Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 535 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Mhagen3

#1
Det ble sendt ut innkalling i form av et nyhetsbrev til alle medlemmer av elbilforeningen med bostedsadresse i Hordaland. Send en mail til hordaland@elbil.no hvis du skulle mottatt denne og ikke fikk den - så får vi sjekket opp i registeret.

mvh Martin Hagen
for Hordaland Elbilforening
#2
Dato: 05.04.2015
Sted: Bergen Offentlige Bibliotek
Deltagere: 29 personer

Åpning

Valg av dirigent: Jan Sortland

Valg av referent: Martin Hagen

Årsberetning: Tatt til orientering

Hurtiglading i Hordaland – hva skjer fremover (Odd Olaf Askeland, BKK)
Odd Olaf sitt innlegg hadde et inspirerende innlegg om utbygging av ladeinfrastruktur i BKK-området, især hurtigladere.
Det ble diskutert muligheten for å etablere noen normalladepunkt for normalladepunkt på Danmarksplass Hurtigladestasjon. BKK var positiv til dette og ba Hordaland Elbilforening undersøke med sine medlemmer om det er interesse / marked for dette.
Det ble en livlig diskusjon rundt mulige fremtidige hurtigladestasjoner. Mange forslag ble fremmet for Odd Olav, som noterte flittig.
Senere i møtet ble det diskutert mulighetene til Hordaland Elbilforening for å bidra til å få på plass en fornuftig ordning for betaling for normallading i Bygarasjen. Dette var forsamlingen positiv til og styret jobber videre med saken.

Samkjøring med elbil (Carma Carpooling, Kristian F.L. Amlie)
Bergen er verdens 3. beste på samkjøring ved bruk av Carma samkjøringsapp.
Kristian utfordret elbilistene til å laste ned appen "Carma Carpooling" og bidra til å redusere biltrafikken i Bergen ved å ta med seg passasjerer til/fra jobb.
Det ble delt ut Smil-sjokolade til ivrige Carma-brukere. Apper ble lastet ned og det ble samkjørt hjem!

Støtteordning for borettslag og kommuner – erfaringer og veien videre (Einar Aalen Hunsager, Hordaland Fylkeskommune)
Einar informerte om bakgrunnen for fylkeskommunes engasjement i tilrettelegging for bruk av elbil og hva man har gjort så langt.
Særlig interessant var informasjon om Enova sine støtteordninger. Det viser seg å finnes muligheter for større aktører (borettslag, bedrifter, kommuner) til å søke om støtte til utbygging av anlegg for normallading. Dette forutsetter at man kan dokumentere at elbilene erstatter fossilbiler. I praksis vil må man kunne erstatte minst 10 biler for å være i posisjon til å kunne få støtte.

Elbilinsentivene fremover – hva ser vi for oss? (Snorre Slettevold, Elbilforeningen)
Snorre informerte om elbilforeningens gjøren og laden.
Dagens elbilforening var hovedtema var elbilinsentivene etter 50 000 elbiler...
Kjøpsinsentivene ble trukket frem som det avgjørende i forhold til den videre utviklingen
Bruksinsentivene er også viktig
Internasjonalt er Norges elbilsuksess helt avgjørende som inspirator og foregangsland

Valg av styre (konstituerer seg selv på første styremøte)
Martin Hagen
Øyvind H Reinshol
Arnhild Aarheim
Svein Harald Bjørlo
Jan Sortland
Morten-Christian Bernson
Geir Eikenes
#3
BKK bytter nå sine 5 eksisterende hurtigladere. Oppgradering fra Chademo-hurtigladere med nye ladere som har tilkobling for Chademo, Combo CCS og Type 2 AC.

Følgende utskiftningsplan følges:


· Dale: 14. oktober 2014

· Halhjem fergekai: 14. oktober 2014

· Fjøsanger: 15. oktober 2014

· Knarvik: 15. oktober 2014

· Oppedal fergekai: 16. oktober 2014

Brukerne må påregne nedetid på hurtigladerne disse dagene.

BKK har lagt ut tilsvarende informasjon på sine nettsider samt at det blir hengt opp informasjon om det samme på de enkelte hurtigladestasjonene.
#4
Hordaland elbilforening / Sv: Nye hurtigladere i Hordaland
fredag 06. juni 2014, klokken 16:21
Kjenner jeg begynner å bli veldig glad i fylkeskommunen:)
#5
Hei,

Vi ønsker å få til en prosess rundt en helhetlig elbilpolitikk. En langsiktig plan med bredest mulig politisk støtte. Dette for å gi forutsigbarhet til dem som vurderer å ta den relativt store investeringen en elbil er. Akkurat hvordan vi går videre i saken er litt åpent. Det samme er forsåvidt hva man skal prioritere om vi får til en slik prosess. Et viktig utganspunkt blir nok elbilforeningens brukerundersøkelse. Så da oppfordrer vi alle til meninger om elbilgoder/tilrettelegging et.c. til å delta i denne:)

mvh

Martin Hagen
#7
Først finanskomite, så bystyret. Om noen kjenner representanter for KrF i bystyret, så er gjerne de nøkkelen til denne saken.
#9
Hordaland elbilforening / Sv: Parkering i klostergarasjen
onsdag 14. mai 2014, klokken 06:49
Hei

I dag blir det lademuligheter i Klostergarasjen igjen: https://www.facebook.com/hordalandelbil/posts/246240008914439
#10
Hordaland elbilforening / Hordaland Elbil på facebook
fredag 09. mai 2014, klokken 21:48
Hei,

www.facebook.com/hordalandelbil er det for tiden en stri strøm av lokale elbilnyheter, meninger og saker. Følg oss og følg med!
#11
(vet ikke helt om de følger med her Erik)
Martin:)
#13
Tja, du kan alltids prøve deg med et spørsmål på www.facebook.com/hordalandelbil også...
#14
Hordaland elbilforening / Sv: Parkering i klostergarasjen
fredag 18. april 2014, klokken 20:53
Hei

Vi har tatt opp saken med Bergen Kommune, blant annet i forbindelse med innspill til en overordnet elbilpolitikk / plan. Prosessen med å få ferdigstilt denne ser dessverre ut til å ha stoppet opp.

Ser nå at det nylig har kommet til en del fokus i forhold til "tapte inntekter" i Bygarasjen knyttet til elbilenes vilkår der... Vi jobber som alltid på for elbilistenes sak og tar selvsagt i mot innspill:)

Titter innom forumet her, men ikke hver uke. Om det er noe man ønsker å gjøre oss oppmerksom på / ønsker svar på litt kjapt, så er epostadressen vår hordaland@elbil.no. Se ellers www.facebook.com/hordalandelbil for lokale elbilnyheter av ymse slag.

for styret i Hordaland Elbilforening

Martin Hagen

#15
Hordaland elbilforening / Sv: Ladepunkter som forsvinner...
fredag 18. april 2014, klokken 20:45
Hei,

Ladepunktene på Danmarksplass trodde jeg var Riebers sine i utgangspunktet? At HiB har (hatt?) ladepunkter er nytt for meg. Oppfordrer alle til å tipse www.ladestasjoner.no om nye ladestasjoner og endringer ved de gamle. Denne databasen driftes av elbilforeningen og gir innput til bilnavigasjon, apper og alt sånt nymotens elbilister bruker:)

Når det gjelder tilgjengelige ladepunkter i Bergen, så der dette et kjent problem. Hvis man har konkrete forslag til hvor / hvordan det kan etableres flere offentlige tilgjengelige ladeplasser så kan man jo tipse styret i Hordaland Elbilforening på hordaland@elbil.no, ev. dra i gang en diskusjon på https://www.facebook.com/hordalandelbil eller https://www.facebook.com/klimaseksjonen?fref=ts

Det er som kjent kommet en støtteordning fra Hordaland Fylkeskommune som blant annet kommuner kan benytte seg av for å få etablert normalladepunkt...
© 2023, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA