Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - El-boy

#1
Zoe / Sv: Knirking i forstilling
søndag 19. november 2023, klokken 20:56
Sitat fra: El-boy på torsdag 19. oktober 2023, klokken 08:44Hei,

Har samme issue. Min fru har en Renault Zoe og der har vi fått noen "attåt" lyder som høres som knirking ved sving og  klunking over fartsdumper o.l.
Vi har bitt oppmerksom på lyden nå i det siste og lurer på hva det kan være.

Noen som har tilsvarende erfaringer?
Får svare på min egen post.
Det var øvre fjærbenslager på venstre side foran som var gåent, og også fjæren var knekt av oppe ved fjærbenslageret. Skiftet på begge sider og alt er OK :-)
#2
Zoe / Sv: Knirking i forstilling
torsdag 19. oktober 2023, klokken 08:44
Hei,

Har samme issue. Min fru har en Renault Zoe og der har vi fått noen "attåt" lyder som høres som knirking ved sving og  klunking over fartsdumper o.l.
Vi har bitt oppmerksom på lyden nå i det siste og lurer på hva det kan være.

Noen som har tilsvarende erfaringer?
#3
Sitat fra: OlaM på lørdag 02. september 2023, klokken 15:43
Sitat fra: El-boy på lørdag 02. september 2023, klokken 14:54Det er Tesla som hevder bremsen ikke var i bruk, men sjåføren hevder å ha bremset (og igjen: bremselysene er på). Tesla har mulighet å fikse data OTA i etterkant.


At bremselysene er på betyr ikke at foten er på pedalen. Tror mye av feilslutningene dine har rot i den misforståelsen.

Det er veldig vanlig at folk som tar feil av gass og brems fortsetter å insistere på at de tråkket på riktig pedal. Å påstå at Tesla har redigert loggen for å tilpasse historien er litt vel mye konspi-tenking for en historie som er veldig enkel.
Jeg har selv erfaring fra at Tesla "kutter svinger". I fordindelse med en forliksklagesak angående Drive Unit garanti har Tesla servicesentert endret ordlyden i en Service Invoice inne i Appen til å bli mer fordelaktig for seg selv, så min tillit til Tesla er tilnærmet null ... Senere ble det unnskyldt med at den siste Service invoicen var den "ferdige"

Så kanskje den siste dataloggen er den "gyldige" ;-)
#4
Sitat fra: turfsurf på lørdag 02. september 2023, klokken 15:20
Sitat fra: El-boy på lørdag 02. september 2023, klokken 14:54Hvis nødbrems var aktivert hvorfor bremset ikke bilen ned?

Nødbrems overstyres av at man trår gassen i bånn. Som er sånn det må og skal være. Sjåføren tror han trår på bremsen, men i stedet for overstyrer han nødbrems.
Hakk i plata her: Hvorfor lyser bremselyset når bilen ikke bremser ned?
#5
Sitat fra: geear på lørdag 02. september 2023, klokken 13:29DU skriver at han har berørt bremsepedalen og samtidig gassen. Det som har kommet frem så langt er at han har tråkket på gasspedalen.

At nødbrems er aktivert mens gassen er i bånn forklarer både bremselys og at bilen fortsetter.

At bremselysene etterhvert går av kan være bilen setter p-brems når han tar av seg belte eller åpner dør for eksempel.
Det er Tesla som hevder bremsen ikke var i bruk, men sjåføren hevder å ha bremset (og igjen: bremselysene er på). Tesla har mulighet å fikse data OTA i etterkant.

Hvis nødbrems var aktivert hvorfor bremset ikke bilen ned?

Jeg tar for gitt datatrafikk fra og til bilen har blitt logget og lagret ifbm datalagringsdirektivet, og denne datatrafikken kan ettergås slik enhver tvil rund fiksing av data kan ryddes av veien...
#6
Sitat fra: geear på lørdag 02. september 2023, klokken 13:15Hva mener du med hiver seg på bremsepedalen? Nødbrems blir overstyrt av gasspedalen...
Det betyr å tråkke på bremsepedalen
#7
Sitat fra: OlaM på fredag 01. september 2023, klokken 08:11
Sitat fra: El-boy på torsdag 31. august 2023, klokken 23:41men ett slikt nødbremselys burde være differensiert fra vanlig bremselys -eller regenereringsbremsing- ved at nødbremselyset blinker og på den måten sender signal om at bremselyset er trigget av bilens sikkerhetsystem, og ikke av bremsepedal eller av regenerering.

Skulle det virkelig det? Virker som en underlig ting å ønske seg, en ekstra komplisert standard på noe så universelt som bremselys bare for at det hadde vært oppklarende for en utålmodig nysgjerrighet i denne ene saken.

Jeg synes ikke dette er så mystisk. I de få sekundene du ser bilen bakfra i videoen så har den allerede kommet høyt opp i fart, den bremser faktisk en god del og det at den ikke bremser jevnt kan fint forklares med at hjulene ikke er i bakken hele tiden og at hellene er glatte.

Oppfrisk minnet: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zEbJmK/drosje-krasj-i-bergen-undersoeker-om-bilen-kjoerte-av-seg-selv
Synes du virkelig det er komplisert?? Hvis det er vanskelig så må en ikke begi seg ut noe så komplisert som selvkjøring ogr autopilot. Husk vi her snakker om en bil med Arcade, Toybox, Bonfire, "prompepute", Santa Claus etc, etc, som hver for seg er mye mer komplisert en ett blinkende nødbremselys...

Takk for at du linket med videoen på nytt. Ser akkurat samme som tidligere. Interessant å merke seg at nødblink slår seg på straks bilen krasjer så dette må ha skjedd automatisk. Videre så kan en se at bremselyset slår seg av 10 sek. etter krasjen. Mulig det var da sjåføren slapp bremsepedalen (17 sek ut i  videoen)?

Videre lurer jeg på når det automatiske nødbremsesystemet slår inn og sjåføren øyeblikket etter hiver seg på bremspedalen men samtidig berører gassen. Blir da bremsen blokkert av auto.bremsesystemet og bilen kjører videre pga gasspedalen er berørt?
#8
Håper Vegvesenets rapport blir offentlig, det bør den for her er det fortsatt åpne spørsmål.
Spesielt det at bilen kjørte med tente bremselys og i tilsynelatende jevn hastighet.
Årsaken til ulykken er "pedal confusion" i flg Teslas egne data fra ulykken (hva nå det må være verdt).
Det er spørsmål om hva som trigget bremselysene, og hvorfor det fortsatt lyser om bilen kjører videre uten å redusere hastighten. Det er sagt at bilens sikkerhetsystem nødbremser om bilen oppfatter en farlig hindring foran bilen, men ett slikt nødbremselys burde være differensiert fra vanlig bremselys -eller regenereringsbremsing- ved at nødbremselyset blinker og på den måten sender signal om at bremselyset er trigget av bilens sikkerhetsystem, og ikke av bremsepedal eller av regenerering. Bilen i Torgallmenningen kjørte med et fast lysende bremselys og det er tvil om dette er trigget av bremsepedal eller av det automatiske nødbremsesystemet. Men det er uansett feil om bremselys, eller nødbremselys, skal lyse om bilen kjører videre uten at bremsepedalen er i bruk, eller av hastighetredusksjon ved regenerering.  Det viser etter min mening det er en feil med bilen i Torgallmenningen.
#9
Noe nytt rundt dette  ???
Ble det inngått forlik (og NDA)?
#10
Model S 2013 - 2022 / Sv: Model S utrygg på vinterføre/snø
torsdag 10. august 2023, klokken 11:16
Gode vinterdekk er alfa og omega.
Min har fungert fint med Hakkapeliitta 8 og R3. Jeg synes bilen sitter godt på vinterføre...
#11
Model S 2013 - 2022 / Sv: DIY - tråden
onsdag 09. august 2023, klokken 17:41
Hei,
Noen som vet hvordan fjerne sidestøtten i baksetet?
Jeg tør ikke bruke mer makt, lett å ødelegge noe når en ikke vet hvordan dette er festet ...

(Jeg må ha tilgang til dørlås aktuatoren på baksiden. Det er en feil med den for vinduet går oppigjen når døren åpnes og bilen registrerer døren som lukket ...)
#12
En gang Tesla fan-boy og early-adopter.

Aldri mer Tesla  >:(
#14
Model S 2013 - 2022 / Sv: Garanti reperasjon i tide?
onsdag 21. juni 2023, klokken 22:33
Tesla er vanskelige så for all del meld inn garantifeil før 100k, og husk å gjøre det skriftlig ...
#15
Sitat fra: petersv på tirsdag 20. juni 2023, klokken 13:59
Sitat fra: VegarHenriksen på fredag 09. juni 2023, klokken 13:10Styr unna for alt der er verdt. Laber rekkevidde, horribel superlade-hastighet og dårlig effekt ved kulde samt. ekstremt høy failure rate gjør 60 pakken til en tikkende bombe å eie.

85 og 60 er helt identiske når det gjelder pålitelighet. Det best rådet er å kjøpe bil nyere enn 2015, de har bedre tetting av batteriet, samt bedre innfesting (lasersveiset) av cellespennings-sensorkabler fra BMS til sub-moduler. Det er ofte dette som feiler.
Støttes fullt ut :-)
Her var det en kar som skrev uten bedre vitende gitt.

85kWh og 60kWh pakkene er oppbygd av helt identiske moduler, men 60kWh pakken har færre installerte moduler, det er eneste forskjellen teknisk.

Når det gjelder tetning av batteriet har Tesla hatt en kampanje med re-seal av batteriene på tidlige Model S.
Med det jeg har erfart så skyldes alt vesentlig av problemer med batteriene vanninntrengning som igjen forårsaker jordfeil. Jeg vil tro re-seal av batteriene har avhjulpet dette problemet ...
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA