Elbilforum.no

Bilmerker => Tesla => Model X => Emne startet av: plataris på ſøndag 07. Juni 2020, klokken 20:49

Tittel: Tre barneseter i 5 seter
Skrevet av: platarisſøndag 07. Juni 2020, klokken 20:49
Vi har en snart 2-åring og tvillinger på vei. Har egentlig lovet meg selv å aldri ha noe annet enn elbil igjen, men med tvillingene spøker det litt. Har tittet på det som finnes av alternativer tror jeg, men blir ikke klok. Bilen må ha plass til tre bakovervendte seter og en stor tvillingvogn i bagasjen. Har forstått at vi må feste seter med belter, og ikke isofix, for å klemme inn tre seter.

Kan noen verifisere at dette går fint i Model X? Hva er den beste setekonfigen for vår situasjon? Selv tror jeg 5seter etter å ha lest litt.

Model S kan også fungere, men tror det blir slitsomt med lav inngangshøyde på dør. Ellers er det egentlig e-NV200 som virker som eneste alternativ av elbilene. Hvis ingen her har andre forslag.

Tittel: Sv: Tre barneseter i 5 seter
Skrevet av: z4rdſøndag 07. Juni 2020, klokken 21:50
Hvis du skal ha plass til bra med bagasje også, så er 5-seter den beste løsningen.
Tittel: Sv: Tre barneseter i 5 seter
Skrevet av: geearſøndag 07. Juni 2020, klokken 23:14
Hvis du skal prøve på det der med Model S må du ha lave bakovervendte seter, iallfall på ene siden. Å tre inn jentungen i bakovervendt sete med base i Model S var ikke akkurat topp, pga lav taklinje, og når man er vant med bakdørene i X føles det ufattelig trangt. Å tre en unge forbi det ytterste setet og inn i midten hadde knapt vært mulig med det setet, mens i X går nok det fint. Bare å stå i døråpningen selv.

Om du tar 5 eller ny type 7-seter (fra sent 2017) blir det samme med unntak av bagasjeplass under gulvet, setekonfigurasjonen på midtrekka er lik.
Tittel: Sv: Tre barneseter i 5 seter
Skrevet av: turfsurfMandag 08. Juni 2020, klokken 06:29
5 seter går greit, og er nok best m.t.p. bagasje. 7 seter ser jeg ikke poenget med før noen kan sitte forovervendt, og da er seksseter bedre.
Tittel: Sv: Tre barneseter i 5 seter
Skrevet av: geearMandag 08. Juni 2020, klokken 20:54
Uenig, som så mange ganger før.  ;D

Vi har tre barn og to sitter forovervendt, nye typen 7-seter fungerer veldig bra. Ekstremt fleksibelt. Kan velge å bruke to eller tre rader avhengig av plassbehov. På 6-seter MÅ vi bruke alle radene og lastesikringen er tragisk både med kun midtrekka eller midtrekke + ett bak, i tillegg til at personen på bakerste rad alltid er mye mer utsatt ved kollisjon bakfra. Ellers har 6-seteren åpenbart mye bra, og det oppleves luksuriøst og romslig. Skal aldri si aldri..