Elbilforum.no

Tekniske spørsmål => Enkle batterispørsmål => Emne startet av: Trekkoppbil på Torsdag 15. April 2021, klokken 11:10

Tittel: Kommer det silisiumanoder?
Skrevet av: TrekkoppbilTorsdag 15. April 2021, klokken 11:10
I 15-20 år har det vær snakk om at lithiumceller med silisiumanoder kan få høy energitetthet, og å åresvis er det presentert som et framtidscenario.
De siste åra har enkelte ment at man kan få til fungerende celler med en mellomløsning hvor man har blanding av silisium og grafitt. Men man veit jo ikke hva man skal tru oppfinnere som mener de vil revolusjonenere batteriteknologien om noen år. Som regel hører man ikke noe mer fra dem.

Nå er det en mobiltelefonprodusent som har annonsert en telefon med silisiumanode: https://sparrowsnews.com/2021/03/26/mi-11-ultra-silicon-oxygen-anode-battery/

Group14, som ser ut til å være retta en del mot  bilbatteriindustrien, har nå annonsert at dets første fabrikk nå produserer silisiumanoder
https://group14.technology/en/news/group14-launches-commercial-manufacturing-factory-to-onshore-domestic-battery-supply-chain
The commercial factory is already delivering SCC55™ to top consumer electronics and automotive manufacturers globally, leveraging the company’s recent international footprint in Asia to further its customer pipeline. Globally, battery suppliers are in the midst of the validation process of 82 Ah automotive batteries using SCC55™ as a blend or full displacement of traditional battery anodes for EV applications, the latter of which would give current EVs a massive range boost of 50% between charges at the pack level.
Denne uka føler jeg det har vært et gjennombrudd, og nå regner jeg det som sannsynlig at man får til noe med silisium, men bilbransjen må sjølvsagt være forsiktige med å ta i bruk teknologi.
Tittel: Sv: Kommer det silisiumanoder?
Skrevet av: turfsurfTorsdag 15. April 2021, klokken 13:19
I 15-20 år har det vær snakk om at lithiumceller med silisiumanoder kan få høy energitetthet, og å åresvis er det presentert som et framtidscenario.
De siste åra har enkelte ment at man kan få til fungerende celler med en mellomløsning hvor man har blanding av silisium og grafitt.
Er ikke en blanding allerede i bruk? Mener Tesla gjorde det med 90kWh batteripakkene sine.
Tittel: Sv: Kommer det silisiumanoder?
Skrevet av: Øyvind.hTorsdag 15. April 2021, klokken 14:24
Ja de brukte/bruker noe silisium i anoden. På de første pakkene ga det noe raskere tap enn andre pakker, egentlig i tråd med det en vet om silisium i anoden.
Det ble bedret etter hvert. Om det skyldes sw, justering av kjemi eller annet vet jeg ikke. Om de fortsatt bruker silisium i anoden på LR modellene vet jeg heller ikke.
Tittel: Sv: Kommer det silisiumanoder?
Skrevet av: TrekkoppbilTorsdag 03. Juni 2021, klokken 20:43
Nå ser det ut som at det er silisiumanoder som gjelder i 2025.

OneD skriver på websida si, at de har avtaler om å produsere silisiumandoer for milloner av biler, og iflg framdriftsplanen skal det være full produksjon i 2. halvår 2024:
https://onedsinanode.com/wp-content/uploads/2021/05/OneD-SINANODE-Korea-SVBF-May-11-2021-FINAL.pdf