Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 510 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - elektrolux

Sider: [1] 2 3 ... 1020
1
i-Pace / Sv: Serivce priser
« på: I går kl. 23:57 »
Bremseslanger koster ikke alverden og er enkle å bytte selv.

Med det sagt, ville tatt en sjefsavgjørelse på eget kjøretøy og ut fra logikken med at få eller ingen andre bilmerker rutinemessig bytter bremseslanger, og at slike slanger gjerne er samme kvaliteten uavhengig av bilmerke ville jeg ventet til den eventuelt viste tegn på å behøve bytte.

Rart egentlig at ingen bilmerker krever rutinemessig bytte av pyrotekniske aktivatorer og airbagger i bilene sine. Slike ting er kun garantert i 10 år fra produsentene.

2
Elbilen i Samfunnet / Sv: Veibruksavgift for el. biler
« på: I går kl. 23:50 »
Uansett så er det nå lurt å velge vekk elbil til fordel for ladbar hybrid eller enda bedre et bomfritt L1-L7e kjøretøy.

Problemet løst inntil neste omdreining på skatteskruen til avgiftsregjeringen.

3
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: I går kl. 23:46 »
Har full forståelse for at folk flest er noe forvirret mht hvordan regningen de betaler hver måned er bygget opp, men at folk ikke kan forstå at de betaler for strømmen når de faktisk bruker den og til den prisen som gjelder da sier litt om folks ........? 8)

Virkelig? Du vet at "folk" består av alle slags folk. ungdommer, voksne, pensjonister, syke, enslige, folk med reduserte kognitive evner mm. Ingen grunn å være nedlatende, det kan vi holde oss for gode til eller hva? =)

Det var da voldsomt til slakt.

Selv jeg som daglig legger inn hver eneste times forbruk og timens priser oppdager "egenskaper" med faktureringen og strømstøtten. Samtidig ser en både journalister og innlegg fra folk som tyder på at de fremdeles tror staten dekker 90% av strømprisen over 70 øre.

4
Registrere at både Charlie og easee kommer uten ladekabel.

Vil derfor slå et slag for "Barelade" boksen vår som er for folk som bare skal lade.

I tillegg til fastmontert 6m ladekabel har den selvfølgelig 6mA DC vern som sammen med en vanlig jordfeilautomat gir den påkrevde jordfeilvernet og den kan justeres i trinnene 6-13 og 16A ladestyrke.

Siden det ikke skal plugges inn en ladekabel vil den ikke stikke langt ut fra veggen noe som også er noe å tenke på i en trang garasje.

5
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Torsdag 01. Desember 2022, klokken 10:52 »
Besparelsen bare denne ene dagen med husbatteriet (til prisen av en ferdig installert vedovn) er rundt 30 kr/25% :D Gang gjerne dette opp med 360 dager og en får en årlig besparelse på nesten 11 000 kr.

Det blir nok ganske feil. Vi har hatt mange dager i år der strømprisen har vært jevn over hele døgnet. Senest i midten av november var det noen dager med kun et par øre i forskjell. Da blir det lite å hente. Å regne ut hele året ut fra en av dagene med størst forskjell blir ganske feil. Jeg tipper du kan dele besparelsen din på minst 3.

Sant nok. Men legg også merke til at det sammenlignes mot et veldig jevnt døgnforbruk. Vanlige forbrukere vil ha et høyere forbruk når strømprisen er ekstra kostbar og sammenlignet mot det ville besparelsen min slike dager bli enda større.

6
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Torsdag 01. Desember 2022, klokken 07:38 »
Artig å se at strømstøtten i går var 48 øre og i dag 315 øre. ( enn så lenge i desember ) Ellers nokså like strømpriser 30 nov og 1 des. Dermed kostet strømmen oss i går rundt 120 kr etter strømstøtten mens den i dag vil komme på 11 kr.  ::)

En annen interresant sammenligning er mellom 2 av våre hus med lik avtale. Ene med 35 kWt husbatteri og det andre med kun en Eddi satt opp VVB til å varme vannet på de rimeligere nattetimene og holde totalforbruket under 5 kWt. 

Besparelsen bare denne ene dagen med husbatteriet (til prisen av en ferdig installert vedovn) er rundt 30 kr/25% :D Gang gjerne dette opp med 360 dager og en får en årlig besparelse på nesten 11 000 kr.

Nettleien på huset med husbatteri er rundt 3kr/døgn dyrere siden vi her har maks 10kWt/t forbruk, mens det andre huset holdes under 5kWt/t

7
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Onsdag 30. November 2022, klokken 12:08 »

Huff. hva med å ofre en tanke til sivilbefolkningen i Ukraina og heller sende litt varer (fraktfritt mvh Posten!)? Vi dropper julepresanger og sender flere kasser med varer som etterspørres: Batterier, lykter, plaster, soveposer og ulltepper samt diverse tørrvarer.

Kan bare anmode flere her om å bidra! :+1:

Link/Tips om hvordan en gjør dette i praksis?

8
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Tirsdag 29. November 2022, klokken 22:01 »
Om man IKKE bruker en eneste kWh i dag/i morgen så gar ALLIKEVEL støtten opp for de kWh man har brukt tidligere i måneden!

Stemmer det. Har allerede bikket 10 gratis dager i begynnelsen av november og regner med at det kan bli enda noen grunnet at snittprisen for november fremdeles øker

Edit: Strømprisøkningen 29 november alene medfører for vår del 150 kr redusert strømregning for november. Til fratrekk kommer kostnaden for strøm denne dagen på rundt 101 kr pluss nettleien så de økte prisene reduserer faktisk strømregning vår. Til nå, 29 nov, har faktisk 13 av månedens dager negativ strømpris om en ser bort fra nettleien 

Prognosen for strømregningen for november 22 med mva og strømstøtte er nå på rundt 1700 kr mot Kr 3412 i nov 21 så alt i alt godt fornøyd med enda en måned som er rimeligere enn 2021 måneden. :D

Husbatteriet er blitt en uunnværlig del av huset godt hjulpet av volatile strømpriser og strømstøttemodellen. Samtidig koster det omtrent det samme som en ferdig montert vedovn uten alle ulempene til en vedovn som at garasjen er opptatt av ved, jo jo temperaturer i huset og kald trekk gjennom alle sprekker for tilluft som suges ut gjennom pipa.

9
Alt det andre / Sv: Leie ut tilhenger?
« på: Mandag 28. November 2022, klokken 08:10 »
Benytt gjerne https://www.hygglo.no/

Benytter selv denne plattformen, og da gjerne på ting venner og kjente vil låne. Da har en god oversikt og større mulighet for å få tingene tilbake innen rimelig tid.  ;)

10
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Mandag 28. November 2022, klokken 06:43 »
Sitat
Kjernekraft er da ikke noe å satse på for en vannkraft nasjon som Norge.

Jo, men da bør kjernekraften plasseres strategisk og nær forbrukerne av denne strømmen. I mitt hode blir det på Tysk og Engelsk side av de eksisterende utenlandskablene.  Da slipper vi overføringstapene på eksport, og har tilgang til egen strøm de få gangene vi har kraftunderskudd i Norge

11
Elbilen i Samfunnet / Sv: Veibruksavgift for el. biler
« på: Mandag 28. November 2022, klokken 06:37 »
Høres ut som desperate tiltak. Vi har allerede verdens største påslag på drivstoffet vi bruker enten det er fossilt eller fornybart, noe som gir en reell veibruksavgift. "Problemet" er nok at kjøretøyene våre er for energieffektive til at dette straffer kjøringen nok.

12
Kul video om årets Julepresang

https://youtu.be/DbRk6tv1EE8

13
Elbilen i Samfunnet / Sv: Hva er det med strømprisene?
« på: Fredag 25. November 2022, klokken 06:37 »
Når jeg leser abc sin forklaring på hva fastprisavtalen for næringslivet er virker dette bare som en litt dyrere spotprisavtale.

Noen her som forstår dette?

14
Kjøp og salg av deler og utstyr / LEV 50 celler til i-Miev trillingene kjøpes
« på: Fredag 25. November 2022, klokken 03:46 »
LEV 50 celler til i-Miev trillingene kjøpes.

Har en kunde i Finland som trenger slike. Send gjerne PM

15
Zoe / Sv: Zoe Easee lader på it nett
« på: Torsdag 24. November 2022, klokken 04:45 »
Mottar gjerne tips."

Så folkens, er det noen som har forslag til løsning??

Zoe måler kvaliteten på jordlederen ved å måle potensialet mellom PE og N leder. Er denne over 6V stopper ladingen.

Test gjerne dette ved å lade på lav ladestyrke mens ingen andre lader og/eller mål spenningen mellom jordleder og neutral under lading.

En kvikkfix er en lokal PEN leder på ditt ladepunkt, men det fjerner jordfeildeteksjon.

Riktig løsning er tykkere kabling om PEN punktet på skilletrafoen er i orden.

Sider: [1] 2 3 ... 1020