Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Kristian

#1
Kjørte denne uken min 5,5 år gamle Leaf til hytta, 12 mil med snitthastighet 85-95 på 10 av milene. 24KWt og nye vinterdekk. Riktignok sol, sommer og medvind, men utrolig bra at vi ikke merker noen reduksjon etter alle disse årene.


Sent from my iPad using Tapatalk
#2
Leaf 2010-2017 / Sv: 84.000 for ny skjerm/radio for Leaf
mandag 09. januar 2017, klokken 12:53
Hadde engang en tysk bil som sluttet å lese kart dvd'er, leverte den inn for reperasjon, fikk beskjed om at jeg måtte bytte hele greia og det kosten 35k. Jeg svarte at jeg det blåser jeg i, det fikser dere på garantien. De svarte at da skulle jeg få en inbyttedel, sikkert greit svarte jeg. Tilbudet om billigere innbyttedel kom ikke til meg, det var først når de måtte betale.

Konklusjon; de har reparerte innbyttedeler som er billigere, men de sparer de til garantireperasjoner. Og disse skaffer de med å la bileiere betale for komplett ny del men de reparerer den gamle og beholder den selv.

Det er det som er så sjukt i dag, vi kjøper nye biler fra bilverksteder som lever av å reparere de samme bilene.
#3
Tesla / Sv: Powerwall - tilgjengelighet og priser i Norge
tirsdag 09. august 2016, klokken 13:31
Nei, det vil den ikke  ;)
Sitat fra: KristofferH på tirsdag 09. august 2016, klokken 12:12
Strømmen vil bli mye dyrere fremover. Kan lønne seg om noen år
#4
Model X 2014 - 2022 / Sv: Pris på Tesla Model X med 4WD?
søndag 06. juli 2014, klokken 19:50
Edmunds.com:
The Model X should start at around $71,000 for the base model and around $96,000 for the Performance edition (before state or federal tax credits).
#5
elbil.no og elbilforumets nettsider / Sv: Oppgradering av Tapatalk
søndag 06. juli 2014, klokken 08:55
Enig, trenger Tapatalk!
#6
Model X 2014 - 2022 / Sv: Endelig noe nytt om Model-X
mandag 14. april 2014, klokken 10:38
Sitat fra: sisc1337 på fredag 11. april 2014, klokken 13:43
Sitat fra: timingbeltkiller på søndag 02. mars 2014, klokken 19:07
Sitat fra: sigurdi på lørdag 22. februar 2014, klokken 20:20
I denne reportasjen fra Bloomberg så innrømmer Elon at han er mye grunnen til at X er forsinket, han er litt for perfeksjonist, så tok noe tid før han var fornøyd.
Barnesykdommene  på S beviser vel nærmest det motsatte av perfeksjonist. Eller skal vi tro X kommer med Lexus pålitelighet og Mercedes finish fra dag en?

Ganske sikker på at Mercedes og Lexus sammen med alle andre bilmerker også hadde barnesykdommer med de første bilene som ble produsert! Vil tro at det blir mindre av disse barnesykdommene på model X, da tesla garantert har tatt med seg erfaringene ifra barnesykdommene på model S!

Naboen fikk seg ny MB for en tid tilbake til omtrent samme pris som det Tesla Mod S koster (før avgifter). Jeg spurte om han var fornøyd, og det var han; Superfornøyd, første MB han har hatt nesten helt uten garantirep så langt. Kun noen småfeil som at parksensor røk. Det er jo bra, men de har holdt på i over 100 år. Selv har jeg kun hatt noen småfeil, og det av en helt ny bilprodusent, fantastisk.

Tror noen på forumet har urealistiske forventninger.
#8
Alternativt beholde Pirelliene og kjøpe kjetting. Litt pes å legge på (har aldri prøvd), men hvis det kun er et par ganger i året, bør det gå bra. Og kjetting vil være overlegent det meste annet på bratte småbakker. Er problemet lange fjelloverganger, er kanskje kjetting litt slitsomt.

Kjørte ganske bratte bakker med masse løssnø i helgen (med Pirelli), det gikk greit, men hadde jeg fått full stans, hadde jeg hatt et problem med å komme igang igjen. Hadde problemer å få bilen i gang igjen på flatmark når jeg kom opp, det var ganske mye løssnø.

Tesla shoppen har kjettinger til 90$, men disse har ikke kommet til Norge enda. Kjettinger i denne dimensjonen kan være dyrt.
#9
Model S 2013 - 2022 / Sv: Vasking, detailing etc. av Model S
onsdag 22. januar 2014, klokken 10:28
Sitat fra: satheesh.net på tirsdag 21. januar 2014, klokken 14:12
Sitat fra: TesLars på tirsdag 21. januar 2014, klokken 14:06
Ble det sagt noe om etterbehandling (vedlikeholdsbehandling)? Pris? Intervaller?

Nei, men vil ikke tro det er store summen. De gir uansett tre års garanti på behandlingen. 8) Du kan sikkert høre med dem direkte hvis du ønsker en konkret sum. Vil forresten tro prisene kanskje blir justert på tre år fra nå også.

Men hva skjer når de 3 årene er over? Er dette noe som sakte men sikkert blir vasket bort, eller flasser det av i flak? Kan en fremdeles polere bilen, eller kommer dette på en eller annen måte i konflikt med CP behandlingen? Mao hvis en gjøre dette, har en da "solgt" seg til CareSenter for godt?
#10
Model S 2013 - 2022 / Sv: SIM kort
tirsdag 14. januar 2014, klokken 15:50
Det eneste jeg har hørt er at Tesla dekker dette inntil videre. Den dagen vi må betale dette selv, blir det nok ikke aktuelt å sette i et eget sim kort (av en rekke årsaker), men vi vil få en regning av Tesla på en månedsavgift. Kan kanskje tenkes at abonnentet kan flyttes uten å bytte simkort, men hva er egentlig poenget?
#11
Sitat fra: Viking på mandag 23. desember 2013, klokken 06:43
Prisene kommer forhåpebtligvis ned etter hvert. Jeg tenker at om 5-6 år kan jeg bytte batteriet og betydelig øke range på bilen.

Og du er da villig til å betale 340.000? Eller forventer du både betydelig kapasitetsøkning og dramatisk prisnedgang? Det tror jeg er i overkant optimistisk, sett i sammenheng med utviklingen de siste 30 årene, det er lite som er oppnådd på begge områder.
#12
Model S 2013 - 2022 / Sv: Skistativ til Model S
lørdag 14. desember 2013, klokken 17:46
Sitat fra: stor66 på lørdag 14. desember 2013, klokken 16:48
Argh!

Jeg hentet Whispbar i Vestby på torsdag, og i dag skulle jeg montere. Jeg pakket ut og gikk gjennom bruksanvisningene før jeg satte i gang. Steg en på bilen var å skru fast festene i festepunktene. De to første gikk helt fint, men når jeg satte på plass den tredje (høyre bak) lå den an i bakkant mot taket og jeg turte ikke stramme mer. Hvis jeg hadde dratt til skruen ville jeg ødelagt taket (første bilde).

Nærmere inspeksjon av takfestene viste at høyrefestet bak var plassert ca. 3 mm lenger inn mot midten av taket enn de andre (andre bilde er høyre bak, tredje er venstre bak).

Jeg vil kontakte Autoload og Tesla på mandag.

Noen som har sett noe tilsvarende?

La også merke til at det ble endel trangere bak, men ikke verre enn at jeg fikk strammet tilstrekkelig. Tipper det er lite Tesla eller Autoload kan gjøre med dette, du kan eventuelt forsøke å bøye til festene.
#13
Model S 2013 - 2022 / Sv: Skistativ til Model S
lørdag 14. desember 2013, klokken 13:55
Whispbar takstativ montert, synes det var greit, lot dekslene stå på og hadde ingen problemer med disse. Har tidligere hatt bil med samme takstativløsning (skruehull under deksler), kjøpte da originalt takstativ og dette var betydelig enklere å ha med å gjøre. Kun å åpne lukene, sette takstativet over hullene, og så stramme skruene. Med Whispbar ender en opp men en masse løse skruer og braketter som det er lett å rote bort når de ikke er i bruk. Men slik er det vel med det meste, når en kjøper noe uoriginal som skal passe til en rekke biler, blir det noen overganger osv. Uansett er Whispar pent og se på, og heller ikke særlig dyrt. Tipper takstativet til Tesla, når det kommer, blir mye enklere å montere med færre deler, men vi må regne med at det kan bli noe dyrere.
#14
Model S 2013 - 2022 / Sv: Skistativ til Model S
onsdag 11. desember 2013, klokken 23:27
Sitat fra: Alset på søndag 08. desember 2013, klokken 20:24
Skiboks på TMS kan nok diskuteres rent estetisk, men må mann (på hytta med full pakke) så må mann...

Satte på Whispbar Flush fra Autoload med min gamle Thule Dynamic 900. Stativet virker meget solid og dere får selv bedømme hvordan det ser ut.

Thule sine Power Grip gikk på millimeteren, så T-Track settet som ble anbefalt ble det heldigvis ikke bruk for. Med disse går det meget raskt å demontere boksen fra stativet slik at det kan heises opp under taket i carporten.

Plast dekslene fra Tesla er av dårlig kvalitet, meget dårlig kvalitet. Selv om jeg var superforsiktig knakk ett av de, så dersom noen fra Tesla leser på dette formumet er det bare å bestille opp av disse. Dog godt mulig at det lar seg gjøre å montere uten å ta av dekslene.

Det tok litt tid å montere dette første gang, men senere tenker jeg 5 min på å løsne boksen fra stativet. Skal stativet av fra taket vil jeg tro det kan gjøres på 5-10 min.

Bakluka går ikke helt opp med boksen oppå, men med tech pakka kan jeg programere den til å stoppe like før den tar opp boksen.

Synes det ser veldig bra ut, ser at autoload har Thule Dynamic 900, men denne passer tydeligvis ikke da de også skriver at "NB: THULE har ikke takstativ til Tesla S før tidligst februar/mars 2014".
#15
Model S 2013 - 2022 / Sv: Alloygator? Erfaringer?
tirsdag 26. november 2013, klokken 18:16
Slik ble det på Pirelliene. Tatt noen dager etter montering.Sitter som støpt  :D
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA