Elbilforum.no

Bilmerker => MAXUS => Emne startet av: khaffner på Torsdag 06. Mai 2021, klokken 08:08

Tittel: Lese ut data fra OBD-porten
Skrevet av: khaffnerTorsdag 06. Mai 2021, klokken 08:08
Hei!
For et par uker siden ble jeg medeier i en Maxus eDeliver 3. Som kjent er dette en veldig "basic" bil, og mitt største savn etter noe erfaring med Tesla og WV, er å kunne lese ut batteriprosent og annen gøy data over internett. Dette er noe jeg da blir nødt til å løse selv. Jeg er ikke fremmed for IoT, Raspberry Pi og generelt data/internett-delen av et sånt prosjekt, det er verre med OBD-lesingen. Jeg har skaffet meg en OBDLink LX (samme som Teslabjørn bruker, virker som god kvalitet) og har nå prøvd 5+ OBD-apps til Android. Det eneste jeg har klart å få ut fra bilen er feilkoder, ikke noe live data. Har noen av dere andre hatt suksess med OBD og Maxus? Hvis ja, hvilken OBD-leser, programvare og evt innstillinger har dere brukt?  :)

(En fallgruve er nok uansett at OBD ikke er aktiv når bilen er avslått, men da kan jeg i det minste få gøy data mens bilen er på)
Tittel: Sv: Lese ut data fra OBD-porten
Skrevet av: TBTorsdag 06. Mai 2021, klokken 22:23
Å tolke data er basert på PIDs (On-board diagnostics Parameter IDs)
Generell info: https://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II_PIDs

Slik jeg har forstått er det ikke standardisert hvilke PID som brukes til batteri o.l. - trenger da informasjon fra bilprodusent om disse for å dekode data. Eller, god tid - og finne dem ved å se på data / lete etter riktige data, gjerne omtalt som "reverse engineering".

Har forstått flere apper er laget ved hjelp av sistnevnte metode. Tar mye tid, men mindre byråkrati enn å få det utlevert fra produsent.