Snowpack anbefaler jeg å ta av takbøylene når du ikke bruker dem. De er svært praktiske men det følger med både luftmotstand og støy. Det tar snaue 5 minutter å montere/demontere.
Siden du har fått Tesla til å montere dem, så tolker jeg det til at du ikke gjør det selv, og da vil jeg heller anbefale skipose. Bare takbøylene går fint å kjøre med over lengre tid.
Enig i støybiten. Mine lager en irriterende rumle/turbulenslyd rundt 90 km/t, om de er tomme. Om jeg har ski i stativet kommer ikke den lyden.

Jeg tar som regel bare av snowpacken om jeg skal en lengre tur uten ski. De er veldig kjappe og fjerne uten noe form for verktøy.
#10
Model Y / Sv: Anbefaling for langrennski og alpint ski
mandag 13. mars 2023, klokken 16:13
Vi kjører langrenn, alpint og staver i snowpacken, har ikke hatt noen utfordringer med alt samtidig. Har Large.

For stropping av skibag på tak har jeg bare brukt helt klassiske lastestrikker som selges på bensinstasjoner og ymse. Biltema har noen greie med solide plastkroker istedetfor de klassiske metall som kan legge igjen spor om man glipper og de klasker i taket :)

Disse: https://www.biltema.no/bil---mc/laste-og-trekke/tilhengere/tilbehor-til-tilhenger/bagasjestropper-2-stk-2000031671?gclid=Cj0KCQjwk7ugBhDIARIsAGuvgPY6Ws-QQTjiHgyvfNK6mgDqocnE8aF_KeNOwlSF041DSlOXYotP4TcaAhBREALw_wcB
#11
Model Y / Sv: Anbefaling for langrennski og alpint ski
mandag 13. mars 2023, klokken 15:05
Vi har snowpack fra Thule. Den er knall i lettvinthet, men som det nevnes så blir ski eksponert. Jeg opplever ikke det som noe problem i det daglige (korte turer til/fra ski). Men skal man langt på saltede veier så kan det nok bety mer.

Mye brukt løsning tidligere var jo å bare stroppe skibagen på taket med lastestrikker :)

#12
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
mandag 13. mars 2023, klokken 10:39
Sitat fra: THE på mandag 13. mars 2023, klokken 10:28
Selv likte jeg Subaru før i tiden, og vurderte Legacy en gang eller to, men endte opp med Saab i stedet. Både Subaru og Saab var litt sære biler, og det er for så vidt Tesla også, selv om de har fått en annen kommersiell suksess. Godt mulig jeg kommer til å vurdere en elektrisk Subaru en gang i fremtiden, men da må den sannsynligvis være noe annet enn en Toyota med Subaru-merke i grillen. Ellers så må jeg si at det ofte er en del spenstige og interessante konseptbiler som kommer fra Toyota, og også noen av elbilkonseptene de lanserte i fjor er jo interessante. Spørs bare om de tør å lansere noe som er like spennende for salg.

< offtopic >

Saab <3 Det er ingen biler jeg savner like mye som de Saabene jeg har hatt! Solterra kan i rette vinkelen bakfra, bringe frem gode minner om en 9000cc jeg var fryktelig glad i! Selv om 9000 også var et "omdiskutert" samarbeidsprosjekt (litt som Solterra), så hadde den mange av de gode genene til "ekte" Saab. Litt som jeg føler det nå :) Det er på mange måter mye Subaru i bilen, selv om det er et samarbeidsprosjekt.

< / offtopic>
#13
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
mandag 13. mars 2023, klokken 09:59
Sitat fra: THE på mandag 13. mars 2023, klokken 09:29
Tesla leverte sin første bil (Roadster) i 2008, 4-5 år før de lanserte Tesla Model S. Likevel er en Tesla Model S fra 2013 en bedre elbil enn en 2023 Toyota bz4x. Toyotaen er nok en mye bedre bil utenom el-delen enn den gamle Teslaen, men der Tesla hadde 5 års erfaring som bilprodusent så har Toyota 88 års erfaring som bilprodusent, og 26 års erfaring med elektrifiserte drivlinjer (hybrid). Det må jo da være lov å kritisere et særdeles halvhjertet forsøk på å lage elbil.

Det høres jo ut som oppdateringen som kommer til bz4x i mai vil løse mye av utfordringene med el-biten av bilen, så forhåpentligvis vil eierne av bz4x etter hvert også bli eiere av en OK elbil, ikke bare en bra bil.

Stemmer nok bra dette, jeg har logget mine timer i en MS 2013, og den var kanskje god på el, men ikke veldig god på bil :) Foreløpig er det nok omvendt hos bzen. God på bil, ikke så god på el.

Jeg er dog litt på siden her, siden jeg kjører Subaruen, og det finnes vel ikke noen, som noen gang har handlet en Subaru for den er best på forbruk, der er det andre ting som gjelder, enten den drives av boxer eller el. :)

#14
KIA / Sv: Kia EV9
lørdag 11. mars 2023, klokken 18:42
Mer informasjon kommer 14.mars står det på Kia.no.

Denne følger jeg spent med på, frykter den vil bli dyr... Selger jeg har pratet med "fryktet" de første bilene som ble tilgjengelige ville havne på 800+.
#15
bZ4 / Sv: Skandaleresultat for Toyota i rekkeviddetest
lørdag 11. mars 2023, klokken 08:55
Sitat fra: turfsurf på lørdag 11. mars 2023, klokken 08:43
Typisk for eiere (gjelder alle bilmerker) som oppnår lavere forbruk enn tester viser. Kjører i ECO mode og snittfart på 60.

Har akkurat nå kjørt Åsgårdstrand - Lørenskog med Tesla Y og ett forbruk på 250Wh/km.

Ingen av disse referansene er veldig nyttige.

For å sammenligne hva jeg kan oppnå i praktisk bruk er det veldig nyttig føler jeg. Men den har liten verdi om man IKKE oppgir snittfart og temperatur.

På storparten av norsk landevei, er det ikke lett/forsvarlig å ha høyere snittfart enn 60-70. 90,100 og 110 soner er et eksotisk fenomen for veldig mange :)

Tester og forbruk i disse hastighetene har liten betydning for min del, da det ikke er sammenlignbart med hvordan kjøringen blir i praksis.

Det er flere som begynner å teste begge deler (motorvei og landevei), det er bra!

Brukererfaringer er det som stemmer best med egne erfaringer, derfor syns jeg det er nyttig i hvert fall.

Edit; skriveleifer.
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA