Elbilforum.no

Tekniske spørsmål => Avansert: Avanserte reparasjoner => Emne startet av: Caspar på Tirsdag 19. Juni 2018, klokken 10:13

Tittel: Måle strømtrekk over tid?
Skrevet av: CasparTirsdag 19. Juni 2018, klokken 10:13
På både Minien og på Thinken med VW Eup batteri sliter jeg med at 12V går tomt i løpet av 3-4 dager hvis bilene står ubrukt. Jeg har jo ikke lenger den funksjonen som er i den originale BMSen som går inn og lader 12V fra hovedbatteriet når spenningen synker. Men jeg har Optima fritidbatteri i begge bilene og det burde jo holde noen dager. Når jeg måler strømtrekket så er det ca 0,25A og det burde ikke tømme batteriet så raskt. Noen ganger så har jeg hørt en rar lyd fra Minien når den står i ro. Lyden varer i 5-6 sekunder, og høres ut som et elektronisk håndbrekk som trekkes på. Jeg rekker aldri å lokalisere lyden før den er borte. Så nå lurer jeg på om det er noe som kobler seg inn av og til som trekker mye strøm. Hva trenger jeg av utstyr for å kunne logge strømtrekk over noen dager ved hjelp av en PC? 
Tittel: Sv: Måle strømtrekk over tid?
Skrevet av: bosonicOnsdag 20. Juni 2018, klokken 23:14
Lascar EL-USB-3 Voltage Data Logger (https://no.rs-online.com/web/p/products/4901070?gclid=EAIaIQobChMIvrux25Hj2wIV2IKyCh1-owWdEAAYASAAEgJY8fD_BwE&cm_mmc=NO-PPC-DS3A-_-google-_-3_NO_NO_M_ET_and_M_Phrase-_-lascar%7Cdata_loggers-_-el+usb+3&matchtype=p&gclsrc=aw.ds) kan brukes dersom du måler over en motstand som du setter i serie med batteriet, eksempel 1ohm. (1V blir da det samme som 1 A)

Den er superenkel å sette opp og går på batteri. Du starter loggingen på PC'en og kobler den så til der hvor du skal måle.

Dersom du ikke kan kjøpe den gjennom et firma så kan det kanskje være litt problem å finne en leverandør som selger til private.
Tittel: Sv: Måle strømtrekk over tid?
Skrevet av: CasparLørdag 23. Juni 2018, klokken 18:58
Nesten litt pinlig å poste denne under avanserte reparasjoner. Bestilte ligger en kl 1400 på torsdag og den ble levert på døra i går ettermiddag. Test på benken nå med 1ohm og en pære som trekker 1,4 A og spenningen over motstanden er det samme. Superlett software å sette opp på PCen. Takk for tipset. [ You are not allowed to view attachments ]
Tittel: Sv: Måle strømtrekk over tid?
Skrevet av: elektroluxſøndag 24. Juni 2018, klokken 00:09
Målingen bekrefter vel bare at Thinken lekker 84 mA og at ladestyrken når bilen starter er for lav.

Løsningen er et slikt batteri som tar imot lading mye mer effektivt, har selvbeskyttels og dermed kan tømmes uten at det er krise.

http://www.alternativenergi.no/335_-_abat_12volt_32ah_lithium_batteri_med_innebygd_bms.html