Elbilforum.no

Økonomi Juss Trafikk => Trafikk => Emne startet av: Vesel på Torsdag 04. Juni 2020, klokken 13:45

Tittel: Vi behøver et delforum for trafikk og regler
Skrevet av: VeselTorsdag 04. Juni 2020, klokken 13:45
Det behøver vi også utover et delforum for langkjøring/turplanlegging. Det jeg mener er et delforum hvor man kan diskutere trafikk, trafikkregler, kjøreatferd og veier. Det er emner som stadig vekk dukker opp her, men siden folk ikke vet hvor de skal postes så havner de spredt over flere delforumer. Det gjelder også for det delforumet for langkjøring og turplanlegging.
Tittel: Sv: Vi behøver et delforum for trafikk og regler
Skrevet av: elektroluxFredag 05. Juni 2020, klokken 06:28
God ide'

Opplever alt for ofte folk som kapper felt i rundkjøringer. De kjører gjerne inn i rundkjøringen i høyre felt, men er godt innpå venstre felt i selve rundkjøringen før de er tilbake i høyre felt ide de kjører ut av rundkjøringen.

Opplevde nylig å bli presset inn mot midtrabatten av en sjåfør som ikka bare kappet felt, men var opptatt med å tekste på mobilen samtidig.

Fikk også nylig bekreftet at filbytte i en rundkjøring betyr vikeplikt for dem som bytter fil. Typisk eksempel er en 2 felts rundkjøring i et T kryss der ytre felt svinger til høyre og gjennomgående trafikk derfor havner i indre/venstre felt. På neste innkjøring går begge felt gjennom rundkjøringen. Her burde en som regel kunne brukt ytre felt rett gjennom rundkjøringen, men opplever at alt for mange stopper opp for at biler fra venstre skal bytte felt.