Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 600 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Marsto

#1
Her sjekket litt rundt med 4 forskjellige Think City, firedørs og to dørs. Typegodkjennings nummer står i vognkortet og det ser ut til å være minst to typegodkjenninger, en typegodkjenning for 4 dørs og en for 2 dørs. Det kan også være merknader om batteritype i merknadsfeltet. Det gjør meg noe mer usikker på om typegodkjenning dekker begge batterityper. Jeg ville ihvertfall vært skeptisk til å bytte kjemi hvis batteri typen er beskrevet i vognkortet.  Det er flott hvis andre kan poste om de har anmerkninger om batteritype eller andre typegodkjenninger som ikke er beskrevet her.
#2
Jeg har lyst til å lenke denne tråden ut igjen etter mange år i dvale i Think Classic delen av forumet.
https://elbilforum.no/index.php?topic=7575.msg84521#msg84521

Det er nå flere som selger sine Think City med ny batteri kjemi. Dette gjelder egentlig bare Think City med Zebra batteri som har byttet til Lithium Ion. Det leses raskt ut i vin nummeret hvilken batteri kjemi som bilen er godkjent for. Er dette et problem hvis bilen utsettes for en skade hvor batterikjemi blir et tema? Det kan i hovedsak være om bilen blir utsatt for brann, varmgang og røykutvikling eller lignende problemer. Er det egentlig lov å bytte fra Zebra til Lithium uten å ta den lange runden med ny godkjenning og medfølgende notat i registeringsdokumentene hvilken batterikjemi bilen har?
Statens vegvesens link er fremdeles aktiv innenfor dette temaet. https://www.vegvesen.no/kjoretoy/eie-og-vedlikeholde/elbil/eldre-elbiler/
#3
Sitat fra: worry på torsdag 03. april 2025, klokken 21:56Interessant forresten, det som står på dokumentet du la ut. Jeg synes å huske at cellene var oppgitt til max 4,10 volt, men her står det 4,20.

Siden Think bare lader til 4,10, så burde det tilsi at cellene er pent brukt. Mange biler, og annet utstyr, lader til 4,15 og også 4,20.
Sitat fra: worry på fredag 04. april 2025, klokken 12:38I stedet for å høre på meg, så er det bedre å lese her. Det er mange interessante artikler hos
Batteryuniversity.com

https://batteryuniversity.com/article/bu-1003a-battery-aging-in-an-electric-vehicle-ev

Å neida, vi må nok høre på deg, ja. Skal lese de artiklene, ja. Jeg gjorde en sjekk på celle spenningene med coomtool idag, ved fulladet batteri, og på dette batteriet ligger samtlige cellepar mellom 4.079V og 4.098V De ser også ut til å holde bra også. Kjører fint 120 km uten å bruke varmeapparatet for mye når vårtemperaturene har vært behagelig de siste dagene. Idag snør det igjen, selvfølgelig. Typisk trønder vær.     
#4
Hei til alle i forumet. Jeg opplever nå en egen bekymring hvor lenge vi kan forvente at Think City Enerdel batteripakkene i våre Think City kan forventes å leve. Det jeg har funnet av dokumentasjon er at battericellene har en forventet levetid på omkring 15 år/2500 ladesykluser opp til 100%. Har noen mer håndfast informasjon om hva man kan forvente av batteripakken når de fleste er 15 år gamle og har veldig stor spredning i antall ladesykluser? Her er et bilde av det jeg har funnet av specs for den originale Enerdelpakken.
Vår 2010 Think City tror jeg har passert 2500 ladesykluser uten å vite eksakt. Det som denne tabellen sier er 2500 sykluser til 100%. Hva har dere der ute av erfaring på levetiden og kan vi forvente en rask EOL(End Of Life) for mange Enerdel pakker i nær fremtid?   
#5
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: TIM modul feil
onsdag 02. april 2025, klokken 14:04
Hei worry. Flott å lage en egen tråd på dette. Når det gjelder den tråden du referer til over så er den bilen i full drift etter jobben med TIM modulen. Dette er Warlock land så han kommer sikkert med mer. Det jeg har grublet mye på er hvorfor disse komponentene blir så varme at de omtrent tar fyr. En teori vi gjorde oss er manglende kjøling. I de bildene fra den tråden ser man kraftig varmgang med røykutvikling som har avsatt et sotlag, så hvis noen har opplevd dette på andre PCU`er det flott å få informasjon om det her, ja.
#6
Ja, jeg er helt enig i at det er fullt mulig å komme borti feil pedal men å fortsette å trykke på feil pedal i flere sekunder er i mitt hode helt usannsynlig hvis personen er frisk. I Sandvika ulykken var gasspedalen trykket i bunn 100% i 3 sekunder. De andre ulykkene som omtales hadde vært interessant å få informasjon om i forhold til dette også. Det ser ut til å være mulig å lese ut varigheten av gass/watt pedal pådrag på Volvo XC40.   
#7
Sitat fra: turfsurf på torsdag 27. mars 2025, klokken 06:29
Sitat fra: Marsto på mandag 24. mars 2025, klokken 17:09Nei, det er vel ingen av disse sakene som er avklart. Alle peker vel mer imot førerfeil......noe jeg synes er veldig urettferdig og trist ettersom så mange står fram og sier bilen ga gass uten at de var borti gasspedalen eller den mer moderne terminologien som har dukket opp....wattpedal.......
Alle vil jo si at de ikke var borti akseleratoren, uavhengig av hva som faktisk skjer.
Det er en alt for stor risiko å stå frem å forklare seg uriktig i disse sakene, spesielt hvis en sak er opprettet av Politiet. Det er ikke lett å vite hva utfallet av en etterforskning vil bli. Det å stå frem, slik disse har gjort, uten å fortelle sannheten om eventuelt å feilaktig har tråkket "klampen i bunn" er veldig vanskelig å tro på. Jeg velger å tro på de som står frem på denne måten. Logikken er basert på at jeg ville aldri stått frem hvis jeg visste at jeg tråkket på feil pedal. Da hadde jeg lagt saken bak meg ved å ta oppgjøret med forsikring/Politi og bare akseptert at jeg gjorde en feil. Å stå frem i media slik disse har gjort er veldig modig gjort og håper en dag at sakene får en oppklaring som forklarer bedre hva som har skjedd og ikke bare at det konkluderes med ingen feil på bilen.           
#8
Veldig flott og prisverdig at Motor følger med på de fleste av disse sakene. Her er en lenke til de sakene Motor har skrevet som omhandler plutselig akselerasjon. Mye interessant å lese om her, synes jeg ihvertfall.
https://www.motor.no/tag/plutselig%20akselerasjon
#9
"Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 / Sv: Vindusviskere
tirsdag 25. mars 2025, klokken 17:16
Sitat fra: Gogs på tirsdag 25. mars 2025, klokken 16:50Så til det store altoppslukende spørsmålet: vindusviskere.

Er det bare å ta med vindusviskeren inn til Thansen og be om en lik? Eller er det en spesiell type?

Tenker da bare på bladet. Er sikkert en enkel sak, men spør likevel.  ;D
Veldig bra spørsmål. Jeg tenkte akkurat som deg og kjøpte en med samme lengde. Det ble feil da hele ruta skal dekkes av en visker. Det endte med at høyre del sett fra innsiden ikke blir visket godt nok. Den bøyde kurven på viskeren dekker ikke godt nok. Da er spørsmålet hvilken visker brukes på systemer som har bare en visker?
#10
Nei, det er vel ingen av disse sakene som er avklart. Alle peker vel mer imot førerfeil......noe jeg synes er veldig urettferdig og trist ettersom så mange står fram og sier bilen ga gass uten at de var borti gasspedalen eller den mer moderne terminologien som har dukket opp....wattpedal.......
#11
Veldig interessant. Hvis man utelukker at førere av alle disse bilene har brukt foten på feil pedal er det klar logikk i at et trykk på bremsepedalen reduserer eller kutter strømtilførselen til elmotorene. Når to el motor som yter over 200hk hver løper løpsk i en bil med 4xdrift, mens bremsesystemet fungerer som normalt, vil man da greie å stoppe bilen? Hvis man skulle gjort et forsøk på å teste dette, måtte man finne ut hvordan man kan koble ut bremsepedalens påvirkning av el motorkraft slik at motorene gir full gass uavhengig av hvordan bremsepedalen brukes.
#12
Sitat fra: Digi på torsdag 20. mars 2025, klokken 21:23Mange nye biler benytter seg av "brake by wire" inkludert Volvo xc40. Er vel ikke utenkelig at det kan skje noe feil med dette systemet som gjør at bremsene ikke oppfører seg som forventet når man trykker på pedalen?


Dette er en helt utmerket animasjon hvor avanserte bremse systemene har blitt. Veldig interessant.
#13
Jepp. Det er de, men så er det to spor i løpet der glidepinnene glir. Det er de som er mystiske i forhold til o-ring som følger med i settet til glidepinnene. 
#14
Sitat fra: daktari på torsdag 20. mars 2025, klokken 19:37Ta dere sammen folkens!

Bilen bremser fra 100-0 på ca 40 meter. Det er ca 3 sekunder. Bremsene er kraftige.

Akselerasjon 0-100 på en ID.4 er 8 sek for 2wd og 6 sekunder for gtx. Det er dobbelt så lenge som brems.

Det betyr at motorene er halvparten av kraften til bremsene.
 
Tråkker man på bremsen så vil man overstyre akselerasjonen.

Så har jeg testet, både på iX og ID.4. Du trenger ikke trykke hardt engang på bremsen for å holde bilen igjen selv med klampen i bånn. (Ja, en fot på hver pedal).


Du tester jo på en bil som er helt iorden. Kanskje du skal åpne opp for at noe er feil med systmene her??
#15
Sitat fra: Radial på torsdag 20. mars 2025, klokken 11:32Ganske utrolig at det i 2025 er mulig å designe noe der "gasspedalen" har høyere autoritet enn bremsen, og ingenting er teknisk feil på bilen selvfølgelig for det skal være sånn.
Helt enig. Noen mener at bilen lett kan stanses av bremsene selv ved fullt gasspådrag. Det tenker jeg fremdeles er veldig usannsynlig hvis det er noe feil med bilens gasspedal system vs.bremsesystem. Jeg tenker at når gasspedalen er trykket i bunn og man samtidig trykker på bremsepedalen vil gasspådrag systemet vike og motorene kobles vekk for å gi den beste bremsekraften. Hvis dette ikke fungerer av en eller annen grunn vil ikke bremsene klare  å bremse ned bilen raskt og til full stopp når den er utstyrt med full 4x hjuls drift med to kraftige el motorer.
© 2025, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA