Elbilforum.no

Tekniske spørsmål => Avansert: Avanserte reparasjoner => Emne startet av: stigero på Tirsdag 10. Juli 2018, klokken 23:17

Tittel: Demontere dashboard(eller diverse deler av det) i en BMW i3 2014....?
Skrevet av: stigeroTirsdag 10. Juli 2018, klokken 23:17
Har nettopp gått til anskaffelse av denne godsaken og umiddelbart så kommer trangen til å demontere for å evt. oppgradere o.l. Men aller første ting er bombrikken, og hvor denne kan skjules. Noen som vet om en fin liten plass bak et deksel eller i et "skjult rom" i dashbordet denne kan gjemmes? På Teslaen så er det et lite deksel som kan fjernes for å legge bombrikke i slik at den er skjult men virker fremdeles - har i3 noe slikt?

Eventuelt noen som har en link til hvordan jeg demonterer (store)deler av dashboard? Tenkte området rundt infotainment skjerm og styring, rattstamme, a-stolpe deksel.

Noen som vet om det er hokus pokus å demontere a-stolpe dekslene?

Har kun funnet link til demontering av dørtrekk HER (https://www.youtube.com/watch?v=q3BLFmBLJtM&t=628s) og til midtkonsoll HER (https://www.youtube.com/watch?v=C3B0fok-U0M), men er redd det blir for langt unna frontruta, men det går jo an og prøve i verste fall.

Tips mottas med takk!
Tittel: Sv: Demontere dashboard(eller diverse deler av det) i en BMW i3 2014....?
Skrevet av: OrbitTirsdag 10. Juli 2018, klokken 23:30
Se tidligere tråd (https://elbilforum.no/forum/index.php?topic=36025.0) med link til "BMW TIS", dvs dokumentasjon for hvordan du plukker bilen fra hverandre ned til minste skrue. Demontering av A-stolpe var en av tingene som ble tatt opp i tråden, med direktelenke til anvisninger. (TIS er nødvendigvis veldig stort og omfattende). Åpning av dashbord under senterskjerm er her (https://www.newtis.info/tisv2/a/en/i01-i3-94-hat/repair-manuals/51-body-equipment/51-45-trim-instrument-trim-panel/1VnXRNdHBP).

Generelt, dersom dette er for å putte bombrikken et sted, vil jeg heller foreslå i frunken (i vanntett pose). Panser i plast  gjør at brikken kan kommunisere også herfra. Dersom du vil være litt eksotisk, fester du brikken på utsiden av frunk-kassen, så den ikke er i veien for annen bruk av frunken.

Edit: Fortsettelse følger her (https://elbilforum.no/forum/index.php?topic=40417.0) (under i3-forumet).