Nyhetsbrev

Få vårt månedlige nyhetsbrev tilsendt på epost med alt du trenger å vite om elbil og lading.

E-post *

Jeg godtar at informasjon som fylles ut i skjema behandles iht vår personvernerklæring

Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 485 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Cobos

Sider: [1] 2 3 ... 72
1
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Fredag 01. Mai 2020, klokken 23:20 »
Har Musk en dårlig uke? Definitivt. Er Tesla tanket totalt. Ehh, den har falt helt ned til der den lå 21 april evt 23 april litt avhengig av hvordan du leser.
Kan dette føre til at Freemont faktisk åpner tidligere, godt mulig, men tipper dette er Musk som godt mulig er påvirket og ikke får jobbet. Som jo er en utfordring for han.

For meg falt kursen akkurat ikke nok til at jeg fikk kjøpt de ekstra aksjene jeg håpet på, men de jeg har holdt lenge holder jeg fast på.

2
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Lørdag 18. April 2020, klokken 12:36 »
For Norges del har vi en god del penger fortsatt slik at vi blir nok ikke truffet så hardt. Men overgangen fra stor Oljesektor til liten Oljesektor ser det ut som skjer også fra nå, så det blir jo spennende.
Når det gjelder USA som er viktig for Tesla så ser det ut som Republikanske stater åpner for tidlig og folk nekter å følge helseråd. Kombinert med folk som lever lønning-til-lønning, manglende helsevesensikring og mange med dårlig råd kan det bli riktig ille. Der er jo poenget at turistindustrien, restaurant og fastfood industrien antagelig trenger mye tid for å komme seg igjen, men den smellen tar jo fort 1-2 måneder til før vi virkelig ser. Da har folk brukt opp sparepenger og makset kreditkort.

Da kan det bli hardt, og har flere bekjente i USA som sier at deres støtteordninger for småbedrifter er ekstremt trege slik at før de har prosessert alle søknader er budsjettet brukt opp. Og selv de som skal få, får ikke før om 2 måneder og da er det for sent.

Så det ville ikke overraske meg om det kommer et stort dupp i TSLA prisen før jan 2021.

3
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 14. April 2020, klokken 16:34 »
Jeg skal ikke si noe jeg. Jeg hadde klart å grave frem noe tørt krutt fra under sofaputene og har sittet her å ventet på at den skal gå under $300 for å få en 10-20 aksjer til. Men når den var på $350 var jo dollaren omtrent i 12 så jeg ventet... merker at det begynner å bli vondt i rompa av å bli sittende på det ukomfortable gjerdet.
Men kjekt at de aksjene jeg har sittet på lenge går opp da.

4
Tesla / Sv: Gigafactory 4 kommer i Berlin! Model 3 vant tysk pris!
« på: Lørdag 22. Februar 2020, klokken 16:00 »
Og nå er alle trær minus 2 fjernet siden det er noen overvintrende flaggermus i de to trærne. De må våkne og så blir de omplassert og trærne kuttet :) velkommen til Tyskland.

5
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Fredag 14. Februar 2020, klokken 21:26 »
Merk at Frankfurt børsen for Tesla har ekstremt lav omsetning er typisk noen 1000 aksjer som selges der hver dag. Så relativt lite likvid og har hatt tilfeller som gjør at den følger Nasdaq litt rart.
Så skal du handle noen titalls aksjer kjør ivei, men er du litt større fisk ville jeg holdt meg til Nasdaq. Kan bli vanskelig å selge hvis det kommer et stort fall f.eks. mistenker jeg.

6
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Mandag 10. Februar 2020, klokken 16:29 »
Det kan rett og slett være at $900 er riktig pris, den kom bare litt fort? Da når de store "krisene" som Coronavirus osv ikke ser ut til å påvirke TSLA nevneverdig så beveger den seg oppover dit igjen? Men hva vet jeg... sitter her og HODL'er jeg :)

7
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 04. Februar 2020, klokken 22:05 »
Opp mer enn i går, både i % og $, på under halvparten så høyt volum. Dette må vel være et tegn på at den skal videre oppover?

Ehh det var rundt 55 millioner aksjer solgt idag og "bare" rundt 40 mill igår, mens gjennomsnitt er på 12mill og var ikke mer enn et år siden hvor en vanlig dag var rundt 6 mill. Så i forhold til volum var dette en sinnsvak dag. Selv med stupet på slutten endte den opp over $100 i pluss... nesten så den totalt hoppet fra $700 til $900, og droppet $800.

8
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 04. Februar 2020, klokken 19:46 »
Fortsatt ikke solgt :)
men tror jeg skal få føle at jeg har fått en større gevinst så lurer på å selge noen få % ved $1000. Det var det originale salgsmålet mitt. Det som er litt vilt er at jeg håpet det skulle skje i år, men nå ser det nesten ut som det skjer denne uka ?!?

9
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 29. Januar 2020, klokken 23:38 »
Men hva skal til for å utløse en seriøs shortskvis da? 12% på denne prisingen kan jo gjøre inndekning til en massiv issue for ganske mange?
Er nok mange shortere som er skviset nå, men aksjen er nok litt for likvid til at det blir noe VW-style-skvis over dette.
Får vi et +$10 hopp fra kveldens AH trading til tidlig tradingen imorgen tidlig er det shortere som får margin call. Men som Daktari sier så blir det en massive bevegelse oppover men ingen 3-dobbling på en dag skvis med Tesla. Det er for mange aksjer tilgjengelig. Men at å gå short TSLA er potensielt FARLIG begynner nok en del å se...

10
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 29. Januar 2020, klokken 22:57 »
Motor har en oversikt over nye biler i 2020, og de tror ikke det blir levert Model Y i 2020. Mitt personlige tips er at den modellen som selger mest av de i artikkelen er Model Y. Jeg tør ikke tippe at den som selger mer enn alle de andre nevnt i artikkelen sammenlagt er Model Y, men hvis man tar Model Y salg i verden og de andre i Norge stemmer det vel kanskje.
Kvartalsrapporten sier at de starter leveransene av Model Y i slutten av Q1 2020. Og den har fått en 35miles rangeboost.
Artikkel: https://www.motor.no/artikler/elbil-slik-er-lanseringsplanen-for-2020/

11
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 29. Januar 2020, klokken 22:50 »
Fortsatt ikke solgt, en eneste en (vel bortsett fra salgene i 2013).
Dette er en god dag... tror nesten jeg tar en Westvleteren 12 nå :)

12
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Tirsdag 28. Januar 2020, klokken 20:26 »
Det er vel rimelig uinterresant hva slags fond det er? Til syvende og sist er det 3 ting jeg vil vite om et fond gitt at jeg har en slump penger å investere. Hva er kostnaden, hva er forventet fortjeneste, hva er sjansen for at jeg mister alle pengene?
Såfremt Canopus ikke over tid la oss si 3, 5 eller 10 år slår indeksfond er det en dårligere investering enn indeksfond.
Canopus startet ca 1 mai 2012 da er det gitt verdi på 100, idag er det 240 så ca 140% økning på de nesten 10 årene.
Tilsvarende tider for DNB Global A er vel 9700 til 32940 altså ca 240% økning.
Da tenker jeg E24 hadde sitt på det tørre.
Plassere de i TSLA i samme periode har en utvikling fra $33 til $563
Jeg finner ikke risikodata for DNB Global men ser at Canopus er en 6 på en skala til 7. Så lav risiko er det ikke. TSLA i den perioden må nok ansees som meget HØY risiko men tilsvarende avkastning.
Igjen ser ikke hvilken funksjon Canopus fondet har?

13
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Torsdag 23. Januar 2020, klokken 20:00 »
Det har vært en ganske heftig stigning i det siste uten noe særlig av nyheter kan det virke som. Men samtidig når Tesla har ligget i $200-$380 området i nesten 5 år sier det seg selv at Tesla anno 2015 var noe helt annet enn Tesla anno 2019 så det lå en latent stigning inne fra flere år. Det "rare" er bare at alt det kom på en gang.
Men samtidig er det en del ting som har blitt veldig mye tydeligere de siste månedene.
-Taycan's rekkevidde og plaid sin antatte ytelse
-id.3 sine latterlige softwareproblemer
-e-tron og ECQ sine relativt lave salg og markant dårligere ytelse på en del faktorer
-e-Pace sine salgsproblemer og tilsvarende rekkeviddeproblemer
-Model 3 sin enormt store produksjon
-kinafabrikk som ble ferdig på 1 år
osv osv
Viser at Tesla-killers tankegangen ikke holder vann. De store kan ikke bare valse over Tesla hvis de vil som har blitt sagt lenge. I motsetning til Tesla sliter de med årlig produksjon av lave 100k Elbiler, både grunnet manglende produksjonsevne og marked for bilene. Det ble nylig vist 5 års aksjekurs for BMW, Mercedes og VW sammenlignet med Tesla sin 5 års utvikling. Det er ganske interresant og over en 5 års periode kan en gjerne si at markedet er rasjonelt.

Så sånn jeg ser det, har jeg visst lenge at Tesla har et stort teknologisk forsprang på mange ting og er blitt MYE bedre på de tingene de erfarne produsentene er gode på. Men nå ser det ut som de fleste andre også har fått det med seg, og da skjer det jo ting med aksjekursen.

Så tenker jeg at vi har nådd toppen, kanskje for januar, men Model Y, FSD fremdrift, S&P tillegg vil alle trekke videre opp er min teori.

14
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: ſøndag 12. Januar 2020, klokken 17:06 »
Enhver shorter som tror at Model 3 til 299 000RMB er for dyr og tvinger Tesla til å senke prisen fortjener de enorme tapene han får i fanget.
Og det er litt kjedelig at alle såkalte eksperter snakker om at elbil salget i Kina går ned når de tydeligvis ikke kjenner markedet. Det har vært massive mengder med "elbiler" (mange ville nok blitt godkjent som 4-hjuls motorsykler i Europa) av heller laber kvalitet, både på byggekvalitet, sikkerhet og batteripakke som pga veldig liberale insentiver har solgt godt i Kina. Så strammet de inn insentivene på by-elbiler og plutselige selger de ikke særlig lenger. Elbiler av en viss kvalitet derimot selger fortsatt godt.
Kina kommer til å bli en massiv suksess for Tesla antagelig i år og med 99% sikkerhet i løpet av neste år. Det er ihvertfall min spådom.

15
Tesla / Sv: Tesla aksjer
« på: Onsdag 01. Januar 2020, klokken 15:07 »
Jeg får vise meg som den super bull’en jeg er :)
Jeg tipper den kommer til å treffe $700 i løpet av 2020 men forlater 2020 på $666.

Sider: [1] 2 3 ... 72