Elbilforum.no

Populære temaer => Lade hjemme => Ladeplasser og ladekabler => Eletriske og tekniske utfordringer i sammenheng med hjemmelading => Emne startet av: Panduck på ſøndag 28. Oktober 2018, klokken 11:05

Tittel: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: Panduckſøndag 28. Oktober 2018, klokken 11:05
Har hatt Salto hjemmelader nå og godt fornøyd med den, har lader i carport nå, og dimensjon på ledning gjorde at det ikke kunne bli mer enn 8A. Nå skal jeg flytte til sted der jeg kan få lagt opp 3-fase frem til ladeboks, og da er det jo greit med noe kraftigere. Salto sine virker "låst" på en gitt ladeeffekt, dvs om jeg setter opp 11kW får jeg 11kW, og det må elektriker til for å justere dette.

Har noen god erfaring med noe der man lettere kan justere effekt selv, for å unngå effekt-topper? Det er fremdeles ikke effektavgift der, men jeg antar det kommer snart. Elvi EVBOX skryter av å ha app for å gjøre dette, men har aldri hørt om dette merket. Dynamisk lastbalansering hadde kanskje vært det beste, men "manuell justering" er vel også ok bare det ikke er for krunglete.

Noen som har gode tips / erfaring?
Tittel: Sv: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: elektroluxſøndag 28. Oktober 2018, klokken 11:25
Beste er som du sier dynamisk styrt ladestyrke, og vi mener at du skal slippe å betale abonnement for den dynamiske styringen.

Derfor tilbyr vi dynamiske Zappi. (https://www.yourvismawebsite.com/elbilhjelpenno-as/shop/product/74-kw-zappi-ladestasjon-med-5m-ladekabel-t2?tm=ladestasjoner) 

Siden du får mulighet for 3 fase lading fra 400V anlegg kan det være lurt å vente på "3D" Zappi som dukker opp like over nyttår.

Ellers kan du selvfølgelig springe ned til garasjen og manuelt regulere en Ratio 3 fase ladestasjon (https://www.yourvismawebsite.com/elbilhjelpenno-as/ladestasjoner/400v-3-fase).

Tittel: Sv: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: Nordlandsſøndag 28. Oktober 2018, klokken 14:49
elektrolux vil forståelig nok kanskje ikke nevne produkter han ikke selger selv  :), men Easee (https://elbil.no/medlemsfordeler/ny-medlemsfordel-smartlading-med-easee-ladeboks-fra-tibber/) f.eks. trenger ikke abonnement for automatisk laststyring og app-styring over WiFi, gjennom elbilforeningen koster den 5995 + 995 for Pulse sensor som kobles til AMS-måler. Dersom man inngår Tibber strømabonnement får man 400 i avslag på Pulse, appstyring over 4G og smartlading mot strømpris med garantert 20 % lavere strømpris til lading enn øvrig forbruk - dette sparer vel omtrent inn abonnementsprisen. Minus er at den foreløpig er uten ladekabel, du må da enten kjøpe en til eller huske å ta den med når du kan få behov for den.

Klarer heller ikke å se at Elvi har noe abonnementspris? Minus der er bare 4m ladekabel som stiller strengere krav til plassering.

Jeg har altså Zappi selv, men ville vurdert Easee og Elvi for å slippe jordfeilbryter type B om de var på markedet når jeg kjøpte, selv om jeg bare bruker 1 fase. De ser også ut til å komme med app og fungerende laststyring på IT-nett fra dag 1, noe jeg fortsatt venter på til Zappi (må inntil videre stille ladestyrke manuelt for å være helt sikker på å ikke ta hovedsikring).
Tittel: Sv: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: elektroluxſøndag 28. Oktober 2018, klokken 17:16
Elbilhjelpen.no vil også selge Easee når den blir klar for salg. Må bare bli enige med produsenten om betingelsene. ;)

Blir kappløp mellom den og "3D" Zappi som også kommer med B vern ( 6 mA DC + AC ) og stikk eller kabel. App både for "2D" og "3D" Zappi kommer også snart. 2019 blir med andre ord et spennende år også på ladefronten.

Myenergi lover software for fungerende laststyring mellom Zappi ( ikke bare dynamisk mot nettet )  november 2018. Bruker du Zappi på 1 fase nett må du foreløpig stille maks ladestyrke til 1/2 kursstrømmen. Har du 3 fase IT kan du koble CT sensor på felles faseleder for laststyring mellom Zappi, men mister da dynamisk styringen mot huset.
Tittel: Sv: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: Erik Ola Ulvestadſøndag 28. Oktober 2018, klokken 21:34
Med KEBA sin 'p30 C' får du eit API for udp konnandoar der du bla kan sette ladestrøm  med milliampere oppløsning. Telleverk for total og siste energi får du også.
MEN, det finnest ingen app eller webside for  justering, så du er overlatt til egen programmering. Eller bruke 'packet sender' for Android feks.
 'Hacks', med andre ord...


Sent fra min SM-G960F via Tapatalk

Tittel: Sv: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: Panduckſøndag 28. Oktober 2018, klokken 22:29
UDP API er kanskje litt knotete, men det bør ikke være noe problem... Problemet blir vel heller å måtte dra en ethernet kabel til laderen. :O
Tittel: Sv: Hjemmeladeboks med "justerbar" ladestyrke, hva er best?
Skrevet av: Lars C. KrogenæsMandag 29. Oktober 2018, klokken 09:08
Vil jo også nevne EcoLite som har 32A 3-fas. Sett på en bryter, der du enkelt velger hvilken strøm du vil ha, og du er good to go. http://www.ladespesialisten.no/index.php/ladestasjoner.

EcoLite kan leveres i dag, mens Easee har levering i mars-april hvis du bestiller nå.

Det enkleste er ofte det beste.
Lars