Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 495 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Håkon77

Sider: [1] 2 3 ... 20
1
Elbil og økonomi / Sv: Kostnadsoverslag bensinbil vs elbil
« på: Tirsdag 16. November 2021, klokken 23:45 »
Da er vel regnestykket ditt enda mer aktuelt, med dagens strømpriser og stadig mas om mer betaling i bomring. Min Kona er 3 år og jeg sitter nå og vurderer diesel igjen. Kan ikke se at det lenger er noe fornuftig å bytte inn i ny elbil mot å kjøpe en brukt polo TDI og bruke den opp på 5år. Ifølge en selger hadde jeg vist spart flere hundre tusen på min pendling (30000km og gjennom Oslo) , men hans kalkulator får helt andre tall en min

2
Hyundai Ioniq 5 / Sv: Smart funksjon for rens av bremseskiver
« på: Lørdag 11. ſeptember 2021, klokken 13:20 »
Sleit med bakbremsene på Kona da de ikke tar om man da ikke nødbremser. Gjorde det samme med N og hard oppbremsing helt til Hyundai-verkstedet ga meg tipset om å sette på brekket i fart. De tar kun på bakbremsene og det har funket fjell. Det var litt uggent å dra opp hendelen i 100kmt, men de bremser bare moderat. Det piper og hyler varsellyder, men det er helt udramatisk. Kan hende det er likt på ioniq 5

3
Hyundai KONA / Sv: Bruktpriser på Kona
« på: Lørdag 11. ſeptember 2021, klokken 12:44 »
Var inne å tittet på finn og synes ikke verditapet var så voldsomt? Rundt 25-30000 pr år er vel akseptabelt? Det er vel bare Tesla som selger 5år gamle biler til nypris av uforståelige grunner

4
Hyundai KONA / Sv: Alternativ til Kona?
« på: Lørdag 11. ſeptember 2021, klokken 07:59 »
Takk for tips. Den Meganen så knall ut med både rekkevidde og hengerfeste samtidig som jeg kan fortsette med samme forhandler. Kona er ganske effektiv tror jeg. Kjørte fra øst i Oslo i dag og sørover. Tråkka meg opp i 120 etter skullerud-dumpa og trykket på cc. Gikk på bremsen på sannesundbrua og vel hjemme viste den litt over 52% og den var på 79% når jeg dro fra Oslo. Ladet på jobb i natt så batteriet hadde nok grei temp når jeg dro.

5
Hyundai KONA / Sv: Alternativ til Kona?
« på: Torsdag 09. ſeptember 2021, klokken 20:58 »
Var ikke klar over at den kom med mindre batteri. Men 52kwh batteri er vel litt smått i en så stor bil. Kona har egentlig vært knall til mitt bruk. Ladet til 80% og vel hjemme etter 22mil så har det vært en rest på 20-30%. Å ligge i 120kmt har ikke gitt noe rekkeviddeangst. På vinteren har jeg måttet holde meg litt i skinnet og har sørget for å time lading og varme til avreise hjemmefra for å få lignende tall. Det spørs om ikke en større bil med mindre batteri vil gi noe mer utfordringer.

6
Hyundai KONA / Alternativ til Kona?
« på: Torsdag 09. ſeptember 2021, klokken 17:22 »
Jeg har ikke så mange krav til bil men ett er det. Jeg må kunne kjøre tur retur jobb uten å lade på turen eller å kjøre sakte. Det er 22mil motorvei og 110sone mesteparten av veien. Om jeg skulle ønske meg noe i tillegg så var det å kunne kjørt vekk hageavfall og hentet  materialer med henger samt satt ut jolla. Jeg har sett og lett og kommer vel frem til at Tesla Model 3 er den eneste konkurrenten til samme pris og som overgår Kona med sin mulighet for 900kg hengervekt. Noen andre som jeg har oversett?

7
Hyundai KONA / Sv: Bruktpriser på Kona
« på: Torsdag 09. ſeptember 2021, klokken 17:13 »
Fine karakteristikker her? Ja, jeg kjøpte en Hyundai, faktisk den andre på få år, så da er jeg i følge ekspertisen her en idiot. Leier også bil en del ganger i løpet av året, stort sett alltid en Hyundai (fossilbil), og har aldri hatt problemer med disse. Kona'en jeg nå har måtte rette på en feil med acc hvilket ble gjort uten kostnad og på et par timer samt at de oppdaterte kartet siden bilen allikevel var inne. Fikk også en punktering, bilen ble slept kostnadsfritt for meg til verksted og dekket fikset.

Så ja, en idiot er jeg åpenbart, men en fornøyd idiot.
Hva slags feil på acc? Min ble litt nykkete når cc trykkes inn etter oppdateringen sist. Er det en feil?

8
Hyundai KONA / Sv: Kona er død
« på: Fredag 03. ſeptember 2021, klokken 23:09 »
Jeg var også uheldig å lukke bakluka for dårlig og kom til død bil dagen etter. Satte på ctek lader og tok dieselbilen til jobb. Når jeg kom hjem var det liv i Hyundaien igjen og ingen problemer i etterkant.

9
Hyundai KONA / Sv: Kona har nå stadig raskere forfall
« på: Torsdag 26. August 2021, klokken 07:57 »
Tenker ikke på batteriet. Der har jeg fått mail om at det skal byttes snart. Det er motor og reduksjonskasse som bekymrer. Har kjørt 80000km uten å høre noe ulyd, men det er vel ikke nødvendigvis knyttet opp mot Kjørelengde. Har fra de tidlige modellene. Kjøpt august 2018

10
Hyundai KONA / Sv: Kona har nå stadig raskere forfall
« på: Onsdag 25. August 2021, klokken 17:33 »
Må alle bytte motoren etterhvert eller er dette en produksjonsfeil på enkelte biler? Sitter med en bil hvor jeg snart må ta ett valg om å beholde eller selge og det virker nå litt skummelt om motor på sikt må byttes på min regning.

11
Hyundai KONA / Sv: Hyundai Kona EV tilbakekalt i Korea etter mistenkt batterifeil
« på: Fredag 20. August 2021, klokken 23:56 »
Du får nok ikke ny garanti på batteri. Det ville vært veldig rart. Pleier vel å være 5 års reklamasjon/garanti på nye deler og det er 5 år igjen av garantien så det går jo ut på det samme.
.     Da får ampera 8år, 160000km på byttebatteriet og ikke resterende av original batteriet. Rart hvis Hyundai ikke gjør det samme.

12
Hyundai KONA / Sv: Bremseskiver og klosser til Kona
« på: ſøndag 13. Juni 2021, klokken 00:30 »
Tviler på jeg får igjen ett øre. Det er vel en sånn utgift forhandler ikke får igjen fra fabrikken. Mine måtte byttes på 70K servicen. Byttet på Skodaen ved 150K og da fordi de var utslitt og ikke defekte av andre årsaker.

13
Hyundai KONA / Sv: Bremseskiver og klosser til Kona
« på: Lørdag 05. Juni 2021, klokken 09:12 »
Jøss. Klossene mine foran sprakk også. Fikk ikke det på garanti. Bremser var slitedel uansett selv om de ikke var slitt og feil skyldes kvalitet. Service og bremseklosser kom på nesten 6000.

14
Hyundai KONA / Sv: Begrense lading til 90%
« på: Lørdag 05. Juni 2021, klokken 09:05 »
Er det ikke bare å lade til 100% om du må ha det? Har du gjort det frem til nå går det nok greit en stund til. Det kan ikke gjelde mange så kanskje dere da bør få nytt batteri først som kompensasjon. Kan ikke huske sist jeg måtte lade opp fullt. Men så bruker jeg bilen til å pendle 22mil motervei og ikke kjøre til Italia. Jeg kan godt være sistemann som får.

15
Hyundai KONA / Sv: Støy fra sommerdekk
« på: Tirsdag 27. April 2021, klokken 12:26 »
Joda, enig med deg. Hadde hatt bilen under en uke før jeg klaget til selger på glatte dekk. De ble forøvrig satt på bilen igjen i dag hos Hyundai forhandleren. Tenkte ikke så mye over dem for nå har det kommet en ulyd fra rattstammen. Høres ut som det gnisser.  De er flinke til å snakke ned VW hos Hyundai, men det er ikke bare smertefritt å eie en Kons heller.

Sider: [1] 2 3 ... 20