Elbilforum.no

Bilmerker => Volkswagen VW => ID. 3. => Emne startet av: Motorwatt på lørdag 09. juni 2018, klokken 10:37

Tittel: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 09. juni 2018, klokken 10:37
Det er på tide å lage en tråd for den nye elbilen til VW. Selv om det fremdeles er en stund til produksjonen starter (november 2019), vil det i tiden framover dukke opp nyheter som kan samles i denne tråden.

--------------------------------------------------------------------

Her er et maskinoversatt intervju (uten rettelser):

Utformingen av produksjonsversjonen av Volkswagen ID hatchback er blitt signert og forblir oppfylt av konseptet først sett i 2016, ifølge VWs design sjef, Klaus Bischoff.

ID-hatchbacken, som kommer på salg i 2019, er den første modellen fra VW-merket som skal utformes som et elektrisk kjøretøy fra begynnelsen, i motsetning til en variant av en eksisterende bil.
Bischoff sa: "Proporsjoner, design-signaler og hjulstørrelse er de samme som konseptet.
Det ser ut som showbilen.
Vi kunne ikke gjøre kamerastyrte bakspeiler av juridiske årsaker, heller ikke den elektriske dørhåndtaket på grunn av kostnadene.
Men bortsett fra det, er det ganske mye det samme. «

Firmaet har startet test på stedet for sin modell, med de første pre-produksjon prototyper som har rullet av linjer i april.
Ingeniører har et 16-måneders vindu for å fullføre bilens utvikling.
Bedriftssjef Herbert Diess avslørte at disse prototyper også ville bli brukt i en "intensiv oppstartsfase" som begynner i september.
De første endelige eksemplene på ID skal produseres i november 2019. Kundesalg vil starte i Storbritannia i begynnelsen av 2020 på hva Diess sa ville være en pris "sammenlignbar med en dieselmodell".
Den nye EV vil starte VWs elektriske bil offensiv og er en bakhjulsdrift, fem-dørs hatchback.

Med en elektrisk motor som gir bilen 168bhp, er ID-en hevdet å ha en rekkevidde på 249-373 miles, som enkelt øker 186-miles rekkevidde av den ansiktsløftede versjonen av e-Golf.
Ved å pakke sin elektriske motor bak, har VW frigjort plass innenfor den fremre delen av ID-en, noe som gir den en imponerende stram vendekrets på bare 9,9 meter og løftet om utmerket manøvrerbarhet i bymiljøer.

ID-konseptet er bygd for å vise designlinjen, elektrisk kjøreteknologi og modulær plattformarkitektur som er satt til grunn for VWs EV-offensiv, og gir også et innblikk i de helt autonome kjørefunksjonene selskapet utvikler for introduksjon på utvalgte modeller fra 2025 og fremover.
Blant de mer spennende funksjonene er et multifunksjonsratt som støter bort i dashbordet når sjåføren bytter til autonom kjøremodus via VW-emblemssettet i sjefen sin.
 
Utformet på VWs hoveddesignstudio i Wolfsburg, Tyskland, id-id er et svært moderne utseende som hevdes å sette tonen for alle selskapets nye elbiler.
Kommenterer designprosessen, sa leder av VW-merkevaredesign Klaus Bischoff: "Vi hadde den unike sjansen til å lede Volkswagen til en ny tidsalder.
Elektrisk kjøring gir større frihet for designere.
Vi minimerer kjølehullene; aksene beveger seg lenger fra hverandre og genererer fantastiske proporsjoner. "
Med en opplyst merke som gjør det enkelt å identifisere som en VW, avgår den nye bilen ganske radikalt fra eksisterende modeller.
Nøkkelelementene inkluderer en i hovedsak uadvertrukket forkant, ekstremt kort frontoverheng, en bratt stigende motorlinje, en kraftig vindusrute, store hjulhus som inneholder 20 tommer hjul, fremtredende dørelementer, bakre dører med cantilever-stil, en utvidet taklinje, en fremtredende bakside
spoiler element og en glass bakluke.

Ved å fjerne et tradisjonelt grill ved å bruke flush montering glass for sidevinduene og utvide taklinjen utover toppen av bakluken, har VWs designere klart forsøkt å øke den aerodynamiske effektiviteten til ID-en. På 4100mm i lengde, 1800mm i bredde og 1530mm i høyde, er ID 155mm lengre, 9mm bredere og 77mm høyere enn den eksisterende syvende generasjonen Golf. Det rider også på en aksel som er 130mm lengre enn Europas staude bestselger på 2750mm. Med interaktive LED-frontlykter som har blitt uttalt for å etterligne en menneskelig øyes handling ved å gi inntrykk av å kunne åpne og lukke, samt LED-enheter skjult innenfor ulike deler av utsiden, lysegenskapene og den generelle visuelle karakteren av ID endres avhengig av kjøremodus.
Når det er parkert, er lyskilden grafisk utformet for å gi et inntrykk av et lukket øye - som om å signalisere det sover.  Ved oppstart blinker frontlysene, og grafikken endres for å formidle handlingen av en øyeåpning. Samtidig er VW-logoen foran og bak opplyst i hvitt, mens den nedre delen av fremre støtfangeren, sideskjermene og bakre diffusoren lyser opp i blått.
Når kjøringen er valgt, slås lysdiodene til dagslyset automatisk på og VW-logoerene lyser fortsatt i hvitt.
I autonomt kjøremodus utløses en laserskanner fra taket, og den fremre støtfangeren, sideskjermene og bakdiffusoren lyser igjen i blått.
Under oppladningen pulseres LED-enhetene i en simulering av strømmen av strøm til batteriet.

Innvendig har VW utnyttet emballasjefordelene i rene elektriske drivstasjoner for å gi sin nyeste konseptbil med et imponerende romslig fire seter interiør som tilbyr overnatting som ligner dagens større Passat, samt en omfattende tilkoblingspakke som VW antyder vil være en del av alle kommende elektriske modeller.
"Før vi tok en penn i hånden for ID-prosjektet, diskuterte vi intensivt viktigheten av fremtidig mobilitet. En ting er sikkert: bilen i overmorgen vil være et sted for mobilkommunikasjon. Det åpne rommet som tilbys av ID
er et slikt sted, sier Bischoff.

Mens ID gir plass til fire på individuelle seter, vil produksjonsversjonen tilby et mer konvensjonelt layout med plass til opptil fem.
VW har ennå ikke avslørt nominell oppstartskapasitet, men sier at konseptet tilbyr opptil 980 liter bagasjerom når baksetene er brettet ned.
Til tross for det moderne utseende, foreslår VW at produksjonsversjonen vil stole på eksisterende unibody konstruksjonsteknikker ved hjelp av en kombinasjon av varmformet høyfast stål, aluminium og magnesium.
Dette vil tillate selskapet å bygge den nye bilen i eksisterende fabrikker uten behov for betydelig investering i produksjonsinfrastruktur.

Underbygger ID-en er VWs nyutviklede MEB-modul (Modular Electric Architecture), opprinnelig vist på Budd-e-konseptet på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar 2016.

Å gi ID med nullutslippskapasitet er en 125kW børsteløs elektrisk motor montert i bakakselhuset.

Den interne utviklede enheten driver konseptets bakhjul via en girkasse.
Selv om VW ennå ikke har antydet seg på en tyngdekraft for den første av sine dedikerte elektriske biler, foreslår datasimuleringer at produksjonsversjonen er satt til å ha en 0-62mph-tid på mindre enn åtte sekunder og en topphastighet begrenset til 100mph.

Energi som brukes til å kjøre elektromotoren, trekkes fra et litiumionbatteri som er lagt ned i gulvet på MEB-plattformen helt innenfor akselbasen for best mulig vektfordeling.
VW har ennå ikke bekreftet litiumion-enhetens kapasitet, men Autocar-kilder sier at den vil bli produsert internt for produksjonsmodellen.
Imidlertid beskriver VW batteriet som brukes av ID-en som skalerbar og hint i ulik kapasitet i hver av sine kommende elektriske modeller, på samme måte som det gir forskjellige effektutganger i dagens forbrenningsmotormodeller.
Det er lite sagt om ladningssystemet for ID-en. Selv om det pågår VWs påstand om at batteriet kan lades opp til 80% innen 30 minutter, ser det ut til at bilprodusenten kan vurdere et 800V-system som ligner det som er ansatt av sitt søskenfirma Porsche på Mission E-konseptet som ble avslørt på Frankfurt motorshow i 2015.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 09. juni 2018, klokken 11:11
Bilder:

Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørenlørdag 09. juni 2018, klokken 13:12
Kanskje admin skulle flyttet tråden til I.D. delen?

Det er vel vedtatt at den første som har hatt bare I.D. som konsept navn skal hete Neo så kanskje det bør under Volkswagen bli en Neo del?
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: e-curiousmandag 25. juni 2018, klokken 00:29
Er en del grep  med designet som kan minne litt om e-Up
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: turfsurfmandag 25. juni 2018, klokken 07:06
155mm lengre enn golf med en lengde på 4100mm? Trodde ikke golf var kortere enn 4 meter.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 25. juni 2018, klokken 09:22
Som det står, så er innlegget maskinoversatt. Man må derfor ofte bruke litt fantasi for å få riktig sammenheng  :D
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: tempo4mandag 17. september 2018, klokken 17:01
Bilder av prototypen (steget etter konseptmodellen, som bør være ganske nær den faktiske produksjonsversjonen), og den nye MEB-plattformen som er grunnstammen for både VW Neo og påfølgende modeller til VW-konsernet.

Batterivarianter blir i første fase 50kWh og 62kWh, og senere kommer også 83kWh.
50kWh får aktiv batterikjøling men ikke aktiv batterivarming.
62kWh får både aktiv batterikjøling og varming som standard, og blir sannsynligvis den varianten vi får i Norge.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: tempo4mandag 17. september 2018, klokken 17:35
OBS! Bildet av bilen med teksten "We" på siden er konseptbilen (med kamera i stedet for sidespeil). Jeg fikk dessverre ikke slettet det vedlegget.

Forventet produksjonsstart er slutten av 2019, og første kundeleveranser er forventet våren/sommeren 2020.

Ukjent hvorvidt det blir et opplegg med forhåndsreservasjoner, eller om det blir førstemann-til-kontraktmølla rett etter full lansering sommeren/høsten 2019, eller noe der i mellom.

Det forventes at VW planlegger for betydelig produksjonskapasitet.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: individu-ellørdag 22. september 2018, klokken 21:21
Lidt nyt:
https://www.google.dk/amp/s/www.autoexpress.co.uk/volkswagen/97043/volkswagen-id-neo-latest-details-on-vws-2019-electric-hatch%3famp (https://www.google.dk/amp/s/www.autoexpress.co.uk/volkswagen/97043/volkswagen-id-neo-latest-details-on-vws-2019-electric-hatch%3famp)

Ud fra artiklen bliver basismodellen med 48kWh batteri.. 125kW ladehastighed. Spændende...
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: JorgenMtirsdag 25. september 2018, klokken 13:37
Norsk artikkel:

Volkswagens nye elbil kan bli en real prisbombe

https://www.side3.no/motor/id-neo-pris-rekkevidde-og-dato-4454949

Garantert bestselger dette :)
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørentirsdag 25. september 2018, klokken 13:45
125kW ladehastighed. Spændende...

Ikke 150 kW som først annonsert..... = Skuffende!   :-1:
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: emmerntirsdag 25. september 2018, klokken 13:57
Norsk artikkel:

Volkswagens nye elbil kan bli en real prisbombe

https://www.side3.no/motor/id-neo-pris-rekkevidde-og-dato-4454949

Garantert bestselger dette :)

Hva er prisbombe? En hemmelig regning som detonerer i fjeset ditt? Skjulte verkstedkostnader?  ::) :P

Anyway, ser bra ut dette. perfekt for svigermor.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: JorEltirsdag 25. september 2018, klokken 14:03
https://electrek.co/2018/09/24/vw-neo-electric-car-battery-configurations-price-report/
Trodde det var samme artikkel(?) men se her gutter og jenter :)

It will be offered with 7.2 kW and 11 kW onboard chargers for level 2 charging and the DC fast-charging capability will support a charge rate up to 125 kW.

The timing of the release of the vehicle has always been murky. VW previously mentioned both 2019 and 2020, but now Auto Express says that it should be “revealed” in the last quarter of 2019.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: emmerntirsdag 25. september 2018, klokken 14:05
At det går an å være så sinnsykt trege. Det eneste de vil gjøre er å si at elbiler er legit, og trekke kjøpere mot konkurrentene som faktisk har elbiler ute nå.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: JorEltirsdag 25. september 2018, klokken 14:07
Norsk artikkel:

Volkswagens nye elbil kan bli en real prisbombe

https://www.side3.no/motor/id-neo-pris-rekkevidde-og-dato-4454949

Garantert bestselger dette :)

Hva er prisbombe? En hemmelig regning som detonerer i fjeset ditt? Skjulte verkstedkostnader?  ::) :P

Anyway, ser bra ut dette. perfekt for svigermor.
Tøff svigermor du ;)
Syntes heller ikke prisbombe egner seg, i hvert fall ikke før bilen er produsert og priset. Mye kan skje med TM3 tillvalg og prisforskjellen trenger ikke bli så stor.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: JorElsøndag 30. september 2018, klokken 00:11
https://www.youtube.com/watch?v=VU5GnmF7mXk
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 30. september 2018, klokken 10:17
Frem til VW faktisk lanserer en bil for salg med spesifikasjoner og pris samt leveringsdato så er det ikke noe jeg fester mye lit til. De har holdt på lenge med fancy  prototyper og det eneste de har solgt er ombygde fosilmodeller med  helt medium spesifikasjoner.

Som Nicky i Transport Evolved sier de er et stort tankskip som tar lang tid å snu og det er ting som tyder på at de har lite lyst og drøyer tiden.

Det alle bør skjønne er at de har stort potensiale når de først starter reell produksjon, de er verdens nest største bilprodusent!

Tipper Neo innstegsmodell blir temmelig kjip, men det trengs en billig og god men kjedelig bil for å nå massene (standard Golf uten motor og utstyr......)
Toppmodellen kan jo bli noe hvis de da kan levere både kvalitet og rekkevidde i en kul forpakning.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Pippusmandag 08. oktober 2018, klokken 20:57
“Neo” blir VW første bil med en ny elektronikkarkitektur kalt E3, samt et nytt operativsystem kalt noe så fantasifullt som vw.OS. Her har vw og Microsoft et samarbeide. Dette gir et håp om et bedre fremtidig brukersnitt for sjåføren. https://www.tu.no/artikler/slik-blir-vws-id-biler-minst-bakhjulsdrift-og-oppdaterbar-som-en-tesla/447968
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 08. oktober 2018, klokken 22:59
Ikke 150 kW lading som jeg mener først ble antydet ved lansering av konseptet.

Sitat fra: TU.no
Batterier bygget på den nye arkitekturen kan lades med en effekt på 125 kilowatt

Mulig at de sa at I.D. serien kunne få opp til 150 kW uten å spesifisere hvilken modell. Eller at de har "politisk" valgt å ligge under Audi for VW er "folke merket" og Audi er premium.  :o

Lurer på om I.D. BUZZ også får redusert lade hastighet.....

Sitat fra: Profil error
VW e-up! 09.2017 - Puffen
VW e-Golf 08.2018 - Lynet
---------------------------------------------------------
VW Caravelle 2016 - Rulle
---------------------------------------------------------
Bestilt VW e-Golf (01.2019?)
Reservert Audi e-tron
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 08. oktober 2018, klokken 23:03
... vw.OS. Her har vw og Microsoft et samarbeide....

Hvor ofte må man ta "<Ctrl><Alt><Delete >" på en kjøretur?

 :o
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Destitorsdag 15. november 2018, klokken 16:05
VW WILL IN ZWICKAU BIS ZU 330 000 ELEKTROAUTOS PRO JAHR BAUEN


https://www.boerse-stuttgart.de/de/boersenportal/nachrichten-und-videos/finanznachrichten/finanznachrichten/?newscode=73f72c52063d0691


Bis zum Produktionsstart im November 2019 soll den Angaben zufolge die erste von zwei Fertigungslinien umgebaut werden. Die zweite Linie werde bis Ende 2020 umgestellt. Voraussichtlich ab 2021 will VW die maximale Produktionskapazität von 1500 Autos pro Tag erreichen.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 24. november 2018, klokken 00:12
Godt gjort av VW å satse så mye på dagens bittelille marked. Men de har penger nok, og jeg tviler ikke et sekund på at de er verdens største produsent av elbiler i 2025. Hvem andre kan konkurrere om den plassen? Kineserne har nok med å dekke eget behov.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Touringlørdag 08. desember 2018, klokken 11:53


Tipper Neo innstegsmodell blir temmelig kjip, men det trengs en billig og god men kjedelig bil for å nå massene (standard Golf uten motor og utstyr......)
Toppmodellen kan jo bli noe hvis de da kan levere både kvalitet og rekkevidde i en kul forpakning.

Tipper model 3 innstegsmodell blir ganske kjip. Bare for å bruke samme argumentasjon. Slipper hvertfall de kjipe verkstedsbesøkene
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 08. desember 2018, klokken 16:16


Tipper Neo innstegsmodell blir temmelig kjip, men det trengs en billig og god men kjedelig bil for å nå massene (standard Golf uten motor og utstyr......)
Toppmodellen kan jo bli noe hvis de da kan levere både kvalitet og rekkevidde i en kul forpakning.

Tipper model 3 innstegsmodell blir ganske kjip. Bare for å bruke samme argumentasjon. Slipper hvertfall de kjipe verkstedsbesøkene
Da tipper du antagelig feil Hvordan servicebehovet blir på Neo vet ingen, det ser ikke ut som Model 3 har noe mer en gjennomsnittet i USA og antagelig mye bedre her i Norge.

Beklager at jeg tråkket på VAG tåa di!

Har kjørt diverse VW innstegsmodeller og de har vært en lidelse, høyere utstyrte kan være veldig bra. Hadde tatt en Tesla Model S60 uten tilvalg foran alle disse.
Har også eid VW selv (dog highline)
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Touringlørdag 08. desember 2018, klokken 16:27
Beklager for å ha tråkket på Tesla tåa di. Som dukker opp på alle elbil-forumer jeg er innom.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Mobileumlørdag 08. desember 2018, klokken 16:29
Regner med at eksisterende Tesla-eiere ikke har følelser igjen i tærne. Fint om vi ellers kunne holde denne tråden fri for Tesla-kommentarer.
Tittel: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 08. desember 2018, klokken 16:29
Beklager for å ha tråkket på Tesla tåa di. Som dukker opp på alle elbil-forumer jeg er innom.
Kanskje det har noe med hvordan du oppfører deg?

Og forøvrig var det du som dro inn Tesla
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 08. desember 2018, klokken 16:47
Sånn. Og da var vi ferdige med dette.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: hansobfredag 14. desember 2018, klokken 20:25
Første spionbilder av ID Neo....
https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20181214/forsta-spionbilderna-pa-volkswagens-olkelbil/
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Roy Aasenfredag 14. desember 2018, klokken 20:32
Ser da lovende ut. Gjenstår bare de får levert noen om ikke alt for lenge.  Foråret 2020?
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattfredag 14. desember 2018, klokken 20:32
Selv de som her på forumet hårdnakket har sagt: "Jeg tror det ikke før jeg ser det", må vel nå erkjenne fakta. Bilen er til og med prøvekjørt av motorjournalister, men de har forbud mot å skrive noe før i neste uke. Blir spennende.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Roy Aasenfredag 14. desember 2018, klokken 21:12
Überraschung vor Weihnachten
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattfredag 14. desember 2018, klokken 21:34
I Electrek hevdes det at prisen vil ligge på rett under 30.000 USD for den rimligste versjonen. Med dagens kurs vil det si rundt 255K NOK. Prisen på en e-Golf idag uten opsjoner ligger på 331.600.-.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 15. desember 2018, klokken 02:12
Første spionbilder av ID Neo....
https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20181214/forsta-spionbilderna-pa-volkswagens-olkelbil/
Ikke overraskende er de kule selvmordsdørene borte. Synd, men her er det en gjennomgående trend at konseptbiler med denne løsningen mister den, det virker det som Porsche Taycan også gjør.

Dette kunne jo like gjerne vært en E-Golf enn så lenge. Men bra om de endelig begynner å teste preproduksjonsbiler, kanskje de får til bedre rekkevidde enn konsernbror Audi.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: model3citizensøndag 16. desember 2018, klokken 15:19
Autobild er tidlig ute med sin "fahrbericht":

(https://imgr2.auto-motor-und-sport.de/VW-I-D-Sperrfrist-16-12-2018-00-00-Uhr-MEZ-lightbox-1809175b-1240627.jpg)

Tysk:
https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp/ (https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp/)

Google Translate:
https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp/ (https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.auto-motor-und-sport.de%2Ffahrbericht%2Fvw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp%2F)


Der Spiegel Online:

Tysk:
http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/volkswagen-id-erste-fahrt-mit-dem-hoffnungstraeger-a-1243629.html (http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/volkswagen-id-erste-fahrt-mit-dem-hoffnungstraeger-a-1243629.html)

Google Translate:
http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/volkswagen-id-erste-fahrt-mit-dem-hoffnungstraeger-a-1243629.html (https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.spiegel.de%2Ffotostrecke%2Fvolkswagen-id-erste-testfahrt-in-suedafrika-fotostrecke-165790.html)
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 16. desember 2018, klokken 15:30
Fin konklusjon:

Conclusion
You want an electric car that replaces your first car because it offers space and a good range? Well, then you could now order a Hyundai Kona for 40,000 euros - and wait around a year. But then the ID would be finished, which offers more space for the passengers and even more balanced. And, rarely at VW, will be cheaper. As always, VW is late, but then comes with a thought-out product on the market.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 16. desember 2018, klokken 17:27
Fin konklusjon:

Conclusion
You want an electric car that replaces your first car because it offers space and a good range? Well, then you could now order a Hyundai Kona for 40,000 euros - and wait around a year. But then the ID would be finished, which offers more space for the passengers and even more balanced. And, rarely at VW, will be cheaper. As always, VW is late, but then comes with a thought-out product on the market.
Det må jeg si, hvis de kjører jevnt med Kona i rekkevidde og har mer plass til lavere pris, da har de en vinner.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 16. desember 2018, klokken 17:38
Autobild er tidlig ute med sin "fahrbericht":

(https://imgr2.auto-motor-und-sport.de/VW-I-D-Sperrfrist-16-12-2018-00-00-Uhr-MEZ-lightbox-1809175b-1240627.jpg)

Tysk:
https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp/ (https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp/)

Google Translate:
https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp/ (https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.auto-motor-und-sport.de%2Ffahrbericht%2Fvw-i-d-erster-fahrbericht-prototyp%2F)


Der Spiegel Online:

Tysk:
http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/volkswagen-id-erste-fahrt-mit-dem-hoffnungstraeger-a-1243629.html (http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/volkswagen-id-erste-fahrt-mit-dem-hoffnungstraeger-a-1243629.html)

Google Translate:
http://www.spiegel.de/auto/fahrberichte/volkswagen-id-erste-fahrt-mit-dem-hoffnungstraeger-a-1243629.html (https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.spiegel.de%2Ffotostrecke%2Fvolkswagen-id-erste-testfahrt-in-suedafrika-fotostrecke-165790.html)
Mye interessant der

Base model med 48 kWh og 0-100 under 8 sekunder, HUD med levende elementer.

Ikke noe om awd enda, men det blir nok uansett ikke base model.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 16. desember 2018, klokken 18:06
Heller ikke verst å vise fram en kjørbar versjon 11 måneder før produksjonen starter. Sjansen må vel være stor for at de holder tidsplanen?
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 16. desember 2018, klokken 18:44
Heller ikke verst å vise fram en kjørbar versjon 11 måneder før produksjonen starter. Sjansen må vel være stor for at de holder tidsplanen?
de har jo holdt på en god del år med ID, så jeg vil si det var på høy tid.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 16. desember 2018, klokken 19:14
I.D fra 28. september 2016. Da blir det 3 år fra lansering til produksjon. For VAG er det nesten det samme som å starte fra scratch med ny plattform, og ombygde fabrikker. MEB-plattformen er også grunnlaget for mange av de kommende elbiler fra VAG-konsernet, og medfører at det blir mye kortere TTM (Time To Market) for nye bilmodeller.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 16. desember 2018, klokken 19:33
Rivian har jo holdt på i 9år og det er enda ett år eller to frem så 4-5 år for en av verdens største bilprodusenter er sikkert greit.

Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Gnistmandag 17. desember 2018, klokken 00:16
Video fra prøvekjøring av prototype.

https://youtu.be/mLDls0kcAHs
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 17. desember 2018, klokken 09:48
Beskrivelsen av interiøret, uten knapper og stor skjerm sentralt minner om en viss konkurrent , men med instrument bak rattet oh HUD med AR samt info LED bar, virker det som de lærer av andres mangler.

Jeg blir stadig mer positiv av dette.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 17. desember 2018, klokken 11:30
I tillegg så er det vanlige dørhåndtak på bakdørene så da er nok skyvedørene borte på bilen fra konseptet.

Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 17. desember 2018, klokken 12:16
I tillegg så er det vanlige dørhåndtak på bakdørene så da er nok skyvedørene borte på bilen fra konseptet.
Hvilket er trist! Lånte en Sharan en gang med elektriske skyvedører, bare fordeler når en ser bort fra vekt og kostnad .
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 17. desember 2018, klokken 12:23
 :+1:

Samme her. Hadde Sharan med elektriske skyvedører. Gull verdt! Har det på konas Caravelle også.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Gnistmandag 17. desember 2018, klokken 15:07
To nye artikler fra UK nettsteder som har prøvekjørt:

http://www.fullychargedshow.co.uk/electric-cars/2018/12/17/vw-id-test-car-exclusive-drive

https://www.topgear.com/car-news/electric/heres-what-we-learned-driving-volkswagens-id-electric-car
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 17. desember 2018, klokken 15:31
Her er noen utdrag jeg likte godt:


They are very happy with the mechanical side, they have secured enough batteries to produce hundreds of thousands of these cars in the first year.

The ultra-modern cabin is airy and far roomier than a Golf’s.

This car, because of the battery, is 50:50, so RWD was the natural choice.

The battery is liquid-cooled, so it can accept high charging current without overheating and damaging its life. It’s rated to charge at 125kW via its DC port.

Charged up like that, 30 min will take it from zero to 80 per cent (i.e. 250 miles range) in 30 minutes. But whoever runs down to zero? So you’ll almost certainly be on your way sooner than half an hour.

For plugging in at home or work, there’s an 11kW on-board AC charger, which is quicker than most

The optional head-up display is colossal, because it’ll superimpose augmented-reality visuals onto the traffic and road ahead, making it easier to make sense of the online driver-assist and navigation.

It’s the size of a Golf, with the space of a Passat. With that stretchy wheelbase, there’s all the rear knee-room you’d expect. More surprising is that the tapering roof-line doesn’t kill the headroom for adults, and the underfloor battery isn’t a total burglar of foot space. It’s comfy.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Touringmandag 17. desember 2018, klokken 15:32
Denne bilen blir nye folkebilen rett og slett
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Gnistmandag 17. desember 2018, klokken 17:03
To nye videoer fra Volkswagen selv

https://youtu.be/Q8GzXf45KEk

https://youtu.be/Uq8NTc-j5X0
Tittel: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 17. desember 2018, klokken 18:24
For å ha noen kritiske innspill også.

Det som virker som kan være utfordringer ut fra info i denne tråden er lydisolering som en tester beskrev som noe de må jobbe videre med. Samt temperaturkontroll på batteriet. Tester sa de hadde valgt Afrika som testbase for å gi best mulig forutsetninger. E-Golf har jo seriøse utfordringer på ladehastighet i kulde, så her er et felt de trenger å bedre seg på.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 17. desember 2018, klokken 18:27
Det står jo at de nå tester i Sør-Afrika og Lappland!

Batteri: The battery is liquid-cooled, so it can accept high charging current without overheating and damaging its life
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: batterimannenmandag 17. desember 2018, klokken 19:02
For å ha noen kritiske innspill også.

Det som virker som kan være utfordringer ut fra info i denne tråden er lydisolering som en tester beskrev som noe de må jobbe videre med. Samt temperaturkontroll på batteriet. Tester sa de hadde valgt Afrika som testbase for å gi best mulig forutsetninger. E-Golf har jo seriøse utfordringer på ladehastighet i kulde, så her er et felt de trenger å bedre seg på.

I den ene videoen som ble postet med han tyskeren som prøver å snakke engelsk så sier han at de testet kulde i Sverige og varme i Sør-Afrika.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 17. desember 2018, klokken 19:47
La oss håpe det blir bra. Det er nå flere bilmerker som sliter med lading av batteri i kulde, og alle kjører tester i kaldere strøk.

Tror da at de testet E-Golf i kulda også....
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 17. desember 2018, klokken 20:00
Synes det å gjøre sammenligninger på batteriteknologien med en e-Golf blir blir litt pussig. e-Golf kom i 2014.


ps. Jeg har selv en 2 måneder gammel Tesla S75D, og ofte får jeg ikke ladet raskere enn 45-50 kWh på en SuC når batteriet er kaldt .....
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 18. desember 2018, klokken 09:40
Synes det å gjøre sammenligninger på batteriteknologien med en e-Golf blir blir litt pussig. e-Golf kom i 2014.


ps. Jeg har selv en 2 måneder gammel Tesla S75D, og ofte får jeg ikke ladet raskere enn 45-50 kWh på en SuC når batteriet er kaldt .....
E-Golf var kun for å bruke en fra samme firma for å illustrere.
Akkurat nå ser det ut som Kona har ladefartproblemer i kulde mens den eldre Ioniq ikke har det.
Jaguar I-Pace ser også ut til å slite med dette.

ALLE biler vil ha nedsatt fart i kulde, det virker bare som noen har mer problemer enn andre.

Det virker så langt på meg som om ID har veldig mange gjennomtenkte løsninger på brukerfokuserte ting som HUD osv. Spesielt med tanke på at Neo skal bli en veldig rimelig bil. Håper bare de klarer å unngå å gjøre som I-Pace, lage en strålende bil men ha store svakheter på viktige felt som rekkevidde og ladefart.

Foreløpig så er det ikke noe konkret med Neo, men alle biler har svakheter eller utfordringer.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Touringtirsdag 18. desember 2018, klokken 17:20
For å ha noen kritiske innspill også.

Tror ikke det blir noe problem  ;)
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: daktaritirsdag 18. desember 2018, klokken 21:15
Auto Express har også testet en prototyp . https://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/golf/105543/new-volkswagen-id-prototype-review

2 ting jeg stusser på, bortsett fra prisen:
Hvordan kan du si den er større en Passat innvendig når bagasjerommet er som en Golf, og ingen frunk? På bildene sitter da føreren midt i bilen, og den er bare 4,25 lang. Pen profil har den hvertfall.

Det andre er rekkevidden. De oppgir 48, 55 and 62kWh. "It translates to a range of 205 miles up to a maximum of 341 miles." Så med en moderat økning på 14 kWh får man hele 60% lenger rekkevidde, eller 21 mil ekstra? For godt til å være sant (eller NEDC) eller renspikka jug for å få folk til å avvente elbil-kjøp?
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 18. desember 2018, klokken 21:25
Vet ikke hva du mener med "Hvordan kan du si den er større enn...."? Jeg har kun klippet og limt  :D.

Innvendig plass kan jo være uten bagasjeromsplass? Bagasjeromsplass blir ofte målt separat.

Etter det jeg har lest ut av de forannevnte linkene, så sies det også at det i begynnelsen bare vil være to batteripakker tilgjengelig. Muligens noe uklart enten fra journalister eller VW, men neppe noen form for konspirasjonsteori.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: daktaritirsdag 18. desember 2018, klokken 21:34
Vet ikke hva du mener med "Hvordan kan du si den er større enn...."? Jeg har kun klippet og limt  :D.

Innvendig plass kan jo være uten bagasjeromsplass? Bagasjeromsplass blir ofte målt separat.

Etter det jeg har lest ut av de forannevnte linkene, så sies det også at det i begynnelsen bare vil være to batteripakker tilgjengelig. Muligens noe uklart enten fra journalister eller VW, men neppe noen form for konspirasjonsteori.
beklager forvekslingen, ikke "du" men "de" som i VWs representanter.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: batterimannentirsdag 18. desember 2018, klokken 21:40
Auto Express har også testet en prototyp . https://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/golf/105543/new-volkswagen-id-prototype-review

2 ting jeg stusser på, bortsett fra prisen:
Hvordan kan du si den er større en Passat innvendig når bagasjerommet er som en Golf, og ingen frunk? På bildene sitter da føreren midt i bilen, og den er bare 4,25 lang. Pen profil har den hvertfall.

Det andre er rekkevidden. De oppgir 48, 55 and 62kWh. "It translates to a range of 205 miles up to a maximum of 341 miles." Så med en moderat økning på 14 kWh får man hele 60% lenger rekkevidde, eller 21 mil ekstra? For godt til å være sant (eller NEDC) eller renspikka jug for å få folk til å avvente elbil-kjøp?

De har oppgitt 330, 440 og 550 km i WLTP for I.D Neo. Litt rart om de får så stor økning i km med så lite ekstra økning i batteristørrelse.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Samcolørdag 22. desember 2018, klokken 12:01
Da har endelig FullyCharged VW i.d Neo test ute...

https://youtu.be/q2Tqw9LX3QE
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Magnus Hansenlørdag 22. desember 2018, klokken 17:42
550km WLTP rekkevidde er selvfølgelig ikke mulig med 62kWh
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 22. desember 2018, klokken 19:42
550km WLTP rekkevidde er selvfølgelig ikke mulig med 62kWh

Ryktet sier at 550 km WLTP først er med den største batteripakka (på ca 82 kWh) som ikke leveres før Q4 2020.

Ryktet sier også at det da kommer 4WD på Neo.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: batterimannenlørdag 22. desember 2018, klokken 20:06
550km WLTP rekkevidde er selvfølgelig ikke mulig med 62kWh

Ryktet sier at 550 km WLTP først er med den største batteripakka som ikke leveres før Q4 2020.

Ryktet sier også at det da kommer 4WD på Neo.

Ser at de sier at batteriet skal være langt og flatt som en sjokoladeplate, så det skal være mulig å dele cellene på en måte som gjør det enkelt å implementere både 2WD og 4WD...
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 22. desember 2018, klokken 20:12
De har jo faktisk allerede 2WD....!  :D
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørenlørdag 22. desember 2018, klokken 21:26
https://www.dinside.no/motor/elbilen-som-tilbyr-valgfri-rekkevidde/70253926

Sitat
To- eller firehjulsdrift?

Dette er også et av valgene kundene må ta, men på den minste I.D., som slett ikke er liten innvendig, blir det kun tohjulsdrift å få. Dette fordi de har skjøvet kupeen langt frem, samtidig som de har store hjul og ønsker å prioritere god svingradius. Da er det rett og slett ikke plass til en elmotor foran på den ordinære I.D
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 22. desember 2018, klokken 21:51
Ser at de sier at batteriet skal være langt og flatt som en sjokoladeplate, så det skal være mulig å dele cellene på en måte som gjør det enkelt å implementere både 2WD og 4WD...

Info om batteripakken fra 1:35 i denne:

https://www.youtube.com/watch?v=nFmHVj5V61I&t=162s

Og enda mye mer om batteripakken fra samme seminaret hos VW fra 11:50 i denne:

https://www.youtube.com/watch?v=eRFzmdEQ3sM
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 22. desember 2018, klokken 22:14
https://www.dinside.no/motor/elbilen-som-tilbyr-valgfri-rekkevidde/70253926

Sitat
To- eller firehjulsdrift?

Dette er også et av valgene kundene må ta, men på den minste I.D., som slett ikke er liten innvendig, blir det kun tohjulsdrift å få. Dette fordi de har skjøvet kupeen langt frem, samtidig som de har store hjul og ønsker å prioritere god svingradius. Da er det rett og slett ikke plass til en elmotor foran på den ordinære I.D
Høres litt rart ut at de ikke har plass til motor foran, det er jo et valg de har tatt. En elmotor tar ikke rare plassen.

Nå snakket han (tykk tysker) som satt ved siden av Robert Lewellyn om at awd versjonen kom til å gå meget bra, men at den ikke kom fra starten.........

Er mye spennende de ymter om nå, blir interessant å se hva som kommer til hvilken pris.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 22. desember 2018, klokken 22:27
Høres litt rart ut at de ikke har plass til motor foran, det er jo et valg de har tatt. En elmotor tar ikke rare plassen.

I en av videoene jeg lenket over sier en fyr med VW-hatt på hodet noe sånt som at fordi bilen har omtrent 50/50 vektfordeling mellom for- og bakaksel, så har man valgt å ha fremdrift på bakhjulene da dette vil gi den beste kjøreopplevelsen og det totalt sett beste veigrepet.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 22. desember 2018, klokken 22:45
Dett er vel å forstå slik at de har valgt bakhjulsdrift (og hurra for det) for 2WD versjonen. Jeg vet ikke hva en DU (Drive Unit) veier, men det kan ikke være allverden. Vektbalansen kan sikkert kompenseres på andre måter. Men hva plassforholdet angår, har jeg ikke peiling. Ser på min Tesla med 4WD AWD at frunken er betydelig mindre enn 2WD-biler. Så endel plass må det nok ta.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 23. desember 2018, klokken 10:37
Klart det tar plass. Og ser at de har valgt RWD til denne utgaven. Sikkert greit for å lage rimelig bil.

Men det virker som det kommer AWD utgave også, da i samme karroseri. MEB plattformen er jo laget for å være fleksibel så det er ikke begrensningen.

Jeg ser at snuta på Neo er kort så det kan hende jeg misforstår og at det er Cross/Vision E de viser til. Men Neo med stort batteri og awd ville vært mitt valg.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: nojacsøndag 23. desember 2018, klokken 23:53
Er det slik den blir??

 [ You are not allowed to view attachments ]

https://insideevs.com/volkswagen-i-d-hatch-rendered/
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: daktarimandag 24. desember 2018, klokken 13:22
Trekk fra den luftesprekken over skiltet, den behøves ikke. VW har hittil ikke hatt mange tofargede biler, men det kan jo skje.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Samcomandag 24. desember 2018, klokken 13:35
Spennende bil følger med liker godt VW lovte speks rekkevidde pluss 4wd muligheten.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: batterimannenonsdag 26. desember 2018, klokken 14:02
La inn mailen min på VW sine sider, for å få mail når de går ut med mer info om I.D. Neo. Ikke at jeg regner med å få info noe raskere enn de som kommer fra nyhetsartikler eller ryktebørsen, men mer i tilfelle jeg skulle gått glipp av oppstart for reservering etc. om det blir travelt på hjemmefronten... eller noe 

http://skjema.volkswagen.no/cn/ahxfj/id_info
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 26. desember 2018, klokken 18:47
Spennende bil følger med liker godt VW lovte speks rekkevidde pluss 4wd muligheten.

Er ikke helt sikker på om AWD blir viktig på Neo. Nå får den 50/50% i vektfordeling og RWD. Bør gjøre underverker i glatte motbakker. Men nordmenn vil jo gjerne ha AWD eller 4x4 for alt i livet.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: elekTrondonsdag 26. desember 2018, klokken 19:34
Jeg har sikla på en VW med RettWD siden (lenge før) Dahlbäck skrudde treskoa sine fast i pedalene på Poloen  :o

(http://thumbsnap.com/s/gjVeewaU.jpg)
Akkurat nå banker hjertet vel så mye for Neo som TM3 8) :+1:
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Touringonsdag 26. desember 2018, klokken 21:53
Tysk presse skriver om mulighet for R versjon også. Det kan bli veldig bra!
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Joe DiMaggiotorsdag 27. desember 2018, klokken 10:15
URL?
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Rearden86søndag 20. januar 2019, klokken 08:41
Ifølge https://www.dinside.no/motor/dette-skal-bli-norges-mest-solgte-bil-neste-ar/70675083 satser VW på at Neo skal bli Norges mest solgte bil til neste år. Jeg har hatt inntrykk av at den kommer litt utpå året i 2020 så det høres rart ut. Står også suven Cross kommer kort tid etterpå i 2020.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: elekTrondsøndag 20. januar 2019, klokken 11:40
 :blank: ute,  :blank: inne,  :blank: i <3,  :blank: i URL (?) dinside.no/motor/dette-skal-bli-norges-mest-sol 8)  (https://www.dinside.no/motor/dette-skal-bli-norges-mest-sol)

(404  :'( :-1:    )   :laugh: :+1:
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Rearden86søndag 20. januar 2019, klokken 14:55
Sol ute, sol inne, sol i <3, sol i URL (?) dinside.no/motor/dette-skal-bli-norges-mest-sol 8)  (https://www.dinside.no/motor/dette-skal-bli-norges-mest-sol)

(404  :'( :-1: )

Beklager her gikk det for fort med klipp og lim på telefonen :) Nå skinner imidlertid sola, og lenken fungerer.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Rearden86søndag 20. januar 2019, klokken 15:00
Av artikkelen fremgår at 11 000 har satt seg på interesselisten for VW Neo. Spennende å se hvor mange som setter seg på reservasjonsliste. Jeg har som utgangspunkt awd som et krav for min neste bil, og det ser det ikke ut til at Neo får. Cross som etter det som står her også skal komme i 2020 derimot... :)

Carscoops forslag til hvordan Neo kommer til å se ut tror jeg treffer ganske godt, men usikker på om de får lyktene nederst som så langt har vært kjennetegn på VWs plug-in og elektriske modeller. Ser lovende ut synes jeg!

(https://images.carscoops.com/2019/01/9563faa8-2020-vw-id-neo-hatch-carscoops-2.jpg)
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: elekTrondsøndag 20. januar 2019, klokken 15:15
Får den så skarpe linjer kan jeg leve med at den ikke blir seende ut som konseptet.

Har forresten sett flere biler her i det siste med store, blinkende ringer til blinklys foran. Det var ikke étt århundre for tidlig! :+1:
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Troaldsøndag 20. januar 2019, klokken 16:00
Jeg ser at det antydes pris over 300.000, så det blir ikke den billigbilen som vi først trodde?
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Amatørensøndag 20. januar 2019, klokken 16:05
Med dagens kostnader på batterier har jeg innerst inne ikke trodd det, selv om jeg håpet.

Derimot pris som e-Golf, men med noe lenger rekkevidde med minste batteriet er mer min magefølelse nå.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 20. januar 2019, klokken 19:06
Ser nærmest ut som en trend at alle elbiler blir dyrere enn det man har forventet når det nærmer seg bestillingstidspunkt.

Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Lepet65mandag 21. januar 2019, klokken 13:27
Og kortere rekkevidde . .
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: batterimannenmandag 21. januar 2019, klokken 17:51
Overraskende at de lanserer ID Crozz såpass kort tid etter 'Neo'.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 21. januar 2019, klokken 19:35
Det blir ikke greit om de først lanserer startpris på 220 og så lanserer til 300, se på Kia e-Niro.

Da selger de ikke 1 mill biler som vel  er målet.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Pippusmandag 21. januar 2019, klokken 23:46
Ja, for det er jo sikkert prisøkningen som gjør at Kia e-niro ikke kommer til å selge mer enn rundt 2000 stk. i 2019....not! ;D

Dessuten tror jeg ID Neo(??) kommer til å selge i bøtter og spann selv til vesentlig høyere priser enn  220 000,-
I Norge blir det vel derimot ID Crozz (ikke Cross) som kommer til å bli en minst like populær modell med trekk på alle, lang rekkevidde og en Gabrielsen på slep....og så ser jo iallefall pre-modellen grisefin ut da!
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: turfsurftirsdag 22. januar 2019, klokken 06:48
I.D Neo er vel en bil med bedre plass enn en Golf, så kan vel lett selges til 300k. Men I.D Crozz vil vel og selge godt, litt avhengig av pris. Nå har ikke dagens høyreiste VW solgt like godt som Golf, så tror prisforskjellen blir avgjørende. Det er stor forskjell på 3 og 400k.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 22. januar 2019, klokken 11:29
Ser ut som E-tron kommer til å selge greit selv med priser opp mot en mill......

Det er marked for mange elbiler.

ID Neo kan sikkert selges for 500 k også.

Mitt poeng er at det er VW selv som har markedsført superlav pris på Neo og det skaper forventninger. Se bare så mye tyn Tesla får fordi de ikke leverer 35 k $ Model 3.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Pippusonsdag 23. januar 2019, klokken 23:40
Nå har ikke dagens høyreiste VW solgt like godt som Golf, så tror prisforskjellen blir avgjørende. Det er stor forskjell på 3 og 400k.
Enig,men det som (enn så lenge) er annerledes nå, er at markedet for elbiler er kunstig uproposjonalt mlm. tilbud og kjøper, sammenlignet med ICE biler forøvrig. Dette gir også en sterkt motivert kjøpegruppe som (stort sett) er kapitalsterk(eller sterkt lånevillig ;D). Du får nok rett allikevel med hensyn til større salg av ID Neo, men Crozz vil nok ta en vesentlig større del av el-segmentet enn det f.eks. Tiguan tradisjonelt har gjort blandt sine sammenlignbare. Dessuten er det et antatt vacuum etter medium suv, medium priset med lang rekkevidde, plass til fruen, sneipen, hund, og med krok. Crozz kan vise seg å bli akkurat dette innenfor et prissegment som er noe mer apetittelig enn e-Tron, Ipace eller modelX.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Pippusonsdag 23. januar 2019, klokken 23:48
Mitt poeng er at det er VW selv som har markedsført superlav pris på Neo og det skaper forventninger. Se bare så mye tyn Tesla får fordi de ikke leverer 35 k $ Model 3.

Jeg ser den. I et normalmarked ville en slik fremgangsmåte naturlig stått til stryk og salget ville nok blitt noe preget av det. Skulle i grunnen bare mangle også. Men..i denne unormale markedssituasjonen så tror jeg desverre at de slipper reltavivt billig unna. Både med tanke på salg, såvel som manglende integritet og ditto riper i lakken.
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: Elmomandag 11. februar 2019, klokken 21:20
Står bare ID, så ikke vet jeg om det er Crozz, men . . .
Sitat fra: Volkswagen <no-reply@dm.volkswagen.no>
Da ID. nylig ble testkjørt på vinterføre av fabrikkens testteam, fikk en oppmerksom fotograf fra Automedia tatt flere bilder. BilNorge har fått tilgang på disse bildene og saken kan leses fra lenken under.
http://www.bilnorge.no/bildegalleri.php?aid=51255&limfrom=0#f4
Dette er åpenbart en Neo, ikke Crozz
Tittel: Sv: VW i.d Neo tråden
Skrevet av: kodaxlørdag 16. februar 2019, klokken 20:37
Må denne kategorien renames til ID.3?
https://www.electrive.com/2019/02/16/vw-compact-ev-made-co2-neutral-and-named-id-3/
Tittel: Sv: VW i.d 3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 16. februar 2019, klokken 20:39
Utført  ;D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 16. februar 2019, klokken 23:20
Da håper jeg det kommer en ID.3X neste år med 111 kWh batteri
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 16. februar 2019, klokken 23:21
Da håper jeg det kommer en ID.3X neste år med 111 kWh batteri

Tenker du isåfall å bytte M3en din allerede?  :D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 16. februar 2019, klokken 23:23
Da håper jeg det kommer en ID.3X neste år med 111 kWh batteri

Tenker du isåfall å bytte M3en din allerede?  :D
Vi har flere biler, og hvis VW ikke får opp farten kan det godt tenkes at den også er klar for bytte da.

Min Model 3 kommer om en drøy uke, da finnes det ingen ID enda.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 16. februar 2019, klokken 23:45
Hvis VW ikke har faststoffbatterier på lur, tror jeg nok at det kan bli en utopi.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 17. februar 2019, klokken 00:14
Hvis VW ikke har faststoffbatterier på lur, tror jeg nok at det kan bli en utopi.
Hvis du tenker på 111 kWh så er vel det oppgitt maks på MEB plattformen nå i dag og ikke avhengig av fremtidig batteriteknologi.
Tror imidlertid ikke det blir største utgaven på ID.3 hverken med eller uten X
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannenmandag 18. februar 2019, klokken 20:06
Hvis VW ikke har faststoffbatterier på lur, tror jeg nok at det kan bli en utopi.
Hvis du tenker på 111 kWh så er vel det oppgitt maks på MEB plattformen nå i dag og ikke avhengig av fremtidig batteriteknologi.
Tror imidlertid ikke det blir største utgaven på ID.3 hverken med eller uten X

Vil gjette på at de bare makser ut på Buzz. ID.3 og Crozz får nok mindre.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Pippusmandag 18. februar 2019, klokken 23:11
Hvis VW ikke har faststoffbatterier på lur, tror jeg nok at det kan bli en utopi.
Hvis du tenker på 111 kWh så er vel det oppgitt maks på MEB plattformen nå i dag og ikke avhengig av fremtidig batteriteknologi.
Tror imidlertid ikke det blir største utgaven på ID.3 hverken med eller uten X

Vil gjette på at de bare makser ut på Buzz. ID.3 og Crozz får nok mindre.
..Buzz i tillegg til Vizzion på 111 kWh. Slik jeg har forstått det, så innebærer MEB plattformen at (batteri-)rammen lar seg enkelt forlenge. Rammelengden til ID.3 og Crozz deles med plass til maks 83-ish kW. (mine antagelser basert på det store internettets uendelige og sannferdige visdom ::))
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 18. februar 2019, klokken 23:18
80ish kWh på Neo er tilstrekkelig hvis den er effektiv på høyde med de beste.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 18. februar 2019, klokken 23:20
Bør vel klare over de magiske 600 km. med margin?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Pippustirsdag 19. februar 2019, klokken 00:01
Bør vel klare over de magiske 600 km. med margin?
598 km ifølge:
https://www.facebook.com/groups/volkswagenID/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 19. februar 2019, klokken 00:06
Bør vel klare over de magiske 600 km. med margin?
598 km iflg.
https://www.facebook.com/groups/volkswagenID/

Ok, da...  ;D

Oslo-Levanger med LITT margin!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 19. februar 2019, klokken 10:00
598 er vel tilsvarende 300 på E-Golf?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Pippustirsdag 19. februar 2019, klokken 11:32
598 er vel tilsvarende 300 på E-Golf?

Ja, helt sikkert NEDC.

600 km med ca 70 kWh netto batteri og et milforbruk på 1.17....yeah right!
Desverre overselger alle rekkevidde....
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 19. februar 2019, klokken 12:03
598 er vel tilsvarende 300 på E-Golf?

Ja, helt sikkert NEDC.

600 km med ca 70 kWh netto batteri og et milforbruk på 1.17....yeah right!
Desverre overselger alle rekkevidde....
Så sant. Det skaper urealistiske forventninger, og gjør det vanskelig å sammenligne.

Egentlig er det jo pålagt å oppgi WLTP, men noen gjør jo ikke det eller bruker den mest gunstige målingen av de tre (by/landevei/kombinert). WLTP har vært en skuffelse så langt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Pippustirsdag 19. februar 2019, klokken 15:51

Helt enig. Jeg kan ikke se at innføringen av WLTP har tilført noen større grad av forutsigbar og sammelignbar rekkevidde som bidrar til noe mer vettug informasjon for sluttbrukeren(sammenlignet med NEDC)


Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 19. februar 2019, klokken 16:25
598 er vel tilsvarende 300 på E-Golf?

Ja, helt sikkert NEDC.

600 km med ca 70 kWh netto batteri og et milforbruk på 1.17....yeah right!
Desverre overselger alle rekkevidde....

VW er over på WLTP fra høsten 2018 for personbiler.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Finnøy (Arne Johan Larsen)torsdag 28. februar 2019, klokken 15:21
598 er vel tilsvarende 300 på E-Golf?

Ja, helt sikkert NEDC.

600 km med ca 70 kWh netto batteri og et milforbruk på 1.17....yeah right!
Desverre overselger alle rekkevidde....

VW er over på WLTP fra høsten 2018 for personbiler.
Stemmer for biler VW har i produksjon, men dessverre ikke i "reklamen" for biler som kommer.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 28. februar 2019, klokken 15:24
Har sett at nye biler som skal ha WLTP-sertifisering, må ha en produksjonsmodell klar før verdiene blir fastsatt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxlørdag 02. mars 2019, klokken 12:04
Top-versjonen lanseres kanskje først, med 550km rekkevidde:
https://insideevs.com/volkswagen-i-d-neo-pricing-leak/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansensøndag 03. mars 2019, klokken 08:29
Top-versjonen lanseres kanskje først, med 550km rekkevidde:
https://insideevs.com/volkswagen-i-d-neo-pricing-leak/

Litt skuffende. Det er jo de rimeligere versjonene som virkelig har potensiale for å være skikkelig konkurransedyktige med bensin og diesel i mange markeder

Sitat

Assuming that the first I.D. will be produced in late 2019, and first deliveries will happen 2019/2020, we could expect the base version by the end of 2021.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: ProsjektXsøndag 03. mars 2019, klokken 09:10
Litt skuffende. Det er jo de rimeligere versjonene som virkelig har potensiale for å være skikkelig konkurransedyktige med bensin og diesel i mange markeder
Vel, hvis prisantydningen på en godt utstyrt 62kWh modell til 30.000 EUR stemmer, så vil markedet snues opp ned her i Norge ihvertfall. Altså 30.000 / 1.19 EUR => 250-255.000kr! Nissan, Hyundai, Kia vil jo bare måtte gå å legge seg, med priser på 100.000 over tilsvarende i dag! Antar at Seat el-Born egentlig er veldig lik en ID, så flere fra VAG konsernet, med kanskje lavere priser også.

Men ja, det europeiske markedet trenger den til 24.000 EUR før ting virkelig kan ta av
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 03. mars 2019, klokken 11:13
Det er jo slik at VW har mye penger på bok. Men det er vel ingen grunn til at ikke de også i likhet med Tesla Model 3 må stå på ganske mye for å ha lønnsomhet på en så billig bil som 30 k€. De har jo ikke egen batterifabrikk enda og det tar litt tid å få det igang.

Det at de vil dele kostnadene på MEB plattformen med andre produsenter tyder på dette.

De «kan» sponse prisen for å komme seg inn på markedet men det ser ut som alle starter med største og mest utstyrte model først for å ha best margin.

Det vil vise seg fort når Neo lanseres hvilken pris og i hvilket antal den tilbys.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 03. mars 2019, klokken 11:26
Er det opplyst noe sted at denne prisen er inklusiv tysk MwSt (moms) som det antydes over? 30K EUR er 292.000.- hvis prisen oppgitt er netto.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 13. mars 2019, klokken 18:05
-
(https://i0.wp.com/electrek.co/wp-content/uploads/sites/3/2018/09/VW-neo.jpg?resize=2500%2C0&quality=82&strip=all&ssl=1)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenonsdag 13. mars 2019, klokken 18:36
30K EUR er 292.000.- hvis prisen oppgitt er netto.

Volkswagen har sagt at bilen kommer med tre batteristørrelser.

Mulig prisen er på minste batteripakke.

Kan være at de gambler på at (veldig få) folk ikke bestiller den, men en av de med større pakke. Kanskje de priser de høyere enn bare differansen på batteripakken skulle tilsi for å tjene penger.

Den billigste med liten batteripakke kan jo være "lokkebil" med skrapet margin på inntjening.

I tillegg så blir det spennende å se hvordan det blir med tilvalg/ekstrautstyr.

Blir det spiselig som med e-Golf eller er det skrapet versjon som med e-tron og kostbart å legge til det som man selv mener er minimum for å få en bil som man kan trives med.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 13. mars 2019, klokken 23:16
VW sier at de skal ha halv pris av Model 3. Siden den nå kommer til 300 så betyr det 150k for Neo, som er helt umulig.
De har jo også sagt 220 som jeg har sett.

Tror det blir likt de fleste andre produsenter og de kommer med en dyrere toppmodell først.

Spørsmålet er enda mer NÅR og hvor mange.......
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 14. mars 2019, klokken 09:19
Svaret på når og hvor mange nærmer seg.

VW annonserte i går at reservasjon av lanseringsutgaven av ID.3 åpner 8. mai. Reservasjon betinger innbetaling av 1000 EUR og skjer antagelig på en egen VW webside.

Ryktene sier at lanseringsutgaven blir varianten med 62 kWh batteri og får en litt spesiell design på lakken på C-stolpen for å vise at dette er førsteutgaven. Denne bygges i 10.000 eksemplater.

Produksjonen av ID.3 starter opp i Q4 2019, men i første omgang bygges det biler som skal gå som demobiler hos forhandlerne.

Jeg regner med at når vi kommer til 2. halvdel av 2020 så er det full produksjon av ID.3 og ikke lengre leveringstid etter bestilling enn når man bestiller en dieselgolf i dag.

https://elbilforum.no/index.php?topic=40471.msg780565#msg780565
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannenfredag 15. mars 2019, klokken 21:16
Svaret på når og hvor mange nærmer seg.

VW annonserte i går at reservasjon av lanseringsutgaven av ID.3 åpner 8. mai. Reservasjon betinger innbetaling av 1000 EUR og skjer antagelig på en egen VW webside.

Ryktene sier at lanseringsutgaven blir varianten med 62 kWh batteri og får en litt spesiell design på lakken på C-stolpen for å vise at dette er førsteutgaven. Denne bygges i 10.000 eksemplater.

Produksjonen av ID.3 starter opp i Q4 2019, men i første omgang bygges det biler som skal gå som demobiler hos forhandlerne.

Jeg regner med at når vi kommer til 2. halvdel av 2020 så er det full produksjon av ID.3 og ikke lengre leveringstid etter bestilling enn når man bestiller en dieselgolf i dag.

https://elbilforum.no/index.php?topic=40471.msg780565#msg780565

Så også andre utenlandske nettsider skrive 8 mai, så sannsynligvis får vi samme tidspunkt som resten av Europa (ID.3 skulle visstnok ikke til USA med det første). Ser også på den norske VW siden om ID modellene at Crozz står oppført som at den kommer i 2020. Virker som at det ikke kommer til å bli så mye tid mellom ID.3/Neo og Crozz. Håper egentlig (men tror ikke) at de hadde åpnet for begge modellene 8 mai.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistfredag 15. mars 2019, klokken 21:49
Fikk nettopp e-post fra Møller om at det åpnes for reservasjon i Norge 8. mai.

Det vil bli åpnet for reservasjon 8. mai i ca. 25 markeder i Europa.

Vi får bare håpe at de har en teknisk god nok løsning til å håndtere pågangen.

Angående Crozz, så kommer den senere med oppstart av produksjon høsten 2020. Ryktet sier at omtrent på samme tid kommer ID.3 med den største batteripakka og med mulighet for AWD.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: meitranlørdag 16. mars 2019, klokken 20:30
Vet man noe om størrelsen på bagasjerommet? Kan man anta at også dette blir sammenlignbart med en Passat?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 16. mars 2019, klokken 20:37
Det er passasjerkabinen de har sammenlignet med Passat. Vet ikke om bagasjeplassen kan sammenlignes med Passat Limousine Sedan, men tviler.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenlørdag 16. mars 2019, klokken 21:13
Nei, tror nok ikke det da utvendige mål er ca som e-Golf.

Da er det fysisk umulig å ha både kupe og bagasjerom like stort som Passat.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: meitranlørdag 16. mars 2019, klokken 22:18
Rart det skal være så vrient å lage elbil med fungerende bagasjerom som ikke koster 600k eller mer...
Blir uansett spennende å se hvordan det blir i Neo.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowlørdag 16. mars 2019, klokken 22:34
Må ikkje gløya at ein har frunk og på ein elbil :)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 16. mars 2019, klokken 23:58
Må ikkje gløya at ein har frunk og på ein elbil :)
Bare på noen elbiler. Ikke E-golf, E-up og heller ikke på Koreanske samt GM og Opel sin.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: gte-bjørnsøndag 17. mars 2019, klokken 06:24
Personlig vil jeg mye heller ha større bagasjerom enn større plass i baksetet hvor jeg nesten aldri har passasjerer. På Golf Sportsvan eller hva den nå heter på norsk ("tjukk-Golf") kan baksetene skyves forover for å øke bagasjerommet, hadde vært kjekt om ID.3 kom med samme funksjon.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 17. mars 2019, klokken 07:57
Personlig vil jeg mye heller ha større bagasjerom enn større plass i baksetet hvor jeg nesten aldri har passasjerer.

Sjansene er vel store for at man kan legge ned baksetene.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: meitransøndag 17. mars 2019, klokken 08:44
Personlig vil jeg mye heller ha større bagasjerom enn større plass i baksetet hvor jeg nesten aldri har passasjerer.

Sjansene er vel store for at man kan legge ned baksetene.

Mye bedre med et fysisk adskilt rom for bagasje. Hvis man f. eks kjører med barnesetet og vil ha en sammenleggbar barnevogn i bagasjerommet. Hvis alt man får plass til er en handlepose, forsvinner mange muligheter.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: meitransøndag 17. mars 2019, klokken 10:11
Denne videoen viser faktisk bagasjerommet

https://youtu.be/nFmHVj5V61I?t=235

Synes det ser helt greit ut. Bedre enn fryktet :)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 17. mars 2019, klokken 10:33
Etter et lite søk, ser det ut som om 1000 l. er opplyst, og det må da være med nedslåtte seter. Høres lite ut, da e-Golf er oppført med maks. 1231 l.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: gte-bjørnsøndag 17. mars 2019, klokken 11:32
Personlig vil jeg mye heller ha større bagasjerom enn større plass i baksetet hvor jeg nesten aldri har passasjerer.

Sjansene er vel store for at man kan legge ned baksetene.

Ja det tar jeg for gitt at man kan men det er bedre med separat bagasjerom så lenge det er stort nok.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowsøndag 17. mars 2019, klokken 21:05
Må ikkje gløya at ein har frunk og på ein elbil :)
Bare på noen elbiler. Ikke E-golf, E-up og heller ikke på Koreanske samt GM og Opel sin.

Det gjeld vel berre dei bilane som ikkje er bygdt dedikert som elbil? (Bortsett frå kanskje Bolt/Ampera-E)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 17. mars 2019, klokken 22:45
Må ikkje gløya at ein har frunk og på ein elbil :)
Bare på noen elbiler. Ikke E-golf, E-up og heller ikke på Koreanske samt GM og Opel sin.

Det gjeld vel berre dei bilane som ikkje er bygdt dedikert som elbil? (Bortsett frå kanskje Bolt/Ampera-E)
Det er ikke rare frunken på i3, I-Pace og E-tron heller, selv om de er konstruert fra bunn som elbiler........
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxsøndag 17. mars 2019, klokken 23:42
De er vel alle laget på fossil-ramme
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Elmomandag 18. mars 2019, klokken 00:03
Må ikkje gløya at ein har frunk og på ein elbil :)
Bare på noen elbiler. Ikke E-golf, E-up og heller ikke på Koreanske samt GM og Opel sin.
Det gjeld vel berre dei bilane som ikkje er bygdt dedikert som elbil? (Bortsett frå kanskje Bolt/Ampera-E)
BMW i3 og Leaf har vel heller ikke frunk ?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistmandag 18. mars 2019, klokken 00:23
Bilde av baggasjerommet på konseptbilen Seat El-born. Antagelig ikke langt unna hva vi får se i ID.3.

El-born synes å være Seats ID. 3 klone og ble nettopp vist i Geneve.

Flere bilder her:

https://www.autobild.de/bilder/bildergalerie-seat-el-born-2019--14627317.html#bild1
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 18. mars 2019, klokken 03:48
El-Born synes jeg ser ganske fresh ut

Blir Neo/.3 slik så lover jo det bra. De hadde jo ikke bilde av noe frunk på autobild, så det sa jo ikke noe om akkurat det.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimpmandag 18. mars 2019, klokken 14:54
De er vel alle laget på fossil-ramme
gjelder vel bare e-tron
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannenmandag 18. mars 2019, klokken 20:02
Det virket som at ID Neo/3 skal komme med maks batteri først, og så de med minst batteri etter 1-1,5 år etterpå. Det virker litt rart når de oppgir pris og rekkevidde, for de sier rekkevidden på det største batteriet (som kommer vår 2020) og så oppgir de ofte pris "fra €" som er med minst batteri, som kommer vår/høst 2021.

Synes også at el-born ser bra ut. Det jeg har lest om el-born er at de kommer med de 2 minste batteripakkene til Neo fra start. Virker litt rart, men man vet aldri hva de finner på. 
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 18. mars 2019, klokken 20:30
Venter spent....
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktmandag 18. mars 2019, klokken 20:55
Venter spent....
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Hansitirsdag 19. mars 2019, klokken 21:45
Kilde? Er det denne 62kWh er estimert å skulle koste ca. 330?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontakttirsdag 19. mars 2019, klokken 21:57
Kilde? Er det denne 62kWh er estimert å skulle koste ca. 330?

Dette er ifølge en insider på et tysk forum.

Max. 10.000 ID. Neo sind im Pre Booking für den deutschen Markt verfügbar. Das Pre Booking beginnt im Mai (zeitgleich in 26 Märkten!), die Reihenfolge der Reservierungen (1.000 Euro mittels eWallet) wird auch die zeitliche Möglichkeit der tatsächlichen Bestellung steuern und: für die ersten Reservierer wird es, sofern sich diese nach Ankündigung Bestellstart / Aufforderung schnell bei Ihrem Händler melden, gesichert die Chance zur Auswahl dreier fix konfigurierter Modelle „1st Edition“ geben: Cool, Style und Wow. Alle mit 62 kWh Akku , 100 KW-DC- 11 KW-AC-Laden, Wärmepumpe, neuer co2-klimaanlage, speziellen C-Säulen Design, speziellem Badge außen, farbigen Außenspiegeln, spezieller Lenkradspange, Fahr/Bremspedal im „Play/Pause-Design“, Design Start-Bildschirm, infotainmentsytem, vier verschiedene Außenfarben: zwei Grautöne, ein Weisston, ein Grünton.
Geschätzter preis mind. 35.000 €.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 19. mars 2019, klokken 22:19
Skal vi tro at de 35K EUR er inklusiv tysk moms på 19%?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontakttirsdag 19. mars 2019, klokken 22:24
Skal vi tro at de 35K EUR er inklusiv tysk moms på 19%?

Ja, selvsagt. Og før rabatt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 19. mars 2019, klokken 22:27
Da blir jo prisen rundt 280K.  :D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e.e.ntirsdag 19. mars 2019, klokken 22:53
Wow! Norsk importør skal vel ha litt penger også, men dette kan fort bli en meget ettertraktet bil i Norge!

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 19. mars 2019, klokken 23:08
Uten tvil! Og så loves det også kort leveringstid.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 20. mars 2019, klokken 18:11
Max. 10.000 ID. Neo sind im Pre Booking für den deutschen Markt verfügbar.

Det er neppe riktig at det er 10.000 biler for det tyske markedet.

VW solgte totalt 29.972 elektriske golfer i 2018.

Tallet 10.000 er nok det totale antallet som skal produseres av lanseringsutgaven av ID3.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 20. mars 2019, klokken 18:27
Apropos ID3: Nytt nå er at VW utsetter lanseringen av Golf 8 til over nyttår.

Opprinnelig var planen at Golf 8 skulle lanseres i forbindelse med IAA 2019 og så skulle lansering av ID3 følge umiddelbart etter.

Nå sies det at VW har utsatt lanseringen av Golf 8 til tidlig i 2020 angivelig på grunn av problemer med ny digital teknologi som de ønsker å integrere i bilen.

Så langt tyder alt på at det ikke blir noen tilsvarende utsettelse for ID3, men at bilen vises i produksjonsutgave på IAA 2019 som finner sted i Frankfurt fra 10. til 22. september.

IAA 2019: https://www.iaa.de/en/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenonsdag 20. mars 2019, klokken 23:21
Hvorfor postes det som sannsynligvis er Golf og da attpå til fossilbiler i VW ID.3 (Neo) tråden?

Volkswagen har vel hittil sagt at Golf mk8 ikke kommer som elbil på grunn av ID. serien.

Kunne det ryddes i tråden?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2torsdag 21. mars 2019, klokken 20:02
Men skal ikke legge for mye vekt på noen få bilder, men designet på den Seaten fikk det ikke akkurat til å bruse i blodet. Det blir litt for mye MPV-preg over den.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Soalasøndag 24. mars 2019, klokken 08:29
Svaret på når og hvor mange nærmer seg.

VW annonserte i går at reservasjon av lanseringsutgaven av ID.3 åpner 8. mai. Reservasjon betinger innbetaling av 1000 EUR og skjer antagelig på en egen VW webside.

Ryktene sier at lanseringsutgaven blir varianten med 62 kWh batteri og får en litt spesiell design på lakken på C-stolpen for å vise at dette er førsteutgaven. Denne bygges i 10.000 eksemplater.

Produksjonen av ID.3 starter opp i Q4 2019, men i første omgang bygges det biler som skal gå som demobiler hos forhandlerne.

Jeg regner med at når vi kommer til 2. halvdel av 2020 så er det full produksjon av ID.3 og ikke lengre leveringstid etter bestilling enn når man bestiller en dieselgolf i dag.

https://elbilforum.no/index.php?topic=40471.msg780565#msg780565


Innlegget moderert.
Uakseptabel kommentar

Moderator
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 24. mars 2019, klokken 10:55

Toskete!


Moderator er av den oppfatning at Motorwatt sin bemerkning er på sin plass.
Og innlegget over som er kommentert er moderert.

MVH
Moderator
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e.e.nmandag 25. mars 2019, klokken 01:34
Noen som har noe info om vw.OS og infotainment-systemet?

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwayonsdag 27. mars 2019, klokken 20:58
Det nærmer seg tidspunkt for reservasjon
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e.e.ntorsdag 28. mars 2019, klokken 04:54
I artikkelen til elbil24 står det noe sånt som at innstegsmodellen kan bli utsolgt, mens i engelske artikler omtales den som launch edition. Er vel den norske som tar feil? Er spekulert i ca 60 kwt batteri på launch ed., mens basismod. skal vel ha rundt 48?

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: meitranmandag 01. april 2019, klokken 23:13
Hæ? Nei, jeg vurderer om jeg skal velge neo eller m3....
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptirsdag 02. april 2019, klokken 10:29
Det er en hatchback med størrelsen til en golf, innvendig plass som en passat - mener jeg å ha lest.
Bagasjerommet er altså klart bedre utformet og Norgesvennlig (bikkje, ski og unger) enn model 3. Men model 3 vil alltid være raskere og pr i dag ha flere dedikerte ladestasjoner. Som europabil ville jeg fortsatt holdt meg til tesla. I norge derimot fungerer det meste :)
id.3 blir nok det beste alternativet mot alle de billige små elbilene: leaf, iOn og de andre 2, i3, e-up, e-golf, ampera, kona, e-niro

model 3 er mer en hurtig sedan som går langt. flott bil altså, bare ikke noe for alle. Enten kjører du dem eller så kjører du noe av det andre. som apple/android. Så for meg er ikke tesla et alternativ, og jeg klarer ikke helt sammenlikne den noe ytterligere mot id.3 siden  jeg ser på dem som to vidt forskjellige biler. jeg klarer heller ikke kjøpe apple-telefon :)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 02. april 2019, klokken 12:56
Tror (dessverre) at det bare er passasjerkabinen som er på størrelsen med en Passat stasjonsvogn. Bagasjerommet blir nok (mye) mindre. Det ser man på bildene.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptirsdag 02. april 2019, klokken 16:10
Enig i det
Bør bli større enn en golf da
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowtirsdag 02. april 2019, klokken 18:23
Hæ? Nei, jeg vurderer om jeg skal velge neo eller m3....
Siden det eksisterer så lite info om ID NEO er det ikke helt lett å gjøre en god sammenligning. Men jeg er enig i dine vurderinger så langt rundt tilgang på service og pris.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja ikkje all verden info om ID. Neo endå, men vert overraska dersom han ikkje kjem med Led Matrix lys (konstant fjernlys, men skyggar ut andre bilar automatisk, samtidig som han har langlys på sidene av bilane) og varme i rattet. Vil og tru at han får meir tradisjonelt instrumentpanel, altså ein skjerm rett foran føraren og ikkje berre ein senterskjerm som i Tesla. Men alt dette er spekulasjonar frå mi side :)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 02. april 2019, klokken 19:30
Ser egentlig dårlig ut for at Neo kommer med awd, selv om det finnes indikasjoner begge veier.
Dermed blir sammenligningen noe skjev med Awd Tesla mot Rwd VW.

Forøvrig enig i pris, plass og ytelse som trekke i begge retninger
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowtirsdag 02. april 2019, klokken 21:40
Ser egentlig dårlig ut for at Neo kommer med awd, selv om det finnes indikasjoner begge veier.
Dermed blir sammenligningen noe skjev med Awd Tesla mot Rwd VW.

Forøvrig enig i pris, plass og ytelse som trekke i begge retninger

Hugsar ikkje kvar eg har lese det, men har lese at lanseringsmodellen ikkje kjem med AWD, men at AWD og sprekare modellar kan komma seinare (usikker på kor langt tidsperspektiv det er her).
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: stsviggumtirsdag 02. april 2019, klokken 21:48
Ser ut som bagasjerommet blir ein plass mellom Golf og Passat. Bildet er frå konseptbilen Seat el Born som blir søstermodellen til ID 3. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190402/10ead0ca78c534fa29992e531b5fac0f.jpg)


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: AJ82onsdag 03. april 2019, klokken 08:55
Har I.D neo noen kjente fordeler over model 3? Bortsett fra servicekapasitet og muligens pris?

I.D. blir garantert mer behagelig å kjøre, mye pga lavere støynivå.

A.J.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktonsdag 03. april 2019, klokken 10:31
Har I.D neo noen kjente fordeler over model 3? Bortsett fra servicekapasitet og muligens pris?

I.D. blir garantert mer behagelig å kjøre, mye pga lavere støynivå.

A.J.

I. D. har bagasjeromslokket hengslet i taket.
De senere års bilsakg i Norge viser at over 90% av kjøperne foretrekker dette og som en konsekvens av det har sedanutgavene av f.eks Golf(Jetta), Focus, Megane osv forsvunnet fra markedet her hjemme.
Om du tilhører de som foretrekker liten bagasjeromsåpning bør du droppe I.D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansenonsdag 03. april 2019, klokken 12:49
Dette viser ID Neo prototyp og viser i alle fall ikke noe Passat bagasjerom:

(https://images.carscoops.com/2019/01/13ac179f-vw-id-concept-7-1024x683.jpg)

Når det gjelder Seat el-born så er den basert på samme plattform, men kan ikke finne lengden noe sted? Den gjerne være 20cm lenger for SLT vi vet
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 04. april 2019, klokken 15:28
Volkswagen tester selvkjøringsteknologi på nivå 2 (hands off) i Hamburg. Bruker en ombygd e-golf.

Får vi dette på ID3 fra første utgaven, så er jeg godt fornøyd.

https://www.youtube.com/watch?v=ChwAnMRLnig&feature=youtu.be

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Plymmandag 08. april 2019, klokken 14:09
Bare en måned igjen nå. Fortsatt veldig lite tilgjengelig info, men i denne saken fra Teknisk Ukeblad bekrefter importøren at det er den mellomste batteristørrelsen det vil være mulig å forhåndsbestille. Den har et batteri på 62 kWh, og en rekkevidde på 450 kilometer (WLTP). Det blir også anslått at det vil bli rundt 50.000 kroner dyrere å gå opp til det største batteriet (82 kWh, 550 km rekkevidde) og 50.000 billigere å gå ned til det minste (49 kWh, 330 km rekkevidde). Når de snakker om at prisen skal tilsvare en diesel-Golf så lurer jeg på hvilken av batteristørrelsene de snakker om....

https://www.tu.no/artikler/her-skal-volkswagens-elektriske-revolusjon-forega/461643

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2mandag 08. april 2019, klokken 14:17
Når de snakker om at prisen skal tilsvare en diesel-Golf så lurer jeg på hvilken av batteristørrelsene de snakker om....

Møller er kremmere, og ID.3 kommer til å være "brennhet". Jeg regner med at intro-utgaven med det mellomste batteriet vil ligge på rundt 350.000 kr.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 08. april 2019, klokken 14:19
Tipper (og håper)  250K-300K-350K. Tror ikke Møller avgjør dette helt alene. Husk at det er lett å importere elbiler.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Plymmandag 08. april 2019, klokken 14:55
TU siterer også fra et intervju som VWs salgsdirektør Jürgen Stackmann har gitt rundt årsskiftet:
"Stackmann sier til Automobilwoche at startprisen for innstegsmodellen «blir under 30.000 euro, definitivt». Altså under 290.000 kroner etter dagens kurs. Han sier imidlertid at det er for tidlig å være mer spesifikk enn dette, men avisen skriver at Volkswagen-innsidere forventer en startpris på mellom 27.000 og 28.000 euro. Fra 260.000 kroner med avgifter i Tyskland, om vi forstår det riktig"
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 08. april 2019, klokken 14:59
I Tyskland er det 19% moms (MwSt) på biler. Hvis det blir slik at man kan trekke ut denne, så vil det bli veldig gunstige priser.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannenmandag 08. april 2019, klokken 15:37
Husk at prisen de gir er for innstegsmodellen (billigste modell), mens den førsteutgaven blir mellomste modell. Regner med at de gjør som Tesla og kjører ut den med lengst rekkevidde før de lanserer den innstegsmodellen med korteste rekkevidde.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 08. april 2019, klokken 16:29
VW (og Audi) er også kjent for sine omfattende opsjons-program. Må vel regne med det samme når det gjelder ID-bilene, slik at prisen nok blir høyere når "nødvendige" opsjoner blir tatt med.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 09. april 2019, klokken 01:51
Den helt naturlige konkuransen i markedet har i det siste ført til at E-Niro havnet rundt 400+ på veien, mye grunnet Bertel O Steen grådighet.
Og enda nyligere 50k reduksjon av Ampera-E pris, grunnet dårlig salg på grunn av konkuranse.

Så Neo ID kan prises både opp og ned ut i fra motivasjon. Jeg tror at den vil tilpasse seg konkuransen og prise seg litt under tilsvarende modeller fra konkurrentene. Min antagelse er 270-310-360 for de tre batteristørrelsene.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Splashonsdag 10. april 2019, klokken 12:46
Den helt naturlige konkuransen i markedet har i det siste ført til at E-Niro havnet rundt 400+ på veien, mye grunnet Bertel O Steen grådighet.
Og enda nyligere 50k reduksjon av Ampera-E pris, grunnet dårlig salg på grunn av konkuranse.

Så Neo ID kan prises både opp og ned ut i fra motivasjon. Jeg tror at den vil tilpasse seg konkuransen og prise seg litt under tilsvarende modeller fra konkurrentene. Min antagelse er 270-310-360 for de tre batteristørrelsene.

Er det bare jeg som tror det er helt usannsynlig at Nordmenns favorittbilmerke kommer til å prise seg såpass lavt? Greit at Kia er større, men det er Kia. Opel er Opel, og ikke større innvendig enn ID3.
Instegsmodellen kommer ikke en krone uner 299k, så kan vi legge til tilvalgssirkuset til VW/Audi og så er vi igang
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2onsdag 10. april 2019, klokken 12:57
Er det bare jeg som tror det er helt usannsynlig at Nordmenns favorittbilmerke kommer til å prise seg såpass lavt? Greit at Kia er større, men det er Kia. Opel er Opel, og ikke større innvendig enn ID3.
Instegsmodellen kommer ikke en krone uner 299k, så kan vi legge til tilvalgssirkuset til VW/Audi og så er vi igang

Nei det er ikke bare du. Men ja, det virker som det er mange optimister der ute som nok kommer til å få seg en negativ overraskelse den dagen prislistene foreligger. Spesielt for totalprisen når ekstrautstyr er lagt til.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxonsdag 10. april 2019, klokken 17:29
Prisen til ID3 når den lanseres bestemmes nok av konkurransen og der og da, og så kommer prisen til å justere seg nedover etterhvert som det blir mer konkurranse. Kia etc. kommer nok til å senke prisene.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 11. april 2019, klokken 13:50
Prisen på ID3 med det minste batteriet får vi ikke vite før om et par år. Lanseringsutgaven har den mellomste batteristørrelsen. Det største batteriet kommer sent i 2020 sammen med mulighet for AWD og det minste batteriet tidligst i 2021. Sier i hvert fall ryktene.

VW har fra tidlig i arbeidet med ID hatt et uttalt mål om å kutte ned på antallet tilvalg i forhold til tidligere.

Ryktet sier at det for ID3 blir tre utstyrsnivå og så et lite antall tilvalg innenfor hvert nivå.

VW ID3 er ingen compliance car.

ID3 er den første av en rekke nye modeller basert på en nyutviklet plattform (MEB) kun for elektriske biler. Plattformen og bilene er utviklet fra bunnen av basert på all den kunnskap VW har om bilproduksjon og kundebehov. Det er rimelig å tro at et av målene for VW har vært å redusere produksjonskostnadene i forhold til for eksempel Golf.

Det sies at ID3 vil være sammensatt av vesentlig færre deler enn Golf og produseres på mye kortere tid. Hvorvidt den totale produksjonskostnaden er lavere enn for Golf når man tar med batterikostnaden aner jeg ikke, men jeg vil tro at dette er målet. 

VW gjør store investeringer knyttet til produksjon av elektriske biler, inkludert at de investerer i batteriteknologi for på sikt å selv kunne produsere battericeller.

Fra sommeren 2019 bygges den første produksjonslinjen i fabrikken i Zwickau om til å kun bygge elektriske biler i ID-serien. Fra sommeren 2020 bygges den andre produksjonslinjen i samme fabrikk om på samme måte. VW sier at samlet kapasitet på disse to linjene vil være opptil 1500 biler per dag. Så har de konkrete planer om å bygge om andre fabrikker i årene fremover.

Hvis vi sier at den første produksjonslinjen i Zwickau det første året den er i drift har en gjennomsnittlig produksjon på 400 biler per dag i 230 arbeidsdager, så blir dette 92.000 biler. Dette er 3 ganger flere biler enn de ca. 30.000 e-Golfene VW solgte globalt i 2018. Full kapasitet på 750 biler per dag blir rundt 170.000 biler per år på en produksjonslinje. Antar dette siste er lite sannsynlig for første år. Arbeides det 7 dager i uken, så går volumene videre opp. VW solgte globalt rundt 800.000 Golfer i 2018.

VW vil trenge å kjøre produksjonslinjene med så høy fart som teknisk mulig for å få produksjonskostnaden per bil så lav som mulig. Investeringene VW nå gjør vil ikke lønne seg dersom de ikke får store produksjonsvolum. Likeså har de faste kostnader som løper uavhengig av antallet biler produsert.

Det er i dag så vidt jeg vet ingen større ventetid på e-Golf. Dagens produksjonsnivå kan altså se ut til å dekke nåværende etterspørsel. Skal VW få solgt i størrelsesorden 92.000 ID3 i Europa i 2020, så må salgsvolumet vesentlig opp fra dagens nivå på e-Golf. Da holder det ikke å selge godt i Norge. Salgsvolumene må vesentlig opp i andre Europeiske land.

Lengre rekkevidde enn e-Golf  vil ikke alene føre til de store volumene VW ønsker for ID3. Den eneste måten VW kan få en så dramatisk salgsvekst på kort tid er ved å selge ID3 rimeligere enn e-Golf og prise bilen slik at den blir et reellt alternativ for mange flere av de som tradisjonelt ville kjøpt en Golf.

Jeg er sikker på at VW vil bruke pris som et virkemiddel for raskt å få store salgsvolum på ID3.

Et slogan VW har brukt i relasjon til ID er at de skal lage biler "for millioner, ikke for millionærer".

VW ser på Tesla som en hovedkonkurrent. Slik jeg ser det er VW og Tesla i en egen klasse blant bilprodusentene i hvordan de satser på elektriske biler. (Uten at jeg vet hva som skjer i Kina.) Selvsagt ligger Tesla langt foran VW og vil antagelig i produksjonskapasitet ligge foran i flere år. 

Jeg ser det spekuleres i media at Tesla M3 Standard Range med minste batterikapasitet vil få en pris på rundt 320.000 i Norge. ID3 i lanseringsutgaven vil ha lengre rekkevidde, men er en fysisk mindre bil, akselererer ikke like raskt og vil antagelig fremstå som en mindre premium bil enn Tesla M3.  Jeg tror ID3 gjennom sitt formspråk vil appellere til mange som i dag trekkes mot Tesla og kanskje fremstå som mer moderne enn Tesla M3. ID Crozz vil direkte konkurrere med Tesla sine modeller fra sist i 2020.

Sett ut fra dette alene, så mener jeg ID3 må ha en pris på flere ti-tusener under Tesla M3 SR, la oss si ikke høyere enn 280.000 i Norge.

Jeg forventer at når man sammenligner ID3 og en standard Golf, så vil ID3 fremstå som minst like god når man ser på ting som kjøreopplevelse, førermiljø, mulighet for ulike elektroniske assistenter, plass fremme og bak, bagasjeplass og andre tekniske ting. ID3 vil i sitt formspråk fremstå som klart mer moderne enn Golf.

Også når det gjelder samlet kostnad for å kjøpe og bruke bilen så forventer jeg at ID3 vil kunne konkurrere med Golf med forbrenningsmotor. Dette også i land som ikke subsidierer elektriske biler som Norge. Dette må til for at bilen skal bli den salgs-suksessen VW trenger at den blir.

Dette vil sammen med fraværet av avgifter på elektriske biler i Norge gjøre at bilen blir spesielt gunstig å kjøpe for nordmenn.

I Tyskland er pris for en Comfortline Golf med en 100 kW bensinmotor, automatgir og uten andre tilvalg ca. 270.000 NOK ink mva, altså ca 227.000 NOK eks Tysk mva.

Så vil VW argumentere med at drivstoff- og vedlikeholdskostnadene på en elektrisk bil er lavere enn for biler med forbrenningsmotorer og at den rette prisen på ID3 derfor er høyere. La oss si at de på den måten ved lansering kan forsvare å legge 23.000 (eks MVA) på prisen. Samlet pris blir da 250.000.

En annen sammenligning er som følger: E-Golf i Tyskland i grunnversjonen uten andre tillegg enn CCS og varmepumpe koster ca. 303.000 NOK eks Tysk mva. Hvis vi antar det er rett at VW ønsker å minst 3-doble produksjonsvolumet på ID3 i forhold til e-Golf, så vil det ikke overraske meg det minste om prisen på ID3 ligger minst 50.000 under prisen på e-Golf. Alt i grunnversjoner og uten tillegg.

Ut fra spekulasjonene over så tipper jeg at pris i Norge for den enkleste versjonen av førsteutgaven av ID3 uten opsjoner og gitt dagens mangel på avgifter vil ligge et sted mellom 240.000 og 280.000.

En annen tanke ut fra teksten over er at VW ID3 vil gjøre livet vanskelig for Kia, Hyundai og andre som har modeller som i størrelse, rekkevidde og image vil konkurrere med ID3. VW vil ganske sikkert ha en produksjonskostnad som er vesentlig lavere enn disse andre og være i stand til å levere biler i et helt annet kvantum.

En siste tanke er at hvis det nå blir slik at VW selger ID3 i Europa til en pris inklusive MVA som gjør at den blir et reellt alternativ til Golf for den jevne bilkjøper, så vil dette kunne være et signal til norske politikere om at det er på tide å begynne å innkreve moms ved salg av elektriske biler.

Informasjon om forventet produksjonskapasitet i Zwickau: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/stories/all-about-europes-most-efficient-e-car-factory-4389

PS: Dette er mine spekulasjoner en rolig torsdag før påske. Ta det for hva det er.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 11. april 2019, klokken 14:00
Veldig bra innlegg, og dine antagelser tror jeg treffer ganske presist.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2torsdag 11. april 2019, klokken 14:11
...

Bra innlegg, men du glemmer å skrive noe om et viktig mellomledd, hvis strategi for det norske markedet også kommer til å ha noe å si for prisen: Møller.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowtorsdag 11. april 2019, klokken 18:36
Overraska om ID vert mindre premium enn Tesla, Tesla manglar jo ein del grunnleggande ekstrautstyr samt at dei har eit veldig spartansk interiør. Stilig med stor skjerm, men uten tvil meir brukarvennleg om ein hadde eit standard speedometerdisplay bak rattet, og fleire knappar ein kan betjena i blinde. Glastak og design trekk opp på model 3, men vil ikkje kalla han spesielt premium akuratt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxtorsdag 11. april 2019, klokken 19:15
...
VW ID3 er ingen compliance car.

...
Et godt innlegg, men det bygger vel i stor grad på påstanden over. Er det helt utenkelig at dette er noe VAG gjør for å få ned gjennomsnittlig utslipp av bilene de selger, ref kravet fra EU? Selv om VAG sier de satser enormt, så behøver ikke det nødvendigvis stemme helt med virkeligheten. Det er vel ikke totalt usannsynlig at mye av det VAG har sagt i det siste er gjort for å få fokuset vekk fra dieselgate. Man må også regne med at siden dette er ny plattform med mye ny teknologi og produksjonsmetoder og -linjer, så vil det ta tid før de kommer opp i "akseptable" produksjonsvolum. Videre må man regne med at det kan være mye feil på de første seriene. (Artig hvordan de som har kjøpt Audi etron er overbevist om at den vil ha mye mindre barnesykdommer enn Tesla, bare fordi det er Audi:)
For oss forbrukere håper jeg at VAG er seriøse og vellykkede ang elbil-satsingen, men jeg mener det er lov å ha en liten porsjon skepsis inntil de faktisk har bevist at de mener alvor.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 11. april 2019, klokken 20:04
Det å ha Norges i antall best utbygde serviceapparat, og ha tilgang til kortreiste deler er klart et pre.

@Kodax: Se linken i @Gnist sitt innlegg, så vil du få svar på noen/alle antagelsene du fremsetter.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxtorsdag 11. april 2019, klokken 20:21
Som sagt, jeg håper at det stemmer, men dette er fortsatt påstander lagt fram av VAG selv, så jeg forbeholder meg retten til en ørliten smule skepsis så jeg ikke blir altfor skuffet dersom jeg ikke får kjøpt en Buzz om tre år:)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 11. april 2019, klokken 21:03
Som sagt, jeg håper at det stemmer, men dette er fortsatt påstander lagt fram av VAG selv
Hvem andre enn VAG burde ha fremsatt disse påstandene? De bør da være de nærmeste til å gjøre det.

Tror det er flere elbilprodusenter som har kommet med, og vil komme med, lovnader som ikke blir innfridd, eller som totalt bommer på gitte tidsaspekter. Ser nesten ut som en trend. Dessverre.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Plymfredag 12. april 2019, klokken 11:56
Da er prisen på Tesla Model 3 Standard Range klar, 367.000 kroner med en rekkevidde på 415 km. Jeg tror dessverre at ID Neo med den mellomste batteripakken ikke vil havne noe særlig under det i pris når man justerer for utstyr.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattfredag 12. april 2019, klokken 12:38
Svarer deg i denne tråden, da det er der innlegget passer bedre inn:  :D

https://elbilforum.no/index.php?topic=45715.0
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e.e.nlørdag 13. april 2019, klokken 21:03
Fra VW ID-gruppe på Facebook:

Base - 45 kWh (from 48 kWh batt) - up to 330 km WLTP
Mid - 58 kWh (from 62 kWh batt) - up to 420 km WLTP
Long- 77 kWh (from 83 kWh batt) - up to 550 km WLTP

https://www.volkswagen.de/elektromobilitaet/de/id_wissen/elektroauto-laden-reichweite/wie-weit-kann-ich-fahren.html?fbclid=IwAR0zBY1AMvOkVIKqDHtvNqDcIrVQ0gDcF3RlS1m4hIt1zDBYlp3xORxhHV4
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowlørdag 13. april 2019, klokken 21:54
Fra VW ID-gruppe på Facebook:

Base - 45 kWh (from 48 kWh batt) - up to 330 km WLTP
Mid - 58 kWh (from 62 kWh batt) - up to 420 km WLTP
Long- 77 kWh (from 83 kWh batt) - up to 550 km WLTP

https://www.volkswagen.de/elektromobilitaet/de/id_wissen/elektroauto-laden-reichweite/wie-weit-kann-ich-fahren.html?fbclid=IwAR0zBY1AMvOkVIKqDHtvNqDcIrVQ0gDcF3RlS1m4hIt1zDBYlp3xORxhHV4

For samenligning pr dags dato.
Tesla Model 3 SR+ RWD            415 km WLTP - Kr 367 700,-
Tesla Model 3 LR AWD Premium 560 km WLTP - Kr 450 600,-
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 13. april 2019, klokken 22:11
8. mai 2019 klokken 13:10 blir det mulig å reservere ID3.

Kilde: https://www.volkswagen.de/elektromobilitaet/de/id_familie/id.html  Se nedtelleren et stykke nede på siden.

Siden er del av en mini-site om ID virker det som. Tipper vi snart får se det samme på Volkswagens norske nettsider.

På samme side ligger et mørkt bilde av bilen i silhuett. Etter å ha gjort bildet lysere i et bildebehandlingsprogram fikk jeg frem bildet vedlagt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 13. april 2019, klokken 22:20
Sammenlignet med kjente bilder:

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 13. april 2019, klokken 23:01
Det er jo en Golf i litt ny design, vi har jo sett den ferdig med kamofolie.

Pris og spec er mer avgjørende imho.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenlørdag 13. april 2019, klokken 23:21
Antagelse uten skyvedører: (https://www.side3.no/motor/id-neo-pris-rekkevidde-og-dato-4454949)
(https://image.side3.no/6686683.jpg?imageId=6686683&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1600&height=1067)
ERSTATTER GOLF: Omtrent slik skal VWs nye folkeelvogn - Neo - se ut. Foto: VW
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansensøndag 14. april 2019, klokken 07:28
Så etter å ha vist frem prototyper i åresvis er plutselig utseende en stor hemmelighet?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxsøndag 14. april 2019, klokken 08:34
Det gjør jo at du, jeg og andre diskuterer det, så det er åpenbart en lur strategi;)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørensøndag 14. april 2019, klokken 09:10
Konseptbilen hadde skyvedører.

Så kom prototypen (kamuflert) som testes også med media tilstede. På den ser man dørhåndtak bak på bakdørene. Så sjansene er store for vanlige dører også bak.

https://youtu.be/q2Tqw9LX3QE
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advalesøndag 14. april 2019, klokken 18:17
Base - 45 kWh (from 48 kWh batt) - up to 330 km WLTP
Mid - 58 kWh (from 62 kWh batt) - up to 420 km WLTP
Long- 77 kWh (from 83 kWh batt) - up to 550 km WLTP

Hmm, jeg ville tatt dette med en stor klype salt. VW har vel bare ropt ulv ulv i flere år nå. I tillegg er det ikke noe å rope hurra for den nye Audi'en.

VW mener nå at de har fått til like bra utnyttelse på batteriene som Tesla mens Audien greier ikke engang å matche Model S fra 2013?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansensøndag 14. april 2019, klokken 18:40
Base - 45 kWh (from 48 kWh batt) - up to 330 km WLTP
Mid - 58 kWh (from 62 kWh batt) - up to 420 km WLTP
Long- 77 kWh (from 83 kWh batt) - up to 550 km WLTP

Hmm, jeg ville tatt dette med en stor klype salt. VW har vel bare ropt ulv ulv i flere år nå. I tillegg er det ikke noe å rope hurra for den nye Audi'en.

VW mener nå at de har fått til like bra utnyttelse på batteriene som Tesla mens Audien greier ikke engang å matche Model S fra 2013?

Dette blir jo en vesentlig mindre bil. Husk at det fremdeles er ioniq som har lavest forbruk. Model 3 SR kommer vel til å bli veldig nær
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 14. april 2019, klokken 19:02
ID.3 er beregnet til å veie over 1 tonn mindre enn e-Tron. 2560 kg vs 1500 kg. VW-tallet er selvsagt ikke helt bekreftet, men vil nok ganske sikkert ligge i det leie.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Thomas Parslisøndag 14. april 2019, klokken 19:32
Uansett vekt, kommer informasjonen fra et konsern som har så dårlig historikk på løgn og bedrag rundt forbruk og utslipp at man bør vente å se hva WLTP blir på en typegodkjent modell.

Jeg tror ikke VAG gjør et kvantesprang -så de blir slaver av vekt, kWh, Cd (CdA) slik som alle andre.
Å tro at VAG skal slå Tesla på motor, batteri eller BMS er urealistisk.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 14. april 2019, klokken 19:43
Det er vel kjent hva VW har gjort. Vet ikke helt hva man ønsker å oppnå med "å dra dette kortet" i enhver tråd VW er nevnt. Denne tråden er ment for de som ønsker å holde seg orientert om VW ID.3.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansensøndag 14. april 2019, klokken 19:55
Jeg tror ikke VAG gjør et kvantesprang -så de blir slaver av vekt, kWh, Cd (CdA) slik som alle andre.
Å tro at VAG skal slå Tesla på motor, batteri eller BMS er urealistisk.

Jeg gjentar at Hyundai klarer å slå/matche tesla med sin ioniq. Det er ingen grunn til at vag med sine ressurser ikke skal klare det. Etron er en helt annen type bil med helt andre prioriteringer enn ID blir
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktsøndag 14. april 2019, klokken 22:09
VW viser med e-Golf at WLTP er særdeles enkelt å oppnå. 219 km greier den om vinteren på langkjøring her på Vestlandet og gjerne 20-25% mer om sommeren. Om WLTP-tallene på ID er like konservative så blir dette en bil med meget god rekkevidde.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advalesøndag 14. april 2019, klokken 22:20
Det er helt urealistisk å tro at VW kan på noen som helst måte matche Tesla.

Tesla M3 SR+ med anslått kapasitet på 55kwh går allerede 415km kontra Kona/E-Niro 64 kwh med 440km. I tillegg har Tesla valgt bedre ytelse på bekostning av rekkevidde.

VW viser med e-Golf at WLTP er særdeles enkelt å oppnå. 219 km greier den om vinteren på langkjøring her på Vestlandet og gjerne 20-25% mer om sommeren

e-Golf med 39kwh og går altså 275 om sommeren? Det er on par med Ioniq som går samme distansen med KUN 29kwh.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktsøndag 14. april 2019, klokken 23:51
e-Golf har ca 31,5 kwh netto. Et sommerforbruk på 11-12 er helt uproblematisk å oppnå.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Plymtirsdag 23. april 2019, klokken 12:01
På Volkswagens tyske sider står det nå (dersom man åpner den via mobilen) at det kommer mer info om VW ID 25. april. Her er en norsk oversettelse, med litt hjelp fra Google:
"Denne nettsiden er for tiden under testing og dessverre ikke optimalisert for mobile enheter. Bare sjekk tilbake 25. april. Da er vi klare til å vise deg hva fremtidens elektromobilitet har å by deg".

https://www.volkswagen.de/elektromobilitaet/de/id_familie/id.html?fbclid=IwAR0y2sGT2kO1sudEecdzbQRosR47gMTXKldhjTgdy96ASLc55ZipREcrbfMTittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: oarnoeonsdag 24. april 2019, klokken 19:12
Videre skrivers det at det kommer 3 utgaver, lurer på om det er forskjell i batteristørrelse eller utstyrsversjon de mener. Vi får se i morgen.

«Only a short time, then you can register and be one of the first to have the exclusive ID. Special Edition to be ordered, which will be available in three variants.» - Google translate fra tysk.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Elmoonsdag 24. april 2019, klokken 22:53
Videre skrivers det at det kommer 3 utgaver, lurer på om det er forskjell i batteristørrelse eller utstyrsversjon de mener. Vi får se i morgen.
Står tidligere i denne tråden
Fra VW ID-gruppe på Facebook:

Base - 45 kWh (from 48 kWh batt) - up to 330 km WLTP
Mid - 58 kWh (from 62 kWh batt) - up to 420 km WLTP
Long- 77 kWh (from 83 kWh batt) - up to 550 km WLTP

https://www.volkswagen.de/elektromobilitaet/de/id_wissen/elektroauto-laden-reichweite/wie-weit-kann-ich-fahren.html?fbclid=IwAR0zBY1AMvOkVIKqDHtvNqDcIrVQ0gDcF3RlS1m4hIt1zDBYlp3xORxhHV4
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e.e.nonsdag 24. april 2019, klokken 23:15
Flere rykter ang. launch edition, angivelig frå et forum:
"As mentioned in other topics, there will be a "1st Edition" which can be preordered. What leaked out so far:
It will be available in 3 configuration variants: Cool, Style and WoW
All of them with a 62 kWh battery.
Colors: Black, Grey, White and Green
They will have some unique styling traits, reserved just for the 1st Edition."

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowtorsdag 25. april 2019, klokken 19:12
Flere rykter ang. launch edition, angivelig frå et forum:
"As mentioned in other topics, there will be a "1st Edition" which can be preordered. What leaked out so far:
It will be available in 3 configuration variants: Cool, Style and WoW
All of them with a 62 kWh battery.
Colors: Black, Grey, White and Green
They will have some unique styling traits, reserved just for the 1st Edition."

Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk

Antageleg henta herifrå:
"https://www.speakev.com/threads/vw-id-neo-updates.134640/"
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: oarnoetorsdag 25. april 2019, klokken 19:43
Når jeg snakket med en VW selger fikk jeg inntrykk av at det i første omgang var en  batteristørrelse ved salgsstart, men at bil med det minste batteriet ville kunne bestilles ca en måned senere, men da med mindre utstyr som «standar»

Så ryktene om forskjellige utstyrsversjoner kan stemme.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptorsdag 25. april 2019, klokken 21:16
Og når kommer største pakke? Skjønner ikke hvorfor man går for noe halvveis, rekkeviddeangsten lever i beste velgående i Norges land og det påvirker prisen du får for bilen på bruktmarkedet. Ser for meg AWD versjonen med størst batteri blir en sikker vinner
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 25. april 2019, klokken 21:29
Ser for meg AWD versjonen med størst batteri blir en sikker vinner
Det blir nok de andre utgavene også. Ikke alle har behov for den lengste rekkevidden. Mange kan nok tenke seg de mindre utgavene som en bil nr. 2 (tidligere kalt konebil). AWD er det nok ikke alle som har behov for hvis man skal bruke bilen som en pendlerbil på bra veier. Altså kjøper man bil etter behov og kjøremønster, og her finnes det mange varianter. Det som kanskje overrasker litt er at VW ikke gjør som de fleste andre som bare selger den dyreste versjonen i lang tid etter introduksjonen.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptorsdag 25. april 2019, klokken 21:48
Problemer med å begrense meg :D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 25. april 2019, klokken 21:53
Problemer med å begrense meg :D
Det er det nok mange som ikke klarer når det gjelder kjøp av ny bil  :D Nettopp derfor er opsjonene en sikker inntektskilde for produsenter og importører.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 25. april 2019, klokken 22:54
Ser for meg AWD versjonen med størst batteri blir en sikker vinner
Det som kanskje overrasker litt er at VW ikke gjør som de fleste andre som bare selger den dyreste versjonen i lang tid etter introduksjonen.

Det er fordi målet til VW ikke er det samme som flere av de andre produsentene.

Målet til VW er å kickstarte volum-markedet for el-biler i andre europeiske land etter modell av Norge. VWs hypotese er at hvis el-biler blir tilgjengelig for en pris noenlunde lik tilsvarende størrelse dieselbiler, så kommer folk til å velge elektrisk fremfor diesel.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: eivindbfredag 26. april 2019, klokken 05:37
Og når kommer største pakke? Skjønner ikke hvorfor man går for noe halvveis, rekkeviddeangsten lever i beste velgående i Norges land og det påvirker prisen du får for bilen på bruktmarkedet. Ser for meg AWD versjonen med størst batteri blir en sikker vinner

Er det bekreftet at den vil kunne leveres med AWD? En selger ringte meg en dag og da jeg sa at jeg trengte AWD sa han at Neo var uaktuell for meg.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimpfredag 26. april 2019, klokken 10:15
Nei fant bare rykter, hentet fra forumet:

"Prisen på ID3 med det minste batteriet får vi ikke vite før om et par år. Lanseringsutgaven har den mellomste batteristørrelsen. Det største batteriet kommer sent i 2020 sammen med mulighet for AWD og det minste batteriet tidligst i 2021. Sier i hvert fall ryktene."
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Veriusfredag 26. april 2019, klokken 12:21
Litt synd om det stemmer at det bare er det mellomste batteriet som kommer først.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: frtanfredag 26. april 2019, klokken 15:31
Hva mener de egentlig med at den skal ha innvendig plass som en passat, men utvendig størrelse som golf? Mener de at man har like god benplass som i en passat? Baggasjerommet regner jeg vel med blir lite på denne?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Plymfredag 26. april 2019, klokken 15:44
Dette var ikke gode nyheter. Lite info tilgjengelig når forhåndsbestillinger starter.

https://www.tek.no/artikler/spar-en-startpris-for-volkswagens-nye-elbil-pa-godt-under-300-000-kroner/463779
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: MooCowfredag 26. april 2019, klokken 17:16
Dette var ikke gode nyheter. Lite info tilgjengelig når forhåndsbestillinger starter.

https://www.tek.no/artikler/spar-en-startpris-for-volkswagens-nye-elbil-pa-godt-under-300-000-kroner/463779

Får håpa dei er litt bedre enn BMW ihvertfall, reserverte i September, og sidan har det komme null info om bilen (IX3)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advalelørdag 27. april 2019, klokken 16:51
Er redd VW kjører samme taktikk som resten av bransjen (inkludert Tesla) med stadig forsinkelser og falske lovnader. (Dette er vel nå så og si allmennkunnskap for folk som skal kjøpe elbil)

Fin pris hvis den havner rundt Kona og med samme kjørelengde. Men tipper man må nok legge minst 30 høvdinger til for ikke å få et ribbet versjon.

Nå har Tesla, etter alle forsinkelse, faktisk bil klar for levering, mens VW er der Tesla var for 2 år siden med masse lovnader. Jeg foretrekker en hatchback, men er redd det blir 2 års ventetid på ID hvis jeg ikke firer ned på kravet om hatchback. Da er valget ganske enkelt med M3.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulielørdag 27. april 2019, klokken 17:11
http://www.volkswagen.no/elbil/no/id-modellserien/id.html?cid=social%3B%3BFacebook%3B%3BVWID%3B%3BPost%3B%3BLINK+FB

Aktiviteten tar seg opp, VW kan ikke trekke seg nå, men fort kan ingen påstå at det går og det er litt urovekkende at de senker produksjonen av E-tron...... (innenfor samme konsern)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattlørdag 27. april 2019, klokken 17:37
Når det gjelder ID så ligger de ikke etter. Audi er en helt selvstendig enhet hvor VW er eiere, og skal ikke påvirke satsingen til VW ID. Produksjonen er nå beregnet til å starte i september for demobiler, som vel er noe tidligere enn annonsert.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 27. april 2019, klokken 20:04
Er redd VW kjører samme taktikk som resten av bransjen (inkludert Tesla) med stadig forsinkelser og falske lovnader. (Dette er vel nå så og si allmennkunnskap for folk som skal kjøpe elbil)

Pressemeldingen da ID ble annonsert i 2016: https://media.vw.com/en-us/releases/779

Her snakket VW om produksjonsstart i 2020.

Dette ligger de bra an til å klare så langt virker det som. Det er likevel mange ting som kan gå galt når VW skal gjøre produksjonsstart på en ny modell på en ny plattform. Dette er en bil full av nyutviklet teknologi og med teknologier som til dels også er nye for VW.

Jeg er overbevist om at VW satser seriøst på ID og har alle intensjoner om å levere mange biler i 2020.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advalesøndag 28. april 2019, klokken 12:43
Det er vel gjerne like før eller under produksjonen at problemer oppstår. Forhåpentligvis har de bedre erfaring enn Tesla. Men man ser jo også "dinosaurene" Kia/Hyundai og Nissan har stadig utsettelser.

Spent på endelig designet. Pr idag ser den litt for radiobil.

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistsøndag 28. april 2019, klokken 14:12
Det er vel gjerne like før eller under produksjonen at problemer oppstår. Forhåpentligvis har de bedre erfaring enn Tesla. Men man ser jo også "dinosaurene" Kia/Hyundai og Nissan har stadig utsettelser.

Spent på endelig designet. Pr idag ser den litt for radiobil.

En av styrkene til VW i forhold til Tesla er at de er en stor og etablert bil-fabrikant med mye kunnskap om masseproduksjon av biler, de har eksisterende bilfabrikker som kan bygges om og de har medarbeidere med flere 10-års erfaring i å lage biler.

Du fikk med deg videoene fra prøvekjøringene i Sør-Afrika før jul?

For eksempel denne:

https://youtu.be/q2Tqw9LX3QE
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 28. april 2019, klokken 16:05
De har sannsynligvis satt av god tid til prøveproduksjon før kundebiler blir produsert (2-4 måneder?). Dette er er kapitalkrevende, og ikke noe alle produsenter ser seg råd til.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advalesøndag 28. april 2019, klokken 16:39
Så videoen for en tid tilbake. Forresten, ramlet over denne:
https://electrek.co/2018/10/26/vw-ceo-electric-vehicle-tesla-half-price-2020/

Skal bli gøy å plukke med seg en VW ID for 200-225 000 og som går 450km (62kwh) neste år i så fall.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 28. april 2019, klokken 22:38
Er det noen som vil ta et veddemål på at maks 225 k blir prisen på 62 kWh ?

Jeg tipper vi skal vesentlig høyere enn det, og det vil fremdeles kunne være billigst i klassen. Siste jeg hørte var rundt 300 k.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 28. april 2019, klokken 22:51
Er det noen som vil ta et veddemål på at maks 225 k blir prisen på 62 kWh ?
Hvis den prisen blir reell så vil salget av den bilmodellen du nettopp har kjøpt nærmest stoppe opp. Begge scenarioer er utopiske.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Veriusmandag 29. april 2019, klokken 09:00
225k for for 62kWh er vell urealistisk, må vel regne 100.000 ekstra minst ?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktmandag 29. april 2019, klokken 09:06
225k for for 62kWh er vell urealistisk, må vel regne 100.000 ekstra minst ?

Det spekuleres faktisk i en startpris på 28.000 Euro med 62kwh batteri. Trekker man fra moms er man ganske nære den prisen. Men First Edition blir velutstyrt og koster garantert over 35.000 euro inkl moms. Dvs at den havner over 300.000 i Norge.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Veriusmandag 29. april 2019, klokken 09:19
225k for for 62kWh er vell urealistisk, må vel regne 100.000 ekstra minst ?

Det spekuleres faktisk i en startpris på 28.000 Euro med 62kwh batteri. Trekker man fra moms er man ganske nære den prisen. Men First Edition blir velutstyrt og koster garantert over 35.000 euro inkl moms. Dvs at den havner over 300.000 i Norge.

Dersom VW klarer å få den bilen levert til kunder for rundt 300-320k med 62kWh batteri må den vel bli en suksess ?
Tenker da at den leveres med nyeste teknologi i bilen (oppdateringer OTA , appstyring av klima osv.) , veletablert service nettverk (Møller) og en helt OK rekkevidde.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktmandag 29. april 2019, klokken 09:24
225k for for 62kWh er vell urealistisk, må vel regne 100.000 ekstra minst ?

Det spekuleres faktisk i en startpris på 28.000 Euro med 62kwh batteri. Trekker man fra moms er man ganske nære den prisen. Men First Edition blir velutstyrt og koster garantert over 35.000 euro inkl moms. Dvs at den havner over 300.000 i Norge.

Dersom VW klarer å få den bilen levert til kunder for rundt 300-320k med 62kWh batteri må den vel bli en suksess ?
Tenker da at den leveres med nyeste teknologi i bilen (oppdateringer OTA , appstyring av klima osv.) , veletablert service nettverk (Møller) og en helt OK rekkevidde.

Rekkevidden blir nok bra nok for de fleste. Det sies vel 420 wltp. E-Golf har 219,så det er nesten en dobling. 170 hk betyr vel 0-100 på knappe 8 sek. Det er også helt ok for normal kjøring.
Kommer til å reservere en FE mtp å bytte ut Ampera-e som nr 2-bil. Dette er nok en klart mer moderne bil.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Veriusmandag 29. april 2019, klokken 09:39
Skal reservere en selv 8. mai , satser på man får en i første levering dersom bestillingen legges inn så fort portene åpner kl 13.10.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 29. april 2019, klokken 11:02
Det blir spennende å se hva som kommer til hvilken pris!

Det er vel ikke helt usannsynlig at Møller legger på et «Norgestillegg» slik som BOS har gjort.

At de må under 330 k er vel ganske åpenbart grunnet konkurenter.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 29. april 2019, klokken 11:42
Er det noen som vil ta et veddemål på at maks 225 k blir prisen på 62 kWh ?
Hvis den prisen blir reell så vil salget av den bilmodellen du nettopp har kjøpt nærmest stoppe opp. Begge scenarioer er utopiske.
Helt enig.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattmandag 29. april 2019, klokken 12:23
Hvis Norges-tillegget blir for stort, vil det åpne for mye parallell-import. Veldig enkelt å importere el-biler, så for å beskytte sine egne og tilsluttete forhandlere bør de nok vise en stor grad av edruelighet.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: stsviggummandag 06. mai 2019, klokken 21:39
Nye bilder publisert. https://de.motor1.com/photo/4076843/volkswagen-id3-geleakte-bilder-in-neuer-tarnfolie-6-mai-2019/Sent from my iPhone using Tapatalk
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 07. mai 2019, klokken 09:37
Nye bilder publisert. https://de.motor1.com/photo/4076843/volkswagen-id3-geleakte-bilder-in-neuer-tarnfolie-6-mai-2019/

Ut fra disse og andre bilder, så frykter jeg at taket går så lavt bak at det blir lite å se gjennom bakspeilet.

Blir det kamera til erstatning for bakspeil?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 07. mai 2019, klokken 09:44
Kanskje ikke for den billigste utgaven, men tror nok det kan bli en opsjon.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 07. mai 2019, klokken 10:01
Blir det kamera til erstatning for bakspeil?

Nedenfor er utsnitt av et av bildene fra Sør Afrika i desember.

(http://oi64.tinypic.com/2jbaddl.jpg)

Jeg synes bildet bekrefter at taket går såpass langt ned bak i forhold til høyden lengre fremme at det neppe blir mulig å se ut gjennom et tradisjonelt bakspeil.

Det kan godt være plass til kamera i bunnen av antennen på toppen av taket.

Bildet viser to små svarte "finner" ytterst på taket over takluken. Disse er også synlig på ett av bildene fra motor1.com. Noen som kan spekulere hva dette kan være?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 07. mai 2019, klokken 10:04
LIDAR?  :D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 07:34
https://www.youtube.com/watch?v=vXCh9m3gwQ0

Så da vet vi hvordan VW mener det vil føles å kjøre ID3.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: goggoonsdag 08. mai 2019, klokken 08:51
https://www.youtube.com/watch?v=vXCh9m3gwQ0

Så da vet vi hvordan VW mener det vil føles å kjøre ID3.

Husk at her er det mye som står på spill for VW og de er avhengig av å selge bilen i bøtter og spann til kunder som aldri har vurdert elbil før, og også til folk som er eller har vært innbitte elbil motstandere. Den skal også selges av forhandlere og personer i samme kategori.

Skal bli spennende å se hvordan VW takler denne markedsføringsjobben, vi får nok se mye kreativ reklame framover.


mvh
Hugo
 
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 08:56
De har solgt elbiler i snart 5 år. Ca. 45.000 i Norge.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: goggoonsdag 08. mai 2019, klokken 09:02
De har solgt elbiler i snart 5 år. Ca. 45.000 i Norge.

De har solgt et lite antall elbiler i noen år, til sære markeder som Norge og andre spesielt interesserte ja.
Nå satser de konsernets fremtid på dette.
Blir en liten forskjell, det der :)


mvh
Hugo
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 09:15
De har solgt elbiler i snart 5 år. Ca. 45.000 i Norge.
De har solgt et lite antall elbiler i noen år, til sære markeder som Norge og andre spesielt interesserte ja.

Totalt ble det solgt 60.000 e-Golf og e-Up i 2018. 7.238 e-Golf, og 629 e-Up i Norge.  Mange andre spesielt interesserte, da.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: cforoeonsdag 08. mai 2019, klokken 09:32


Tror utfordringen ligger i å definere hva som er mye og lite og her er det vel ingen fasit. Etter litt Googling ser det ut som at VW produserer ca 1.000.000 Golfer totalt pr år og ca 11.000.000 biler totalt. Da blir 60.000 e-Golf lite i denne sammenhengen.
Da tror jeg at VW har sett på elbiler som en nisje, men at det er det de nå ønsker gjøre noe med. Men igjen er det vel markedet som bestemmer.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 12:28
Men igjen er det vel markedet som bestemmer.
Uten tvil. Når vi ser at det i hjemmemarkedet, Tyskland, bare er rundt 2% elbiler, har ikke VW bare de vanlige utfordringer med å lansere en ny modell. Nå skal de samtidig selge inn ny teknologi i et fossil-tenkende marked. Tvi, tvi. Men er det noen som har de aller beste muligheten til å klare dette, så er det vel VW.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: AJ82onsdag 08. mai 2019, klokken 12:36
Men igjen er det vel markedet som bestemmer.
Uten tvil. Når vi ser at det i hjemmemarkedet, Tyskland, bare er rundt 2% elbiler, har ikke VW bare de vanlige utfordringer med å lansere en ny modell. Nå skal de samtidig selge inn ny teknologi i et fossil-tenkende marked. Tvi, tvi. Men er det noen som har de aller beste muligheten til å klare dette, så er det vel VW.

Vet ikke om det største problemet er å selge inn ny teknologi, men prisen. Elbil har vært/er for dyrt i forhold til tilsvarende bensin/diesel variant. Er vel ikke vanskelig å tenke seg hvorfor det blir solgt endel elbil og plugin i Norge....

A.J.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 12:45
Husk at det i Tyskland i 2018 ble solgt 46.474.594 biler for å sette det perspektiv. Salg av elbiler utgjorde 36.062.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 12:52
Men igjen er det vel markedet som bestemmer.
Uten tvil. Når vi ser at det i hjemmemarkedet, Tyskland, bare er rundt 2% elbiler, har ikke VW bare de vanlige utfordringer med å lansere en ny modell. Nå skal de samtidig selge inn ny teknologi i et fossil-tenkende marked. Tvi, tvi. Men er det noen som har de aller beste muligheten til å klare dette, så er det vel VW.

Vet ikke om det største problemet er å selge inn ny teknologi, men prisen.

Og det er behovet for å prise bilene realistisk i Tyskland som gjør at ID3 kan bli en veldig bra priset bil i Norge.

Toppledelsen i VW har i flere år sagt at bilen skal koste omtrent det samme som en tilsvarende dieselgolf og at prisen skal under 30.000 EUR ink Tysk MVA.

Samtidig har folk i ledelsen gjentatt flere ganger at de har et mål om salg av rundt 100.000 ID-biler i 2020.

I Norge forstår nå de fleste bilkjøpere at driftskostnadene for el-bil er lavere enn for biler med forbrenningsmotor. Dette er blant de tingene VW nå skal lære den jevne bilkjøper i de store markedene i Europa. VW skjønner at de må prise ID3 aggressivt for å få flere enn de spesielt interesserte til å vurdere bilen.

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 13:44
Da vet vi at ID3 med det minste batteriet og i enkleste utgave skal koste under 30.000 EUR i Tyskland OG at denne skal produseres i 2020. Sa han at den skulle produseres fra sommeren 2020?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advaleonsdag 08. mai 2019, klokken 14:25
Ift eksisterende Golf er det hyggelige priser. Norge er jo et e-Golf land, men sett mot konkurrentene er dette ikke noe nytt eller revolusjonerende som VW har hausset opp i 4 år nå.

Pris fra 40 000 euro for den enkleste konfigurasjonen, topp-modellen havner vel på over 45 000? Betale ca 440 000 for en som går 430km er jo et ran i forhold til Model 3 LR som går 560km og AWD.

Hører også noen nevner at det er 19 % moms i Tyskland og det skal trekkes ut. Men er det riktig? Rart å lansere en bil internasjonalt og ta med momsen i Tyskland..
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 14:27
Du har oppfattet feil. Den rimligste kommer under 30.000.- EUR. Var helt i innledning av presentasjonen.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 14:31
https://youtu.be/t8qRsefBQSI

https://youtu.be/ltE6p2GWPck

https://youtu.be/ALL9aIEaCZc

https://youtu.be/DdTJQwimE58

https://youtu.be/TvaXcOSLto0
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advaleonsdag 08. mai 2019, klokken 14:34
Du har oppfattet feil. Den rimligste kommer under 30.000.- EUR. Var helt i innledning av presentasjonen.

Det er riktig at den skal starte på 30 000 euro, men resten har du oppfattet feil.

1st vil komme med batteripakke på 58kwh og gå 430 wltp. Og koster under 40 000 for den kjipeste versjonen, da kan vi tippe 39 000. Opsjoner på VW er endel dyrere enn gjennomsnittet. Og det fins 3 ulike pakker for 1st. Så skal man toppe max så ender fort på 45 000 euro.

Den med 30 000 skal komme med batteripakke enda lavere enn 58 kwh, var det 42?, og kommer i sommer 2020.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 14:38
Pris fra 40 000 euro for den enkleste konfigurasjonen

Mulig jeg har oppfattet deg feil. Det andre har jeg vel ikke uttalt meg om?  ;D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansenonsdag 08. mai 2019, klokken 14:38
Det er jo alltid litt vanskelig å tolke alle disse utspillene. Gikk det frem av presentasjonen at denne prisen på 40.000 euro gjaldt 1ST konfigurasjonen, eller en fremtidig konfigurasjon med 58kWh?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 14:41
Det er jo alltid litt vanskelig å tolke alle disse utspillene. Gikk det frem av presentasjonen at denne prisen på 40.000 euro gjaldt 1ST konfigurasjonen, eller en fremtidig konfigurasjon med 58kWh?

Gikk klart frem at det handlet om 1st med 58kWh batteri.

Det eneste som ble sagt om prisene videre er at en helt strippet versjon med det minste batteriet vil koste under 30.000 EUR.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advaleonsdag 08. mai 2019, klokken 14:43
De skryter fortsatt hvor billig det er og at hvermansen skal endelig få råd med elbil. Derfor det blir endel misforståelser.

Men den første "puljen" og  som er mulig å reservere i dag er 1st.
* Den starter under 40 000 sa de, men det kan vel tolkes som 39 000.
* Også kan man velge 3 pakker.
* Den er på 58kwh og skal gå 410 eller 430 wltp hvis jeg husker riktig..
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: THEonsdag 08. mai 2019, klokken 14:45
Husk at det i Tyskland i 2018 ble solgt 46.474.594 biler for å sette det perspektiv. Salg av elbiler utgjorde 36.062.
Heftig økning i bilsalget i Tyskland fra 2017 til 2018...

I 2017 ble det solgt 3,7 millioner i biler. (https://www.dinside.no/motor/sa-ubetydelige-er-norge-i-bilverden/69616696 (https://www.dinside.no/motor/sa-ubetydelige-er-norge-i-bilverden/69616696)) Tyskland har en befolkning på knappe 83 millioner, så 46 millioner biler solgt i 2018 må nødvendigvis være feil. Jeg finner ikke eksakt tall for bilsalg i Tyskland i 2018, men de 36062 elbilene som ble solgt i Tyskland utgjorde 0,9% av totalt bilsalg i 2018.

Økningen i elbilsalg i Tyskland fra 2017 til 2018 var forøvrig  på 43%. Hvis elbilsalget øker 43% både i 2019 og 2020, så vil det bli solgt ca 75000 elbiler i Tyskland i 2020. Tall for Q1 2019 viser at det ble solgt 15900 elbiler i tyskland (https://www.best-selling-cars.com/germany/latest-germany-best-selling-electric-car-brands-and-models/ (https://www.best-selling-cars.com/germany/latest-germany-best-selling-electric-car-brands-and-models/)), Q1 2018 ble det solgt 9100 elbiler i Tyskland. Økning i elbilsalg fra Q1 2018 til Q1 2019 på ca 75%. VW har en liten andel av elbilsalget i Tyskland, men regner med at det vil endre seg når ID-modellene kommer i salg.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktonsdag 08. mai 2019, klokken 14:45
Det er jo alltid litt vanskelig å tolke alle disse utspillene. Gikk det frem av presentasjonen at denne prisen på 40.000 euro gjaldt 1ST konfigurasjonen, eller en fremtidig konfigurasjon med 58kWh?

Volkswagen Norge skriver at den eksklusive intromodellen ID3 1st skal koste under 40000 euro.
Den har mye, mer eller mest utstyr i de 3 utgavene som kan bestilles. Slik jeg forstår det er det ikke mulig å konfigurere disse 3 modellene bortsett fra fargevalg. Den kommer i 4 farger. Basismodellen med 58kwh nettobatteri blir nok noe billigere. Jeg tipper det blir 3-4000 euro i differanse mellom batteristørrelsene.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansenonsdag 08. mai 2019, klokken 14:49
Takk for info.. da høres det ut som det blir en konkurransedyktig og populær bil. Som forhåpentligvis kan leveres i tilstrekkelig mengder. Foreløpig er det dog ingen revolusjon i forhold til der du får. Som man kunne få forhåpninger om etter årevis med hype..
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advaleonsdag 08. mai 2019, klokken 14:54
Det er jo selvskryt og hva som er planen dems videre. Å introdusere en billig elbil så alle kan få råd og backer det opp med å slenge inn 30 000 euro. Det er derfor mange misforstår og tror den skal starte på 30 000 for 58kwh.

Så fortsetter det videre til selvskryting om at det er bra utstyrt.

Og helt tilslutt sier de hva som er mulig å bestille og at reservasjonen er åpent. Det er 1st som starter under 40 000 og med 3 forskjellige pakker. Det er derfor mange igjen misforstår og blander inn litt selvskryt tidligere i presentasjonen. Det vil være enda dyrere versjoner enn 40 000. Den på 40 000 er bare basispakken (m/batteri på 58kwh).

Det er slik jeg tolket presentasjonen.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 14:56
Tyskland har en befolkning på knappe 83 millioner, så 46 millioner biler solgt i 2018 må nødvendigvis være feil. Jeg finner ikke eksakt tall for bilsalg i Tyskland i 2018, men de 36062 elbilene som ble solgt i Tyskland utgjorde 0,9% av totalt bilsalg i 2018.

Selvfølgelig feil:  >:(
In 2018, new passenger vehicle registrations in Germany were flat (-0.2%) with 3,435,778 cars sold. The total motorized vehicle market expanded by 0.6%.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Maximusonsdag 08. mai 2019, klokken 15:16
@Gnist

De videoene er kostelige. Her er det virkelig et stort bilkonsern som ser skriften på veggen, og handler deretter.

En viss sørafrikaner borti statene må glise fælt i det skjegget han enda ikke har.

Veldig gledelig dette. Viktige signaler fra en stor og betydningsfull bilprodusent.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Øyst1onsdag 08. mai 2019, klokken 15:34
Bare meg som er skuffet over design? Her hadde VW en mulighet til å lage elbiler som er spennende og skiller seg ut, litt som konseptene de har vist. Likevel ender de med en bil som virker veldig lik en vanlig Golf!

Jeg synes det er skuffende og synd.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e-curiousonsdag 08. mai 2019, klokken 16:58
Mange som betrakter det som en fordel.. Både ID.3 og model3 mangler grill.   Synes jo selv at model3 også ser ut som en vanlig bil, en veldig elegant en riktignok. 
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimponsdag 08. mai 2019, klokken 17:18
"De tre alternativene er:

Pure – 49 kWh batteri – 50 kW lading (mulighet for oppgradering til 100 kW)
Range – 62 kWh batteri – 100 kW lading
Range S – 82 kWh batteri – 125 kW lading"
https://www.elbil24.no/nyheter/nettsidene-til-vw-brot-sammen/71055401
Skuff å ikke få muligheten til å velge range s, var ikke klar over at landingen også blir tregere
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Elmoonsdag 08. mai 2019, klokken 17:37
De tre alternativene er:

Men ID.3  1st, som er de 30.000 aller første, kommer altså bare som 62 kWh batteri (brutto).
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 17:39
Bilde som skal vise dashbordet på ID3.

(https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/das-cockpit-des-id-3-wird-sehr-reduziert-wie-diese-illustration-zeigt-per-augmented-reality-werden-i-201125604-61768190/1,w=993,q=high,c=0.bild.jpg)

Kilde: https://www.bild.de/auto/auto-news/auto-news/volkswagen-id-3-name-erste-details-reichweiten-fuer-das-e-auto-61756274.bild.html

Synes dette virker troverdig ut fra hva vi har sett tidligere.

Kan ikke si jeg blir hverken imponert eller sjarmert av det jeg ser.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: turfsurfonsdag 08. mai 2019, klokken 17:46
Bilde som skal vise dashbordet på ID3.
Ser tile basert ut. Var ikke mye pent IMO.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 18:14
(Dette er ment som humor!)

For de som er bekymret for leveringskapasiteten til VW OG har tid ledig, så kan det være mulig å selv gi et bidrag til at produksjonen går på skinner.

LG Chem skal lage batteriene i en ny fabrikk utenfor Wrocław i Polen og søker folk: https://translate.google.com/translate?hl=en&sl=pl&tl=no&u=https%3A%2F%2Fwww.lgchempraca.pl

Eller om man heller har lyst til å være med å sette sammen bilene, så trenger VW flere motiverte hender i ID-fabrikken i Zwickau:

https://youtu.be/LyZAYqIYJO0
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenonsdag 08. mai 2019, klokken 18:39
Var ikke mye pent IMO.

Helt enig stygt som fa..

Glemte de å designe med skjermene så de er klistret på etterpå?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 08. mai 2019, klokken 18:59
Noen som har fått med noe konkret info om AWD? Kommer det? Når? Og til hvilken utgave.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimponsdag 08. mai 2019, klokken 19:04
Stod i artikkelen her at det ikke kommer awd, men det bryter med hva jeg har lest tidligere andre steder

https://www.elbil24.no/nyheter/nettsidene-til-vw-brot-sammen/71055401
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwayonsdag 08. mai 2019, klokken 19:33
Gnist: takker for den VW youtube lenken  :+1: :+1:

Det kunne jo nesten vært meg det, :) 8) som står og koser med bilen på fabrikken etter stengetid - se bilde jeg tok fra reklame filmen :D :-X

Gleder meg stort å få prøvekjørt ID.3. Det tror jeg blir en svært fin bil og vi snakker tross alt VW her. Tysk kvalitet. Men når det er sagt så liker jeg alt av elbiler uansett merke og produksjonsland. Det viktigste er at bilene ikke går på fossilt brensel for det er så lite moderne  8) :o.

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: arthuronsdag 08. mai 2019, klokken 19:42
....og vi snakker tross alt VW her. Tysk kvalitet.

Har hatt både Golf og Polo og denne tyske "kvaliteten" som vi opplevde den, samt forhandler/verksteds arroganse, gjør at vi nok vil kvie oss for å kjøpe slik tysk "kvalitet" igjen. Tre japanere på gårdsplassen nå her i huset (Honda, Toyota og Mitsubishi)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwayonsdag 08. mai 2019, klokken 19:48
Arthur: ja det er ingen fasitsvar uansett....

Men jeg liker pågangsmotet til VW nå som beskrives godt av Anita i VW - kopi under fra dagens nyhet.

Viktig å gå høyt ut på banen for VW trenger å fornye seg nå i årene etter de fine årene med både E-UP og E-Golf hvis de skal fortsatt være fremst på elbil markedet i Norge.

Kopi:
Norges mest solgte bil
– Norge er et av foregangslandene for ID.-familien for fabrikken. Vi ser fram til verdenspremieren på bilutstillingen i Frankfurt i høst, sier Anita Svanes som er kommunikasjonssjef for Volkswagen i Norge.

Deres ambisjon er ikke akkurat beskjeden: Importøren forventer at ID.3 skal bli Norges mest solgte bil i 2020.

https://www.tv2.no/broom/10595169/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 08. mai 2019, klokken 19:51
..gjør at vi nok vil kvie oss for å kjøpe slik tysk "kvalitet" igjen.
Men bra for oss som "kjenner" deg...  :D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 19:58
Noen som har fått med noe konkret info om AWD? Kommer det? Når? Og til hvilken utgave.

Apropos: Se på ansiktsutrykkene til Frank Bekemeier fra VW når han snakker om å kjøre ID3 med AWD.

https://www.youtube.com/watch?v=q2Tqw9LX3QE&feature=youtu.be&t=806
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2onsdag 08. mai 2019, klokken 20:01
Bilde som skal vise dashbordet på ID3.

(https://bilder.bild.de/fotos-skaliert/das-cockpit-des-id-3-wird-sehr-reduziert-wie-diese-illustration-zeigt-per-augmented-reality-werden-i-201125604-61768190/1,w=993,q=high,c=0.bild.jpg)

Kan ikke si jeg blir hverken imponert eller sjarmert av det jeg ser.

Grusomt! Ser ut som det er løftet ut av økonomiboksen VW Up!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Øyst1onsdag 08. mai 2019, klokken 20:17
Jeg har liten tro på at det er bilder fra interiøret. Ikke har den styring av alle vindu osv. Ser utrolig plastikk ut. Kan ikke forstå at den skal ha dårligere kvalitet innvendig enn eGolf
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansenonsdag 08. mai 2019, klokken 20:28
Jeg har liten tro på at det er bilder fra interiøret. Ikke har den styring av alle vindu osv. Ser utrolig plastikk ut. Kan ikke forstå at den skal ha dårligere kvalitet innvendig enn eGolf

Det skal jo bli en billigere bil enn egolf.. men kan vel hende det avbildede er fra billigste utstyrsnivå
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 20:42
Jeg har liten tro på at det er bilder fra interiøret. Ikke har den styring av alle vindu osv. Ser utrolig plastikk ut. Kan ikke forstå at den skal ha dårligere kvalitet innvendig enn eGolf

Det skal jo bli en billigere bil enn egolf.. men kan vel hende det avbildede er fra billigste utstyrsnivå

Dette er i hvert fall ikke fra 1st edition i og med at pedalene er feil og mangler "1 st" logo nederst på rattet.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2onsdag 08. mai 2019, klokken 20:43
Jeg har liten tro på at det er bilder fra interiøret. Ikke har den styring av alle vindu osv. Ser utrolig plastikk ut. Kan ikke forstå at den skal ha dårligere kvalitet innvendig enn eGolf

ID 3 klonen Seat El born (konsept) har omtrent samme grunn-layout, men det ser mer forseggjort ut. Er lov å håpe at det blir mer som den:
 [ You are not allowed to view attachments ]
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 08. mai 2019, klokken 20:53
Stod i artikkelen her at det ikke kommer awd, men det bryter med hva jeg har lest tidligere andre steder

https://www.elbil24.no/nyheter/nettsidene-til-vw-brot-sammen/71055401
Takk.

Regnet egentlig med at dette ikke kom fra start, men det er blitt bekreftet av en av toppingeniørene i sør Afrika når de viste pre prod der.
Jeg avventer til dette blir avklart.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 08. mai 2019, klokken 20:56
Noen som har fått med noe konkret info om AWD? Kommer det? Når? Og til hvilken utgave.

Apropos: Se på ansiktsutrykkene til Frank Bekemeier fra VW når han snakker om å kjøre ID3 med AWD.
Akkurat, det var han jeg mente
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. mai 2019, klokken 22:26
Opptak av ID3 pressekonferansen i dag.

https://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/player?stn=nidpk&lang=en&repeat=true (https://volkswagen.gomexlive.com/vw_live_pk/player?stn=nidpk&lang=en&repeat=true)

Vil tro dette også kommer på youtube etterhvert.

Jeg merker meg at Jürgen Stackmann sier at i de fleste markeder så vil endelige kontrakter kunne inngås rett etter IAA i september. Dette gjelder imidlertid ikke i Tyskland hvor endelige kontrakter først kan inngås fra april 2020 når nye kontrakter mellom VW og forhandlerene er på plass.

Han sier klart at produksjon av leveranse-eksemplarer av bilen vil starte ved årsskiftet 2019/20 og at de første bilene som lages vil gå til de som har forhåndsreservert.

Jeg tenker at dette betyr at norske kunder med forhåndsreservasjon vil få bilen i løpet av de første månedene av 2020.

Jeg får inntrykk av at de regner med å produsere de forhåndsreserverte bilene frem til "sommeren" og deretter ha normal bestilling og produksjon. Får også inntrykk av at varianten til pris under 30.000 EUR da blir tilgjengelig. Han er i hvert fall 100% klar på at også den varianten skal leveres i 2020.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptorsdag 09. mai 2019, klokken 12:27
https://www.tv2.no/a/10597259/

Er ikke dette en gammel myte, noe som var gjeldende på 80-90tallet?
Mener å ha lest at bakhjulsdrevne elbiler skal være bedre å kjøre enn forhjulsdrevne?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 09. mai 2019, klokken 12:36
https://www.tv2.no/a/10597259/

Er ikke dette en gammel myte, noe som var gjeldende på 80-90tallet?
Mener å ha lest at bakhjulsdrevne elbiler skal være bedre å kjøre enn forhjulsdrevne?

VW sier at vektfordelingen mellom for- og bakaksel skal være 50/50 og at kjøre-egenskapene derfor skal være gode.

Om dette også gjelder på vinterglatte norske veier, gjenstår for oss å se ...
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: turfsurftorsdag 09. mai 2019, klokken 13:55
https://www.tv2.no/a/10597259/

Er ikke dette en gammel myte, noe som var gjeldende på 80-90tallet?
Mener å ha lest at bakhjulsdrevne elbiler skal være bedre å kjøre enn forhjulsdrevne?
Elbiler med batteri mellom akslingene og lavt nede skal ikke ha noen større problemer med fremkommelighet med bakhjulstrekk enn forhjulstrekk. I oppoverbakker vil og tyngdepunktet flyttes bakover, så da er det ingen fordel med forhjulstrekk. Eneste fordelen med forhjulstrekk er at man kan endre retningen på drivhjulene så man kan i visse tilfeller spinne seg løs lettere.

Når det gjelder i3 er det en av de beste 2wd bilene jeg har hatt med tanke på fremkommelighet. Må bare sette på ordentlige vinterdekk, ikke de originale Bridgestone som fulgte med før. I tillegg er det mange som ikke kjenner til “traction” funksjonen til BMW som tillater litt hjulspinn på bekostning av stabilitet. Så det er nok noen som opplever i3 som dårligere enn den er.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Phuctorsdag 09. mai 2019, klokken 14:34
Synes denne bilen kunne vært aktuell, men stemmer det virkelig at den bare har 4 seter?
https://ev-database.org/car/1202/Volkswagen-ID3-Mid-Range

Sitat
ID.3 er på størrelse med Golf på utsiden, men hevdes å være som en Passat på innsiden takket være den elektriske drivlinjen.
https://www.nettavisen.no/livsstil/volkswagen-id3-pris-og-rekkevidde/3423478339.html
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Fossilbiltorsdag 09. mai 2019, klokken 15:21
Synes denne bilen kunne vært aktuell, men stemmer det virkelig at den bare har 4 seter?
https://ev-database.org/car/1202/Volkswagen-ID3-Mid-Range

Sitat
ID.3 er på størrelse med Golf på utsiden, men hevdes å være som en Passat på innsiden takket være den elektriske drivlinjen.
https://www.nettavisen.no/livsstil/volkswagen-id3-pris-og-rekkevidde/3423478339.html

Hvis det viser seg å være 4 seter, så trekker jeg reservasjonen på flekken.... :o
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: AJ82torsdag 09. mai 2019, klokken 15:53
Hvor får dere 4 seter fra? Bildene av den futuristiske konseptbilen? Tror ikke vi skal være redde for at interiøret blir slik ;)

A.J.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptorsdag 09. mai 2019, klokken 15:55
Bredere og lenger wheelbase enn golf så at det blir færre seter enn den er bare å slå fra seg:)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: jonnyjbtorsdag 09. mai 2019, klokken 16:04
Konseptbilen (fra 2016) hadde vel 4 separate seter, sikkert derfor det står slik på ev-database.org. Regner med den faktiske bilen kommer til å skille seg en god del fra konseptbilen, spesielt når det gjelder interiøret.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptorsdag 09. mai 2019, klokken 19:07
https://www.tek.no/artikler/11-sporsmal-og-noen-svar-om-volkswagens-nye-elbil/464848

"
Den første utgaven av bilen vil være kalt 1st Special Edition og skal kun produseres i 30 000 eksemplarer. Disse vil produseres i et forhåndsbestemt antall av de ulike utstyrsvariantene (tre i tallet) og fargene (fire), og jo tidligere kønummer du har, jo større sjanse er det dermed for at du får velge akkurat den kombinasjonen du ønsker. "

Spennende da, om Norge havnet litt bak i køen til fargevalgene pga ordresystemet som ikke fungerte. Går sikkert fint. Fin artikkel forøvrig!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: jonnyjbtorsdag 09. mai 2019, klokken 23:26
Tenkte det kunne være artig med en sammenligning av profilene til e-Golf og ID.3 (veit ikke hvor riktig størrelsene er i forhold til hverandre, riktignok).

 [ You are not allowed to view attachments ]
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: daktaritorsdag 09. mai 2019, klokken 23:57
Mer annen nyttig info i artikkelen fra tek.no, bl.a. at leveringer fra midten av 2020 først... Kun bakhjustrekk på id3. Men billigste utgave med 45 kWh (Zoe-størrelse) skal kunne utleveres senhøstes 2020.
Ble ikke akkurat positiv overraskelse dette gitt.

https://www.tek.no/artikler/11-sporsmal-og-noen-svar-om-volkswagens-nye-elbil/464848
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advalefredag 10. mai 2019, klokken 02:42
ID sideprofil minner litt om Chevy Volt med litt større tutt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: ReneMlørdag 11. mai 2019, klokken 08:09
Kunne virkelig tenke meg den. Men etter å ha sett mock-up bilder fra interiøret blir jeg veldig skuffet.

Håpte på en bil som ikke var utelukkende størrelsesmessig innvendig mellom en golf og Passat men også kvalitetsmessig. 

Bildet som blir visst her minner mer om min e-up. Blir da med det samme bekymret om setene. Håper de ligger minimalt på golf nivå.

Kanskje lekker bildet er fake, jeg håper faktisk det....
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: turfsurflørdag 11. mai 2019, klokken 08:45
Tenkte det kunne være artig med en sammenligning av profilene til e-Golf og ID.3 (veit ikke hvor riktig størrelsene er i forhold til hverandre, riktignok).
Gitt at bilene er ca like lange, så ser man jo at VW her har benyttet seg av mulighetene en ren elbilplatform gir:
- lang akselavstand gir bedre komfort
- cab forward gir større innvendig plass

Lurer på om de har greid å få til en liten frunk, kanskje som på i3. Faktisk ganske nyttig.

Blir prisen ok så blir dette en storselger, men det blir nok hyling etter hengerfeste her og :)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktlørdag 11. mai 2019, klokken 10:54
Tenkte det kunne være artig med en sammenligning av profilene til e-Golf og ID.3 (veit ikke hvor riktig størrelsene er i forhold til hverandre, riktignok).
Gitt at bilene er ca like lange, så ser man jo at VW her har benyttet seg av mulighetene en ren elbilplatform gir:
- lang akselavstand gir bedre komfort
- cab forward gir større innvendig plass

Lurer på om de har greid å få til en liten frunk, kanskje som på i3. Faktisk ganske nyttig.

Blir prisen ok så blir dette en storselger, men det blir nok hyling etter hengerfeste her og :)

Bilene er like lange. Rundt 420 cm.
Er spent på hva aerodynamikken blir. Syns VW kunne vært litt spenstigere på det feltet, men så lenge den er bedre enn e-Golf(0,278) er det forsåvidt ok for en hatch av denne typen. Uansett vil nok alt bli bedre enn i e-Golf som jeg syns i siste utgave er forbløffende gjerrig på elektronene. Med nesten dobbelt så stort batteri vil nok rekkevidden bli svært god.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwaylørdag 11. mai 2019, klokken 12:41
Ja det blir spennende. Hyundai Kona electric er Lengde/bredde/høyde (cm)   4,17/1,80/1,55 m  så ender vi med at VW ID 3.ST blir litt  kortere 4.10 eller like lang som Hyundai Kona. Dette er perfekte biler for alle som ikke trenger mye bagasje plass  de kan heller velge Kia e-Niro.


Hyundai Kona er en SUV i den såkalte B-klassen, det vil si en klasse mindre enn VW Golf eller i30 dersom vi holder oss til Hyundais modellrekke. 

Kilde:

https://www.naf.no/elbil/elbiler-i-norge/hyundai-kona-electric/

Her står det lengde 4.10 m på Vw ID

https://ev-database.org/car/1127/Volkswagen-ID3-Standard-Range
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: e-Stiglørdag 11. mai 2019, klokken 13:23
Auto Express og "alle andre" skriver at den blir 4,25 meter lang. Identisk med Golf. Linken over må være gammel, det var neste ingen av tallene som stemmer med virkeligheten. Generelt blir ID.3 mer og mer lik Golf for hver måned som går. Det mest spennende er uansett hvor mye ny teknologi Volkswagen klarer å putte inn i den.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwaylørdag 11. mai 2019, klokken 15:00
e-Stig:  :+1: takker for info  :+1: Ja du har helt rett og godt er det. Jeg sjekket nå på autoexpress og det er 4,25 meter. Veldig bra "psykisk"  :) at ID.3 er litt lengre enn Hyundai Kona electric (4,17) :+1:  Kopi av tekst og lenke under.

New Volkswagen ID.3 hatch:
The ID.3 is a five-door C-segment hatchback which at 4.25 metres long is almost identical in size to a Golf.

The use of Volkswagen’s all-new electric vehicle ‘MEB’ platform means the wheelbase is around 20cm longer than a Golf, at roughly 2.83 metres. As a result, interior space should be similar to that of a Passat. Boot space is also expected to measure up closely to a Golf, so expect around 380 litres with all five seats in place.

https://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/97043/new-volkswagen-id3-10000-pre-orders-for-all-electric-hatch
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 11. mai 2019, klokken 15:12
Jeg tviler sterkt på at ID3 blir nøyaktig like lang som dagens Golf.

Det at mange skriver 4,25 som lengde har nok med å gjøre at VW har sagt at bilen får utvendig størrelse som en Golf.

Selv tipper jeg den blir litt kortere og så får vi se at den vokser litt etter første revisjon om noen år.

Meg bekjent har ikke VW offisielt sagt noe konkret om utvendige mål.

For å være konkret så tipper jeg at bilen blir et sted mellom 4,10 og 4,20 meter lang. (4,16!)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 11. mai 2019, klokken 15:24
Det vedlagte bildet er laget med utgangspunkt i bildene lastet opp av @jonnyjb lengre oppe.

Akselavstanden på Golf er 263,7 cm og mange mener at akselavstanden på ID3 vil bli 283 cm. Dette siste må vi ta som et rykte.

På bildet under så er bildene skalert slik at forholdet mellom akselavstanden på de to bilene skal være i henhold til tallene over.

Jeg har så satt på streker som går opp fra nøkkelpunkter på ID3 til Golfen. Synes dette illustrerer bra hvordan en større del av bilens fotavtrykk er avsatt til kupe. Ikke at det var noe nytt, da ...

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 11. mai 2019, klokken 15:44
Pressemelding fra VW som forteller at de har bygget 200 eksemplarer av ID3 i pre-produksjon. Ut fra teksten på bildene så antar jeg dette er fra fabrikken i Zwickau.

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-has-already-built-200-pre-production-vehicles-of-the-new-electric-car-id3-4970

Blide av VW CEO Diess som sitter i en av ID3-bilene. Synes setene ser greie ut. Det er mulig å skimte litt av en plastpakket skjerm til venstre.

Døren som han i hvitt lener seg på synes jeg har et ganske spesielt design. Kan muligens også se ut som det kun er en knapp for vindusbetjening, slik som vi så på et annet bilde tidligere.

(https://uploads.volkswagen-newsroom.com/system/production/media/28700/images/046f13164b6146f35c112479046a6015f643d6d3/DB2019AL01106_large.jpg)

https://uploads.volkswagen-newsroom.com/system/production/media/28700/images/046f13164b6146f35c112479046a6015f643d6d3/DB2019AL01106_large.jpg

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktlørdag 11. mai 2019, klokken 19:57
Setene var opprinnelig tenkt å være kjipe up-seter i basisutgaven. Men etter press fra bl.a Norge ble det Golf-seter.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Dieseldyretlørdag 11. mai 2019, klokken 20:21
ID.3 ser i alle fall bedre ut i profil enn e-Golf. Har ikke det samme "gubbepreget" med langt overheng foran. Men foreløpig litt skuffet over det lille vi har sett av interiør. Stort,  kjipt ratt som i Golf,  hadde håpet på noe litt mer fresht. Rent bortsett fra at denne er bygd på MEB plattformene og har mye lengre akselavstand, så ser det jo egentlig bare ut som en ny variant av Golf. Slik som de har hausset opp denne modellen i minst 3 år nå, så skulle man jo tro at de kom opp med litt mer nyvinnende design både utvendig og på interiør.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: breknutmandag 13. mai 2019, klokken 22:02
Kom over dette tilfeldigvis.(http://)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Tjohootirsdag 14. mai 2019, klokken 07:44
Det der må vel være en spøk?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptirsdag 14. mai 2019, klokken 08:18
Stemmer bra med annen info jeg har plukket opp: spesielle gass/brems-pedaler
Særegent eksteriør inkl tofarget løsning av detaljer
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Up_&_Awaytirsdag 14. mai 2019, klokken 08:40
synes bilen ser ut som en dårlig blanding av dagens golf og dagens Up.

Dette skulle bli en billig ny "folkevogn" og omtrent revolusjonere elbilbransjen gjennom design, pris og rekkevidde.

Her synes jeg rett og slett VW har bommet på alt i forhold til forventningene.

Har reservert, men blir nok aldri til at den innløses. Synd.

Men vi venter på Skoda Vision E - så får vi håpe ikke den feiler like mye :-)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: snakkesaligtirsdag 14. mai 2019, klokken 09:21
Her synes jeg rett og slett VW har bommet på alt i forhold til forventningene.
Det er da ingen som har sett bilen en gang enda.. jeezz..
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattonsdag 15. mai 2019, klokken 19:27
Her er interiøret i Golf MK9. Kanskje er ID.3 noe slikt?

https://www.golfmk8.com/forums/showthread.php?t=18

(https://www.golfmk8.com/forums/attachment.php?s=d1e369b4235c761b61f46a20030f902b&attachmentid=18&d=1557938524)

(https://www.golfmk8.com/forums/attachment.php?s=d1e369b4235c761b61f46a20030f902b&attachmentid=19&d=1557938524)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 15. mai 2019, klokken 20:32
@ motorwatt

Ups, det var ikke akkurat min stil for å si det sånn

Håper dette ikke blir facit.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: oarnoeonsdag 15. mai 2019, klokken 21:19
Hadde et lite håp om at 1st kom med panoramatak, men det virker ikke slik, dette er fra Teknisk Ukeblad
«Senere varianter heter ID.3 Plus, som får oppgraderte lykter og tofarget karosseri. ID.3 Max får får panorama soltak og head-up display.»

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimponsdag 15. mai 2019, klokken 21:35
Ikke slik det står i andre artikler. Id 1st kommer i 3 versjoner, basis, plus og max.

"Bilen har tre ulike utstyrsversjoner. Alle er det VW selv betegner som "riktig utstyrte" modeller. ID.3 Plus får i tillegg IQ Light (oppgraderte LED-lys), samt to-farget eksteriør og andre interiørdetaljer. For ID.3 Max følger panorama soltak og head-up display."
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 15. mai 2019, klokken 21:38
@oarnoe: Her er det nok journalisten fra TU som ikke har fulgt med i timen. Alle de tre variantene av 1st blir tilgjengelig for bestilling for de som har betalt depositum for å stå i kø. Imidlertid får kundene velge variant etter hvor man står i køen og det kan bli "tomt" for en eller flere varianter før de som står sist i køen får velge. Det er i hvert fall slik jeg har skjønt en selger.

https://www.tu.no/artikler/halvparten-av-id3-produksjonen-er-allerede-kjopt-opp/465332
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: JorEltorsdag 16. mai 2019, klokken 14:32
GuttaBoys er ikke imponert;
https://youtu.be/NT5HftaNukI?t=1536
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptorsdag 16. mai 2019, klokken 15:19
Tesla Time News. Ja det skal litt til å legge mye vekt på hva de gutta sier for å være ærlig. Såvidt jeg så var det litt om id.3 rundt 25 min ut:
- de synes navnet var teit
- de skjønner ikke strategien bak å skape et differensiert 1st produkt som selges til kun 30 000
- ikke god nok autopilot for dem
- ingen supercharger nettverk
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 21. mai 2019, klokken 18:13
Det gjør at en ID.3 kommer på rett under 20.000 Euro netto, i underkant av 200.000 kroner.

https://www.elbil24.no/nyheter/derfor-kan-det-bli-vanskelig-a-fa-tak-i-elbiler/71087412
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistsøndag 26. mai 2019, klokken 02:51
(https://www.goingelectric.de/forum/download/file.php?id=71371&mode=view)

(https://emobly.com/wp-content/uploads/2019/05/ID3_ERL2-768x1024.jpg)

Kilde: https://emobly.com/de/news/erste-sichtung-des-vw-id-3-in-freier-wildbahn/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistsøndag 26. mai 2019, klokken 03:06
https://www.facebook.com/NoMiEVmobility/videos/444652712964728/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMsøndag 26. mai 2019, klokken 06:37
Det gjør at en ID.3 kommer på rett under 20.000 Euro netto, i underkant av 200.000 kroner.

https://www.elbil24.no/nyheter/derfor-kan-det-bli-vanskelig-a-fa-tak-i-elbiler/71087412
Det er vel sannsynlig at Tyske myndigheter lager ordninger lik den de har i Sverige for å unngå eksport av subsidier.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimpsøndag 26. mai 2019, klokken 07:44
Må si hmmmm etter å ha sett bildene. Jeg liker golf i utseendet men denne merker jeg at trenger litt tid på meg. Det skyldes nok også at jeg ikke ser alle detaljer.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMsøndag 26. mai 2019, klokken 10:53
Ja, enig. Med mindre de har klart å kamuflere bilens form til det ugjenkjennelige, så er dette veldig likt kjedelige flerbruksbiler som Ford s-Max etc i mindre skala. Men vi får gi den en sjanse likevel
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontaktsøndag 26. mai 2019, klokken 11:29
Ja, enig. Med mindre de har klart å kamuflere bilens form til det ugjenkjennelige, så er dette veldig likt kjedelige flerbruksbiler som Ford s-Max etc i mindre skala. Men vi får gi den en sjanse likevel
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Hansisøndag 26. mai 2019, klokken 14:59
Ja, jeg syntes den var veldig lik Leaf :)
Jeg håper den blir seende bedre ut enn det, Golf er i mine øyne en del penere
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørensøndag 26. mai 2019, klokken 21:07
Golf er i mine øyne en del penere
:+1: :+1: :+1:

Bare det å ha skjermene integrert i dashbordet og fysiske knapper for de viktigste funksjonene som klima, varmeseter, varmetråder og lignende er helt 'gull' i e-Golf!

Påklistrede skjermes ønskes ikke, men frykter jeg må 'svelge den kamelen' på sikt.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: breknutsøndag 26. mai 2019, klokken 22:05
 [ You are not allowed to view attachments ]
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: daktarimandag 27. mai 2019, klokken 18:27
Ser mer moderne ut og med mer innvendig plass enn Golf. Jeg liker Cab-forward design. Sammenlign med 20-tallets biler så har det vært noen sentrale design-eraer. 

Festlig at de kamuflerer den som en Leaf, med den minst flatterende delen "henge-nesa".
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Hansimandag 27. mai 2019, klokken 19:08
"Here’s the electric Volkswagen ID.3 stripped of camouflage" (photoshoppet av Topgear)
https://www.topgear.com/car-news/electric/heres-electric-volkswagen-id3-stripped-camouflage

(https://www.topgear.com/sites/default/files/styles/fit_1960x1102/public/images/news-article/carousel/2019/05/3c199153decdc8c5271b80b9303b52d0/vw_id3_frontquarter_00.jpg?itok=igbRJFOX)
(https://www.topgear.com/sites/default/files/styles/fit_1960x1102/public/images/news-article/carousel/2019/05/3c199153decdc8c5271b80b9303b52d0/vw_id3_frontquarter.jpg?itok=Zpsr1Ony)
(https://www.topgear.com/sites/default/files/styles/fit_1960x1102/public/images/news-article/carousel/2019/05/3c199153decdc8c5271b80b9303b52d0/vw_id3_rearquarter_00.jpg?itok=fJc0fMse)
(https://www.topgear.com/sites/default/files/styles/fit_1960x1102/public/images/news-article/carousel/2019/05/3c199153decdc8c5271b80b9303b52d0/vw_id3_rearquarter.jpg?itok=tC6AXXry)

Så ikke verst ut..
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistmandag 27. mai 2019, klokken 20:52
"Here’s the electric Volkswagen ID.3 stripped of camouflage"
https://www.topgear.com/car-news/electric/heres-electric-volkswagen-id3-stripped-camouflage

Tegningene uten kamuflasje er photoshopping gjort av Topgear, ikke VW.

Vi vet fremdeles ikke om den rare bumpen mellom frontglasset og "panseret" er kamuflasje som forsvinner, eller vil være der i produksjonsutgaven.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistmandag 27. mai 2019, klokken 20:55
https://youtu.be/IdQ7EHmIEp4

Etter å ha sett videoen over er jeg styrket i troen på at det ikke er mulig å se ut gjennom bakvinduet med et tradisjonelt innvendig speil. Taket er trukket for langt ned bak til at dette er mulig. Jeg tipper det er integrert et kamera i antennen på taket og at bildet vises i det innvendige "speilet".

Synes mye tyder på at bumpen mellom frontglasset og pansret kommer til å forsvinne. I videoen er det tydelig at det er en stor glippe der bumpen og panseret møtes. 
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Hansitirsdag 28. mai 2019, klokken 00:01
Her er Golf rendret av Kolesa.ru
https://www.motor1.com/news/351538/2020-vw-golf-rendering/
(https://cdn.motor1.com/images/mgl/AEPmP/s1/2020-vw-golf-rendering.jpg)

Ligner veldig på ID.3, eller motsatt?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannentirsdag 28. mai 2019, klokken 09:03
Den begynner å se like kjedelig ut som Golf. Får håpe at ikke Crozz taper seg fra konsept til ferdig utgave.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: advaletirsdag 28. mai 2019, klokken 14:20
Ligner ikke så mye på Golf. Du ser jo blant annet like ved sidespeilet er det "trekant"-vindu på ID. Og bilen er mer høyreist pga batteriene og mindre front. Men førermiljøet tipper jeg vil bli så og si identisk.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 28. mai 2019, klokken 19:58
Den begynner å se like kjedelig ut som Golf. Får håpe at ikke Crozz taper seg fra konsept til ferdig utgave.

ID.3 har mistet mye av det "sexy" uttrykket som jeg synes var der da konseptet ble lansert i 2016.

Sett bakfra så kan jeg faktisk ikke unngå å få ordet "støgg" i hodet.

Hadde jeg fått den med 77kWh batteriet til en pris rundt 325.000, så hadde jeg tatt den uansett hvor lite jeg likte utseendet. Forsøker VW å selge 1. utgaven med 58kWh batteriet fra 375.000 og opp er jeg skeptisk.

Prisen på denne typen elbiler skal ned slik at de blir et reellt alternativ for vanlige bilkjøpere i Europa. Jeg frykter at ID.3 bilene som selges for levereanse umiddelbart etter 1. utgavebilene er levert blir de dyreste ID.3 bilene noen gang solgt. Deretter kryper prisen bare nedover kvartal for kvartal.

Fra høsten 2020 har VW en produksjonskapasitet på opptil 1.500 ID-biler per dag i Zwickau. 330.000 per år. De skal ikke bare produsere bilene, men selge dem også.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: JorEltirsdag 28. mai 2019, klokken 21:20
In the wild ; https://electrek.co/2019/05/28/vw-id3-electric-hatchback-prototypes-spotted/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 28. mai 2019, klokken 21:23
Etter å ha sett videoen over er jeg styrket i troen på at det ikke er mulig å se ut gjennom bakvinduet med et tradisjonelt innvendig speil. Taket er trukket for langt ned bak til at dette er mulig. Jeg tipper det er integrert et kamera i antennen på taket og at bildet vises i det innvendige "speilet".

Bilde hentet fra videoen over som viser antennen på taket av bilen. Jeg tipper det er en eller annen sensor integrert i det sorte området - kanskje et kamera.

(https://i.ibb.co/dQK5KY8/Untitled.png)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 28. mai 2019, klokken 23:30
VW kan ha problemer med avtalen de har med Samsung om leveranse av batterier til ID-biler i Europa:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-27/vw-to-reshuffle-56-billion-battery-push-as-samsung-deal-at-risk
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 29. mai 2019, klokken 10:39
VW kan ha problemer med avtalen de har med Samsung om leveranse av batterier til ID-biler i Europa:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-05-27/vw-to-reshuffle-56-billion-battery-push-as-samsung-deal-at-risk
Hørte den norske VW sjefen på elbilpodcasten. Han sa de hadde avtaler med fire produsenter for å være sikre. Blir det trøbbel med Samsung er det jo ikke lett å kompensere fra andre, men VW har stor pengesekk......
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: anorwayonsdag 29. mai 2019, klokken 14:23
Fikk ny mail fra VW idag. Litt nyheter og link til filmen med Joachim Löw.


Nye høydepunkter til din ID.3 1ST:

Spesialtilbud på kostnadsfri lading til ID.3 1ST

Vi har gleden av å gi deg som har forhåndsbestilt en ID.3 1ST 1 års kostnadsfri lading ved offentlige ladestasjoner tilknyttet tjenesten We Charge (inntil 2000 kWh). Her vil du kunne bruke kjente ladeoperatører som hurtigladenettverket IONITY for å lade bilen din.


Flere detaljer om tjenesten We Charge vil komme på et litt senere tidspunkt.

Lad bilen raskt og enkelt

Du kan enkelt lade batteriet til elbilen din nesten overalt, enten du er hjemme eller på en offentlig ladestasjon. Ladeprosessen tar heller ikke så lang tid som du tror.
Sportslig design og kjøreopplevelse

Det sportslige designet til de nye polerte felgene (18” til 20”) lover en helt ny kjøreopplevelse fra første øyekast. Den kraftige elmotoren på bakakselen, kombinert med bakhjulstrekk og optimal vektfordeling, gir en konstant dynamisk akselerasjon og en kjøreopplevelse som tar pusten fra deg.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimponsdag 29. mai 2019, klokken 14:31
"Levering av din ID.3 1ST

Fra sommeren 2020 planlegger vi leveringen av ID.3 1ST. Til deg som har forhåndsbestilt bilen kan vi med glede si at du vil få bil i løpet av 2020, uansett kønummer.Siden du allerede har forhåndsbestilt bilen har du et attraktivt kønummer. Dette vil gi deg flere valgmuligheter når du skal fullføre bestillingen høsten 2019. "
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: torlieonsdag 29. mai 2019, klokken 14:36
Å inkludere gratis lading er egentlig en uting for alle andre enn aktuell bileier, da det skaper unødig kø på ladestasjonene. Hvorfor lade opp hjemme til kr 60,- når du kan kjøre til nærmeste ladestasjon og stå der 45min gratis i stede.

Tilsvarende parallell når man ser fossilbiler står i lange køer ved en nyåpnet bensinstasjon med bensin til kr 12,- i stedefor 16 for å spare noen kroner.

For noen år tilbake da Zoe ble solgt med 1 års gratis lading og jeg kom til ladestasjon i Svarstad på vei til Gardermoen fra Skien stod en Zoe tilkoblet midt på natta med 99%, som nok hadde planlagt å stå der hele natten for å slippe å lade hjemme. :-1: :police:Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Fossilbilonsdag 29. mai 2019, klokken 14:38
"Levering av din ID.3 1ST

Fra sommeren 2020 planlegger vi leveringen av ID.3 1ST. Til deg som har forhåndsbestilt bilen kan vi med glede si at du vil få bil i løpet av 2020, uansett kønummer.Siden du allerede har forhåndsbestilt bilen har du et attraktivt kønummer. Dette vil gi deg flere valgmuligheter når du skal fullføre bestillingen høsten 2019. "

Sommer 2020 utgår for min del.
Holder nok på plassen min (105) frem til bestilling åpner, i håp om at de kommer med tidligere levering en nå antatt..

Ellers var hele den mailen et stort Gjeeeesp ::)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 29. mai 2019, klokken 21:19
Her er resultatet av noen som har lekt seg med photoshop basert på bildene av ID.3 som VW slapp 8. mai.

https://youtu.be/OiX9IvUBCY4
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: siforkotorsdag 30. mai 2019, klokken 11:19
Hadde håpet å få se hvordan den blir innvendig, hvilke valg en får etc.
Felgene på bildene er helt forferdlige, håper det blir noen valg der også
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxtorsdag 30. mai 2019, klokken 11:21
...Hvorfor lade opp hjemme til kr 60,- når du kan kjøre til nærmeste ladestasjon og stå der 45min gratis i stede.
...
Man må jo da vente i 45 minutter mens bilen lader (pluss evt ladekø), og å «tjene» 80,- timen er temmelig dårlig timebetalt hvis det ikke er noe annet fornuftig å gjøre samtidig.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: AJ82torsdag 30. mai 2019, klokken 12:22
Hadde håpet å få se hvordan den blir innvendig, hvilke valg en får etc.
Felgene på bildene er helt forferdlige, håper det blir noen valg der også

Rimelig sikker på at vi ikke får sett så mye før den blir vist i september.

A.J.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 30. mai 2019, klokken 13:18
Ny promovideo ute fra VW.

Denne gangen også med bilde av det lille panelet bak rattet. Ser svært likt ut som det vi så på el-Born i Geneve. Også betjeningsknappene til venstre på dashboardet ser ganske like ut med det vi har sett tidligere.

Vi må regne med at det VW nå velger å vise oss utvendig og innvendig er så godt som endelig utgave, tenker jeg.

https://www.youtube.com/watch?v=sukDQX6lz0E

Stillbilde fra videoen. Klikk på bildet for full størrelse.

(https://images2.imgbox.com/5a/a6/llPh4Xnh_o.png)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mst026fredag 31. mai 2019, klokken 16:24
Hei.

Noen som vet med sikkerhet om bilen vil bli levert med elektriske seter med memory?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistsøndag 02. juni 2019, klokken 14:17
Bildet under skal være tatt fra en versjon av videoen med Joachim Löw og VW CEO Diess som ble postet på youtube, men så fjernet.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190601/211f9dbd074aff9367043f5ea23ee800.jpg)

Dette ser ut som et prototypeinteriør printet på en 3D-printer.

Ingen grunn til å tro at interiøret blir som dette. Håper jeg.

Kilde: https://www.goingelectric.de/forum/viewtopic.php?p=1020886#p1020886
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistsøndag 09. juni 2019, klokken 23:16
Ny tysk artikkel fra journalist som har kjørt samme pre-produksjonsbilen som Joachim Löw.

https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-id-3-2020-kompakt-elektroauto/

Noen poeng fra artikkelen:

- De mener bagasjerommet er større enn på Golf (380-390 liter?) og at yttermålene på bilen er mindre enn Golf.

- Opp til 125 kW DC lading på modellen med den største batteristørrelsen på 77 kWh.

- Opp til 100 kW DC lading på modellene med de to minste batteristørrelsene på 45 og 58 kWh.

- 11 kW AC lading på bilene med størst batteri og 7,2 kW AC lading på bilen med minst batteri. (Om jeg skjønner teksten rett.)

- Forbruk skal være 13,8 kWh per 100 km.

- Aktiv styring av batteritemperatur. Antar dette betyr både varme og kjøling.

(https://imgr3.auto-motor-und-sport.de/VW-ID-3-Fahrbericht-articleDetailWide-64d451d8-1599163.jpg)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 09. juni 2019, klokken 23:42
Var artig å se på finalekampen i UEFA nations league i kveld, da ble ballen kjørt ut på banen i en 1/8 RC bil som så ut som ID 3 1St med camofolien.

Tydelig at VW bruker mye penger på reklame.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliesøndag 09. juni 2019, klokken 23:44
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190609/20e387c409193e042874f670d35c69e7.jpg)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistsøndag 09. juni 2019, klokken 23:57
Åpenbart at denne markedsføringen retter seg mot "folk flest", ikke lenger bare el-bil entusiastene.

Bra!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistmandag 10. juni 2019, klokken 11:14
Apropos "camofolie": Er det noe annet enn "se på meg, se på meg" denne "camofolien" uttrykker?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 10. juni 2019, klokken 13:37
Jeg tror de prøver å gi bilen et gjenkjennelig (se på meg) preg samt at jeg får assosiasjoner til airflow over karosseriet.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimpmandag 10. juni 2019, klokken 15:00
Ny tysk artikkel fra journalist som har kjørt samme pre-produksjonsbilen som Joachim Löw.

https://www.auto-motor-und-sport.de/fahrbericht/vw-id-3-2020-kompakt-elektroauto/

Noen poeng fra artikkelen:

- De mener bagasjerommet er større enn på Golf (380-390 liter?) og at yttermålene på bilen er mindre enn Golf.

- Opp til 125 kW DC lading på modellen med den største batteristørrelsen på 77 kWh.

- Opp til 100 kW DC lading på modellene med de to minste batteristørrelsene på 45 og 58 kWh.

- 11 kW AC lading på bilene med størst batteri og 7,2 kW AC lading på bilen med minst batteri. (Om jeg skjønner teksten rett.)

- Forbruk skal være 13,8 kWh per 100 km.

- Aktiv styring av batteritemperatur. Antar dette betyr både varme og kjøling.

Cw 0,26
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwaymandag 10. juni 2019, klokken 17:07
Snakket med VW selger i forrige uke om ID.3 for jeg er veldig tidlig i reservasjonskøen og tenkte jeg skulle stikke innom selger for å få mer info. Selger sa ganske rett ut at fremt til september skjer det lite :-) Dette var VW intern info. selger nylig hadde fått.

Det stemmer også bra med det jeg også har lest andre steder.

Så frem til september da blir det heller bare å følge på med på alt av rykter om den bilen som jeg tror blir veldig bra - men ikke så bra som ID versjonen som knuste Nurnbergring rekorden da :-) Men ser man bort fra ID å er det ikke mye felles på de to bilene, tror jeg.

https://www.tu.no/artikler/her-setter-volkswagens-elektriske-sportsbil-nok-en-rekord/467050
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Destionsdag 12. juni 2019, klokken 17:21
 :+1:

https://www.youtube.com/watch?v=US3vccIQn2g
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 12. juni 2019, klokken 20:54
Interessant video fra tyske auto motor und sport i innlegget over.

Vedlagt er dokument med *en slags* engelsk versjon av talen på videoen. Teksten er laget ved å ta den automatisk genererte tekstingen av videoen og kjøre den gjennom google translate.

Jeg har ikke gjort noe forsøk på å rydde opp i teksten.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: daktarionsdag 12. juni 2019, klokken 23:35
Her er detaljer om nytt dashboard til Golf 8 og hint om samme løsning for ID3.
https://www.autobild.de/videos/vw-golf-8-id.3-2019-2020-infotainment-head-up-sprachsteuerung-15022739.html
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwaytorsdag 13. juni 2019, klokken 07:10
Daktari takker..  Interessant dersom dette blir ID løsningen. Lekkert oppsett.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietorsdag 13. juni 2019, klokken 13:40
Det var en forferdelig vinkel de filmet i. Det så rett og slett uproporsjonalt og merkelig ut. Definitivt er smaken forskjellig, dette ville ikke jeg hatt .
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxsøndag 16. juni 2019, klokken 09:22
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64445923_10157249752894904_1831418138558726144_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=5cb89cef076787b12fa64a2bfd73d535&oe=5D992E45)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62424426_10157249752959904_1473900173166903296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=af30b86b7c62a705ba31cfc4467c3ca0&oe=5D84858C)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62443468_10157249752884904_7578757736989458432_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=dc605884559302aa4e3f1292ee5f5029&oe=5D98312F)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: arthurtirsdag 25. juni 2019, klokken 07:47
https://www.tu.no/artikler/volkswagen-frykter-ikke-batterimangel/468354?utm_source=newsletter-tudaily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-2019-06-25
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Touringtirsdag 25. juni 2019, klokken 17:47
Det var en forferdelig vinkel de filmet i. Det så rett og slett uproporsjonalt og merkelig ut. Definitivt er smaken forskjellig, dette ville ikke jeg hatt .


skal vel ikke ha noe annet Tesla du vel 😉
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietirsdag 25. juni 2019, klokken 17:56
Det var en forferdelig vinkel de filmet i. Det så rett og slett uproporsjonalt og merkelig ut. Definitivt er smaken forskjellig, dette ville ikke jeg hatt .


skal vel ikke ha noe annet Tesla du vel
Absolutt ikke.

Jeg er ikke fanboy av noe merke. Ikke de jeg har selv heller. Reserverte nylig Vision iV. Den tror jeg kan bli bra.

Er helt åpen for ID Neo også om den kommer med awd  (noe jeg ønsker på alle mine biler). Alle biler har ting en ikke liker, både VW og Tesla. Kan hende at skjermen hadde vært tålbar, men jeg liker den ikke.

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannentirsdag 25. juni 2019, klokken 21:42
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64445923_10157249752894904_1831418138558726144_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=5cb89cef076787b12fa64a2bfd73d535&oe=5D992E45)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62424426_10157249752959904_1473900173166903296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=af30b86b7c62a705ba31cfc4467c3ca0&oe=5D84858C)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62443468_10157249752884904_7578757736989458432_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=dc605884559302aa4e3f1292ee5f5029&oe=5D98312F)

Hvor mange liter gjetter dere på her?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Øyvind.htirsdag 25. juni 2019, klokken 22:07
Veldig likt som eGolf.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 26. juni 2019, klokken 00:27
Hvor mange liter gjetter dere på her?

Er helt sikker på at tallet er større enn tilsvarende tall for e-Golf og rimelig sikker på at det er større enn for Golf.

Ganske enkelt fordi jeg tror VW ønsker å kunne reklamere med at ID3 er en på alle måter bedre bil enn Golf.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Radiobil1tirsdag 02. juli 2019, klokken 19:29
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64445923_10157249752894904_1831418138558726144_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=5cb89cef076787b12fa64a2bfd73d535&oe=5D992E45)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62424426_10157249752959904_1473900173166903296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=af30b86b7c62a705ba31cfc4467c3ca0&oe=5D84858C)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62443468_10157249752884904_7578757736989458432_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=dc605884559302aa4e3f1292ee5f5029&oe=5D98312F)

Hvor mange liter gjetter dere på her?

Ca 350 tipper jeg, litt mer en dagens. Spørs litt på hva som ligger under lokket.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwatttirsdag 02. juli 2019, klokken 19:48
Ser ut som om kablene ligger i et rom under platen. Prøv å forstørre bildet.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 06. juli 2019, klokken 19:33
ID3 uten folie. De siste bildene av bilen med folie har avslørt sort lakk under folien. Her er bilen uten folie.

Antagelig også uten mye av elektronikken. Ser ut som det sitter en ordinær bil-gps montert på innsiden av frontvinduet.

(https://www.goingelectric.de/forum/download/xfile.php,qid=73138,at=1.pagespeed.ic.N3oe93J8M6.webp)

Kilde: https://www.goingelectric.de/forum/viewtopic.php?f=157&t=31597&start=3360#p1041379

PS: Noen som tror føreren ser noe ut gjennom et ordinært bakspeil på denne bilen?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Magnus Hansenmandag 08. juli 2019, klokken 08:51
Grundig artikkel:

https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857
 (https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857)

Mye info. Til og med målt bagasjerommet (80*102cm). Fått oppgitt volumet til 390liter. Og at det blir en krok til sykkelstativ (men ikke henger)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Rosstophermandag 08. juli 2019, klokken 08:59
Grundig artikkel:

https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857
 (https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857)

Mye info. Til og med målt bagasjerommet (80*102cm). Fått oppgitt volumet til 390liter. Og at det blir en krok til sykkelstativ (men ikke henger)

Veldig fint med mål av bagasjerom for sånne som meg som må ha med seg hundebur og barnevogn. Det er de fleste bilprodusenter altfor dårlige til å oppgi. 80 cm lengde er vel omtrent på størrelse med Leaf? Det er i hvert fall ikke Passat-størrelse.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: daktarimandag 08. juli 2019, klokken 09:38
Veldig interessant gjennomgang av elbil24.

Bilen får jo god omtale men savner opplysninger om standard dekk på 18". 215/45 R20 må jo bli stivt...

Jeg reagerer negativt på bare 0,15g regenerering mot det vanlige 0,3g selv om tallet ikke sier meg så mye. Hvorfor ikke gi kunder et valg som Jaguar, EQC og Tesla? E-tron sin regenerering på max. er litt for svak i bykjøring og dermed må man bruke 2 pedaler. Da føles bilen mindre lettkjørt etter min oppfatning.

For referanse, bagasjerommet på e-tron er ca 105 cm dypt, men 80 cm er ikke galt og høyden og bredden virket bra.

Manglende frunk er en bommert.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Jejlmandag 08. juli 2019, klokken 09:43
Grundig artikkel:

https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857
 (https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857)

Mye info. Til og med målt bagasjerommet (80*102cm). Fått oppgitt volumet til 390liter. Og at det blir en krok til sykkelstativ (men ikke henger)
Sitat
Om de kan levere nok, blir ren gjetting. VW er likevel krystallklare på de kan levere de lovede 30.000 bilene i løpet av 2020, og Norge skal etter hva vi blir fortalt få en stor andel av disse.

Litt morsomt å tenke tilbake på uttalelsene tilbake i ca 2013 fra VW om at de skulle bli ledende på elbil i verden f.o.m. 2018.
Da må de nok mer en tidoble den planlagte produksjonshastigheten.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: jkirkebomandag 08. juli 2019, klokken 10:12
Veldig interessant gjennomgang av elbil24.

Bilen får jo god omtale men savner opplysninger om standard dekk på 18". 215/45 R20 må jo bli stivt...

Jeg reagerer negativt på bare 0,15g regenerering mot det vanlige 0,3g selv om tallet ikke sier meg så mye. Hvorfor ikke gi kunder et valg som Jaguar, EQC og Tesla? E-tron sin regenerering på max. er litt for svak i bykjøring og dermed må man bruke 2 pedaler. Da føles bilen mindre lettkjørt etter min oppfatning.

100% enig. Jeg har vurdert ID.3 som aktuell kandidat for å erstatte Leafen vår, i tillegg til TM3. Men nå utgår den, dårlig regenerering på gasspedal er et av hovedankepunktene jeg har mot Leafen. Tesla sin er ok, men litt treg i starten og kunne godt vært enda kraftigere.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMmandag 08. juli 2019, klokken 10:16
Skal vi stole på informasjonen fra Dagbladet i dag, så kommer det krok for sykkelstativ

Rettet: skrev hengerfeste men mente å skrive sykkelstativ.

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: siforkomandag 08. juli 2019, klokken 10:18
Skal vi stole på informasjonen fra Dagbladet i dag, så kommer det krok for hengerfeste.

Kroken er for frakt av sykler etc, ikke for å trekke henger
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 08. juli 2019, klokken 10:29
Tror nok ID.3 med minste batteri kan slite litt på bruktmarkedet etter en stund hvis ladeeffektene stemmer på hurtiglading:

Sitat fra: elbil24.no
  • Minste batteri: 7,2kW AC / 50kW DC
  • Mellomste batteri: 11 kW AC / 100 kW DC
  • Største batteri: 11 kW AC / 125 kW DC


Så ser det ut som om de går bort fra e-UP! og e-Golf sine fortreffelige regenereringer og bytter til Audi e-tron sin tåpelige 'ligne fossilbil' kjøring (medvirkende årsak til at jeg droppet e-tron). Hvorfor i helv... skal de fjerne noe som virker så bra! Man må ikke sette den i B man kan velge 1, 2 eller 3 hvis man synes B blir for mye.

Sitat fra: elbil24.no
Forsiktig regenerering
Med girvelgeren i D-posisjon har bilen ingen regenerering overhodet. Når vi vipper den over i B (Brake) får vi en motorbrems opp til 0,15G. På de fleste andre elbiler er denne 0,3G, men

VW forteller at de tror mange av kundene vil være nybegynnere i dette med elbil. Da kan for hard regenerering bli for uvant, mener de.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMmandag 08. juli 2019, klokken 10:37
Skal vi stole på informasjonen fra Dagbladet i dag, så kommer det krok for hengerfeste.

Kroken er for frakt av sykler etc, ikke for å trekke henger
ja, mente naturligvis sykkelstativ. 50 kg er jo litt lite for tilhenger. Men for de fleste av oss er sykkelstativ alt hva vi trenger.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2mandag 08. juli 2019, klokken 15:13
Veldig interessant gjennomgang av elbil24.
Bilen får jo god omtale (...)

Gjennomgangen er interessant, men man må ta all rosen med en klype salt. Dette er i praksis en form for moderne reklame under dekke av å være en biltest.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMmandag 08. juli 2019, klokken 16:44
Interessant med kulefeste skjult bak skiltet. Da er det jo beskyttet mot søle og salt. Løsningen med ryggekamera bak logoen er vi jo kjent med allerede, og jeg må si at VW gjør noen smarte valg. Store hjul og bakhjulsdrift tyder også på at de tar med seg erfaringene fra BMW i3  :+1:
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwaymandag 08. juli 2019, klokken 17:16
Jeg er veldig tidlig i reservasjonskøen  :+1: og som alle andre i kø fikk jeg epost fra vw i dag: kopi under og her er lenke til nyheten:

https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857?utm_source=ACS&utm_medium=epost&utm_campaign=VW_ID


 ID.3 1ST er prøvekjørt!

Hei xxxx

I lengre tid har vi jobbet sammen med fabrikken for å få muligheten til å la en norsk journalist teste og prøvekjøre helelektriske ID.3. Norge er et viktig marked for Volkswagen AG, og vi er stolte over den posisjonen vi har fått. Nå har vi fått lov til å invitere Elbil24 til å prøvekjøre nye ID.3 i Tyskland – som det andre mediet i verden.


Elbil24 har tatt en grundig gjennomgang av ID.3 sammen med Volkswagens ingeniører og trekker blant annet frem følgende;

God vektfordeling sikrer god fremkommelighet, også på vinterføre.

Kombinasjonen av et kortere panser og en frontrute som er trukket lenger frem gir veldig god plassfølelse innvendig.

Bilene som kommer til Norge er riktig spesifisert for norske forhold.


Vi håper du gleder deg til å lese mer om bilen som du har forhåndsbestilt!

 


Se filmen og les hele testen her
https://www.elbil24.no/tester/alt-om-den-forste-elektriske-virkelige-folkevogna-id3/71373857?utm_source=ACS&utm_medium=epost&utm_campaign=VW_ID

Gled deg til onsdag – da får du et nytt nyhetsbrev der vi vil vise deg mer av interiøret i ID.3 1ST.Vennlig hilsen Volkswagen Norge

Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimpmandag 08. juli 2019, klokken 17:49
Jeg har hele tiden håpet på firehjulsdrift på største batteripakke. Synd det ikke blir det, hadde vært gull vinterstid og ville solgt bra i Norge
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMmandag 08. juli 2019, klokken 18:10
Om den får tilnærmet like god framkommelighet i snø som i3 skal jeg være fornøyd. Men det forutsetter at den har mulighet for å sette ESP systemet i en modus som tillater litt hjulspinn. Full ESP har tendens til å bremse drivhjulene så mye ved hjulspinn at all kraften til drivhjulene blir borte.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.auliemandag 08. juli 2019, klokken 19:20
Jeg har hele tiden håpet på firehjulsdrift på største batteripakke. Synd det ikke blir det, hadde vært gull vinterstid og ville solgt bra i Norge
Helt enig!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: magnetictirsdag 09. juli 2019, klokken 07:23
https://www.youtube.com/watch?v=A8cHHNPRg-c
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannentirsdag 09. juli 2019, klokken 10:17
Pris first edition fra: under 40 000 euro.

Så kommer tillegget opp til ID.3 1st. Plus, og ID.3 1st. Max
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontakttirsdag 09. juli 2019, klokken 10:23
Pris first edition fra: under 40 000 euro.

Så kommer tillegget opp til ID.3 1st. Plus, og ID.3 1st. Max

40.000 Euro er 326.000 kroner uten moms.
Så spørs det hva Møller-momsen blir og eventuelle rabatter.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannentirsdag 09. juli 2019, klokken 10:23
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64445923_10157249752894904_1831418138558726144_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=5cb89cef076787b12fa64a2bfd73d535&oe=5D992E45)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62424426_10157249752959904_1473900173166903296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=af30b86b7c62a705ba31cfc4467c3ca0&oe=5D84858C)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62443468_10157249752884904_7578757736989458432_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=dc605884559302aa4e3f1292ee5f5029&oe=5D98312F)

Hvor mange liter gjetter dere på her?

Ca 350 tipper jeg, litt mer en dagens. Spørs litt på hva som ligger under lokket.

De oppgir ca 10% mer enn Golf, og så sier de i elbil24-artikkelen at de maste seg frem til å få et ca mål på 390 liter.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Dom Torettotirsdag 09. juli 2019, klokken 13:13
Pris first edition fra: under 40 000 euro.

Så kommer tillegget opp til ID.3 1st. Plus, og ID.3 1st. Max

40.000 Euro er 326.000 kroner uten moms.
Så spørs det hva Møller-momsen blir og eventuelle rabatter.

Den blir mye høyere. Her er eGolf eksempelet. eGolf koster 334 700 kr (listepris se bort fra kampanjen nå). I Tyskland 35 400 Euro (vi tar ikke høyde for mva eller for tysk fradragsinsentiv). Da blir en VW euro lik 9,45 kr. Altså en ID3 på 40 000 Euro kommer da på 378 000 kr. Så legger du på de forskjellige utstyrspakkene, sikkert en 15-20 00 i mellom hver så ender top ID3 med alt på ca 430 000. Absolutt gjetting og kinamatte, men holder noe vann mener jeg.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: anorwaytirsdag 09. juli 2019, klokken 13:26
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/64445923_10157249752894904_1831418138558726144_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=5cb89cef076787b12fa64a2bfd73d535&oe=5D992E45)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62424426_10157249752959904_1473900173166903296_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=af30b86b7c62a705ba31cfc4467c3ca0&oe=5D84858C)
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/62443468_10157249752884904_7578757736989458432_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=dc605884559302aa4e3f1292ee5f5029&oe=5D98312F)

Hvor mange liter gjetter dere på her?

Ca 350 tipper jeg, litt mer en dagens. Spørs litt på hva som ligger under lokket.

De oppgir ca 10% mer enn Golf, og så sier de i elbil24-artikkelen at de maste seg frem til å få et ca mål på 390 liter.

Som dere ser av bildene i filmen på Elbil24 så er den en stort rom under selve bagasjen. Og et ekstra rom under der igjen, perfekt til kabler etc.


(https://forumbilder.com/images/2019/07/09/b1.md.png) (https://forumbilder.com/i/r1ga)
(https://forumbilder.com/images/2019/07/09/b2.md.png) (https://forumbilder.com/i/r1gC)
(https://forumbilder.com/images/2019/07/09/b3.md.png) (https://forumbilder.com/i/r1g4)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontakttirsdag 09. juli 2019, klokken 14:00
Pris first edition fra: under 40 000 euro.

Så kommer tillegget opp til ID.3 1st. Plus, og ID.3 1st. Max

40.000 Euro er 326.000 kroner uten moms.
Så spørs det hva Møller-momsen blir og eventuelle rabatter.

Den blir mye høyere. Her er eGolf eksempelet. eGolf koster 334 700 kr (listepris se bort fra kampanjen nå). I Tyskland 35 400 Euro (vi tar ikke høyde for mva eller for tysk fradragsinsentiv). Da blir en VW euro lik 9,45 kr. Altså en ID3 på 40 000 Euro kommer da på 378 000 kr. Så legger du på de forskjellige utstyrspakkene, sikkert en 15-20 00 i mellom hver så ender top ID3 med alt på ca 430 000. Absolutt gjetting og kinamatte, men holder noe vann mener jeg.

Det er en god del mer utstyr i Norge enn i Tyskland.
-5 års garanti 790€
-DAB 245€
-Vinterpakke 450€
-Varmepumpe 975€
-CCS-kontakt 625€
-Speilpakke ca 200€ (inkl i Norge,men i lys og sikt i D)
-ACC 320€
Dette er med utgangspunkt i listepriser.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: jkirkebotirsdag 09. juli 2019, klokken 14:08
Som dere ser av bildene i filmen på Elbil24 så er den en stort rom under selve bagasjen. Og et ekstra rom under der igjen, perfekt til kabler etc.

Helt ubrukelig til kabler etter min mening. Må jo lempe ut alt i bagasjerommet for å komme til. Tesla har en god løsning på Model S, et rom på venstre side av bagasjerommet, liten brønn som tilsvarer plassen som subwooferen har på høyre side. Det får man tilgang til selv om bagasjerommet er fullt. På Model 3 og X finnes ikke dette rommet, så da blir det å bruke frunken (også en akseptabel løsning). På Leaf er det håpløst igjen, der ligger kablene og slenger på gulvet i bagasjerommet i vår. Skulle ønske flere fikset gode oppbevaringsløsninger for dette...
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: anorwaytirsdag 09. juli 2019, klokken 14:14
Som dere ser av bildene i filmen på Elbil24 så er den en stort rom under selve bagasjen. Og et ekstra rom under der igjen, perfekt til kabler etc.

Helt ubrukelig til kabler etter min mening. Må jo lempe ut alt i bagasjerommet for å komme til. Tesla har en god løsning på Model S, et rom på venstre side av bagasjerommet, liten brønn som tilsvarer plassen som subwooferen har på høyre side. Det får man tilgang til selv om bagasjerommet er fullt. På Model 3 og X finnes ikke dette rommet, så da blir det å bruke frunken (også en akseptabel løsning). På Leaf er det håpløst igjen, der ligger kablene og slenger på gulvet i bagasjerommet i vår. Skulle ønske flere fikset gode oppbevaringsløsninger for dette...

Jeg ser ikke helt dette problemet. Men det er jo klart det kommer ann på bruken. Til min daglige bruk har jo kabel på boksen i garasjen som jeg kobler på bilen når den blir parkert. Denne kabelen som blir liggende i bilen er kun til bruk når man er på "reise".
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Stikkkontakttirsdag 09. juli 2019, klokken 14:59
Samme her. Har kjørt 14.000 km med I-Pace uten å pakke ut de medfølgende kablene..
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Chimptirsdag 09. juli 2019, klokken 19:02
Når du først pakker dem ut er du på reise og da må du tømme bilen først. Er litt upraktisk med mindre du skal flytte inn alle bager på hytta e.l. uansett. Det er veldig situasjonsavhengig, men personlig opplever jeg at ladekabel(ene) ofte blir liggende oppå/imellom bager på reise. Til daglig ligger de bortgjemt. Å lagre dem i frunk er mye mer praktisk, men jeg ville aldri valgt bil ut fra om lagringsløsningen var god/dårlig
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 09. juli 2019, klokken 19:55
(https://www.goingelectric.de/forum/download/file.php?id=73266&mode=view)

Kilde: https://www.goingelectric.de/forum/viewtopic.php?f=157&t=31597&sid=c2f1061837261790fb57bad53b0794da&start=3470#p1043614
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulieonsdag 10. juli 2019, klokken 00:06
Tesla har en god løsning på Model S, et rom på venstre side av bagasjerommet, liten brønn som tilsvarer plassen som subwooferen har på høyre side. Det får man tilgang til selv om bagasjerommet er fullt. På Model 3 og X finnes ikke dette rommet.....
Litt på siden.......

Model 3 har et fordypet rom på venstre side i bagasjerommet!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMonsdag 10. juli 2019, klokken 06:35
Oppbevaring av ladekabel er da et så minimalt problem at det er uforståelig at mange fokuserer på det. Hvis dette er det eneste negative man kommer på så er jo bilen nærmest perfekt. Synes bilen virker både praktisk og gjennomtenkt, men det er sikkert noe jeg vil savne. Lastenett med fester i b-stolpen er noe jeg gjerne skulle hatt for å sikre lasten når baksetene er lagt ned. Er mer bekymret for å få en tung gjenstand i bakhodet ved en kollisjon enn hvor lett det er å komme til ladekabelen. Hvor god score bilen får i EuroNcap er også viktig for meg. Kort støtabsorberende sone kombinert med og høy vekt kan gi noen utfordringer for VW sine ingeniører. Ser at flere av de nye kompakte elbilene med stort batteri får dårligere resultater enn fossilbiler.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: anorwayonsdag 10. juli 2019, klokken 14:30
Da har det kommet ut en ny film som viser dashboardet og noe av skjermene. Hva tenker dere?Du vil føle deg hjemme i den nye ID.3 1ST, spesielt fordi den med hjelp av touch-funksjoner er enkel i bruk på en høyoppløselig 10" tommers skjerm. Den intelligente teknologien er intuitiv i bruk og tilpasset dine behov. To oversiktlige skjermer gir deg all den informasjonen du trenger. Og takket være Natural Voice Control, hører ID.3 1ST hvert ord. Bare si at du er kald og det vil automatisk justere temperaturen i bilen.

https://www.volkswagen.no/elbil/no/id-modellserien/id.html?adchan=em&publisher=VW&adpay=non-paid&format=textlink&adpl=id_hub_cm_Newsletter&country=NO&language=NO&admt=df2e4887ff5218cfcee3639a55abaa88&campaign=NO_PB_Mailing3&adplt=footer&adlid=pb_mailing3&adcr=no_id_hub_news_3&adap=SD|10.07.2019%2013:00:00&emid=df2e4887ff5218cfcee3639a55abaa88&emsd=10.07.2019%2013:00:00&emuid=417c6954782fe6dfe4d4c83147bfca37&cache=s940022#ease_of_use
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: jkirkeboonsdag 10. juli 2019, klokken 16:46
Tesla har en god løsning på Model S, et rom på venstre side av bagasjerommet, liten brønn som tilsvarer plassen som subwooferen har på høyre side. Det får man tilgang til selv om bagasjerommet er fullt. På Model 3 og X finnes ikke dette rommet.....
Litt på siden.......

Model 3 har et fordypet rom på venstre side i bagasjerommet!

Ok, så bra at det har kommet tilbake :) Har alltid savnet det på min TMX, kjedelig å åpne frunken hver gang CHAdeMO-adapteren eller type 2 kabelen skal ut. Nå har jeg bestilt CCS-oppdatering, den adapteren er forhåpentligvis så liten at den får plass i midtkonsollen.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Mii2onsdag 10. juli 2019, klokken 19:56
Da har det kommet ut en ny film som viser dashboardet og noe av skjermene. Hva tenker dere?

Likner på layouten i BMW i3. Greit nok.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Hansionsdag 10. juli 2019, klokken 20:41
Er over nivå 3 selvkjøring på sikt med OTA-oppdatering noe man kan håpe på, eller vil ikke bilen leveres med nok sensorer?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TOOonsdag 10. juli 2019, klokken 22:12
Liker ikke dashbordet til id.3. Synes MB EQC er mer tiltalende
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Oddaaonsdag 10. juli 2019, klokken 22:17
Liker ikke dashbordet til id.3. Synes MB EQC er mer tiltalende
Prøvesatt EQC i dag (rakk ikke å kjøre den). Dashbordet er uten tvil lekkert, men kan leve med at ID3 til halve prisen er enklere.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnisttorsdag 11. juli 2019, klokken 00:14
https://youtu.be/W85jKR_XXLs

https://vw17-a.akamaihd.net/mm/flvmedia/5171/r/x/2/rx2n1j29_na988v7s_h264_2128K.mp4?cid=5171&aid=3705114&afid=7821508

Kvaliteten på skjermene ser veldig bra ut.

At Volkswagen vet hvor mye varmere jeg vil ha det når jeg fryser, er jeg tvilende til.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: gaksøndag 14. juli 2019, klokken 20:44
Mulig pris har vært diskutert tidligere, men den bør ha en innstegspris ikke større enn 270k. Den bør være mye billigere enn golfen gitt alle ulempene med billig produksjon.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Motorwattsøndag 14. juli 2019, klokken 20:46
Hva er ulempene med en billig produksjon?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Elmosøndag 14. juli 2019, klokken 23:30
Hva er ulempene med en billig produksjon?
Kan jo hende bilen får fornuftig pris  :o ;D
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: daktaritirsdag 16. juli 2019, klokken 00:55
Denne sammenligningen med e-golf et jo meget interessant, med bilder!
https://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/e-golf/107409/volkswagen-id3-vs-volkswagen-e-golf
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Dom Torettotirsdag 16. juli 2019, klokken 09:07
Denne sammenligningen med e-golf et jo meget interessant, med bilder!
https://www.autoexpress.co.uk/volkswagen/e-golf/107409/volkswagen-id3-vs-volkswagen-e-golf

Ja, veldig fin måte å visuelt sammenligne plassen bak på ved å krysse beina slik. ID3 har jo vesentlig bedre plass i baksete uten tvil. Du ser også at den er høyere og gir da en mer romslig innvendig følelse, uten at det nødvendigvis i praksis er så stor forskjell mellom egolfen og ID. Skulle helst sett at litt av den lengden gikk i bagasjerommet. 
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: batterimannenfredag 19. juli 2019, klokken 17:43
 [ You are not allowed to view attachments ]

Grarantert levering i 2020.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 20. juli 2019, klokken 01:56
Er over nivå 3 selvkjøring på sikt med OTA-oppdatering noe man kan håpe på, eller vil ikke bilen leveres med nok sensorer?

På presentasjonen av ID3 i Berlin i mai sa Jürgen Stackmann at bilen vil være klargjort for nivå 3 selvkjøring, men at dette ikke vil være aktivert når de første bilene blir levert. Om det aktiviseres OTA eller ved besøk på verksted er vanskelig å være sikker på i dag, men VW må levere dette på et tidspunkt. Sikker på at nivå 3 kommer for ID.3 kan vi ikke være før vi ser det omtalt i salgskontrakten.

En del av definisjonen av nivå 3 selvkjøring er at bilen kjører på egenhånd bare under et mindre antall situasjoner. Jeg tipper at for ID.3 så vil de fleste stort sett bruke bilen på nivå 2 hvor bilen kjører selv, men hvor man som fører må følge med og gripe inn hvis bilen er i ferd med å gjøre noe farlig.

Apropos selvkjøring på nivå 3:

Nivå 3 tror jeg bare vil bli tilgjengelig i svært spesielle situasjoner slik som hvis man kjører på en godt kartlagt motorvei med fysisk skille mellom kjøreretningene og med minst 4g mobildekning og med større avstand enn for eksempel 4 sekunder til andre kjøretøy fremme eller bak. En viktig forutsetning for at bilen skal kunne kjøre i nivå 3 være at føreren er helt våken og ikke slumrer eller sover.

Noe av det som gjør nivå 3 vanskelig å realisere er at bilen skal påkalle førerens oppmerksomhet dersom det oppstår en situasjon systemet selv ikke kan håndtere. Det må da være tid nok til at føreren kan flytte sin oppmerksomhet fra det han holder på med til trafikksituasjonen, forstå hva som skjer og så gjøre de nødvendige handlingene. Dette betyr at bilen må oppdage potensielt farlige situasjoner tidlig og at den vil måtte påkalle føreren for mange situasjoner som bilen så selv løser på egenhånd.

Med andre ord så er det trolig at en bil som kjører i nivå 3 vil falle tilbake til nivå 2 når de (antagelig) strenge betingelsene for nivå 3 kjøring ikke lenger er til stede. Altså at når bilen forlater nivå 3 så er dette som regel ikke fordi en farlig situasjon har oppstått, men fordi bilen ikke lenger er "trygg" på at den kan forutse potensielt farlige situasjoner så lang tid i forveien at føreren har tid til å overta.

For å gjøre dette enda vanskeligere så vil ulike personer trenge forskjellig tid på å sette seg inn i trafikksituasjonen bilen befinner seg i ved overgang fra nivå 3 til nivå 2 kjøring. For eksempel  er det trolig at noen vil trenge flere sekunder mer enn andre på å forstå en kompleks trafikksituasjon og bli klar til å foreta eventuelle nødvendige manøvre. Jeg synes dette igjen peker i retning av at nivå 3 blir noe vi bare opplever i veldig oversiktlige trafikksituasjoner. Trafikksituasjoner som er lett å forstå både for bilen og for enhver fører som kan bli bedt om å overta oppsyn med kjøringen.

Hva kan dette bety i praksis? Kanskje det blir slik at nivå 3 er noe vi i Norge bare opplever ved kjøring på motorvei med lite annen trafikk noen lyse sommernetter?
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: TMlørdag 20. juli 2019, klokken 18:56
Fatter ikke hvorfor så mange er så fiksert på selvkjøringsegenskaper. Tror vi kommer til å oppleve mange ulykker fordi noen tror de kan slippe rattet og konsentrere seg om noe annet enn å kjøre. Har selv noen skumle episoder under testing av slike løsninger. Tror ikke selvkjørende biler blir en realitet før ID.3 First edition er klar for huggern. Da er vel verdien den samme med og uten såkalt «selvkjøring»  8)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørenlørdag 20. juli 2019, klokken 19:13
Noen prater om at det kommer selvkjørende biler uten ratt på sikt også.

Jeg lurer på hvordan de håndterer slike veier spesielt med møtende biler.

I tillegg så er midten av veien så høy noen steder at jeg ikke kan følge hjulsporene 100 %.

Legg også merke til 'møteplassen' som brukes. Den er utenfor veien!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxonsdag 21. august 2019, klokken 15:27
No frunk:
(https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68627283_10206163285797980_851102822593200128_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_oc=AQlqGYUwuRpcovWbYxGmEMHRsNZem3nEnSFBObc7jdx9DCN-Mi_n2C2m4tZDwh8JuDY&_nc_ht=scontent-arn2-1.xx&oh=e61f2fa3922811dea179fc44e2fe5f34&oe=5DC79159)
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 21. august 2019, klokken 23:28
Flere bilder av ID.3 og Crozz som testes sammen. Begge i kamuflasjefarger.

https://www.motor1.com/news/366278/vw-id3-id-crozz-spied/
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxtorsdag 22. august 2019, klokken 11:21
Flere bilder av ID.3 og Crozz som testes sammen. Begge i kamuflasjefarger.

https://www.motor1.com/news/366278/vw-id3-id-crozz-spied/
Crozzen ser jo ut som en forvokst ID3, la inn bilde av konsept og produksjonsmodell av Crozz her: https://elbilforum.no/index.php?topic=47914.msg832307#msg832307
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: knut.aulietorsdag 22. august 2019, klokken 17:47
Crozzen ser jo ut som en forvokst ID3
Eller hvorfor ikke Tiguan....

Bilprodusenter har en sterk tendens til å gjenta seg selv!
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: kodaxtorsdag 22. august 2019, klokken 19:55
Crozzen ser jo ut som en forvokst ID3
Eller hvorfor ikke Tiguan...
Kortere panser og slakere bak en dagens modeller
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Amatørentorsdag 22. august 2019, klokken 22:21
Kortere panser...
Muligens ikke noe praktisk 'frunk' slik Tesla har. Mulig det blir trenden på ID serien.

... slakere bak en dagens modeller
Mindre lasteplass bak.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: anorwayfredag 23. august 2019, klokken 09:12
Var en tur innom Aker brygge i går å kikket.

Likte deg jeg så! Fin form, men er spent på interiøralternativene.
Tittel: Sv: VW ID.3 (Neo) tråden
Skrevet av: Gnistfredag 06. september 2019, klokken 20:29
VW bekrefter igjen at produksjon av ID3 starter i November:

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/production-of-id3-at-zwickau-plant-to-start-in-november-5322

Jeg tenker dette betyr at det kommer demobiler til en del forhandlere i løpet av våren.

Jeg er ikke interessert i å få en bil produsert i desember 2019 når jeg eventuelt mottar en bil sommeren 2020.

Har forøvrig fått høre fra forhandler at VW nå sikter mot at norske kunder skal skrive bindende kontrakt i desember 2019. Jeg synes fremdeles dette er alt for tidlig.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: batterimannentorsdag 19. desember 2019, klokken 21:58
Trøbbel i tårnet for VW.

Volkswagen ID3 has ‘massive’ software problems, as company begins year of EV introductions

Germany’s Manager Magazine reports today that Volkswagen is struggling with software problems for its ID3 all-electric car. According to the report, the ID3 will be built for months with an incomplete software architecture that could affect up to 20,000 electric cars. These units, intended for sales in Europe and not the US, will require a manual software update.

https://electrek.co/2019/12/19/volkswagen-id3-has-massive-software-problems-as-company-begins-year-of-ev-introductions/#more-115707
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 19. desember 2019, klokken 22:05
Hva er egentlig problemet? Bilene er jo ikke levert.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: gaktorsdag 19. desember 2019, klokken 22:26
Hva er egentlig problemet? Bilene er jo ikke levert.
Problemet er vel at hver enkelt må oppdateres manuelt. Ingen OTA der i gården.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: OhmPaPatorsdag 19. desember 2019, klokken 22:27
Her er en artikkel på tysk. Kanskje noen som kan det språket bedre enn meg...

https://ecomento.de/2019/12/19/vw-id-3-soll-mit-massiven-softwareproblemen-kaempfen/ (https://ecomento.de/2019/12/19/vw-id-3-soll-mit-massiven-softwareproblemen-kaempfen/)

Slik jeg skjønner det må VW leie store utendørs parkeringsplasser hvor bilene må stå til de kan leveres. Og det blir en ekstrajobb med å reise rundt med utstyr for å oppgradere bilene når programvaren endelig er klar til våren en gang. Dette gjelder 20 000 biler.

Hvis bilene uansett ikke skal leveres før til sommeren måtte de vel uansett parkeres et sted? Eller er problemet at bilene ikke kan leveres rett over nyttår? Trodde VW skulle vente med salget uansett?
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 19. desember 2019, klokken 22:28
Hva er egentlig problemet? Bilene er jo ikke levert.
Problemet er vel at hver enkelt må oppdateres manuelt. Ingen OTA der i gården.
Les:

A total of 20,000 ID3 vehicles will need to be reworked until the second wave of production begins in May. At that time, further software updates can be deployed over-the-air.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: gaktorsdag 19. desember 2019, klokken 22:34
Hva er egentlig problemet? Bilene er jo ikke levert.
Problemet er vel at hver enkelt må oppdateres manuelt. Ingen OTA der i gården.
Les:

A total of 20,000 ID3 vehicles will need to be reworked until the second wave of production begins in May. At that time, further software updates can be deployed over-the-air.
Jeg skal ikke skryte meg på at jeg er god i engelsk, men det du poster tyder vel på at de må oppdatere 20.000 biler manuelt?
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 19. desember 2019, klokken 22:43
Kan sikkert gjøres som en del av klargjøring før levering. Snakk om krisemaksimering.... Men ID.3 får altså OTA.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: batterimannentorsdag 19. desember 2019, klokken 22:47
Hva er egentlig problemet? Bilene er jo ikke levert.
Problemet er vel at hver enkelt må oppdateres manuelt. Ingen OTA der i gården.
Les:

A total of 20,000 ID3 vehicles will need to be reworked until the second wave of production begins in May. At that time, further software updates can be deployed over-the-air.
Jeg skal ikke skryte meg på at jeg er god i engelsk, men det du poster tyder vel på at de må oppdatere 20.000 biler manuelt?

Ja. Jeg vet ikke hvor mye arbeid det er å oppdatere de manuelt, men noe av problemet er vel også at de ikke har fikset problemene med programvaren ennå...

Kan jo hende de klarer å fikse problemene og oppdatere alle bilene i god tid før mai, men noe må vi ha å prate om her på forumet  :P
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: knut.aulietorsdag 19. desember 2019, klokken 22:50
Med tanke på hvordan Audi håndterte SW problemer på et lite antall E-tron, så er det grunn til å tenke at det kan ta noe tid, det er samme konsern.

Men supert at OTA kommer.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 19. desember 2019, klokken 22:52
Jeg vet ikke hvor mye arbeid det er å oppdatere de manuelt, men noe av problemet er vel også at de ikke har fikset problemene med programvaren ennå...
Vet om flere produsenter som ikke klarer å fikse problemer med programvare (eksempler er utelatt). Bedre at det blir fikset før kundene får bilen.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: gaktorsdag 19. desember 2019, klokken 23:21
Kan sikkert gjøres som en del av klargjøring før levering. Snakk om krisemaksimering.... Men ID.3 får altså OTA.
Mulig du ser spøkelser på høylys dag, men foreløpig er det vel ingen som har krisemaksimert noe som helst. Det er jo helt vanlig i bilundustrien å tilbakekalle biler, og dette er før bilene er sendt ut til kundene så krise er det langt fra!
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Motorwatttorsdag 19. desember 2019, klokken 23:32
Denne saken er allerede nevnt i flere amerikanske nettsider som retter seg mot amerikansk produsert(e) elbil(er). Så spøkelsene er det nok disse som ser, og "krisemaksimeringen" er det i stor grad disse som sørger for. Alltid først ute når det fremkommer noe som kan være negativt om tyske elbiler. Jeg vil heller berømme VW for å legge kortene på bordet, og ikke som andre gjør; prøve å tie det ihjel.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: gakfredag 20. desember 2019, klokken 01:08
Denne saken er allerede nevnt i flere amerikanske nettsider som retter seg mot amerikansk produsert(e) elbil(er). Så spøkelsene er det nok disse som ser, og "krisemaksimeringen" er det i stor grad disse som sørger for. Alltid først ute når det fremkommer noe som kan være negativt om tyske elbiler. Jeg vil heller berømme VW for å legge kortene på bordet, og ikke som andre gjør; prøve å tie det ihjel.
vw legger kortene på bordet. Så langt jeg vet er de blitt tvunget til det. Overrasker meg ikke om id3 har atomreaktor!
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Electric cars in Norwayfredag 20. desember 2019, klokken 06:36
Takk for lenker til de amerikansk/tyske nettstedene om dette. Dette håndteres godt av VW før de leveres til kundene. Bra tenker jeg.

Nå ser jeg også denne nyheten fra i går kveld som jeg legger ved her for info:

VW har et enormt problem med ID.3
Av Trond Bie, 19. desember 2019 kl 21:30

https://itavisen.no/2019/12/19/vw-har-et-enormt-problem-med-id-3/
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Marzofredag 20. desember 2019, klokken 09:05
Sånt gjøres vanligvis under klargjøring av bilene. Ikke noe spesielt for ID.3 (bortsett fra klickbait)
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: advalesøndag 22. desember 2019, klokken 03:36
Trodde dette var kjent for lenge siden. Og ikke noe VW engang prøver å holde skjult. De som har prøvde å blåse saken opp har mission accomplised.

Dog når man hører på problemene til Audi så må jeg si jeg er skeptisk. Når den er oppe og går så kan shit happens..
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Gnistmandag 23. desember 2019, klokken 22:45
ID.3 blir den første bilen som skal bruke vw.os.

Dette er Volkswagens nye "operativsystem" for biler og omfatter løst sagt all programvare i bilen samt programvare i "skyen" som bilen står i løpende kontakt med.

VW har som mål å få kontroll på mye mer av programvaren i bilen inkludert det som kjører på de mange mikrokontrollerne som befinner seg i ulike undersystemer i bilen. Tradisjonelt har mye av denne programvaren blitt levert av underleverandører.

Programvare har tradisjonelt ikke vært kjernekompetanse for VW, men de bygger nå opp i en ny "Car.Software" enhet som skal gjøre programvare til kjernekompetanse for VW. Her har de 500 ansatte i dag og planlegger å ha 2500 i 2025.  "Car.Software" skal levere vw.os til alle merkene del av VW-konsernet. VW legger også opp til å tilby denne programvaren til andre bilprodusenter på samme måte som MEB-platformen tilbys til andre.

https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-with-new-software-unit-5092

Her er intervju med Christian Senger som er ansvarlig for satsingen på programvare og tjenester i VW: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/stories/define-own-software-standards-5094

Antagelig vil første versjon av ID.3 ha mindre egenutviklet programvare enn senere versjoner.

VW sa under lanseringen av konseptutgaven I.D. i 2016 at bilen ville bli tilgjengelig i 2020. Så har ryktet vært at den skulle bli tilgjengelig tidlig i 2020. Mener å huske at dette også ble sagt av norske VW forhandlere.

I forbindelse med lanseringen av ID.3 i mai 2019 sa VW at bilen skulle leveres til kunder fra midten av 2020: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/already-more-than-10000-registrations-for-the-id3-4969

VW har publisert klart og tydelig at de er i stand til å fysisk produsere ID.3 og at de er i gang med å produsere biler som settes på lager for senere installasjon av programvare og leveranse til kunder.

Dersom VW nå hadde vært ferdig med utvikling av programvaren som skal i ID.3 så hadde de annonsert det for å berolige aksjonærer, kunder og forhandlere.

Det er rimelig å tro at VW opprinnelig planla å ha programvaren klar til produksjonsstart for ID.3 og at det allerede er en forsinkelse i programvareutviklingen i forhold til de originale planene.

Så lenge programvaren ikke er ferdig utviklet så er det risiko for ytterligere forsinkelser.

Dette utviklingsprosjektet er teknisk komplisert, har høye krav til kvalitet og har derfor høy risiko for uforutsette forsinkelser. Samtidig som programvareutviklingen finner sted bygger man opp en ny organisasjon og ansetter mange nye. Enda en klassisk risikofaktor.

Når programvaren er funksjonelt ferdig utviklet så skal VW finne og fjerne alle vesentlige feil. Det er ganske sikkert mange ti-tusener feil i programvaren slik den først utvikles. Det å oppdage, analysere, prioritere og rette disse feilene kommer til å ta tid og er en jobb som på forhånd er svært vanskelig (les umulig) å estimere hvor lang tid vil ta.


Jeg leste artikkelen i Tyske Manager magazin som andre medier referer til: https://www.manager-magazin.de/premium/volkswagen-was-hinter-den-softwareproblemen-des-id-3-steckt-a-00000000-0002-0001-0000-000167721300

Det står intet i denne artikkelen om nye programvareproblemer hos VW. Artikkelen snakker om de store utfordringene VW har rundt programvare for ID.3 og at om det blir ytterligere forsinkelser, så kan det resultere i store bøter til VW fordi de ikke får levert tilstrekkelig antall el-biler i 2020. Artikkelen sier også at om det blir problemer så kan det koster Senger jobben.


Jeg tror at når VW i mai 2019 sa at leveransene av ID.3 skal starte sommeren 2020, så mente de selv at de hadde satt av mye tid til det gjenstående arbeidet med programvare samtidig som det skulle være tid nok til å få levert 100.000 biler innen utgangen av året. Likevel tror jeg at det er stor risiko for ytterligere forsinkelser. Det er også en mulighet for at de blir ferdig tidligere enn de gjettet på i mai 2019.

Jeg tror/håper VW er såpass ansvarlig at de ikke kommer til å forlange at kunder skal inngå bindende kontrakter på kjøp av ID.3 før de har tilstrekkelig kontroll på programvareutviklingen til å ha stor sikkerhet for når bilene kan leveres. Jeg tror derfor de kommer til å fortsatt skyve på tidspunkt for kontrakts-signering inntil de har kontroll på programvaren.


Norske VW forhandlere sa umiddelbart etter lanseringen i mai 2019 at bindende kontrakt på kjøp av ID.3 måtte inngås i september 2019. Til Tyske kunder har VW hele tiden sagt at bindene kontrakt skal skrives i april 2020.

Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Amatørenmandag 23. desember 2019, klokken 23:03
Artikkelen snakker om de store utfordringene VW har rundt programvare for ID.3 og at om det blir ytterligere forsinkelser, så kan det resultere i store bøter til VW fordi de ikke får levert tilstrekkelig antall el-biler i 2020.
'No big deal' Hvis de lager e-Golf av neste versjon også.

Konseptet kan de. Sleng inn en større batteripakke slike de gjorde for å holde liv i e-up! en stund til. Eventuelt litt batterikjøling med det samme, men ellers som en vanlig Golf.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: anorwaysøndag 05. januar 2020, klokken 23:41
Er ID3 utstilt noe sted i Oslolmrådet i disse dager? Syns det har vært stille fra VW.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Daniel_0007mandag 06. januar 2020, klokken 23:43
https://insideevs.com/news/391335/volkswagen-id3-delayed-until-august-2020/

Danmark har fått beskjed om forsinkelse, tipper møller ikke vil informere i frykt for å miste kunder.
Ser og ut som first versjon blir kun 1 sone klima annlegg, litt rart
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: elekTrondtirsdag 07. januar 2020, klokken 09:59
Det er vel ikke så mye mer å si om denne saken enn:
https://twitter.com/moesalih_/status/1213969951201071105? (https://twitter.com/moesalih_/status/1213969951201071105?)

 Moe Salih‏ @moesalih_                Tesla analyst discusses Tesla competitors $tsla (https://twitter.com/search?q=%24tsla&src=ctag) $tslaq (https://twitter.com/search?q=%24tslaq&src=ctag)

ID.3 får passet påskrevet 42 sek uti her: https://youtu.be/b48GrkA1l3o?t=42
https://youtu.be/b48GrkA1l3o
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Adrian Millstirsdag 07. januar 2020, klokken 13:54
Det er vel ikke så mye mer å si om denne saken enn:

Obviously the guy is an idiot.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Gnisttirsdag 07. januar 2020, klokken 19:02
https://insideevs.com/news/391335/volkswagen-id3-delayed-until-august-2020/

Danmark har fått beskjed om forsinkelse, tipper møller ikke vil informere i frykt for å miste kunder.

Jeg ser det skrives andre steder at VW Danmark sier at heller ingen andre land vil motta leveranser før i August. Mye mulig at dette viser seg å stemme, men kan vanskelig tenke meg at VW Danmark er autorisert av VW sentralt til å gå ut med slik informasjon. Tipper dette handler om hva VW Danmark "tror" er riktig eller hva de føler de må si for å berolige egne danske kunder.

For effektiv leveringsprosess så er det naturlig at ikke alle land får biler til samme tid og da kan ikke alle få biler først. Hvorfor skal da Danmark prioriteres?

Uansett så er August fremdeles en sommermåned i min kalender, så strengt tatt er dette innenfor hva som ble sagt av salgssjefen over alle salgssjefer VWs Jürgen Stackmann under lanseringen av ID.3 i mai 2019.

Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: advaleonsdag 08. januar 2020, klokken 02:46
Desto lengre det går desto mindre lyst får jeg på ID3. Hvis det stemmer at den kommer etter sommeren så blir det altfor tett på Model Y. Forhåpentligvis så blir Europa prioritert sammen med USA denne gangen når Tesla produserer Model Y. Tesla bør være interessert i å fyll opp klimakvoten sin for å selge det videre til andre. Er snakk om mrd-beløp.

Prisen bør være veldig hyggelig kontra MY hvis de skal selge mange ID3.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: TMonsdag 08. januar 2020, klokken 05:34
Det står noe interessant i artikkelen fra InsideEVs.

«The version with the biggest battery (77 kWh) will not be combined with a panoramic roof, while those who opt for the panoramic roof will have to accept that they will not be able to install a bike rack»

Betyr det at det likevel blir mulig med takstativ på ID.3. Siden det er omtalt i forbindelse med panoramatak er det jo lite sannsynlig at de mener sykkelstativet for kroken bak (som vel heller ikke kommer med det første)Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Gnistonsdag 08. januar 2020, klokken 09:42
Det står noe interessant i artikkelen fra InsideEVs.

«The version with the biggest battery (77 kWh) will not be combined with a panoramic roof, while those who opt for the panoramic roof will have to accept that they will not be able to install a bike rack»

Betyr det at det likevel blir mulig med takstativ på ID.3. Siden det er omtalt i forbindelse med panoramatak er det jo lite sannsynlig at de mener sykkelstativet for kroken bak (som vel heller ikke kommer med det første)

Det sies andre steder at "bike rack" her betyr sykkelstativ montert på kule bak på bilen. Betyr dette at ID.3 1st Max ikke kan ha sykkelstativ på kule?

Apropos dette, så sies det også enkelte steder at biler med 77 kWh batteri kun får fire setebelter. Det midterste setebeltet bak utgår. Tror dette var et av ryktene som kom fra Danmark.

Summen av manglende mulighet for hengerfeste, manglende mulighet for takstativ, umulig å kombinere glasstak med sykkelstativ på kule og kun 4 seter i 77 kWh utgaven gir meg en følelsen av at ID.3 er en vingeklippet bil. Jeg tror bilen blir stadig mindre aktuell som eneste bil for familier.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Stikkkontaktonsdag 08. januar 2020, klokken 16:16
Kanskje det har en sammenheng med at bilen er utstyrt med "Designseter"?
Uansett er pristillegget særdeles moderat i forhold til medium batteri.
Her snakker vi om ca 350.000 kr i Norge for 550km WLTP.

 [ You are not allowed to view attachments ]
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Øyst1torsdag 09. januar 2020, klokken 14:13
https://www.motor.no/artikler/elbil-vw-id3-far-vektproblemer/

Kommer med 4 seter ( toppmodellen), og ingen biler blir levert før tidligst august.

Vi får se om de klarer å holde dette🤔.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: ihaalfredag 10. januar 2020, klokken 08:16
Er nysgjerrig på hvor lang leveringstidsforskjell det er mellom 1st edition og resten. Når påslaget på lengre rekkevidde er tilsynelatende såpass moderat, virker det som en dårlig deal å bestille 1st edition hvor man heller ikke fritt kan optimalisere tilleggsutstyr. Spurte VW på chat og de sa at det neppe åpnes opp for generelle bestillinger før 1st edition er solgt ut.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: e-Stigmandag 13. januar 2020, klokken 12:24
https://www.motor.no/artikler/elbil-vw-id3-far-vektproblemer/

Kommer med 4 seter (toppmodellen), og ingen biler blir levert før tidligst august.

Artikkelen omhandler toppmodellen som kommer om et par år. Syns det var en veldig rotete artikkel der modellene blir blandet sammen. Artikkelforfatteren skriver ingen ting om dette før i den siste setningen. Bildet øverst er misvisende og store deler av teksten har ikke noe med ID.3 1ST edition å gjøre.
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Shagmalørdag 22. februar 2020, klokken 09:04
Sitat
Volkswagen will launch the ID.3 with a very competitive renting quota. In Spain, for 275 euros per month plus VAT and an entry of 3,325 euros, customers can enjoy an ID.3.
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://comunicacion.volkswagen.es/actualidad/notas-de-prensa/volkswagen-presenta-por-primera-vez-en-espana-el-nuevo-id-3__887-889-c-58629__.html&usg=ALkJrhgTIkvoD8j-7JwkIbeYTR0Bam8Cug (https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://comunicacion.volkswagen.es/actualidad/notas-de-prensa/volkswagen-presenta-por-primera-vez-en-espana-el-nuevo-id-3__887-889-c-58629__.html&usg=ALkJrhgTIkvoD8j-7JwkIbeYTR0Bam8Cug)
Tittel: Sv: VW ID.3 - tråden
Skrevet av: Gnistlørdag 22. februar 2020, klokken 21:03
Sitat
Volkswagen will launch the ID.3 with a very competitive renting quota. In Spain, for 275 euros per month plus VAT and an entry of 3,325 euros, customers can enjoy an ID.3.
https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://comunicacion.volkswagen.es/actualidad/notas-de-prensa/volkswagen-presenta-por-primera-vez-en-espana-el-nuevo-id-3__887-889-c-58629__.html&usg=ALkJrhgTIkvoD8j-7JwkIbeYTR0Bam8Cug (https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=en&u=http://comunicacion.volkswagen.es/actualidad/notas-de-prensa/volkswagen-presenta-por-primera-vez-en-espana-el-nuevo-id-3__887-889-c-58629__.html&usg=ALkJrhgTIkvoD8j-7JwkIbeYTR0Bam8Cug)

Ligger bilder fra presentasjonen ute på id.3 prebookers group på facebook.

Der står det at prisene over er for en "ordinær/ikke 1st" id.3 ved leie i 36 måneder og 10.000 km kjørelengde. Altså 3.333 km kjørelengde per år.

På samme bilde står det forøvrig at pris ved kjøp av samme bil starter på 29.950 EUR. Fratrukket spansk moms på 21%, så blir dette 250.000 NOK. Med andre ord må dette være utgaven med det minste batteriet. Pure.

Et annet bilde i samme presentasjon sier at kjøpspris for ID.3 1st blir 43.100 EUR, tilsvarende NOK 359.000.

De spanske kundene fikk også høre at kontrakter skal signeres i mai og at leveranser blir i september.