Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - ctr46

Sider: [1] 2 3 ... 34
1
ES8 / Sv: Om du er på interessent listen, skal du kjøpe?
« på: Onsdag 27. Oktober 2021, klokken 17:56 »
Jeg skal forsøke å svare på spørsmålene etter at jeg får bil  :)

Utlevering, hjemmelading på 3 fas 16A/ 1fas 16A eller 1 fas 32A, komfort på vinterdekk, happy life?

Stemmer det at en får gratis lading ut 2022 via plugsurfing.

Finnes det rammer for kjøp av batteri senere som du får ved kjøp? I BaaS kontrakten neves det som øyeblikkelig stans av leien, men ikke noe mer enn det.

2
ES8 / Sv: Om du er på interessent listen, skal du kjøpe?
« på: Tirsdag 26. Oktober 2021, klokken 20:26 »
Må vel innrømme at 6 seteren til Honqi er en veldig fin bil, elektriske justerbare ventilerte seter på andre seterad. Den som hadde hatt en privatsjåfør i tillegg...

Er det noen som har fått en ES8 og har noe å dele? Synes det er litt stusselig at det kun er Tesla Bjørn som produserer noe som helst om bilen. Og det er litt ymse innhold...for å si det pent. Er ikke DN, Dinside, finansavisen m.fl. interessert uten å kunne teste batteribytte?

Hva kunne du tenkt deg å vite?

3
ES8 / Sv: Spørsmål og svar
« på: Torsdag 09. September 2021, klokken 19:43 »
Ok på hvilken måte?

Hvordan fungerer avtagbart hengerfeste? Elektronisk som Audi/Mercedes eller typ Tesla med manuell av/på?

Manuelt..

4
ES8 / Sv: Spørsmål og svar
« på: Tirsdag 07. September 2021, klokken 14:59 »
Hvordan fungerer avtagbart hengerfeste? Elektronisk som Audi/Mercedes eller typ Tesla med manuell av/på?

5
ES8 / Sv: Testkjøring med ES8
« på: Fredag 03. September 2021, klokken 16:41 »
Ok takk for info. Hvilken e-post adresse skal jeg bruke?

Eventen er over så er nok ikke mulig. Men om du vil se bilene er det bare å sende en Mail til Nio så ordner de det.

6
ES8 / Sv: Testkjøring med ES8
« på: Fredag 03. September 2021, klokken 15:21 »
Står bilene slik at man kan se på de uten å være deltaker på eventen eller er alt lukket område?

Skal muligens forbi i morra og vurderte å kjøre innom for å få sett bilen på litt nærmere hold  :)

Var i gjennom samme løype som Tesla Bjørn og motorjournalistene i går, var ett bra opplegg med kjøring i sandtaket som rosinen i pølsen.
Kjøringen forsterket inntrykket fra før sommeren, bilen er veldig lettkjørt og selvsikker på veien og uten tvil en meget fin bil.

Positive ting:
Kameraene er meget bra. Langt bedre enn Tesla M3 og Polestar 2.
Imponerende fremkommelighet, bilen klarte de bratteste bakkene i sanden uten at traction control slo seg inn.
Komfort er høy, spesielt i passasjersetet foran og på andre benkerad
Det er ekte skinn i bilen
HUDen er fin
Nomi vil glede ungene og en kan fortsette "samtalen" uten å måtte kalle på hennes oppmerksomhet. Er var for hvem som gir kommandoer så de i baksetet kan gi stemmekommandoer enkelt.
Solskjermen til takluken er tett og en kan stenge ute solen.
Custom kjøreoppsett fungerer bra, comfort power (0-100 7s) og max regen var vinner for meg.
Forbruk var overraskende lavt, kom ned til WLTP med 20kWH pr 100 KM med mye stopp, mye aircon og 3 personer i bilen.

Bør jobbes med:
Infotainmentet mangler spotify connect og/eller carplay/android auto. Styre spotify fra telefon via blåtann er ikke ideelt. Navigasjon foreslår ikke ladealternativer selv om turen overgår rekkevidden, men ladepunkter ligger inne i kartet.
Informasjon, i tillegg til manglende pris har jeg ikke fått svar på en rekke ting. Blant annet hvor batteri bytte stasjonene skal komme i Oslo området, varmepumpe, støtte for 3-fas 16A på 230V mm. Hjemmeladeren til NIO støtter kun 32A 1 Fas fra hva jeg kunne lese på siden (7,4kWH).
NIO Pilot slår seg av uten grunn og lager mye ping, som en ikke forstår hvorfor, på landevei.
Regen, nesten onepedal, men ikke helt og er ikke lineær. Minner mer om motorbrems på automat.

Negative ting:
Størrelsen
Nomi har en merkbar lyd når "hun" beveger seg
Mørkt taktrekk gir mørk kupe, vet ikke om en kan velge farge.
Ser ut til at minste hjuldimensjon blir 20"

7
ES8 / Sv: NIO ES8
« på: Onsdag 01. September 2021, klokken 14:51 »
Jeg leste det et sted / så det på en video, men finner den ikke igjen. Jeg fant derimot en artikkel fra tidligere at den er justerbar fra 120mm til 170mm.

Jeg mener å huske at det var 11x til 161mm som den europeiske versjonen har. Jeg håper jeg tar feil men det spørs. Dersom 170mm er maks er det ganske lavt sammenlignet med andre tilsvarende SUV-er med luftfjæring.

Leste at bilen har maks høyde på 16,1cm. Det er jo lavere enn feks Tesla model x på laveste innstilling (som har 22cm på høyeste om jeg husker riktig)

Tesla model Y har 16,7cm (dog ikke luftfjæring). Spørsmålet er om bakkeklaringen er høy nok på vinterstid på de værste dagene. Trodde bilen ville i alle fall ha litt mer høyde dersom den skal ha «offroad egenskaper»?

Det stemmer nok ikke, da hadde den ikke klart den terrengkjøringen som de bedriver på Hønefoss i disse dager. ES8 har jo også luftfjæring. Tipper det er noe ala e-tron quattro som har 17,2 cm. standard med 7,6 cm. vandring.

8
ES8 / Sv: NIO ES8
« på: Onsdag 01. September 2021, klokken 08:54 »
Leste at bilen har maks høyde på 16,1cm. Det er jo lavere enn feks Tesla model x på laveste innstilling (som har 22cm på høyeste om jeg husker riktig)

Tesla model Y har 16,7cm (dog ikke luftfjæring). Spørsmålet er om bakkeklaringen er høy nok på vinterstid på de værste dagene. Trodde bilen ville i alle fall ha litt mer høyde dersom den skal ha «offroad egenskaper»?

9
ES8 / Sv: NIO ES8
« på: Søndag 29. August 2021, klokken 19:12 »
Kan du se hvordan de har løst hengerfeste? Hatt Tesla model X før og det var kronglete.

Sikkert mange her som er spente på pris, åpning for bestilling osv så gjerne info om det også hvis mulig ;)

Har tvil på at NIO vil lanseres med 800k+ og priset mot E-Tron/EQC/i-Pace, men at de satser på premium markedet er uten tvil. En 5 meter SUV og en 5 meter sedan er ikke akkurat volumselgere i det norske markedet, uansett insentiver. Salg av ES6 og EC6 kan jeg ikke finne at er annonsert.

Ser ikke ut til at led lysene er av Matrix typen. Har forsøkt å finne komplett spesifikasjoner, men finner bare 2019, kinesisk versjon. Skal høre når jeg skal teste bilen på UAB event neste uke.

10
ES8 / Sv: Lading og batteri (se eget delforum for batteribytte)
« på: Onsdag 18. August 2021, klokken 15:27 »
Ut fra prisen i Kina så ligger en fullutstyrt ES8 med 100kWh batteri på 800 tallet. Regner dermed med at prisen på 600.000 NOK er for det minste batteriet.

Om jeg har forstått det riktig er det 100kWh utgaven som er tatt inn til Norge i første omgang, men det er vel ingen som egentlig vet før Nio gir ut noe mer informasjon. Venter spent da bilen ser svært lovende ut :)

Er det klarhet i hvilken batteristørrelse på bilen som lanseres i Norge? Blir det 100 kWh som bla Elbilforeningen skriver i sin artikkel i mai? Er det netto eller brutto, og er det da sannsynlig at vi fremdeles snakker om en bil til noe i nærheten av 600.000 NOK..?

I samme artikkel skriver Elbilforeningen at lading fra 20-80% skal ta 30 minutter, noe jeg synes lover bra dersom vi snakker om et batteri på 100 kWh netto. Det tilsier en snitteffekt på 120 kW, uten at man behøver å tømme batteriet heelt. Det skrives også at NIO vurderer å bygge hurtigladere med en effekt på 180 kW, som jeg da antar er max effekt deres biler forventes å trenge i overskuelig fremtid.

Sist, men ikke minst er det jo knyttet stor spenning til hvor følsomme batteriene er for temperatur og hvordan de har løst batterivarme (og kjøling).

11
ES8 / Sv: Testkjøring med ES8
« på: Onsdag 18. August 2021, klokken 15:25 »
Lå bak en ES8 på Ring 2 ned mot Majorstua i går. Den er svær!
Men jeg synes ikke bilen ser like bra ut som BYD Tang, sånn utvendig.

Så en hvit fra Kløfta retning mot Oslo. Uten å ha sett BYD Tang annet enn på bilder så syns jeg faktisk ES8 ser bedre ut og virker større. Så konklusjonen er vel at man har ulike preferanser når det kommer til design  ;)

Og så klart forbehold om at jeg ikke har sett BYD Tang i virkeligheten enda.

Er dog enig med elektro at jo større plass jo bedre i en slik type bil.

Mangler jeg bare svar på hvordan hengerfeste løsningen er  :)

Etter å ha kjørt Tesla med "Dog mode" så lurer jeg også på om ES8 har en tilsvarende funksjon med å la klimaanlegget være på mens man er inne og handler og hunden ligger i buret... Noen som vet?

12
ES8 / Sv: Testkjøring med ES8
« på: Mandag 16. August 2021, klokken 14:13 »
Kommer Nio ES8 med mulighet for takboks? Hvordan blir løsningen med hengerfeste? Blir det som Audi/Mercedes med knapp og automatisk ut/innfelling eller snakker vi Tesla Model X med sin ikke fullt så lettvinte måte? Noen som kan svare på dette?

Takk  :)

13
Lading av Tesla / Sv: Tips/råd til installasjon av Tesla Wall Charger i garasje
« på: Mandag 22. Oktober 2018, klokken 20:05 »
Jeg ville absolutt ikke valgt TWC om jeg skulle installert veggboks i dag. Årsaken er at disse boksene gjør at man måler jordfeil ved megging, og at det kan bli et tema ved eltilsyn eller i verste fall forsikringsoppgjør. Hadde selv DLE på besøk i dag og de kunne fortelle at Tesla nektet å utlevere dokumentasjon som årsaksforklarte slike disse måleresultatene. Jeg fikk ingen avvik, men problemstillingen er godt kjent og det diskuteres hvordan det skal håndteres fra det offentlige sin side i fortsettelsen. Har lest om at andre har fått avvik som ikke lot seg lukke. I verste fall risikerer man å måtte ta TWC ned for å få saken ut av verden.

Så lenge Tesla ikke sørger for dette ryddes unna veien risikerer man å bli stående der. Da er det ikke mye som taler for å velge denne foran andre bokser.

Litt Off topic, men hadde selv eltilsyn i forrige bolig. Det han bemerket var at man kunne få feil utslag så lenge laderen var tilkoblet (husker ikke spesifikt hva han forklarte av teknisk årsak), men han sa at man tok sikringen på laderen og målte om det var jordfeil ellers, for laderen kunne lage noe krøll på målingen.

Tipper så lenge jeg fikk TWC gratis så vil jeg komme bedre ut av det enn om jeg hadde måttet kjøpe en ekstra. Har tidligere hatt TWC i ca 1,5 år og vært veldig fornøyd.

14
Lading av Tesla / Tips/råd til installasjon av Tesla Wall Charger i garasje
« på: Mandag 22. Oktober 2018, klokken 13:52 »
Jeg har fått en referral TWC og skal snart flytte inn i enebolig med dobbel garasje. Huset har lagt inn 400v og det skal ligge klart trekkerør ut til garasjen. Jeg er litt usikker på hva hovedsikringen er på, men tenkte å få lagt ut så mye strøm som mulig til garasjen.

Tanken var å få koblet opp TWC som kan levere 16,5 kw til bilen samt at jeg har mulighet for å sette opp en lader til dersom det kommer en ekstra elbil i heimen (noe det trolig gjør innen et par års tid). Samtidig kunne jeg tenke meg å ha 2x16 amp kurser til diverse (høytrykkspyler evt annet verktøy.)

Hva bør jeg trekke av kabler fra sikringsskapet og ut til garasjen?

Tenkte evt å sette opp et sikringsskap i garasjen og fordele derfra om det er best, men er usikker på hva slags kabling som må gå fra huset til ekstra sikringsskapet i garasjen. Noe av det kan jeg gjøre selv (trekke kabler osv), men vil få en elektriker til å koble til så alt er lovlig og godkjent.

Det er ca 10-15 meter mellom huset og garasjen.

Hva kan jeg forvente å måtte betale for noe sånt? Evt om noen har tips til flinke/rimelige elektrikere i Oslo/akershus.

Takk for tilbakemelding :)

15
Lading av Tesla / Sv: TESLA Wall Connector - VEGGKONTAKT, 32 A TREFASET
« på: Søndag 21. Oktober 2018, klokken 22:12 »
Jeg har fått en referral TWC og skal snart flytte inn i enebolig med dobbel garasje. Huset har lagt inn 400v og det skal ligge klart trekkerør ut til garasjen. Jeg er litt usikker på hva hovedsikringen er på, men tenkte å få lagt ut så mye strøm som mulig til garasjen.

Tanken var å få koblet opp TWC som kan levere 16,5 kw til bilen samt at jeg har mulighet for å sette opp en til dersom det kommer en ekstra elbil i heimen (noe det trolig gjør innen et par års tid). Samtidig kunne jeg tenke meg å ha 2x16 amp kurser til diverse (høytrykkspyler evt annet verktøy.)

Hva bør jeg trekke av kabler fra sikringsskapet og ut til garasjen?

Tenkte evt å sette opp et sikringsskap i garasjen og fordele derfra om det er best, men er usikker på hva slags kabling som må gå fra huset til ekstra sikringsskapet i garasjen. Noe av det kan jeg gjøre selv (trekke kabler osv), men vil få en elektriker til å koble til så alt er lovlig og godkjent.

Det er ca 10-15 meter mellom huset og garasjen.

Hva kan jeg forvente å måtte betale for noe sånt? Evt om noen har tips til flinke/rimelige elektrikere i Oslo/akershus.

Takk for tilbakemelding :)

Sider: [1] 2 3 ... 34