Elbilforum.no

Bilmerker => Tesla => Model X => Emne startet av: Tai på Mandag 24. Januar 2022, klokken 15:56

Tittel: Erfaring med utvidet garanti
Skrevet av: TaiMandag 24. Januar 2022, klokken 15:56
Nå begynner X`en vår å nærme seg 5 år og mitt første instinkt er å selge. Men så finnes denne utvidede garantien man kan kjøpe, den koster 25000 for 3 år. Dette er jo noe som et tredjepart selskap tilbyr, de heter Helvetia Swiss insurance company.

Har noen her inne erfaringer med å kjøpe en slik garanti? I utgangspunktet virker det greit nok, men jeg har en snikende mistanke om at det ikke er så bra som det virker på papiret.
Tittel: Sv: Erfaring med utvidet garanti
Skrevet av: OrbitMandag 24. Januar 2022, klokken 16:18
Listen av hva de ikke dekker er i alle fall ganske lang:
Sitat
Forsikringen dekker ikke spesielt følgende risikoer og komponenter:
x Defekt som påvirker HV-batteriet, drivenheten;
x Reparasjoner og deler relatert til vanlig slitasje, korrosjon eller malingsfeil;
x Blankt metall, metallplater, støtfangere, støpt dekor, tepper, trekk og polstring, lakk, luftfjæringsmoduler og støtdempere, 12V batteri, batterikabler, nøkkelbatterier, lykteglass, lyspærer, frontlyktenheter og utvendige lys, glass (f.eks. frontrute), hjul, interiørdetaljer, karosseritetninger og pakninger (f.eks. tetningslister);
x Dekk og hjul;
x Anskaffelse av et annet kjøretøy (f.eks. Tesla Service Loaner) eller tilbakebetaling av utgifter til leiebil, drosje eller avgifter/kostnader for samkjøring osv.
x Som følge av kraftige støt på kjøretøyet Ditt, for eksempel ulykker, kollisjoner osv.;
x Når kilometertelleren på kjøretøyet Ditt er unøyaktig;
x Forårsaket av mangel på eller uegnet reparasjon eller vedlikehold, manglende overholdelse av tilbakekallingsveiledninger eller bruk av andre væsker, deler eller tilbehør enn de som er spesifisert i Din eierdokumentasjon;
x Forårsaket av uaktsomhet, feil bruk eller misbruk av kjøretøyet Ditt, svindel og forsettlig skade eller forsettlig upassende oppførsel;
Tittel: Sv: Erfaring med utvidet garanti
Skrevet av: JLieMandag 24. Januar 2022, klokken 17:11
Jeg har denne forsikringen på min model S og har uten problemer fått utbedret en lekkasje i vinduet og en treveisventil (kjølesystemet). Det eneste jeg har gjort er å opplyse om at jeg har utvidet garanti så har fakturaen blitt satt til 0,-.
Tittel: Sv: Erfaring med utvidet garanti
Skrevet av: TaiTirsdag 25. Januar 2022, klokken 07:22
Listen av hva de ikke dekker er i alle fall ganske lang:

Jeg så den listen, men det eneste som virkelig bekymrer meg er jo luftfjæringsmoduler. Dette er jo et kjent problem på disse bilene, og noe som koster svært mye å utbedre. Jeg har hatt ganske mye problemer med bilen min, går nesten og venter på at luftfjæringen skal ta kvelden.
Når Helvetia ikke vil inkludere denne komponenten i forsikringen sin, viser det at dette er en dårlig konstruksjon som Tesla burde tilbakekalle og utbedre.