Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Sirup

#1
Model X 2014 - 2022 / Sv: Myyye dugg i bilen.
torsdag 26. januar 2023, klokken 08:57
Kupèfilteret ble byttet i høst, så det er nok helt ok. Hepa-filter er det ikke i bilen, det bestilte jeg ikke.

Mistenker at det kommer vann inn på en eller annen måte, at det er en lekkasje et eller annet sted. Av og til kan jeg høre "skvulping" i bilen i starten av turen.
#2
Model X 2014 - 2022 / Sv: Myyye dugg i bilen.
torsdag 26. januar 2023, klokken 07:28
Takk for svar.

Prøver alltid å være nøye med å ikke dra med meg fuktighet inn i bilen. Det virker som om dugg-problemet er størst når det har regnet og bilen står ute, så jeg mistenker at det lekker vann inn i bilen.

Kjører alltid med AC på, elkers blir luften i bilen veldig dårlig.
#3
Model X 2014 - 2022 / Myyye dugg i bilen.
torsdag 26. januar 2023, klokken 06:56
Sliter med veldig mye dugg i bilen. Bilen står for tiden utendørs, og duggproblemene er blitt så omfattende at bilen ikke blir duggfri selv etter en times kjøretur med vifte på fullt.

Er dette et kjent problem på Model X? Noen som vet som er vanlige lekkasjepunkter?
#4
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Skjøteledning over vei
mandag 02. mars 2020, klokken 08:25
Er dere helt på styr? Ser forslag om å ta seg til rette med skjøtekabel i luftstrekk og private fartshumper på offentlig vei. Hva er det som gjør at dere tror at det å lade en elbil fritar en for regler, nabohensyn, estetiske hensyn og folkeskikk?

Lading av elbil i hovedsak foregå på godkjent ladeboks, det er ikke mulig med disse tusseløsningene som beskrives. Om man ikke har mulighet til å lade elbil hjemme, og heller ikke ønsker å bruke tid og penger på å hurtiglade, da må man naturligvis ikke kjøpe elbil heller. Det burde være ganske åpenbart.
#5
Model X 2014 - 2022 / Sv: Hva tenker vi om denne? Godt kjøp?
mandag 10. februar 2020, klokken 15:34
Stoffseter hadde gjort bilen uaktuell for min del.
#6
Sitat fra: Cries på tirsdag 04. februar 2020, klokken 10:14
Sitat fra: Sirup på tirsdag 04. februar 2020, klokken 09:54
Sitat fra: Cries på tirsdag 04. februar 2020, klokken 08:42
Jeg) som har hatt svært mye slitasje på innerste bremsekloss fremme pga at denne setter seg.
Prøv med range mode ON med neste kjøring og se hvor mye dette påvirker forbruket.

Skal undersøke det som du nevner. Bilen skal på service snart, skal høre med dem om bremsene henger.
#7
Sitat fra: Cries på tirsdag 04. februar 2020, klokken 08:42
Hva ønsker man å oppnå med denne statistikken?

Jeg prøver ikke være negativ her, men når spørreundersøkelser legges ut er det en fordel å spesifisere litt hva tallet skal brukes til, hvilke faktorer man skal ta hensyn til etc.

Dersom undersøkelsen er for å eksempelvis kartlegge merforbruk etter nyeste software, burde man heller oppgitt nettopp dette, altså merforbruket.

Men for å spørre: Hva er grunnlaget for undersøkelsen? Jeg er veldig interessert i statistikk for bilene, og har selv fått økt forbruk etter at Range Mode-funksjonen er relativt fånyttes etter nyeste softwareoppdatering i min X75

Det er ingen dypere mening annet enn at jeg reagerer på at forbruket på min bil ligger veldig høyt, og at jeg lurer på hvordan andres forbruk er.
#8
Sameiet må sørge for en infrastruktur med lastfordeling. På en slik løsning kan alle beboerne koble seg på med egen ladeboks etterhvert som behovet for ladeløsning dukker opp hos de forskjellige.

Styret bør kontakte en leverandør som kan levere en slik løsning. Om beboerne derimot velger individuelle løsninger uten lastfordeling, så kommer man sannsynligvis til å komme til ett punkt hvor flere ikke kan installere ladebokser fordi kapasiteten er oppbrukt.
#9
Selv ligger forbruket mitt på 375 Wh/km nå. Det er 2°C og bilen er en X75 2018 modell.
#10
Elbiler i media / Sv: Bilbrann stenger Stavanger Lufthavn Sola
tirsdag 07. januar 2020, klokken 23:15
Ser en del ikke vil ta inn over seg at batteriene i bilene våre kan være svært problematiske når de tar fyr. Det å hoppe i skyttergraven er kontraproduktivt og vil være provoserende på store grupper i samfunnet som er usikker på brannsikkerheten omkring elbiler.

Vi må være ydmyke ovenfor de som er usikker med tanke på brannsikkerheten til elbiler, vi må være konstruktive og løsningsorienterte med tanke denne usikkerheten. Om vi ikke er det skyter vi oss selv i leggen, da blir gjerne resultatet at vi ikke får parkere i p-hus, ikke får parkere i nærheten av boligblokker, etc, etc.

Om brannen oppsto i en elbil eller i noe annet er revnende likegyldig. Branner oppstår og bilene våre kan gjøre disse brannene katastrofalt mye verre. Vi får virkelig håpe at batterier i framtiden blir lettere å slukke eller at de blir enda mer brannsikre.
#11
Elbiler i media / Sv: Bilbrann stenger Stavanger Lufthavn Sola
tirsdag 07. januar 2020, klokken 22:26
Ser at flere spekulerer i om brannen startet i en elbil eller i en Opel Zafira. Dette er en avsporing av problemstillingen. Problemet er dessverre at elbilbatteriene brenner voldsomt når de først tar fyr, og at de er veldig vanskelig å slukke. Er redd denne brannen kommer til å få store konsekvenser for oss elbilister. Som en skrev tidligere i tråden, hva om denne brannen hadde skjedd på Danskeferga?

Vi må være ydmyke for at brann i elbil er svært vanskelig å slukke, og ikke avvise problemstillingen med at bare en liten andel av bilbrannene innbefatter elbiler. Vi må huske at de fleste elbiler er svært nye og at nye biler generelt brenner mye sjeldnere enn eldre biler. Vi nå være lyttende til dem som er bekymret for brann i elbil, og konstruktive og løsningsorienterte for å unngå at vi på sikt blir nektet å parkere i garasjeanlegg og lignende.
#12
Model X 2014 - 2022 / Sv: Store endringer på Model X i 2020?
torsdag 02. januar 2020, klokken 14:08
Jeg foretrekker 7-seters versjonen. Normalt kjører jeg med bakerste seterad lagt flatt og med et stort bagasjerom. De få gangene vi behøver mer enn 5 seter, så tar vi opp bakerste seterad. Med 6-seters versjonen får man ikke denne store bagasjeplassen, og man får ikke "vegg" mellom bagasjerom og seteradene. 6-seter er stilig og sikkert mer komfortabelt, men er etter min oppfatning mindre fleksibelt + at det er mer kostbart.
#13
Kjøpe elbil? / Sv: Bil til singel aktiv mann.
søndag 03. november 2019, klokken 18:41
Du får en helt ny Renault Zoe med rekkevidde på 395 km(wltp) til 249.900kr. Strekker man seg til ca 305.000kr vil man få en veldig godt utstyrt bil med bl.a skinn, ryggekamera, varme i rattet og Bose lydanlegg+++.

Etter mitt syn, så er dette et veldig godt kjøp, i alle fall om man ikke er særlig bilinteressert i utgangspunktet. Mye bil, og mest rekkevidde for pengene. Full nybilgaranti får man og, med all den tryggheten det innebærer.

https://renault.no/elbil/nye-zoe?gclid=Cj0KCQjw9fntBRCGARIsAGjFq5H4EdSbeHwJAu8ug7UfKWtjDVsJ71CrXmrQdMPEUTfrqTMEw2KW5JQaAtBpEALw_wcB
#14
Jeg tenkte på kommunevalget. Ikke fylkestinget eller kirkevalget😀
#15
Elbilen i Samfunnet / Da er det valg igjen. Hva stemmer vi elbilister?
torsdag 05. september 2019, klokken 02:43
Hva stemmer vi elbilister?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA