Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - sjokomelk

Sider: [1] 2 3 ... 131
1
el-Born / Sv: Cupra Born åpnes for bestilling
« på: I går kl. 08:09 »
Da er den identisk ID.3 med sportsunderstell. Lengdeforskjellen er bare utforming på støtfangeren. Høydeforskjellen er forskjellen i fjæringshøyden.

2
Model Y / Sv: Erfaring med glasstak
« på: I går kl. 08:05 »
Kommer alle Tesla y med glasstak uten trekk? Vurderer Tesla y men har i minne at glasstaket på Hyundai i 40'en vi hadde frem til 2017 knuste 2 ganger pga steinsprut. Ene gangen på motorveien og det kom glassbiter ned i kupeen selvom det teknisk sett ikke eksploderte men imploderte (?). Ønsker ikke at det skal skje igjen. Hadde ikke barn i bilen den gangen, men tenk hvis...
Ja.
Men hvis du er redd for glass, så bør du holde deg langt unna alt som heter vinduer i både biler og bygninger. Alt kan gå i stykker, men frontrute, bakrute og glasstak på biler er laminerte, så mesteparten av glassbitene blir sittende fast hvis det knuser. Det kan hende at det ramler ned noen bittesmå biter, men ikke av en liten steinsprut. Det skjer heller hvis noen slår på taket med slegge gjentatte ganger, eller du kjører av veien så heftig at bilen flyr i lufta og lander på taket midt oppå en 1m x 1m x 1m bergknaus og trykker inn hele glasstaket. Men da har du helt andre problemer som er større enn noen glassbiter i kupéen. :P
Så du skal ikke være redd for steinsprut i taket.

3
el-Born / Sv: Cupra Born åpnes for bestilling
« på: Onsdag 22. ſeptember 2021, klokken 20:13 »
Hvordan er det med krok og takstativ mulighet?
Identisk med ID.3. Det er nøyaktig samme bilen med helt likt karroseri, bare annen grill og logo.

Bakkeklaring noen?
Leter overalt,men finner nada
Identisk med ID.3 her også.

Born er tvilling med ID.3 på samme måte som Mii og Up. Prikk like, men annen logo i grillen.

4
Model X / Sv: Model X - Dekk og felger
« på: Onsdag 22. ſeptember 2021, klokken 14:24 »
Hvilke egenskaper er viktig for deg med vinterdekkene? Skal du kjøre mye på isholke i bratte bakker i Troms, eller er det på våt vestlandsvei i 5 grader, eller kanskje på tørre, hvite vinterveier på indre østland i 20 minus?
Det er stor forskjell på dekk og hva slags føre de fungerer best på. Så du må nesten komme med litt mer info, ellers vil du ikke få noen gode svar som vil hjelpe deg.

5
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Ladekabel til eGolf
« på: Mandag 20. ſeptember 2021, klokken 10:06 »
eGolf lader med inntil 2x16A på en ladestasjon med 3-fas. Så skal du sikre deg for å få høyest mulig effekt uansett hvor du er og kun behøve én kabel, så trenger du dessverre en 32A 3-fas ladekabel.

6
Model 3 / Sv: Hva bør en kjøpe
« på: ſøndag 19. ſeptember 2021, klokken 21:13 »
Vet du om 2021 krever at lysene står på "Auto" eller kjører med full belysning for at Autopilot skal virke?
Har selv en mars 2019 LR med kun autopilot og den klarer fint autopilot når jeg kjører med DRL + tåkelys. Et oppsett jeg normalt kjører med. Bilen har hardware versjon 2.5.
Fikk en lånebil fra Tesla, Model 3 LR juli 2019 med Hardware versjon 3.0, og FSD. Den bilen nærmest "forlangte" at lysene stod på "Auto" eller full belysning for å få lov til å aktivtere Autopilot.
Noen ganger jeg klarte å aktivere autopilot med DRL+tåke, fikk bilen "panikk" da vi kjørte inn i tunnel. Rødblink og skriking om at autopilot ble koblet ut.

Lurer på om det er knytt opp til HW-versjon, eller om det e FSD som er avgjørende.
Du kan ikke kjøre med både DRL og tåkelys. Bilen skrur av DRL og går over til parklys hvis du skrur på tåkelysene foran. Alle HW3-biler krever autofunksjonen på lysene, da AP trenger lys for å se veien i mørket og er ganske hissig til å skru på fjernlys hvis den kan.

7
Model 3 / Sv: Hva bør en kjøpe
« på: Fredag 17. ſeptember 2021, klokken 22:58 »
Og hvordan kan man evt identifisere om en bil har de nye lyktene?
Du identifiserer de nye lyktene ved å se på lyktene om det er den nye typen lykter.
https://elbilforum.no/index.php?topic=52705.0

8
Tesla SW og AP / Sv: 2021.32.10
« på: Fredag 17. ſeptember 2021, klokken 07:23 »
Dette:
Samme hos meg. Og på MCU har centimeter-betegnelsen forsvunnet fra ryggesensorene. Så det står kun "40" og ikke "40 cm". Men det vises normalt i instrumentpanelet. Vi får håpe og tro softwareteamet har fått med seg bugs allerede og fikser til neste oppdatering.

9
Model S / Sv: Hovedlys til Tesla P85D 2015
« på: Onsdag 15. ſeptember 2021, klokken 17:49 »
Hvis det er xenon, er det 25W D8S som er de originale pærene i Europa.
Ta et kjapt søk på "D8S" eller "D3S" (de kraftigere amerikanske pærene) her inne, så finner du flere tråder som handler om skifte av lyspærer.

10
Model S / Sv: En liten dekk- og felgguide
« på: Onsdag 15. ſeptember 2021, klokken 17:46 »
Jobben som er gjort på bildet der er perfekt gjort, og akkurat sånn man skal gjøre for å få balanse i hjulet med minst mulig vekter. Klistrelappen viser det laveste punktet på felgen, og da skal den røde prikken som viser det høyeste punktet på dekket stå på samme sted.

11
Tesla SW og AP / Sv: 2021.32.10
« på: Onsdag 15. ſeptember 2021, klokken 07:50 »
Noe spennende nytt ? Ser den vil laste ned denne versjonen.
Release notes her: https://www.notateslaapp.com/software-updates/version/2021.32.10/release-notes

Legg merke til at du må sortere selv for hva som gjelder for deg og din bil.
På min 2017 Model X var det bare noe nytt med "Immersive sound" som dukket opp på skjermen i bilen.

12
Model S / Sv: En liten dekk- og felgguide
« på: Tirsdag 14. ſeptember 2021, klokken 21:46 »
Det er helt borti natta mye vekt. Hvordan er den gule og/eller røde prikken på dekksiden plassert i forhold til ventilen?
Ideelt sett skal den gule være på samme sted som ventilen, da dette er det letteste punktet på dekket.
Den røde prikken viser det høyeste punktet på dekket, siden det aldri vil være en 100% perfekt sirkel, og det vil av og til være et merke i felgen som viser hvor man bør plassere den røde prikken.

Hvis prikkene er på villspor, tyder det på dårlig monteringsjobb. Og det er overraskende mange som jobber i dekkbutikker som aldri har hørt om dette.

13
Model X / Sv: CCS oppgradering - kr. 10000,-??
« på: Mandag 13. ſeptember 2021, klokken 21:09 »
Den første er en servicebulletin de ordner mens bilen alikevel er inne. Går ut i 0 kroner på sluttfaktura.
Nummer 2 og 3 er begge CCS-oppgraderingen. Den siste er varenummeret for selve utstyret og esken med CCS-adapteret. Den går nok også ut i 0 kroner, så du til slutt sitter igjen med kun linje 2 til 3550kr. inkl.mva. som du skal betale for.

14
Model Y / Sv: Tysk video med teardown for å se på hulromsbehandling osv.
« på: ſøndag 12. ſeptember 2021, klokken 22:52 »
Men vil megacastingen gjøre det vanskeligere å reparere slik at flere biler en før risikerer å bli kondemnert ved skade?
Hvis hvilken som helst bil er så skadet at rammevangene peker på 19 grader øst, så er det sjelden økonomisk gunstig å reparere den. Megacasting er bare en annen måte å produsere rammevanger på ved hjelp av støpte, store, sammenhengende deler istedenfor flere sammensveisede stålplater. Rammevanger er ikke noe nytt, magisk påfunn som kun finnes i to Tesla-modeller i hele verden. Alle biler med selvbærende karosseri har dette.

15
Model Y / Sv: Tysk video med teardown for å se på hulromsbehandling osv.
« på: ſøndag 12. ſeptember 2021, klokken 21:26 »
Tverrbjelken bak av stål er lett å demontere for bytting ved mindre kollisjoner, men de er skeptisk til kostnadene ved litt sterkere smell - da må hele Megacastingen byttes.
Hvis bilen har fått en så stor smell at megacastingen er skadet, kan du antageligvis putte det som er igjen av bilen i to-tre Rema-poser og kaste i en glass-og-metall-igloo utenfor butikken. Litt overdrevet, men bilen er nok såpass most at den blir kondemnert i slike tilfeller.

Sider: [1] 2 3 ... 131