Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Alfa Bergen

Sider: [1] 2 3 ... 19
1
Model S / Sv: En liten dekk- og felgguide
« på: ſøndag 17. April 2022, klokken 14:49 »
Må kjøpe nye sommerdekk, 19 tommer i år. Noen som vet om gode tilbud i Bergensområdet?

2
Lading av Tesla / Sv: Kommer SuC-nettverket til å bli åpnet??
« på: Tirsdag 08. Februar 2022, klokken 20:11 »
For øvrig veldig god thai-mat på kroa ved Gulsvik SuC (Hallingporten) :)
Tiltredes!  :)

Jeg har flere ganger sett på navien at det er fullt på SuC men jeg har ennå til gode å stå i kø selv. Om jeg ser det er fullt kjører jeg bare videre til neste. Det verste som har skjedd meg så langt var da jeg hoppet over brokelandsheia for å lade på Stathelle også var det kø på E18(før den siste ombyggingen). Ikke kø på Stathelle da..

Det at det ligger mange lokasjoner med relativt kort avstand gjør det enklere å spre ladingen utover. Selv om alle drar fra Oslo på likt så vil noen ha pause etter 15 mil, andre etter 20 eller 25 mil osv.

Sikkert bra rundt Oslo. Om en skal fra Bergen til Stavanger er det bare en SC på veien (Aksdal) og denne er åpnet for allmuen nå…

3
Lading av Tesla / Sv: Kommer SuC-nettverket til å bli åpnet??
« på: Fredag 04. Februar 2022, klokken 22:05 »
Noen som har lest noe om hvordan dette har fungert i Nederland? De har jo testet dette en stund. Er det kaos?

Nei - null kaos ut fra det jeg har klart å lese på nettet.

Men så er vel tettheten av Tesla eller elbiler generelt ikke så stor i Nederland vil jeg anta.

Nebbenes er vel den ultimate testen - fungerer det der til påske så er vel det meste på stell vil jeg vel tro
…eller Lyngdal i fellesferien. Eller Aurland med besøk av 2 etron nårsomhelst

4
Lading av Tesla / Sv: Kommer SuC-nettverket til å bli åpnet??
« på: Onsdag 02. Februar 2022, klokken 22:19 »
Har ladet maaaange ganger i Lyngdal og aldri stått i kø, men på visse utfartsdager kan det nok skje ja. Var du innerst på de nye V3 og sjekket at de også var fulle? Altså helt forbi alle butikkene?
Jeg var på den delen hvor du kan kjøre inn til ladestolpene fra begge sider. Altså ikke den opprinnelige som åpnet i 2013. Er det flere ladeplasser enn dette i Lyngdal?

Den store utfordringen, i alle fall for sånne som meg, er at selv om jeg kjører 30 000km i året, så bruker jeg stort sett bare SC når «alle andre» tilsynelatende også gjør det. I sommer var det mye biler på SC-ene, men kun i Lyngdal jeg måtte stå i kø. Hadde det vært åpnet for andre biler med ladeluke på «feil side» i sommer, ville det vært det rene kaos siden det vel bare er Polestar 2 som ikke vil blokkere minst en annen ladestolpe.

5
Lading av Tesla / Sv: Kommer SuC-nettverket til å bli åpnet??
« på: Onsdag 02. Februar 2022, klokken 20:58 »
Kjenner ikke til så mange av superchargerene som er åpnet, men kjenner Lyngdal og Asksdal. Begge to er relativt nylig oppgradert med flere staller. Lyngdal var veldig belastet før de oppgraderte med flere V3, men syns det er helt fair at de prøver og ser der nå. Der er det også noe sånt som seks ladestasjoner fra Mer ved siden av. Lillesand har tidvis vært veldig belastet, og er for eksempel ikke åpnet. Det er veldig mange eksempler på tungt belastede ladesteder som ikke er åpnet, så det er nok bevisst hvilke de tester.

Tesla beskriver også hele prosjektet tydelig som et pilotprosjekt, så tror man skal slappe helt av her frem til en ser hvor det går.
Jeg trenger kun SC på typiske utfartsdager og i ferier. Var to ganger på den nye SC stasjonen i Lyngdal i sommer. Kø begge gangene på grunn av den vanlige sommertrafikken samt at parkeringsplassen egentlig er ganske trang når det er mye kunder på senteret. Sommeren 2022 blir spennende med etron, e-golf, eqc osv i tillegg.

6
Lading av Tesla / Sv: Kommer SuC-nettverket til å bli åpnet??
« på: Tirsdag 01. Februar 2022, klokken 09:57 »
Syretesten kommer først på utfartsdagene. Har sett en masse bilder i forskjellige FB grupper av folk som lader sine elbiler på SC det siste døgnet, og det er bare de med Polestar 2 som ikke har blokkert minst en annen ladestolpe. Helt uproblematisk på en mandag kveld i januar. Mer usikker på utfartsdagene i påsken, vinterferien og fellesferien. Det er for øvrig også omtrent de eneste gangene jeg selv har bruk for superlader

7
Lading av Tesla / Sv: Kommer SuC-nettverket til å bli åpnet??
« på: Mandag 31. Januar 2022, klokken 15:59 »
På Lærdal er det vel knapt mulig for andre biler å lade uten å blokkere ladere. Kun mulig å rygge inn til disse

8
EQE / Sv: EQE
« på: Mandag 06. ſeptember 2021, klokken 00:17 »
EQE350  en rekkevidde 660 kilometer RWD
batteri på 90 kilowattimer.
Bakhjulstyring
Sedan, 430 liter bare (!?)

https://www.tu.no/artikler/mercedes-viser-eqe-og-andre-kommende-elbiler/513139

430 liters bagasjerom på en E-klasse? Kan da ikke stemme. Bakhjulstrekk men ingen «frunk»? Underlig…

9
Model S / Sv: Ramle lyd fra forstilling/støtdempere på TMS 2020
« på: Mandag 12. Juli 2021, klokken 18:29 »
Fikk endelig byttet luftfjæringene foran hos Tesla på Kokstad. Nå har ulydene forsvunnet😎

10
Marvel R / Sv: MG Marvel R Electric
« på: Tirsdag 29. Juni 2021, klokken 18:15 »
Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å lage en bil med 357l bagasjerom bak, i en bil som har omtrent de samme målene (sågar bittelitt større) som id.4 / enyac - som har hhv 543 og 585 liter

Forhåpentligvis er det på grunn av stor plass i baksetet, og at det er mulig å flytte baksetene i lengderetningen for å få større bagasjeplass.

11
Model S / Sv: Alltid lånebil hos Tesla ved verkstedbesøk?
« på: Mandag 14. Juni 2021, klokken 22:31 »
Gode lovnader som Tesla aldri har overholdt, i alle fall ikke med meg.

https://www.tesla.com/blog/creating-world’s-best-service-and-warranty-program-0

Husker den lovnaden der før jeg kjøpte den første Teslaen i 2013. Det var like vel VIP behandling på servicesenteret i begynnelsen. Om de ikke hadde lånebil inne, ble jeg kjørt til kontoret, og bilen levert utenfor kontoret før arbeidstidens slutt. Har bare gått nedoverbakke siden da…
Kan vel også hende oppdragsmengden har økt bittelitt siden 2013

Åpenbart. Servicenivået har ikke klart å holde tritt
Sent from my iPhone using Tapatalk

12
Model S / Sv: Alltid lånebil hos Tesla ved verkstedbesøk?
« på: Mandag 14. Juni 2021, klokken 21:04 »
Gode lovnader som Tesla aldri har overholdt, i alle fall ikke med meg.

https://www.tesla.com/blog/creating-world’s-best-service-and-warranty-program-0

Husker den lovnaden der før jeg kjøpte den første Teslaen i 2013. Det var like vel VIP behandling på servicesenteret i begynnelsen. Om de ikke hadde lånebil inne, ble jeg kjørt til kontoret, og bilen levert utenfor kontoret før arbeidstidens slutt. Har bare gått nedoverbakke siden da…

13
Model S / Sv: Feil og mangler (reklamasjoner) - Hva opplever du på din bil?
« på: Mandag 14. Juni 2021, klokken 10:17 »
"Feil på sikkerhetssystem på pass.side foran. Kontakte Tesla service" (pluss rødt airbag varsellys)

Har hatt bilen inne på Kokstad i 6 dager uten at de fant feilen. Fikk beskjed at "Engeneering is working on a (FW) firmware fix for this issue", men at jeg må vente på en oppdatering. Det skulle være trygt å kjøre. Har nå ventet en stund uten tilbakemelding og feilmeldingen kommer hver gang jeg har en passasjer i forsetet. Nå er det forhåpentligvis en stund til EU kontroll, men dette er jo en 2-feil så den vil ikke bli godkjent.

Noen andre som har hatt denne feilmeldingen over tid og fått løst problemet?


14
Tesla SW og AP / Sv: Ny navigasjonsdatabase (EU2021.8-12875)!
« på: Torsdag 13. Mai 2021, klokken 22:02 »
Fikk den nye kartversjonen i går. Helt krise med tanke på fartsgrenser! Mye dårligere enn forrige versjon. Kjørte 40 km i dag og det var sikkert 10 steder hvor fartsgrensen var feil som og som var riktig i forrige versjon.

15
Model S / Sv: Hvordan bytte plastdekselet til takstativet?
« på: Onsdag 12. Mai 2021, klokken 18:14 »
Fikk et estimat på 4200 kr for å skifte 2 deksel som er knekt. Måtte visst av med ei eller anna list, for å komme til. Er dette garanti?

Høres veldig rart ut. Jeg tror jeg byttet alle fire dekslene på 2013-modellen jeg hadde etter hvert som de knakk. Litt knotete å fjerne restene som sto igjen, men det fungerte med et lite flatt skrujern eller en nebbtang hver gang. Brukte aldri mer enn 5 minutter. Første gang jeg kjøpte dekslene betalte jeg under 50kr for to stk. vet ikke hvor mye de koster nå

Sider: [1] 2 3 ... 19