Elbilforum.no

Bilmerker => Tidlige elbiler: Think => "Nye" TH!NK City produsert fra 2008 - 2012 => Emne startet av: froland på Tirsdag 23. Desember 2008, klokken 20:53

Tittel: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandTirsdag 23. Desember 2008, klokken 20:53
Hei venner! Gidder dere sende meg pm på hva slags feiler som har dukket opp og hvordan servicen har vært? Foresten  God jul til alle elbilvenner! Hilsen Froland
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: StudleifOnsdag 24. Desember 2008, klokken 11:27
Bilen min er hos Automotive på Økern med en batterifeil. Feilen har så vidt jeg vet blitt fikset, men jeg får ikke bilen tilbake før Think kan betale for seg. Er litt spent på hvordan den økonomiske situasjonen kommer til å utvikle seg på nyåret... Håper ikke jeg har kjøpt "katta i sekken".

I mellomtiden har jeg fått låne en lik bil, men man vil jo helst kjøre sin egen.

Ha en riktig god Jul!

-Øivind
-----
T.o: Batterifeilen gjorde at temperaturen i batteriet falt til 225 grader, så fikk ikke startet bilen siden elektrolytten hadde frøset(?). Selvom ladekabelen sto i, ville temperaturen ikke overstige 225 grader. Fikk nytt batteri fredag forige uke, så bilen er nok fikset og klar til å hentes... Venter bare på tillatelse til å hente den.
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: frolandſøndag 28. Desember 2008, klokken 10:52
Hei alle elbilvenner! Jeg hentet Thinken 26 November, og jeg kjørte vel 4 dager på jobben før varmeapparatet tok kvelden. Så har bilen stått på et lokalt verksted inntil lillejulaften. Da hentet jeg den for å prøve, og den funker sånn ca. Det surkler når jeg starter vifta, så jeg regner med at det er noe luft i systemet enda. Men bilen funker helt topp ellers. La oss håpe at det var det eneste som kunne gå galt. Hilsen Froland
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: corvetteTirsdag 30. Desember 2008, klokken 18:45
Ja, varmeapparatet er det noe galt med, definitivt! Fikk min levert uten at det virket, og i dag etter 1500 km sluttet det å virke igjen. Æsj, hater å måtte ha ny bil på verksted, tredje gang etter levering. To for varmen, en gang for å bytte stereoanlegget som ble levert feil. Ikke bilens skyld det med stereoen da, men på verksted måtte den uansett.

John
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: AudunTirsdag 13. Januar 2009, klokken 21:10
Vi har hatt varmeapparatproblemer og noen andre feil med våre to nye Think City, som vi bruker i taxitrafikk i Trondheim. Begge bilene er nå kjørt cirka 5200 kilometer hver (i periden 22. november 2008-13.januar 2008). Her er en opplisting av de feilene vi har hatt med bilene så langt, jeg har forsøkt å gi en forklaring på problemet, og hvilke løsninger vi har valgt for å utbedre dem. Feilene har ikke stoppet oss fra å bruke bilene, og de brukes hver dag i taxitrafikk, og kjøres cirka 100 kilometer hver dag.


1) Varmeapparat havarerte

Problem:
Det oppstår en ujevn pumpelyd i varmeapparatpumpa, og noen timer senere er varmeapparatet blitt lunkent, og kort tid etter er det ingen varme i varmeapparatet.

Forklaring:
Det er/oppstår luft i varmeapparatvæskesytemet, og dette fører til at kolben i termosen der kjølevæska varmes opp, blir ødelagt.

Løsning:
Think sendte oss ny termos, og vi byttet denne delen selv. I tillegg monterte vi en ekstra, tynn, gjennomsiktig slange på et t-stykke som vi satte på slangen fra varmeapparatkolben, for å lufte systemet. Vi luftet ved at vi åpner slangen og lar væske strømme gjennom slangen og opp i ekspansjonstanken. Vi lar dette stå og gå i en times tid slik at alle små luftbobler er ute av slangen. Den ekstra, ettermonterte slangen tetter vi etter luftinga, men lar den være i bilen for å kunne lufte varmeapparatsystemet senere. Vi har tenkt å innføre en rutine på å gjøre dette minst en gang i måneden for å minimalisere sjansen for nytt havari, i tilfelle det viser seg at kommer inn luft i systemet igjen.

Vi har hatt akkurat samme type havari på begge bilene. Den ene fikk vi havari på den første dagen vi hadde bilen, den andre havarerte etter cirka tre ukers taxidrift. Begge har fungert fint etter kolbebytte og lufting.


2) Bakluke løsnet

Problem:
Braketten med hengsel som er limt fast øverst til høyre på bakluka, løsnet i liminga. Det var limet mellom braketten og glasset som løsnet. Dette førte til at bakluka ikke var helt lukket, og det ble en suselyd i bilen.

Forklaring:
Braketten løsnet etter at vi hadde kjørt i to dager på svært ujevnt, isete og klumpete føre etter snøfall og dårlig brøyting i Trondheim.

Løsning:
Kjørte til Trondheims Ford-forhandler Kverneland bil (tidligere Think-forhandler, men har ikke forhandlerstatus for Think lenger nå). Jeg fikk karosseriavdelinga der til å lime fast braketten til ruta igjen. De brukte sort, ordinært frontrutelim, etter det jeg forstår. Braketten er nå cirka 3 milimeter fra glassruta, mot cirka en milimeter originalt, så de har nok brukt et tykkere limlag enn den hadde fra fabrikk, og det er jeg er ikke 100% fornøyd med. Kverneland bil sa de ville sende regning for arbeidet til Think, i og med at de har garantiansvaret på bilen.


3) Midlertidig ABS-havari

Problem:
I forbindelse med nedbremsing på glatt føre begynte plutselig varsellampa "ABS" å lyse, sammen med en varsellampe som viser en stor rød fastnøkkel, noe som betyr at man skal kjøre til verksted, i følge instruksjonsboka. ABS-funskjonen sluttet å virke, og hjulene låste seg som på en bil uten ABS. Foruten dette fungerte bremsene normalt.

Forklaring: Ukjent.

Løsning:
Vi kjørte videre med bilen, til tross for at disse lampene lyste, og etter en liten time, og etter at bilen hadde stått parkert med tenninga av en stund, sluknet varsellampene og ABS-en virket igjen uten at vi hadde gjort noe for å reparere problemet. Feilen har oppstått to ganger, og blitt mystisk reparert av seg selv etter en stund hver gang.


4) Midlertidig havari av regenerativ brems

Problem:
Bilens regenerative brems sluttet å virke. Ingen varsellamper lyste, men merket feilen tydelig ved at bilen ikke bremset av seg selv når man slapp opp gassen, hverken i Drive eller Economy-gir. Dessuten så man på strømforbruk-måleren at den sto på null, når man trillet i nedoverbakke, og ikke viste lading, slik den normalt gjør.

Forklaring: Ukjent

Løsning:
Vi kjørte videre med bilen til tross for problemet, og etter et par timer begynte den regenerative bremsen å virke helt som normalt igjen uten at vi foretok oss noe som helst.


5) Gulvteppe løsnet

Problem: Gulvteppet i bilen løsnet fra innsiden av karosseriet på bilen, til venstre for pedalene. Teppet brettet seg ned og kom litt i veien for føttene mine.

Forklaring: Man kommer borti teppet med føttene når man kjører, og det dyttes ut fra gummilista rundt kanten på døra, som klemmer det på plass.

Løsning:
Vi puttet teppet på plass og brettet gummilista over kanten på teppet.


6) Rattdeksel løsnet

Problem:
De to halvkuleformede dekslene rundt rattstammen på bilen løsner fra hverandre og det blit en stor synlig sprekk mellom de to.

Forklaring:
Når man bruker tiltrattet på bilen, dyttes dekslene fra hverandre.

Løsning: Man klemmer dekslene sammen igjen. Det er litt kronglete å få klemt dem sammen på riktig måte, og sørge for at de holder seg sammen. De har løsnet flere ganger.


Til tross for disse problemene, virker motor og drivverk å være like solid og driftssikkert som den gamle Thinken. Presisjonen på karosserisammenføyngingene kunne vært bedre, og vi savner skvettlapper foran, da det spruter en del oppover dørene på bilen, og det blir slitasje nederst, foran på bakskjermene på grunn av sprut fra framhjulene.

Rapporterer mer etter hvert som nye problemer oppstår.

Audun Asphjell
daglig leder, Ecotaxi ASTittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: LabanTirsdag 13. Januar 2009, klokken 21:24
Håper dere gir Think tilbakemelding om problemene dere har. På to måneder kjører jo dere nesten like langt som jeg gjør på et helt år, og det må jo være flott for Think å få tilbakemeldinger fra dere for å fikse evt problemer på kommende biler.
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: corvetteTirsdag 13. Januar 2009, klokken 21:30
Takk for fin informasjon! Har selv kjørt 2100 km nå og kjenner igjen endel ting.
Det farligste synes jeg er bortfall av ABS. Jeg har beskrevet i en annen tråd hva som skjedde meg, men kort gjenfortalt så forsvant ABS'n mitt i en panikkoppbremsing med en bulket Toyota som resultat. Ikke bra..... Varmen kommer og går litt, synd at de ikke kunne lage et så enkelt system bedre synes jeg. Ellers bare moro og billig kjøring!

John
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: el ninoTorsdag 22. Januar 2009, klokken 17:23
Hei, igår fikk jeg rødt lys i symbolrekka som viser at det er dårlig/ikke lading av 12V batteriet. Jeg kjørte hjem, og som vanlig ladet jeg inatt. Målte 12V med multimeter imorges, 12.77A noe som er fullt, og trodde lyset  var en feilmelding.
Jeg kjørte ca. 20 km og på veien hjem kom et nytt symbol tilsyne-----lav spenning! Men jeg hadde 80% igjen på fremdriftsbatteriet, og tenkte at det måtte bety at 12V batt. var tomt. Bilen gikk bare sakte fremover, men jeg kom meg hjem og fikk målt batteriet------11.30.
Etter div. tlf. til Ford Skøyen, Trond Berger hos Ford Automotive, og Arild Holter hos Think, ble løsningen at bilen blir hentet til Aurskog på mandag, og blir der et par dager for å skifte en vital del som tar seg av DC ladingen. Vel og bra, men jeg blir uten bil i 6-7 dager.
Må kanskje undersøke om jeg har forsikring/garanti som dekker leiebil i den tiden. Med en "vanlig" bil på verksted, ville man fått en lånebil, men det er nok vanskelig hos Think i disse dager. ???
Jeg håper at den nye delen er bedre, og at ikke dette er noe som gjentar seg :-[

Og til taxieierne i Trondheim: Kan dere ta et bilde av løsningen med lufting av kjølevæsken? Det kunne være fint å se det, hvis noe lignende skulle skje med andre biler.
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: El rayoTorsdag 22. Januar 2009, klokken 17:53
men jeg blir uten bil i 6-7 dager.
Må kanskje undersøke om jeg har forsikring/garanti som dekker leiebil i den tiden.
Kanskje en idé å leie Buddy en uke hvis ikke forsikringen dekker leiebil? Mye bedre enn "Rent-a-wreck" og ingen utgifter til bensin.
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: ArnieMandag 09. Februar 2009, klokken 15:03
Nå har vi fått tatt bilde av modifikasjonen vi har gjort av varmapparatet i våre to taxi-Thinker.

(http://www.elbilforum.no/images/stories/asphjell/Lufteslange.jpg)

Kort fortalt er det vi har gjort at vi har satt inn et T-ledd i kretsen med varmtvann, og fra dette T-leddet går det en plastslange med en propp i enden (sikret med skruklemme). Luft i systemet vil samle seg i plastslangen, og med jevne mellomrom lufter vi ut disse luftlommene ved å fjerne proppen, legge enden av slangen i reservoartanken, og sette på varmevifta. Dette gjør vi når anlegget er oppvarmet. Da kommer lufta ut og væsken renner tilbake i reservoaret. Vi har funnet det hensiktmessig å strupe slangen med en klesklype, for ikke å tappe ut for mye varmt vann. Vi lar tømmingen stå på ca et kvarter for å få ut også de små luftboblene. Vi burde selvsagt ha en vridbar krane istedet for denne pluggen, og det skal vi fikse.

Den gjennomsiktige plastlangen gjør det lett å sjekke luftansamling i systemet, og vi har gjort det til en vane å lufte minst hver 14. dag.

(http://www.elbilforum.no/images/stories/asphjell/Tledd.jpg)

Hver av eltaxiene er nå kjørt vel 800 mil, og både vi og drosjekundene er fortsatt godt fornøyd. Vi får stadig passasjerer som sier de har tenkt på å anskaffe elbil, og den førstehånds erfaringen de får med oss leder forhåpentligvis til kjøp på lengre sikt.

Arne
Tittel: Sv: Hva slags feil har dere fått på bilen?
Skrevet av: El rayoMandag 09. Februar 2009, klokken 20:28
Bra, Arnie!

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ilmarwMandag 09. Februar 2009, klokken 21:36
Satt som sticky, slik at denne foreløpig alltid vil stå øverst i denne kategorien.

ilmar
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoTirsdag 10. Februar 2009, klokken 11:16
Kjempebra! Nå forstår jeg bedre ideen. Skal gjøre det samme bare det blir varmere i været. (Håper varmeapp. fungerer så lenge :P) Men kan du opplyse om hvilken dim. det er på T-leddet som er satt inn og evt. hvor man får kjøpt tilsvarende?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: AudunTirsdag 10. Februar 2009, klokken 13:05
Dette må man kjøpe inn for å gjøre varmeapparatmodifikasjonen som vi har gjort på taxi-thinkene:

1) 1 stk T-stykke. Utvendig diameter på t-stykke-munningene: 21 mm. Gjenget innvendig i alle tre munninger.  Fås kjøpt på Jula (svensk Clas Ohlson-lignende butikk, med filial i de fleste store norske byer). Se i rørlegger-avdelinga.

2) 1 stk overgang fra T-stykke til tynn, gjennomsiktig slange. Denne metalldingsen passer i gjengene på T-stykket, og har en munning som det passer å træ en 6 mm gjennomsiktig gummislange på. Denne fås også kjøpt på rørleggeravdelinga i Jula-butikken.

3) Gjengetape. 2-3 runder av hvit gjengetape på overgangen ovenfor anbefales for å sikre tett skruing mellom de to delene.

4) Gjennomsiktig gummislange, lengde 80 centimeter, innvendig diameter 6 mm. Fås kjøpt på blant annet bildelkjeden Mekonomen. Brukes normalt som vindusspylervæskeslange på bil.

5) 2 stk små slangeklemmer. Innvendig diameter cirka 8-10 mm. Brukes til å feste i begge ender av den gjennomsiktige slangen.

6) 6 mm bor. Brukes som propp i enden av den gjennomsiktige slangen, når man ikke lufter. (Velger å ikke bruke en bolt, fordi den har gjenger, og blir da trolig ikke like tett.) Det kan sikkert med fordel brukes noe annet enn et bor, men om man bruket et bor, bør man snurre sort tape rundt den skarpe bore-delen av boret, får å unngå at det er risiko for at boret kan lage gnisseskader på ting i motorrommet under kjøring. Kommer tilbake til hvordan man fester boret senere.

7) Sort varmeapparatslange, lengde 8 centimeter, innvendig diameter 18 mm. Fås kjøpt på Mekonomen, eller andre bilrekvisitabutikker.

8 ) 2 stk større slangeklemmer, innvendig diameter cirka 30 mm. Brukes til å feste begge ender av den svarte radiatorslangebiten. Fås kjøpt på Mekonomen, eller andre bilrekvisitabutikker. Vi anbefaler den kraftige, gammeldagse typen med blå metallklump rundt den delen man skrur på. De er mer solide enn de man f.eks. får kjøpt på Biltema.


Så er det bare å sette sammen delene slik bildet i innlegget over viser. Merk deg at den delen av T-stykket som den gjennomsiktige slangen er festet på, må peke rett opp i en loddrett stilling for å få ut luftboblene best mulig. Når man kjører, har vi funnet det hensiktsmessig å tre slangen opp mellom varmekolben og låsemekanismen for panseret, og legge den oppå en plate under låsemekanismen, og deretter tre den fram igjen på høyre siden av låsemekanismen, og så feste den til kjølevæskeslangen som går til motoren, med en strips. Stripsen bør ikke festes for stramt, for da kan man bare klemme litt på slangen og dytte den gjennomsiktige slangen under stripsen igjen, slik at den er fri når man skal gjøre luftingen. Luftingen gjør vi ved at vi setter varmeapparatet på varm stilling, og viftehastighet 1, og lar væsken strømme opp i ekspansjonstanken. Etter at vi har latt det strømme fritt i et halvt minutt, setter vi på en klesklype på slangen på en slik måte at det kommer bare en tynn, ca 2 mm bred stråle ut av slangen. Vi lar dette stå og gå i et kvarter. Vi legger da fra oss slangen oppi ekspansjonstanken og forlater bilen og gjør andre ting men s prosessen pågår. I løpet av dette kvarteret kommer det stadig mindre og færre luftbobler ut av slangen, og når vi skrur igjen, ser væska nesten luftboblefri ut (selv om det alltid ser ut til å være noen små luftbobler i den).

Det skal ikke mer enn en dag til med kjøring før vi ser at deet har samlet seg ny luft i den gjennomsiktige slangen, men foreløpig har det gått fint å bare lufte hver 14. dag.

Når alt dette er sagt, må jeg fortelle at denne slangekonstruksjone som vi selv har montert er noe vi betrakter som en hjemmelaget, midlertidig løsning, og at Andreas Bjørnson, forhenværende Think-selger hos forhenværende Think-forhandler Røhne og Selmer på Skøyen i Oslo (som solgte oss bilene), har opplyst oss at han har fått tilsendt et "ofisielt" kran/slangesystem fra Think som er ment å gjøre den samme jobben som vi har beskrevet ovenfor. Etter det jeg har forstått fra kontakt med teknikere på Thinkfabrikken, har Think planer om å ettersende disse delene til alle Think-eiere. Vi har ikke hørt noe mer fra Think om dette, men Andreas Bjørnson sier han har noen slike lufte-ettermonteringssett liggende på lager, og han skal sende oss to stk av dem, en til hver av bilene. Dersom dette viser seg å være en smartere/bedre løsning enn den hjemmelagede vi har i dag, vil vi nok bytte ut vårt hjemmelagede slangesystem med Thinks ofisielle løsning. Det bør jo i teorien være gjevere å ha bilene slik Think-fabrikken ofisielt anbefaler at de skal være. Vi kommer tilbake med bilder og erfaringer, når vi har fått tilsendt disse komponentene.

mvh
Audun Asphjell,
daglig leder Ecotaxi AS
tlf 90984100

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: KenTirsdag 10. Februar 2009, klokken 14:08
Jeg lurer på om de automatisk utluftingsventiler man finner montert i vann systemer til sentralfyrer kunne gjør jobben. Finnes i Clas Ohlsen også 30-7002. Monteres på punkter hvor det dannes luftlåser.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: bosonicTirsdag 10. Februar 2009, klokken 15:12
Jeg lurer på om de automatisk utluftingsventiler man finner montert i vann systemer til sentralfyrer kunne gjør jobben. Finnes i Clas Ohlsen også 30-7002. Monteres på punter hvor det dannes luftlåser.

Smart Ken, bør absolutt prøves. 8) Husk imidlertid at den må monteres vertikalt
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTirsdag 10. Februar 2009, klokken 16:56
Snakket med Bjørnson, Røhne-Selmer Skøyen som henviste til Sandvika for alt som har med Think å gjøre.
Ringte Sandvika som sa at det "apparatet" fra Think er en nippel med smalnende åpning som skal monteres i en slange. MEN, han sa også at alle Thinkene skal ha blitt "fikset" før levering, noe jeg tviler sterkt på da min ble levert uten fungerende varmeapparat i det hele tatt....

Uansett skal bilen min inn på torsdag for varmeapparatsjekk da det kommer veldig lite varme ut....

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoOnsdag 11. Februar 2009, klokken 17:54
Etter en tlf. til Think fikk jeg vite at min bil har en annen løsning på lufteproblemet av varmeapp. enn taxiene i Trondheim, så det skulle ikke være nødvendig med noe ekstra opplegg. Så jeg venter med å installere noe. :D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandOnsdag 11. Februar 2009, klokken 20:12
Hei elbilvenner! Ja nå har jeg kjørt 4000km og den er like bra. Etter at de fikset varmeapparatet har jeg ikke hatt et eneste problem. Den bare funker den. Vennligst hilsen Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: eloxTorsdag 12. Februar 2009, klokken 08:58
Jeg får bare stille meg bak froland, jeg paserte 4500km i dag, har ikke hatt problemer med noe.. Er kjempe fornøyd  ;D ;D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTorsdag 12. Februar 2009, klokken 13:39
3200 km her, bare varmen som mangler..... Var innom Sandvika idag og snakket med Fredrik, deres dedikerte Think-mekaniker.
Han var både hyggelig og hjelpsom, heldigvis!
Han tittet på bilen min og kunne konstatere at den ikke hadde fått den oppdateringen som alle skulle ha fått, så derfor skal bilen inn i morgen og fikses. Det handler om lufting av anlegget. Siden min er "defekt" er antageligvis varmetrådene blitt ødelagt av ikke å ha vann rundt seg hele tiden (luft istedet) så må kanskje skifte noe der....
Det blir nok bra!
Forøvrig veldig fornøyd med bilen!
Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 16. Februar 2009, klokken 10:11
Da var bilen inne hos Fredrik på Røhne-Selmer i Sandvika. Han luftet varmeanlegget og satte inn den tidligere omtalte nippelen i slangen. Dermed er det varme igjen, om enn ikke så mye.....
Ikke verdens kraftigste varmeapparat?? Ja,ja, det holder jo.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoMandag 16. Februar 2009, klokken 16:20
Ikke verdens kraftigste varmeapparat?? Ja,ja, det holder jo.

Mvh John
Det skal være 4000 watt. I min 2000 modell har jeg 2000 watts Webasto og termostaten omtrent på kvart varme.

På http://electricaid.ning.com/profiles/blogs/test-drive-in-the-winter rapporteres det (OK, Tom Roy er også meg) at man må gløtte på sidevinduet for at det ikke skal bli for varmt samtidig med at vinduene holdes duggfrie med to personer i bilen.

Forsøk større hastighet på vifta og forskjellige posisjoner på luftvelgeren.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 16. Februar 2009, klokken 19:58
Takk for tips!
Virker som om problemet rett og slett er en kombinasjon av litt svakt varmeapparat og ikke minst at det kommer MYE kaldluft inn utenfra. Jeg kjører mye på motorvei i høy (alt er relativt...) fart, og da blir det ikke varmt.
Men når jeg kommer på småveier i lavere fart så føles det varmere; mindre kaldluft kommer inn.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoTirsdag 17. Februar 2009, klokken 17:07
Du kan også velge å sette luftinntaket så den tar inn både luft utenfra og innefra, altså i midtposisjon. Det hjelper på varmen.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxOnsdag 18. Februar 2009, klokken 09:50
Hadde jeg hatt den nye Thinken, med vannbåren varme, hadde jeg raskt undersøkt muligheten for å montere opp en fjernstyrt Dieseldreven Webasto i systemet.

Det må da være bedre å bruke hydrokarboner til oppvarming, enn kostbar strøm, som først må lades inn på batteriene og så tappes ut igjen på en særdeles lite effektiv måte. Det var nå i alle fall slip PSA tenkte på .-90 tallet, og jeg vet vilken bil jeg har det varmest i av AX/Saxo'en contra Thinken.

Har rett og slett ikke lyst å bruke framdriftsstrøm til oppvarming.

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteOnsdag 18. Februar 2009, klokken 11:33
El Nino, takk for ide', skal prøve det!

Electrolux: Ja, jeg synes også det hadde vært bedre, håper det lages en løsning tilpasset Think, men det kreves vel at produksjonen kommer igang igjen så de (Webasto) får solgt et visst volum. Hvis ikke må man vel "mekke" til en egen løsning

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ElmoOnsdag 18. Februar 2009, klokken 19:18
... og jeg vet vilken bil jeg har det varmest i av AX/Saxo'en contra Thinken.

Hmm. Da må det være kaldt i Thinken,
for jeg må innrømme at når tempen går under 4-5 minus så småfryser jeg, både i Saxo'n og P106'n :o
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxOnsdag 18. Februar 2009, klokken 20:38
jeg må innrømme at når tempen går under 4-5 minus så småfryser jeg, både i Saxo'n og P106'n :o

I så fall foreslår jeg å isolere vanntanken til Webastoen. Er utrolig effektivt, og gjør at varmen holder seg i over 2 timer etter stop, og kommer på etter få minutter.

Se: http://elbil.no/forum/index.php?topic=504.0

Skal gjøre det på Berlingoen også, da denne er betydelig kaldere enn AX'en. Saxo'en
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HHFOnsdag 18. Februar 2009, klokken 21:37
I 106n jeg hadde ble det da badstuevarme uansett utetemp. Virker som om noe må være litt ruskete hos deg om du fryser ved 4-5 minus, Elmo...

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteFredag 20. Februar 2009, klokken 00:40
Noen andre enn meg som så den svarte Think'n som sto utenfor Vika Atrium i feil retning med nødblinken på idag?? Håper han bare hadde gått tom for strøm!!

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Studleifſøndag 22. Februar 2009, klokken 14:42
Hei!

Har opplevd at det kommer en ulyd fra bakluka når jeg kjører på ujevnt terreng. Lyden er ganske sjenerende, overdøver faktisk radioen når denne står på passe høyt volum. Vil beskrive lyden som lys/høyfrekvent. Høres nesten ut som delene som utgjør innerveggene i bilen bak er løse.

Noen som opplever noe liknenede???

Mvh

Øivind
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoſøndag 22. Februar 2009, klokken 23:41
Har opplevd at det kommer en ulyd fra bakluka når jeg kjører på ujevnt terreng. Lyden er ganske sjenerende, overdøver faktisk radioen når denne står på passe høyt volum. Vil beskrive lyden som lys/høyfrekvent. Høres nesten ut som delene som utgjør innerveggene i bilen bak er løse.

Mvh

Øivind
Sjekk snarest om innfestingen av hengselet til glassdøra har løsnet. Det er en metallbrakett på hver side som er limt til glasset.

Er redd for at det er noe kunnskap som er gått tapt om liming siden den forrige modellen var i produksjon. Der fant de løsningen etter å ha forsøkt 3 forskjellige limtyper.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 02. Mars 2009, klokken 09:38
Hei! Har ny Think, gått 3700 km

Vanligvis står den konstant til lading når den ikke kjøres, men tilfeldighetene ville det slik at den to helger på rad har stått stille uten lading inne i en garasje fra fredag ca kl 18 til mandag ca kl 08.

I begge tilfellene ble den parkert med ca 70% lading, og i begge tilfellene falt dette til ca 40% over helgen.

Er dette normalt? Noen som vet?

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: GliXMandag 02. Mars 2009, klokken 09:57
Jeg har ingen bil selv som jeg kan sammenligne med, men ut fra en gammel artikkel jeg leste på på tu.no vil jeg tro dette er normalt:

http://www.tu.no/nyeteknologier/article68732.ece (http://www.tu.no/nyeteknologier/article68732.ece)

Den interne temperaturen i battericellene må være mellom 270 og 350 grader celsius. Synker temperaturen under 270 grader må batteriet bruke av sin egen energi for å holde varmen. Et regnestykke i artikkelen viser at det brukes ca. 2kW/t pr. døgn på dette. Hvis vi sier at en helg fra fredag ettermiddag til mandag morgen er 2,5 døgn vil det gi et tap på 5kW/t. 5kW/t utgjør 20% av batteriets totalt energi på ca. 25kW/t. Med litt "godvilje" går dette nesten opp i alle fall.

Kanskje andre har erfaringer og ikke bare synsinger å bidra med?

--
GliX
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoMandag 02. Mars 2009, klokken 10:30
Hvis du setter fra deg bilen med "bare" 70% på batteriene, er kanskje ikke temperaturen kommet opp på 350 gr. Og det er fra 270 gr. at det bruker mye egenvarme. Så det er nok best hvis  den skal stå uten lading i flere dager,  å sette den fra seg så full som mulig. Jeg har også erfart at batteriet mister mer strøm enn jeg hadde trodd.
Jeg var en tur til Gran Canaria 14 dager i des. og kjørte med min nye Think fra Oslo til Gardermoen.
Turen gikk kjempefint, med ca. 25% på batteriet når jeg kom fram. Men jeg hadde forsikret meg på forhånd at den kunne stå til lading mens jeg var borte. (Ringte til Europark) Så batteriet var helt fullt når jeg kom hjem. Og parkering og lading var gratis! ;D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 02. Mars 2009, klokken 10:47
Takk for fine svar! Godt å høre, for da er det ikke min bil det er noe galt med, men derimot mangelfull informasjon da jeg kjøpte den.
De sa den godt kunne stå "en uke eller tre" uten lading, men da er det altså feil.

Spiller ikke så stor rolle for meg som kan lade både på jobb og hjemme, men greit å vite.

Noen som vet hvor langt man må kjøre for å få temperaturen opp til 350 grader? Jeg har ca 20 km hver vei til og fra jobb.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 02. Mars 2009, klokken 14:42
Fikk dette svaret fra Think, poster det her så alle kan se og lære:

Dette er helt normalt. Du kan regne med en selvutlading i størrelsesorden 10 prosentenheter pr døgn

Vi anbefaler at bilen alltid settes på lading. Du bør uansett fullade bilen minst en gang pr uke

Vennlig hilsen

THINK
 


Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoTirsdag 03. Mars 2009, klokken 15:48
Hei, idag skjedde det noe rart når jeg satte bilen til en "klattlading". Energimåleren sto på ca. 80%, og da jeg satte inn lednigen, begynte den å lade som normalt. Men da jeg skulle bruke den etter en time, var ladingen stoppet opp, og ladelyset på dashbordet blinket. Og den sto stadig på 80%----- ???
Noen som har opplevd det samme eller vet hva som har skjedd? Jeg finner ikke noe om dette i instruksjonsboka.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ArnieTirsdag 03. Mars 2009, klokken 22:03
Det er helt normalt at ny-Thinken tar en pause i ladingen på 80 prosent - den tar "sats" før den begynner på de siste 20 prosentene som er litt tyngre å legge inn. Det står beskrevet i instruksjonsboka, der du kan se at at ladekurven stiger slakere fra 80 og oppover.

Dette er en viktig årsak til at vi med våre taxi-Thinker stort sett lader i intervallet 20 - 80 prosent.

Arnie
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoTirsdag 03. Mars 2009, klokken 23:07
Takk for svar Arnie! Da er det nok ikke noe galt. Men jeg forsto ikke hva det betyr at ladelyset blinker---Har kanskje oversett dette symptomet i instruksjonsboka. ;)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ilmarwLørdag 07. Mars 2009, klokken 16:36
Flere innlegg flyttet til egen tråd. (http://elbil.no/forum/index.php?topic=1800.0)

ilmar
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: StudleifOnsdag 11. Mars 2009, klokken 12:20
Har et rent estetisk problem med bilen min. Får den liksom ikke heeelt ren. Noen flekker er temmelig vanskelige å få av... Sikkert tjæreholdige.

Har lest i brukerveiledningen, men der står det egentlig mest om hva man IKKE skal bruke av rengjøringsmidler. Noen som har noen gode erfaringer her?

Øivind
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteſøndag 15. Mars 2009, klokken 22:05
El Nino: Opplevde følgende nå: På fredag tok jeg bilen etter jobb, den hadde stått til lading mer enn lenge nok til at den burde vært ladet 100%, men var bare 80%. Kjørte hjem og lot den stå til lading i nesten 2 døgn, fortsatt bare 80%.....
Høres ut som det samme du opplevde, hvordan er din nå? Her er det ikke snakk om pause, håper det er forbigående....

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoMandag 16. Mars 2009, klokken 00:04
Corvette, det har ikke gjentatt seg på min. Men jeg opplevde en gang før nevnte episode at ladelampen slokket, og jeg hørte ikke den vanlige duringen. Men da dro jeg ut ladeledningen av bilen og satte den i på nytt. Og da startet den å lade igjen, til 100%. Du kan jo prøve dette, for det skal jo ikke være slik at ladingen stopper på 80% ???
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 16. Mars 2009, klokken 09:42
Nei nettopp! Er bekymret nå, for etter å ha satt inn ledningen igjen kl 17 igår, ladet den fra 80 til 90% på 14 timer.....
Hadde nesten vært bedre hvis den ikke ladet, for da ville det sikkert vært en enkel feil, men blir bekymret når den faktisk lader, men med sneglefart. 10% på 14 timer..... Huff, håper det går over.
Satte bilen til lading kl 0900 med 70% og den skal stå til 18 så får se da.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ArnieMandag 16. Mars 2009, klokken 10:15
Ladestopp kan skyldes at batteriet er for varmt. Har lampa som viser for varmt batteri lyst hos deg? Har du hørt at det blåses ut varm luft bakerst under bilen?

Vi har jo to biler og kan sammenligne. Serienummer 5001 har oppført seg helt normalt, men på 5002 har vi fått temperaturvarsel flere ganger, og det har ført til at lading ikke har kommet i gang før etter at batteriet har fått tilstrekkelig lav temperatur. I taxidriften har dette vært plagsomt, og til hinder for full utnyttelse.

Men til slutt skjønte vi jo hva som var galt - bilen blåste aldri ut varmluft fra batteriet! Og årsaken var minst like oppsiktsvekkende: Vifta som skal gjøre dette var rett og slett ikke tilkoblet fra fabrikken!

Anbefaler at alle eiere av ny-Think sjekker dette. Skru av det sorte metalldekslet i bagasjerommet, nærmest seteryggene. Vifta ligger til høyre under dette dekslet og en hvit kontakt som ligger under vifta i bakkant må være tilkoblet skal kjølingen fungere.

I ettertid kan det synes merkelig at vi kom oss såpass problemfritt fra Oslo til Trondheim med en slik feil innabords (forsinket start fra Østlandet skyldtes nettopp dette og dermed sen start av lading), men sannsynligvis var det kalde været viktig for at det gikk bra.

Vå erfaring er at når du setter i ladekabelen etter en lengre kjøretur, starter som regel vifta som blåser ut varm batteriluft og går en kort periode.

Arnie


Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 16. Mars 2009, klokken 11:28
Ja det stemmer. Viften går igang nesten med en gang etter en kjøretur på 2 mil og tilkobling, så tror ikke det er det.
Er spent på å se om den er fulladet kl 18, skal rapportere.
Hvis ikke blir det verkstedtur på den...
Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTirsdag 17. Mars 2009, klokken 09:02
Nei, da er det ikke annet å gjøre enn og dra til verkstedet igjen....
Bilen starter å lade, men slutter åpenbart etter en stund. I natt ble det ladet 5% på 12 timer. Ladeprosessen starter ok med et klikk og at vifta går igang (kjørt ca 20 km), men så går noe galt og den tar ikke lading.
I tillegg starter den ikke før etter 3-4-5 forsøk så noe er definitivt galt.
Heldigvis blir jeg positivt bemøtt av Fredrik på RøhneSelmer Sandvika, er glad jeg kjøpte min der. Leverer den senere i dag.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Joakim SveliOnsdag 18. Mars 2009, klokken 16:38
Fikk den nye Thinken min i midten av desember og har nå kjørt 9000km. Pendler fra Moss til Oslo, har i tillegg brukt den på fjellet (Blefjell og Rjukan), så har fått testet den skikkelig. (Bjørvika-Blefjell 82% u varme)

Alt har fungert bra. Jeg ser mange her har hatt problemer med varmeapparat eller lading, men jeg har ikke hatt noen slike problemer, og batterikapasiteten virker fortsatt å øke. Fra Lørenskog og til Moss bruker jeg nå bare 45%, selv om jeg ligger i 110/115 der det er mulig (77km). Har dog litt stivere dekk enn anbefalt (+1bar).

Småfeil:

- Solskjerm har løsnet i feste førerside
- Dashbordet har "dødgang" ved vibrasjoner som fører til tiltakende knirkelyder ved kjøring på ujevnt underlag.
- bakluke kan lekke ved automatvask

Service/oppfølging:

- Jeg tok svensketrikset og glemte å ta av antenna i vaskemaskin. Denne knakk i festet. Jeg har forsøkt å få tak i en ny via RS Skøyen (der jeg kjøpte den). 7 ganger har jeg ringt og purret på delelageret som jeg ble henvist til. De ringer aldri tilbake og skylder på at Think ikke svarer. Har fortsatt ikke antenne, noen tips til hvem jeg kan kontakte?

Oppvarming:

Ved kjøring på fjellet og andre langkjøringer har jeg tatt med meg en vanlig gassprimus i bilen. Denne kan holdes av passasjer og varmer fint opp kupeen på halv effekt.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteFredag 20. Mars 2009, klokken 15:12
Intet nytt å melde, bilen fortsatt på verksted og blir der over helgen dessverre. Viser seg at den bare ladet 9 minutter for så å slutte, aner ikke hvorfor.
Og det aner de vel ikke på verkstedet heller, ellers hadde den vel vært ferdig.
Vi får se, skal si fra når jeg vet mer.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 23. Mars 2009, klokken 14:11
Snakket akkurat med verkstedet nå og de sa at det var en "PCU" eller "PSU" eller noe sånt som måtte skiftes. Den måtte sendes fra Think, så bilen vil tidligst bli ferdig onsdag. Forbereder meg på torsdag eller fredag; er lei av å ta toget allerede.
Satte bilen inn på tirsdag forrige uke, så er litt lei meg for den tiden det tar, men samtidig fornøyd med at Røhne Selmer i Sandvika tar forhandleransvaret sitt alvorlig!

Rapporterer mer når jeg vet mer.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoMandag 23. Mars 2009, klokken 17:13
Snakket akkurat med verkstedet nå og de sa at det var en "PCU" eller "PSU" eller noe sånt som måtte skiftes.

Mvh John
PowerControlUnit. Den inneholder lader, DC/DC-converter og inverter/motorstyring (og muligens BatteryManagementSystem og flere ting). Det er allerede kommet en forbedret utgave som også er billigere å produsere.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 23. Mars 2009, klokken 20:22
Ok, takk! Forbedret høres fint ut, håper jeg får en sånn. Har to venner som også har ny Think og begge har samme problem eller en variant av det, merkelig at Think ikke har fanget opp dette problemet i sin testperiode som tross alt gikk over et år eller mer....

Inngir ikke tillit akkurat, håper det er en engangsgreie.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoMandag 23. Mars 2009, klokken 22:14
PSUén måtte skiftes på min bil, da den ikke ladet 12V batteriet. Etter det har det ikke vært noe trøbbel----men det må jo være dumt å ha så mange funksjoner i en og samme boks?Hvis en funksjon svikter må jo hele boksen skiftes :o
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoMandag 23. Mars 2009, klokken 23:47
- Jeg tok svensketrikset og glemte å ta av antenna i vaskemaskin. Denne knakk i festet.
Har du sjekket i forskjellige bilrekvisitabutikker om det er en antenne som er i vanlig salg, eller om den kan være lik en annen bil?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxTirsdag 24. Mars 2009, klokken 06:51
PSUén måtte skiftes på min bil, da den ikke ladet 12V batteriet. Etter det har det ikke vært noe trøbbel----men det må jo være dumt å ha så mange funksjoner i en og samme boks?Hvis en funksjon svikter må jo hele boksen skiftes :o

PSA har brukt en lignende løsning på sine biler, og bortsett fra ulempen med at hele boksen "må" byttes ved problem har dette vist seg å være en god løsning når det gjelder driftsikkerhet.

Det har da også vist seg at boksen er bygget opp på en måte som gjør at bytting av enkeltdeler så som DC-DC, eller lader ikke er vanskelig.

Det som er viktig å huske med slike bokser, er å ikke kaste dem dersom de må byttes ut. På en boks ryker gjerne laderen, mens på en annen ryker DC-DC'en. Når så tredje boks ryker kan en hente deler fra en av de 2 første boksene.

Enkeltmodulene kan da også fikses, men produsentene er gjerne restriktive med å levere ut koblingskjema. Dette hindrer likevel ikke de flinkeste innen faget i å få til slike reperasjoner.

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTirsdag 24. Mars 2009, klokken 14:09
Jeg ringer verkstedet hver dag for å høre når bilen blir ferdig, og får hver dag svar at de venter på deler fra Think, og at Think ikke kan si noe om når delene blir sendt. Fantastisk..... en uke nå, og ikke et skritt nærmere.
La dette være en advarsel til dere som tenker på ny Think!
Jeg var fornøyd med bilen helt til den sluttet å lade, men ser jo nå at så snart problemene kommer så sliter vi med en produsent som er i oppløsning.
Jeg fikk bilen i begynnelsen av desember før Think gikk "overende" og anså meg som heldig, men må nok revidere det synet litt.....
En bil på verksted gjør ingen nytte, men slikt skjer jo. Mest frustrerende er det at ingenting tilsynelatende skjer. Jeg har ringt verkstedet hver dag, de har ringt meg null ganger, ikke helt bra det heller.
Nå snakket jeg med en hyggelig kar som lovet å sjekke og ringe meg tilbake, vi får se.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Joakim SveliOnsdag 25. Mars 2009, klokken 08:23

Har du sjekket i forskjellige bilrekvisitabutikker om det er en antenne som er i vanlig salg, eller om den kan være lik en annen bil?

Antenna til ny Think er en standard Ford-del. I mitt tilfelle trenger jeg også ny fot da gjengene på denne er ødelagt.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoOnsdag 25. Mars 2009, klokken 17:50
Antenna til ny Think er en standard Ford-del. I mitt tilfelle trenger jeg også ny fot da gjengene på denne er ødelagt.
Da er det vel unødvendig å vente på at noen skal begynne å jobbe på delelageret hos Think igjen? Kjøp hos Ford.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandOnsdag 25. Mars 2009, klokken 19:45
Hei venner! Er det noen av dere som har fått problemer med vindstøy på bilen? Vet ikke hvor det kommer fra men det er irriterende når jeg kommer opp i fart. Må ha rundt 90 km. Noen andre? Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoOnsdag 25. Mars 2009, klokken 19:55
Det har nå skjedd 3 ganger-----når jeg kjører sakte med bilen, hovedsaklig rett etter start, begynner den å gå i "rykk og napp" omtrent som en fossilbil som fusker på tenningen. Jeg må da sette den i N (neutral), og da oppfører den seg normalt igjen. Det samme skjedde en gang med en lånebil jeg hadde. Tenkte da at det var noe feil med akkurat denne bilen, men det skjer altså også med min.
Noen andre som har erfart dette?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LabanOnsdag 25. Mars 2009, klokken 21:36
- Jeg tok svensketrikset og glemte å ta av antenna i vaskemaskin.
Vasker dere Thinken i vaskemaskinen? (ikke vaskemaskinen hjemme da ;))

Da jeg kjøpte Thinken (gammel Thinken) ble jeg frarådet å kjøre den i vaskemaskin. Ble rådet til å vaske den med grønnsåpe (gir "fett" til plasten) så plasten ikke skulle bli sprø. Er det ikke samme plast i den nye Thinken?

Både Thinken og Buddyen er såpass små så de får håndvask begge to. Jeg synes det tar kortere tid å vaske dem for hånd samt at man slipper å få vann/fukt spylt ukontrollert over bilen.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: GliXOnsdag 25. Mars 2009, klokken 21:54
Det er ikke samme plast i den gamle og nye Thinken. Jeg er dog usikker på forskjellene. Den nye har litt tynnere "plater" og overflaten er ikke like ru.

--
GliX
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteOnsdag 25. Mars 2009, klokken 22:14
Froland: Ja, vindstøy dukket opp i min i motorveifart rett før hele bilen sluttet å lade. Høres ut som det kommer fra høyresiden foran.

Forøvrig ble jeg ringt opp idag fra verkstedet, de skal skifte PCU som er en 40 kilos klump. Dessverre har batteriet nå kjølt seg ned så hele greia må restartes eller noe slikt, så jeg får ikke bilen før mandag, altså 13 dager på verksted.

Ille, men greit å få en dato ihvertfall.

Røhne Selmer Sandvika gir et godt inntrykk synes jeg, men er fryktelig vanskelig å komme igjennom på telefonen dit. De tar ihvertfall ansvar, det er bra!

Er drittlei av toget. Tror ikke NSB sjefen skal bekymre seg så mye for at de får for mange kunder, de bør heller ta bedre vare på de stakkarne de har. Konstante forsinkelser, alltid manglende vognsett med kun ståplasser som resultat. Ille også med folk som brøler i vei i mobiltelefoner uten tanke på at 50 stakkars medpassasjerer blir tvunget til å høre alt.... Men det siste er ikke NSB's skyld altså, lol.

Som Jean Paul Sartre så treffende sa det : "L'enfer, c'est les autres"

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandOnsdag 25. Mars 2009, klokken 23:55
Hei igjen! Ja det høres ut til å komme fra høyre side foran corvette. Merkelig, det har jo ikke  hylt slik før. Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: StudleifTorsdag 26. Mars 2009, klokken 20:57
Har opplevd det samme "rykk og napp" fenomenet på bilen min. Ganske ubehagelig. Ristet temmelig heftig også! Jeg kjørte også i lav hastighet (i "E" på motorveien i morgenrushtrafikk), men uten varme...

Corvette: Virker som om du har hatt en del kjipe feil på bilen din. På Automotive på Økern fikk jeg i det minste en lik lånebil. Et slikt tilbud burde de ha på Sandvika også.  Der skulle de til og med ha penger for leiebil når de fikset varmeapparatet.

-Øivind

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 30. Mars 2009, klokken 15:19
Da er jeg elbilsjåfør igjen! Hentet bilen i Sandvika idag, PCU er skiftet, visstnok en 50.000 kroners klump.
Bilen og nøklene måtte "rekonfigureres" så det tok litt tid, særlig å varme opp batteriet igjen, men nå skal alt være i orden!!

Jeg krysser fingrene...

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craMandag 30. Mars 2009, klokken 15:27
Det gjør vi alle. Og om ikke annet så sitter vel noen igjen med noe mer erfaring som kan komme tilm nytte en gang seinere. :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteMandag 30. Mars 2009, klokken 16:03
Ja, jeg tenker litt sånn jeg også. Vet nå at de har funnet svakheter med PCU'n og at disse svakhetene blir rettet. Synd bare at de ikke oppdaget det i testperioden.

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craMandag 30. Mars 2009, klokken 21:54
Ja, jeg tenker litt sånn jeg også. Vet nå at de har funnet svakheter med PCU'n og at disse svakhetene blir rettet. Synd bare at de ikke oppdaget det i testperioden.

Som en som utvikler diverse systemer op data kan jeg skrive under på at test underveis, samt før lansering (betatesting) på ingen måte kan sammenlignes med "real life". Brukerne vill alltid finne på å gjøre ting på måter man ikke i sin villeste fantasi, mangel på søvn eller mens man var "høy på energidrikker" før dealine knne finne på. Man kan sette så mange sære forutsetninger og cases man kan komme på, men det er alltid noe uforutsett som opstår etter at man  har gått live. Slik er det bare. Kan ikke tenke meg et er et snev enklere i "hardware"-bransjen. ;)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: BoogieTirsdag 31. Mars 2009, klokken 07:17
Som en som utvikler diverse systemer op data kan jeg skrive under på at test underveis, samt før lansering (betatesting) på ingen måte kan sammenlignes med "real life". Brukerne vill alltid finne på å gjøre ting på måter man ikke i sin villeste fantasi, mangel på søvn eller mens man var "høy på energidrikker" før dealine knne finne på. Man kan sette så mange sære forutsetninger og cases man kan komme på, men det er alltid noe uforutsett som opstår etter at man  har gått live. Slik er det bare. Kan ikke tenke meg et er et snev enklere i "hardware"-bransjen. ;)

Det har du helt rett i, men vi er flere på forumet som har tilbudt Think våre tjenester/kunnskaper/erfaringer når det gjelder testing av bilene de siste 2-3 årene gratis.
Har jevnlig vært i kontakt med dem, men det blir med de fagre ord.

Har også blitt fortalt at personer som deltok i utviklingen av bilen, men som egentlig ikke hadde noen praktisk erfaring med elbil fikk en bil til utlån som en bonus. Flere av disse kjørte kun noen få km pr dag!

Vi tilbød å kjøre minimum 200 km pr dag for å stressteste bilene over lengre periode.
Pero nada.... ???

For meg kan det se ut som om bilene egentlig ikke er skikkelig testet, og at det er kundene som skal stå for denne testingen. Desverre en meget dyr måte å teste på, men som tilsynelatende kan spare noe tid.
Det du ikke får ryddet opp i før release kan fort bli opp til tre ganger dyrere når man må rydde opp etterpå, samt at det går hardt ut over navnet til produktet...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTirsdag 31. Mars 2009, klokken 08:57
Det høres virkelig ut som noen hos Think ikke har gjort jobben sin da, ja. Skulle tro at entusiaster var noen av de beste til å teste, både med lang kjørelengde/hyppig bruk, samt at man vet litt hva man skal se og høre etter.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: BoogieTirsdag 31. Mars 2009, klokken 12:35
Det kan desverre se slik ut. Metoden ble brukt med stort hell med forrige modell.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: KenOnsdag 01. April 2009, klokken 13:08
Det kunne har vært litt dugnadsånd i bedriften, ja. Bilen var ikke akkurat klassifisert som "Top Secret"
Det er typisk, det å sitte på kompetanse man egentlig ikke ha.

Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HåvardTirsdag 07. April 2009, klokken 12:17
Her om da'n lyste indikatorlampen for feil på 12 V i min bil, og jeg freste oppom Mathisen Auto på Kokstad i Bergen for å bestille time. På timebestillingen droppes opplysningen at de hverken har folk eller utstyr til å ta service på Think... I det heletatt hadde det vært veldig stille siden de returnerte bilene de hadde. På meg virket det som han regnet sammarbeidet som et avsluttet kapittel...  ??? Arti... for meg... på feil side av fjellet... Bilen er da på toppen av det hele kjøpt direkte via Think, men ble utlevert fra Mathisen Auto før jul. Ikke vet jeg om det er flere 2008 modeller i Bergen heller... Om det er - gi en lyd!!

Er det noen som vet hvor lenge det kan kjøres med den feilmeldingen? Den lyser ikke konstant forresten, men kommer og går litt.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HHFFredag 24. April 2009, klokken 08:42
Vedr vasking av de nye Thinken i vaskemaskin, spurte jeg Sjur hos Think om dette i går når jeg hentet mine sommehjul og han sa at dette var helt greit. De gjorde alltid dette selv hos Think og det var ikke noen betenkeligheter der. Selvfølgelig må man ta av antennen.


Til Håvard - ring Automotive i Oslo og hør med dem. Jeg tror det er det mest operative og kunnskapsrike verkstedet for Think du kan finne pt. Så lenge ikke fabrikken er helt "oppe og kjøre", viser også Think dit ...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HåvardMandag 27. April 2009, klokken 12:26
Sitat
Til Håvard - ring Automotive i Oslo og hør med dem. Jeg tror det er det mest operative og kunnskapsrike verkstedet for Think du kan finne pt. Så lenge ikke fabrikken er helt "oppe og kjøre", viser også Think dit ...

Jeg fikk heldigvis svar fra Vegard Hansen - ettermarkedssjef hos Think her om dagen. De har kjørt en diagnosesjekk via Mindbox og sannsynligvis funnet feilen. CPU, PCU, PPT eller hva f... det nå heter må sannsynligvis byttes. Del er forhåpentligvis på vei over fjellet :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoTirsdag 28. April 2009, klokken 02:15
De har kjørt en diagnosesjekk via Mindbox og sannsynligvis funnet feilen. CPU, PCU, PPT eller hva det nå heter må sannsynligvis byttes. Del er forhåpentligvis på vei over fjellet :)
Mindbox'en gjør nytte for seg! Noen som vet om andre bilmerker som det kan fjærn-feilsøkes på? Ikke jeg heller.

Boksen kalles PCU - PowerControlUnit.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTirsdag 28. April 2009, klokken 13:34
PCU ble byttet på min også, tydeligvis en Achilleshæl

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HåvardTirsdag 17. November 2009, klokken 14:59
Sitat
Til Håvard - ring Automotive i Oslo og hør med dem. Jeg tror det er det mest operative og kunnskapsrike verkstedet for Think du kan finne pt. Så lenge ikke fabrikken er helt "oppe og kjøre", viser også Think dit ...

Jeg fikk heldigvis svar fra Vegard Hansen - ettermarkedssjef hos Think her om dagen. De har kjørt en diagnosesjekk via Mindbox og sannsynligvis funnet feilen. CPU, PCU, PPT eller hva f... det nå heter må sannsynligvis byttes. Del er forhåpentligvis på vei over fjellet :)

I dag tippet den 10000 km. Jeg har hatt min siden julen 08, MEN - det har ikke vært problemfritt. Som nevnt; første indikasjon på feil dukket opp så tidlig som i april. Ladelyset for 12 V. Etter en sjekk hos Mathisen Auto på Kokstad, konkluderte Think med at PCU måtte byttes, men at jeg kunne kjøre med lyset fram til at enheten skulle byttes. Etter langt om lenge ble denne byttet. Og bilen nektet å starte... Enheten var nemlig ikke programmert mot startsperren i nøklene... Mathisen sin ivrige mekaniker fikk etter litt nattarbeid fixet det problemet - men... feilmeldingen var fortsatt tilstede + en ny... feil temp på batteriene. Think foretok en fjerndiagnose og konkluderte at feilen var feil... dvs... sannsynligvis ikke feil i det heletatt. Jeg kjørte videre... men for snart to mnd siden fikk jeg "power limit" - og etter lang avkjøling og oppstart igjen kubbet bilen totalt. Jeg testet "Assist"-knappen i bilen, men ingen hjemme... Bilen ble så fraktet opp til Mathisen igjen - og der ble den stående - lenge... Til ny PCU dukket opp. Og ny indikasjon på temp feil... Enden på visa var at mekanikeren skiftet en bitteliten temp-sensor - og viola! Bilen går - uten feilmeldinger. Må si det var en lang vei gitt...

Oppi alt det her har jeg oppfattet det slik at Mathisen strengt talt ikke vil ha noe med Think å gjøre. De har ingen formell avtale med Think - og de har heller ingen teknikere som har fått opplæring på bilene - og det har vært veldig vanskelig å få fatt i folk hos Think som kan hjelpe. Det jeg nå sitter å lurer på er hva planer har Think egentlig for å opprette et serviceapparat i Norge? Utenom Oslo altså?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HHFTirsdag 17. November 2009, klokken 17:01
Tempfølere er åpenbart også noe som må kunne kalles en svakhet på disse bilene, for jeg har også måttet bytte dette. La vel inn saken om dette bare på det andre forumet dog ...

Det hadde jo vært fint å hørt hva Think tenker om service fremover ja. Så langt har min erfaring vært at R&S i Sandvika har en mekaniker i dag som kan Think rimelig godt. Han får så hjelp fra Think sine folk fra Aurskog når noe helt spesielt skjer. Derfor blir det noen ganger utført service hos R&S som heller ikke de selv kan ta, men Think har til nå gjerne ville ha bilen til Aurskog også, forstår jeg. Min har ihvertfall vært der oppe en tur eller to.

Fremtiden er det alltid vanskelig å si noe om, men om Think skal ha en sjanse for å selge noe på dette markedet, må de nok også på et vis kunne garantere at bilene kan fikses innenfor rimelig tid. Der har de nok en jobb å gjøre etterhvert som Aurskog ikke lengre blir adressen, men Finland ...

Hilsen en som snart runder 11.000 km. Tør nesten ikke skrive det, men de siste månedene har bilen ikke hikket i det hele tatt bortsett fra at varmeenheten måtte byttes - driftsstans har det ikke vært på en god stund .... :-)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ElmoTirsdag 17. November 2009, klokken 21:16
Kan ikke noen av dere heldige ny-Think eiere få inn litt info om bilene deres på ElbilWiki (http://www.elbilwiki.no) da ???

Her har jeg startet for dere  http://elbilwiki.nipen.no/wiki/Ny-Think
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: eloxTorsdag 03. Desember 2009, klokken 19:43
Har nå hatt Thinken i over 1 år og må si meg godt fornøyd, har passert 22000 km. Varmeelementet måtte byttes tidligere i høst, R&S i Sandvika var overrasket over at denne hadde holdt så lenge da jeg var en av de første som fikk Think i november -08. I tillegg så har bilen i dag vært inne å byttet bremseklosser og skiver (lite brukt, rustet og begynte å lage mange lyder) Dette gikk på garantien og R&S gjorde jobben mens jeg ventet, de brukte 1 time så var bilen klar!  :D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Joakim SveliLørdag 23. Januar 2010, klokken 16:39
Har nå hatt bilen i 13 mnd og kjørt 32 000km.

Har i den tiden bytte PCU 2 ganger (den andre gangen var det egentlig ikke noe feil på den) og har byttet bakluke. Har ikke hatt noe problem med varmeapparatet.

Jeg har derimot hatt en feil som viste seg i at bilen ikke ville lade. Bilen indikerte med ett, grønt lys på dashbordet når strømmen ble tilkoblet, men klikket og syngingen som kommer ved ladestart kom aldri. Noen ganger kunne jeg stå og ta ladekabelen ut og inn av bilden en 10-15 ganger og så få respons, andre ganger virket det ikke i det hele tatt. Feilenvar ikke konstant, men gjerne etter lengre turer. Ved et par anledninger sendte jeg den til Automotive hvor de fikk lade helt greit.

Etter en del feilsøk og feilanalyse med mistanker om at batteriet hadde havarert, så fant Think endelig ut at de måtte bytte et komponent på toppen av batteriet, som angivelig styrer strømmen inn i de ulike delene av batteriet.

Det tok over en måned ut og inn på verksted å finne ut dette. Heldigvis hadde jeg forsikring som dekket leiebil (IF) og leide nyThink fra MoveAbout.no. Think tok til sist skikkelig tak i feilen, lånte meg bil, kjørte full service og byttet slitedeler og testet bilen skikkelig før retur. Bilen fungerer jo nå som ny
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Studleifſøndag 07. Februar 2010, klokken 00:53
Opplevde den samme ladeproblematikken som du beskriver på en tur til Tønsberg. Bilen ble tauet til RS Sandvika som ikke hadde hørt noe tilsvarende og sa det antagelig var en softwaresak da jeg hadde en "gammel" software.

Min ville selvfølgelig også lade igjen da RS prøvde. Typisk! Så ble det selvfølgelig 500 kr til NAF
Tittel: Startsperre.
Skrevet av: frolandTirsdag 09. Februar 2010, klokken 13:48
Hei elbilvenner. Det tok lang tid for at jeg oppdaget at det nye forumet var blitt gammelt igjen, så derfor har jeg vært borte. Jeg har kjørt 24300km på den nye Thinken  nå. Jeg har en feil  på den, det er sannsynlig startsperra som surrer. jeg må vri på nøkkelen i hvertfall 100 ganger før den starter. Men starter gjør den....foreløpig. Men her er det ikke noe service så jeg venter med det, gidder ikke sende den til Sandvika. Og begge bremseklossene fremme er utslitt, det skal de ta garantien. Ellers så er denne bilen en meget positiv opplevelse. Kona kjører en gammel Think og jeg den nye som seg hør og bør  Så her er vi helt elektriske. Og i tillegg har jeg kjøpt en pelletsovn fra Bionordic, den er bare fantastisk. Så skal dere bytte eller sette inn nye varmekilder er denne ovnen et must. Beste hilsener fra Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxTirsdag 09. Februar 2010, klokken 15:51
Velkommen tilbake Froland

Der var noen som datt av da det nye forumet kom. Heldigvis er det nå historie.
Tittel: Sv: Startsperre.
Skrevet av: bosonicFredag 12. Februar 2010, klokken 10:07
Og i tillegg har jeg kjøpt en pelletsovn fra Bionordic, den er bare fantastisk. Så skal dere bytte eller sette inn nye varmekilder er denne ovnen et must. Beste hilsener fra Froland
Gratulerer :)

Jeg har fyrt med biobrensel i snart 10 år nå, så det er like før jeg begynner å tilby klimakvoter 8)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: GriffelFredag 12. Februar 2010, klokken 20:52
Tips og oppfordring til alle forumbrukere:

Men håpet mitt er allikevel at vi prøver i størst mulig grad å holde oss til det opprinnelige temaet.

Jeg vil også oppfordre oss alle til å poste innlegg i tråder som er relevante før en lager nye tema.

;)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: bosonicMandag 15. Februar 2010, klokken 14:12
Dersom du vil "terge" meg griffel, så er det helt OK ;D

men mener du alvorlig at en "morsom" sidekommentar er å avspore temaet så er du etter mine begreper på ville veier.

Forøvrig så svarer jeg trådstarter i dette tilfelle, og regner med at froland synes det er ok?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandMandag 15. Februar 2010, klokken 15:31
Hei på dere! Ja Bosonic, jeg synes det er helt topp jeg, det var forresten jeg som la opp til det. Men har noen markeringsbehov, så gjerne for meg. Jeg skal ikke plage mod for mye jeg. trodde dette var et uhøytidelig forum for spesielt interesserte? Så alle elbilere. Kos dere! Froland. ::)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craMandag 15. Februar 2010, klokken 16:38
trodde dette var et uhøytidelig forum for spesielt interesserte? Så alle elbilere. Kos dere! Froland. ::)

Det er vel det som har vært det beste med forumet de årene jeg har vært med, i alle fall; man kan få svar på prekære tekniske spørsmål samtidig som man kan nyte "praten over kfaffekoppen". En grei tommelfingerregel kan vel være at trådstarter har fått svar på spørsmålket før vi lar det skli helt ut? Hvis den som lurte har fått svar på hva slags sikring som trengs så gjør det ikke så mye om man ender opp med å diskutere farger på dørmatter og denslags etterpå synes nå jeg.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: GriffelMandag 15. Februar 2010, klokken 21:07
Dersom du vil "terge" meg griffel, så er det helt OK ;D

men mener du alvorlig at en "morsom" sidekommentar er å avspore temaet så er du etter mine begreper på ville veier.

Forøvrig så svarer jeg trådstarter i dette tilfelle, og regner med at froland synes det er ok?

Nei jeg mener ikke det, snarere tvert imot. :)
(Så var da heller ikke sitatet fra meg)

Det var egentlig ment som en morsom sidekommentar.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteFredag 21. Mai 2010, klokken 14:37
Bilen min starter ikke når den har stått ute i solen en stund. Andre med samme erfaring?
Har ikke noe med at bilen i seg selv er gått varm, det skjer selv om den bare har stått uvirksom.

Bilen tåler ganske enkelt ikke å stå ute i solen. Ingen feilmeldinger, vrir om nøkkelen og venter til den lille bilen slukker og vrir da det siste hakket, men den lille bilen forblir slukket......                         Meget takknemmelig for tips om hva jeg kan gjøre!

Mvh John


Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HHFFredag 21. Mai 2010, klokken 14:43
Lyder som om det må være en temp.føler som ikke tåler sol  :-). Ring Think og spør - de vil nok ha en ide om det kan være noe slikt. Jeg har jo slitt med temp.føler på min før, men vet ikke om solen alene kan gjøre dette ...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: StudleifTorsdag 10. Juni 2010, klokken 12:29
Hei!

Noen som sliter med rustne bremseskiver? Har hatt bilen i 1,5 år nå og har merket at bremsene har blitt dårligere. Dette skyldes at jeg har fått en del rust på bremseskivene. Har vasket skivene jevnlig og bremser opp flere ganger regelmessig, men har likevel fått rust... Think mener at skivene ruster lettere på elbiler, da man bremser mye regenerativt og at det dermed ikke faller inn under garantien. Synes personlig dette blir litt feil, i og med at jeg har vært veldig bevisst på det og gjort forbyggende tiltak som vasking og oppbremsing.

Noen tanker?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ElmoTorsdag 10. Juni 2010, klokken 12:56
Noen som sliter med rustne bremseskiver?

Vi ser iallefall det samme problemet på PSAene. Her kan ikke regenereringen slåes av (ulikt Think Classic) så vi bremser stort sett bare med motoren.

Som du sier å være bevisst på å bruke bremsen både på starten og slutten av hver tur hjelper en del, men det ruster allikvevel mye mere enn man er vant til fra fossilbiler  
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTorsdag 10. Juni 2010, klokken 13:28
JEg kommer stort sett bare på å bremse uten regen når det regner, og kjører da gjerne en litt ekstra hard oppbremsing like før garasjen, for å prøve å "tørke" skivene før jeg parkerer. Ellers gikk det greit i EU-kontroll etter å ha kjørt siste uka før kontroll uten regen - bare husk å gjøre eventuelle andre brukre av bilen oppmerksomme på det. ;)

Ellers kan kanskje en regen-fri dag i uka hjelpe på, i tillegg til den daglige "pussen" av skivene du gjør?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTorsdag 10. Juni 2010, klokken 14:27
Min Think har nettopp vært på 18 måneders service og der ble skivene byttet på garantien p.g.a. rust uten diskusjon.
Skulle jo bare mangle....

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: StudleifTorsdag 12. August 2010, klokken 12:04
Fikk skiftet CPU etter et ladeproblem jeg hadde for noen måneder siden. Nå fungerer ladingen fint, men det kommer av og til en kjempehøy viftelyd fra bilen ved lading. Noen som opplever det samme og evt. om det er noe jeg enkelt får fikset? Viftelyden jeg hadde tidligere var på langt nær så støyende som den er nå.

Nå er jeg rett og slett redd for å vekke naboen.

Skivene mine blir bare mer og mer rustne. Er det garantisak? Jeg fikk vite at det IKKE var det når jeg pratet med RS Sandvika. Hvor skiftet du dine John? ;)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxTorsdag 12. August 2010, klokken 12:54
Skivene mine blir bare mer og mer rustne.

Fortstår ikke dette problemet. Ta av felgen og puss rent med en fil eller roterende negerkuse. Etter det er det bare å bremse hardt en gang i blandt.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteTorsdag 12. August 2010, klokken 13:12
Studleif: Jeg fikk mine bremseskiver skiftet på garantien i Sandvika.

Electrolux: Jeg starter alltid dagen med å kjøre 50 meter med bremsen på, og har også prøvd hard nedbremsing en gang per tur, men dessverre ruster skivene som bare det allikevel. Det at de blir skiftet på garantien tyder nok på en produksjonsfeil.

Studleif: Den veldig høye viftelyden kommer hos meg også under lading. Varer ikke lenge og iflg Think er det helt normalt...

Mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandFredag 10. ſeptember 2010, klokken 16:04
Hei venner! Jeg har flere ganger opplevd at når bilen er nesten utladet så vil den ikke begynne å lade igjen. Jeg må dra ladekontakten inn og ut flere ganger. Den bruker å komme tilslutt. Jeg har hatt problemer flere ganger å komme hjem fra jobben pga dette. Noen andre som har opplevd lignende? Froland.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Carl Anton StenlingFredag 10. ſeptember 2010, klokken 18:15
Jeg har byttet ladeinntak pga. lignende problemer.

Carl Anton Stenling
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: cpaaTirsdag 28. ſeptember 2010, klokken 10:00
Bremseskiver som ruster og bremseklosser som oksyderer.
Jeg har til nå kjørt konsekvent i "E" (med regenerative bremser).  Jeg har samtidig syntes at bilen har bremset dårlig - litt "myk" og "seig" i oppbremsingen.  På siste service hos RS sa de at problemet ville løse seg ved å kjøre mest uten regen (dvs i "D") - og effekten er merkbar!  Nå virker bremsene som på en vanlig bil.  Så forslaget som er framsatt tidligere på forumet om en regenerativ fri dag i uka høres ut som det burde inn i instruksjonsboka!
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LundeTorsdag 07. Oktober 2010, klokken 20:45
Bilen min har rullet 43000 over 40 av dem siden juni i fjor. Eneste grunnen til at jeg har hatt den inne er varmapparatet. som for andre gang slutte å virke i mars i år. Litt småkjølig frem til våren og nå bør jeg vel få skikk på det før kulda setter inn for alvor. Kombinerer det med den andre 20 000Kilometer servicen. Fått assistanse fra NAF en gang. Klaret kunststykke å låse modellfly, nøkler og ytterjakk inni bilen. Ikke særlig smart i minus 10-15 og sola på vei ned, men man lærer vel  ;)
Sistnevnte var vel ikke akkurat bilens feil.

Et og annet panel har løsnet i innredningen. Fikset selv med en knappenål.

Har en tendens til å slutte å lade etter 10-15 minutter om jeg har kjørt den under 10%. Av med kablen. Starter opp bilen. Den starter ikke med Power limit feil. Ny start uten feilmelding . Slaå av å plugge inn kabel igjen. Alt i orden. Skjedd 4-5 ganger maks. Samme situasjon samme medisin.

Utover dette har den oppført seg særdeles bra  8)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandFredag 15. Oktober 2010, klokken 02:44
Ramler den fra hverandre tro? Jeg er ikke spesielt fornøyd om dagen. Jeg har fått en forferdelig ulyd i bilen. Et lokalt verksted skifta hjullageret på høyre side og den ble bedre, men den bråker enda mye. Jeg tror det må være noe med drivverket som bråker. Men å få fiksa det er vel ikke lett uten forhandler i Agder. Verkstedet har også lufta varmeapparatet og satt inn en slangestubb. Men det er ikke mere varme enn i min pust tenker jeg. Noen må vel ha løst dette problemet med varmeappatatet? Så nå håper jeg at noen tar tak i dette for å fikse den. De har vært veldig behjelpelige på Think når det hjelder service. Men, jeg er litt bekymret nå for at det bare hoper seg opp med feil. Har kjørt 42000km nå. Hvis en ser bort fra at jeg må bruke øreklokker og stilongs ( Litt overdrevet) så funker den bra.  Vennligst hilsen The one and ony Froland.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: RetrobjørnTirsdag 19. Oktober 2010, klokken 22:27
Hei

Har hatt think i ca 2 måneder og er godt fornøyd, men nå har den begynt å lage en klukkelyd fra bakhjulet/aksel. Høres ut som det kommer fra den høyre siden bak. Det er tydelig at det klukker for hver runde og jeg hører det kun når jeg kjører sakte.

Noen som har noen ide hva det kan være?

Asbjørn

Think 2010 - 2000 km
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoTorsdag 21. Oktober 2010, klokken 08:01
Trekk til hjulboltene med riktig moment aller først. Har vært borte i et tilfelle av det. Man kan ikke kjenne at hjulet er løst.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: trygvetvTorsdag 18. November 2010, klokken 22:48
Jeg fikk mye ulyd i bremsetromlene (?) bak etter å ha skiftet til vinterdekk. Det viste seg at jeg måtte bruke hjulboltene som var levert med vinterdekkene. Jeg trodde det var samme typen bolter og brukte sommerhjulboltene. Vinterhjulboltene er noen millimeter kortere enn sommerhjulboltene. Etter at jeg skifta boltene er det ikke noe problem lenger.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: skaumannLørdag 27. November 2010, klokken 20:39
Det er kanskje ikke så smart å lese om alle "vanlige" feil på en bil man nettopp har bestilt. Det har jeg nå likevel gjort.
Men er det noen som veit; er det mindre problemer med helt nye biler? Er barnesykdommene kurert?
Forresten, en annen ting som kanskje hører hjemme i en annen tråd. Men er det mulig å få kjøpt trekk som passer til Think som må stå ute? Noen forslag?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LundeLørdag 27. November 2010, klokken 21:28
Min har gått 46000 uten driftsproblemer, Varmeapparatet har blitt skiftet to ganger thats all  ;D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: RetrobjørnMandag 06. Desember 2010, klokken 21:32
Ja, TrygveTV, det stemmer, det var feil bolter. Desverre leverte jeg bilen til Think og måtte betale 400 kr for at de skiftet til de riktige boltene som lå bak i bilen... Den som lever lærer!!

 
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Joakim SveliTirsdag 07. Desember 2010, klokken 12:11
Nå har jeg passert 50 000km på min 2008 Aurskog- produserte modell. Barnesykdommene sluttet etter det første året etter at PCU, bakluke og batterikontrollenhet var skiftet. Uten kostnader selvfølgelig. Merker ingen reduksjon i batterikapasitet
Sitat
Har en tendens til å slutte å lade etter 10-15 minutter om jeg har kjørt den under 10%. Av med kablen. Starter opp bilen. Den starter ikke med Power limit feil. Ny start uten feilmelding . Slaå av å plugge inn kabel igjen. Alt i orden. Skjedd 4-5 ganger maks. Samme situasjon samme medisin.

Dette har jeg også opplevd et par ganger. Det er neste kun om vinteren dette skjer. Det er bare å være klar over. Dersom bilen er kjørt under 10% så sjekk med strømforbrukindikatoren om strømmen er i gang. Gi bilen ett minutt før du eventuelt tar kontakten ut og inn og kjør samme rutine. Etter 1-3 ganger gjentagelse bruker den å fungere.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: IIIMandag 10. Januar 2011, klokken 17:35
Vi glemte ved et uhell å skru av vindusviskern kvelden før det snødde og dermed sluttet viskeren å virke morgenen etter, da den sto på med masse snø på vinduet. De sa i Tønsberg at det måtte byttes en del til 5800(!!) kr for å få det fikset. De mente motoren til viskeren var så sterk at den prøvde å gå uansett motstand, dermed røk det noe inni motoren.

Men kan det stemme at å gjøre denne blemmen koster så mye ? (blir vel fort 7-8000 m arbeid) .
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxMandag 10. Januar 2011, klokken 20:04
Forhåpentligvis ikke. Hvorfor ikke spørre huggeren etter ny viskermotor, så slipper du unna med noen hundrelapper.

Har ikke huggeren Think (Classic ) inne, så er det sikkert noen her på forumet som kan hjelpe.

Delen burde være ganske så lik på gamle og nye bilen, og for så vidt på andre biler også.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoTirsdag 11. Januar 2011, klokken 00:22
Vi glemte ved et uhell å skru av vindusviskern kvelden før det snødde og dermed sluttet viskeren å virke morgenen etter, da den sto på med masse snø på vinduet.
Har du sjekket sikringen til vindusviskeren?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: IIITirsdag 11. Januar 2011, klokken 08:36
Ja, eller,motoren går men viskeren ikke. Det er visst et plastdrev mellom motor og visker som har blitt most...og da må man jo selvfølgelig bytte hele greia , eller?
Merket er Baskurt , delenr. 50032650 visstnok.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTirsdag 11. Januar 2011, klokken 09:14
Ja, eller,motoren går men viskeren ikke. Det er visst et plastdrev mellom motor og visker som har blitt most...

Hvorfor kunne ikke slikt vært gjort enkelt, med en brytebolt av plast i stedet? Dette har vært brukt i snøfresere (ikke plast, riktignok), på modellfly-vinger og andre ting i årtier, og fungerer utmerket. En liten del som er enkel å skifte ofres for å spare store utgifter til reparasjoner.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxTirsdag 11. Januar 2011, klokken 10:23
Ja, eller,motoren går men viskeren ikke. Det er visst et plastdrev mellom motor og visker som har blitt most...og da må man jo selvfølgelig bytte hele greia , eller?
Merket er Baskurt , delenr. 50032650 visstnok.

Det må man ikke. Ta turen innom nærmeste urmaker, så lager han nytt drev for noen hundrelapper.

Sist Volvo ville ha 10K ++ av fatteren ble Gullsmeden løsningen. 350 NOK senere var en korrodert pinne på CPU'en erstattet med en ny en, og Meganen kunne forurense videre. ::)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LynetTirsdag 11. Januar 2011, klokken 16:57
Ja, eller,motoren går men viskeren ikke. Det er visst et plastdrev mellom motor og visker som har blitt most...

Hvorfor kunne ikke slikt vært gjort enkelt, med en brytebolt av plast i stedet? Dette har vært brukt i snøfresere (ikke plast, riktignok), på modellfly-vinger og andre ting i årtier, og fungerer utmerket. En liten del som er enkel å skifte ofres for å spare store utgifter til reparasjoner.

Enkelte biler har det faktisk enda enklere: En PTC i serie med motoren, hvis motoren trekker for mye strøm blir PTC varm og strømmen i kretsen begrenses slik motoren ikke tar skade.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: IIIFredag 14. Januar 2011, klokken 14:43
Fikk tilbake viskermotor og røket drev . Det er altså bare et lite plastikktannhjul som er ca 7 cm i diameter som må byttes.Koster sikkert minst 10 kr å lage,så da er det jo like greit å bestille hele greia ny til 5800, joda..skikkelig fornuftig, billig og miljøvennlig det :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxFredag 14. Januar 2011, klokken 19:40
Hva ble resultatet. Får du laget et nytt drev, eller kjøper du ny visker.

Husker fatteren laget et slikt drev til en Triumph Spitfire jeg hadde bygget om fra 1100cc 4 syl motor til 2500cc 6 syl. motor. Drevingen til speedometeret ble feil, og vi laget sammen et med en annen utveksling. Det gikk an å kjøpe 3 forskjellige utvekslinger, men den vi trengte var enda et hakk høyere, så dermed bar det inn i fresemaskinen.
Tittel: Sv: Re: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetFredag 14. Januar 2011, klokken 19:59

Husker fatteren laget et slikt drev til en Triumph Spitfire jeg hadde bygget om fra 1100cc 4 syl motor til 2500cc 6 syl. motor. Drevingen til speedometeret ble feil, og vi laget sammen et med en annen utveksling. Det gikk an å kjøpe 3 forskjellige utvekslinger, men den vi trengte var enda et hakk høyere, så dermed bar det inn i fresemaskinen.

Hei, muligens litt paa siden men jeg MAA spoerre: Var denne Triumph Spitfiren en lys blaa '63-modell med reg nr R-888? Jeg importerte en slik fra England etter studier i '93, og hadde den til '02. Den ble deretter solgt og jeg vet kjoeperen etter han jeg solgte til (som kun hadde bilen et halvt aar) bygget den kraftig om, bl a med 6 sylindret motor fra en GT6.

Peter

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxLørdag 15. Januar 2011, klokken 06:39
Det var nok ikke samme bilen. Jeg kjøpte min som min andre bil (av snart 100) ca året 1983. Det var også en 1963 model, men den kom fra Trondheim, og ble senere byttet mot en BMW R100 RT som straks ble bygget om til en R 100 RS.

Dette er tydeligvis en ikke helt uvanlig ombygging. Desverre var rammen alt annet enn sterk nok, og jeg er sikker på at en kunne se bilen vri seg når en gav fullt pådrag på 2500 pi motoren. Byttet svingakslinger på den like ofte som jeg bytter batterier på Thinken min ;D  Dreide dem selv av både sort og rustfritt staal. Fatteren tegnet livsforsikring på meg i de tider husker jeg. ::)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LundeLørdag 15. Januar 2011, klokken 09:16
@Lynet  PTC i serie med motoren?
Mer vanlig med et bimetallvern på serie vil jeg tro. Den vil bryte 100% om belastningen er høyere enn normert effekt og resettes automatisk når "sikringen" kjøler seg ned. Skulle det være en ptc føler er den i så fall knyttet til elektronikken som administrerer "pausen".

Jeg tipper viskermotoren i TH!NK som i alle andre tilsvarende produkter har overlastvern og at du rett å slett har vært utsatt for et tilfeldig havari grunnet andre årsaker. Mulig is utløste feilen, men det skulle ikke skjedd. Uten slike sikringer på biler i Norge er man dømt til havari før eller siden. Det kan man ikke leve med..
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: IIILørdag 15. Januar 2011, klokken 11:58
 Røhne Selmer,  Sandvika, mente det pleide å gå på garantien , men hørte med Think uten hell da de mente det var selvforskyldt.
Jeg mener det ikke burde koste 5800 ,- pluss reparasjoner , å glemme og skru av vindusviskeren.
Det gjør det jo vanligvis ikke heller , men det skjedde altså med oss.

Kanksje er det noe feil med sikringen siden den ikke røk eller er det umulig kanskje ?

Electrolux , jeg skal sjekke med en mekaniker , gullsmed eller lignende med drevet.

Irriterer meg også litt at om man hadde fått det på garantien , bytter man en hel motor og drev til 5800 , istedetfor å bytte bare den plastdingsen.
 :-\
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: IIIOnsdag 19. Januar 2011, klokken 08:47
Da har Th!nk tatt til fornuften og vi får bytta hele "smæla" på garantien. Det er jo greit da , så kan de få

tilbake den gamle til å bruke til andre reparasjoner.    

Nå er jeg fornøyd igjen  :) :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxOnsdag 19. Januar 2011, klokken 11:55
Det var bra.

Hadde det vært slik at bileier skulle bli belastet for slike fabrikasjonsfeil ville en f.eks aldri turd å låne bilen ut til noen, i frykt for at de skal gjøre en slik tabbe som å glemme å skru av vindusviskeren natten før det fryser på.

Er dette et latent problem på bilene bør de tilbakekalles, for å ettermontere en slikt bimetall sikring.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoOnsdag 19. Januar 2011, klokken 17:32
@Lynet  PTC i serie med motoren?
Det er brukt PTC til å beskytte gearlåsmotoren i Th!nk classic.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: X-silveradoTirsdag 08. Mars 2011, klokken 21:30
Da var over 4000km passert med Thinken og da kom det et MEN
Etter at den var inne å fikk limt noe kontakt greier så jeg at dørstolpen på fører døren var begynt å sprekke  ??? Noen som har vært borti det probleme??
Så begynte varme apparate å streike, kom og gikk, men selv virker det ikke når det er kaldt.
Har hatt kontakt med leverandør men ting tar tid så nå må jeg vurdere å parkere da det er umulig og farlig å kjøre uten å se noen.
Hva er problemet med varme apparatene og er det ikke noe Think burde kalt inn bilene og fikset???.
Synes bilen er helt kanon så synd at slike ting skal ødelege. :(
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: X-silveradoOnsdag 09. Mars 2011, klokken 08:25
Da så jeg i går kveld at jeg hadde fått meldig fra Mathisen Auto på kokstad. Det var ordnet låne bil  :)
Så da er Thinken levert og jeg kan kjøre Fiesta mens jeg venter Super service av Mathisen.
Da håper jeg på at det ikke tar forlang tid  før den er fikset :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: corvetteFredag 11. Mars 2011, klokken 15:04
Jeg har et problem med min som bare dukker opp om sommeren. Når bilen står ute og solen er fremme så starter den rett og slett ikke. Må ofte mange forsøk til og innimellom må panseret opp. Virker som om den rett og slett nekter å starte fordi den tror den er for varm?
Jeg vet ikke, men har hatt den inne noen ganger uten at de har funnet ut av det.
Andre med samme problem?

mvh John
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxFredag 11. Mars 2011, klokken 15:16
Andre med samme problem?

Ja.

Andre' har samme problem.

Virker som grensen for oppstart er ca 25C. Har vært innom verksted og byttet software, uten at dette ser ut til å ha hjulpet nevneverdig.

Feil på temperatursensorer har vært diskutert.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: felipeMandag 04. April 2011, klokken 01:13
Har noen opplevd plastikkbiter som detter av fra siden på setene, uten at dere vet hvor de tilhører?

Har 3-4 slike plastikkbiter  ???
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: POSi411Mandag 04. April 2011, klokken 10:11
Har noen opplevd plastikkbiter som detter av fra siden på setene, uten at dere vet hvor de tilhører?
Nei.
Hvor store er de? Har du et bilde av dem?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftſøndag 10. April 2011, klokken 22:28
Sitat
Har noen opplevd plastikkbiter som detter av fra siden på setene, uten at dere vet hvor de tilhører?

Ja, de datt av på venstre side av 'das fuhrer' seat, og idet jeg bøyde setet framover første gangen.

En flausekonstruksjon som ikke betyr noe som helst egentlig, men litt teit er det jo.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftſøndag 01. Mai 2011, klokken 15:41
Thinken har nå gått 4000km uten problemer, men to ganger har 'Power Limit' lampen og mekkelampen lyst etter 'start'.

Siste gang i Sverige idag, og det var litt ubehagelig. Er det noen som har opplevd
det samme?

Feilen forsvant begge ganger etter omstart, og forøvrig har bilen fungert feilfritt.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoMandag 02. Mai 2011, klokken 10:06
Jeg har også fått lys på power limit. Men jeg fant ut at jeg hadde dreid nøkkelen litt for mye i oppstartprosedyren. (Hadde dårlig tid) ;D Dette har ikke gjentatt seg
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftOnsdag 04. Mai 2011, klokken 21:25
Sitat
Men jeg fant ut at jeg hadde dreid nøkkelen litt for mye i oppstartprosedyren. (Hadde dårlig tid)

Det samme her. Begge gangene gikk det  for fort med nøkkelen og 'giret' i
revers.

Det var den bestemte følelsen jeg satt igjen med begge ganger, men
jeg ville ikke poste akkurat de faktaene, for ikke å lure folk i en eller annen retning.

Takk for svar, og takk og pris :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: RoadRunnerFredag 24. Juni 2011, klokken 23:53
Takk for info om "omstart".  Har hatt 2 tilfeller hvor jeg ikke kom igang. 1 gang måtte jeg vri nøkkel av-på 6 til 7 ganger før jeg kunne kjøre. 2. gang så jeg 12v lampen lyste, men etter 3 forsøk (og god tid) kom bilen igang. Dette skjedde før ca 700 km kjørt.
Og så er varme defekt etter å hatt en lunk i bilen en gang....
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: XiriusOnsdag 06. Juli 2011, klokken 21:52
Noen som har noe gode forslag hva som kan være galt med min?

Var ute og kjørte, hadde kjørt ca 3min og stoppet bak en bil.
Når jeg skulle gi gass var det ikke noe kraft og skiftenøkkellampa lyste, men etter en omstart kunne jeg kjøre videre dit jeg skulle. Tok ca 20 minutter.
Den sto parkert ca 2timer uten lading, og etter kjørte maks 5 minutter før jeg mistet all motorkraft etter nedbremsning. Bilen "starter" igjen etter dette, men det går ikke fremover mer enn i sneglefart, maks 1km/t.

Alt annet fungerer, men det er altså ingen fremdrift.

Bilen er kjøpt hos Think direkte, så jeg har ingen forhandler å støtte meg på.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterOnsdag 06. Juli 2011, klokken 22:56
Høres ut som det kan være noe krøll med bremser, bremselys, bremselysbryter, eller regenerering? Ren gjetting, men siden problemet kommer ved nedbremsing.
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetTorsdag 07. Juli 2011, klokken 09:58
Er de oransje "blinklysene" over bakre hjulbuer virkelig blinklys eller kun reflekser? Jeg la merke til idag at de ikke blinker når jeg låser bilen, ei heller når blinklys eller varsellys er på. De over fremre hjulbuer blinker.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: BoogieTorsdag 07. Juli 2011, klokken 10:01
Er de oransje "blinklysene" over bakre hjulbuer virkelig blinklys eller kun reflekser? Jeg la merke til idag at de ikke blinker når jeg låser bilen, ei heller når blinklys eller varsellys er på. De over fremre hjulbuer blinker.

Det er ikke lys i de bakre "blinklysene". Tror ikke de fikk lov (mulig de aldri hadde det i planene).
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTorsdag 07. Juli 2011, klokken 10:05
Det er ikke lys i de bakre "blinklysene". Tror ikke de fikk lov (mulig de aldri hadde det i planene).

Sikkert fordi den fra sida da ville se ut som hekken på en bil pga at den er så kort.  ;D
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetTorsdag 07. Juli 2011, klokken 10:24
Skal det gå en liten slange ut fra stussen som stikker ut på toppen av frostvæsketanken? Dette er vel om det blir for fullt oppi der ved mye varme/trykk? Skal det kobles på en tynn gummislange som henger ned et stykke? Gjør ikke det på min, har aldri gjort det.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTorsdag 07. Juli 2011, klokken 10:58
Er ikke slik slange på min gammel-think heller. Tror ikke det er nødvendig; det blir vel sjeldent mer enn ca 40 grader oppi der. Det er på fossilbiler man plages med "koking".  ;)

Men det kan umulig skade om du vil sette på en slik liten slange, just in case, men jeg tror nok det er bortkastet arbeid og deler. Stussen er nok der fordi det er en "standard" kjølevæskebeholder at ett eller annet slag.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 28. Juli 2011, klokken 11:31
Noen som har prøvd å hente ut info fra OBDII-kontakten i dashbordet? Fikk akkurat lesern min til å fungere igjen, etter noen år i hylla, og hadde jo vært morsomt om en kunne lest av f.eks. nøyaktig mengde strøm igjen, og beregne forbruk litt bedre... :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTorsdag 28. Juli 2011, klokken 11:49
Noen som har prøvd å hente ut info fra OBDII-kontakten i dashbordet? Fikk akkurat lesern min til å fungere igjen, etter noen år i hylla, og hadde jo vært morsomt om en kunne lest av f.eks. nøyaktig mengde strøm igjen, og beregne forbruk litt bedre... :)

Er det ikke slik nikometer m.fl. funker da? :)

Og apropos de der; jeg har nylig begynt å se litt på arduino (skal lage meg en slik http://mydooropener.com/ (http://mydooropener.com/)), og den har bl.a. et GSM-shield. Med noe slikt burde man kunne lage SMS-fjernstyring og varsling av "det meste" på thinken. I enkleste form kanskje styre et rele for timing av lading etc, men også sette opp varsling av batteristatus, melding når lading ferdig/avbrutt etc. :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 28. Juli 2011, klokken 11:53
aiai, ikke værst! OBD-software'n som fulgte med min er helt baki leksa, så så avansert tviler jeg på at den er. Men kan jo alltids se om jeg får tak på et bedre program.

Får prøve i kveld, når bilen er hjemme igjen.

EDIT: Sånn teoretisk... Burde ikke Nikometet funke på nye Think'en også? Iallefall avlesning av verdiene. Får teste litt.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoFredag 29. Juli 2011, klokken 05:10
EDIT: Sånn teoretisk... Burde ikke Nikometet funke på nye Think'en også? Iallefall avlesning av verdiene. Får teste litt.
Nei. Nikometeret kommuniserer kun med det eldgamle SiemensAutomotiveDiagnosticSystem programmet som ble brukt i PIV4, også kjent som Th!nk Classic.

Det er bare kontakten i bilen som er lik.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterFredag 29. Juli 2011, klokken 10:08
Aha. da kan det vel godt tenkes det er brukt et like sært system på A308, slik at vanlige OBD-porgram ikke fungerer?

EDIT: og da var det bekreftet, programmet klarte ikke å snakke med hjernen. Sååå... Da må det like omfattende jobb til, som det ligger bak nikometeret? Om det i det heletatt er mulig? ???
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: aurbaFredag 29. Juli 2011, klokken 14:40
Det er bare kontakten i bilen som er lik.

Ja kontakten er den samme, man bruker bare ulike pinner for de ulike systemene.
Gammeltinkens motorkontroller brukte pinne 7 og 15 (K og L-line)

Pinout for OBDII kontakten er som følger av bildet
(http://www.pinout.net/connectors/pinout_obd2_negative.png1)

Nye Think bruker vel Controller Area Network (CANbus), da brukes pinne 6 og 14 CAN High respektive Low antar jeg.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterFredag 29. Juli 2011, klokken 14:46
Er iallefall ikke tilsvarende kommunikasjon som på en bensinbil, så må nok ha et eget program for å kommunisere med hjernen på Thinken virker det som. Kjørte riktignok et eldre program, kan jo prøve et nyere og se om det har de riktige standarene inne.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: aurbaFredag 29. Juli 2011, klokken 16:19
Er iallefall ikke tilsvarende kommunikasjon som på en bensinbil, så må nok ha et eget program for å kommunisere med hjernen på Thinken virker det som. Kjørte riktignok et eldre program, kan jo prøve et nyere og se om det har de riktige standarene inne.
Programmet for å lese beskjedene er nok det samme, men beskjeder som er elbilspesifikke vil ikke være overatt til forståelige beskjeder.

Søkte litt og fant følgende side med diagnoseverktøy hvor de hevder at Ford sine biler er dekket fra 1996:
http://www.auto-diagnostics.info/ford_diagnostics (http://www.auto-diagnostics.info/ford_diagnostics)
Man kan jo håpe at Think også er dekket her
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterFredag 29. Juli 2011, klokken 17:59
Lasta ned en programvare i går som var utvidet for å også ta Ford sine, så får prøve den i dag... :) Men er litt skeptisk, er vel ikke stort mer enn bremselyset bak, og enkelte interiørdeler som er Ford på den nye vel?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterOnsdag 03. August 2011, klokken 11:22
Har tenkt litt på noe. Det er en rimelig sprø idé, og sikkert ikke praktisk gjennomførbart, men ville en ikke hatt en "hurtiglader" for Thinken, om man lagde en rulle f.eks. i garasjen, kjørte bilen oppå, satte den i E og kjørte igang rulla slik at den lå på ca. max regen hele tiden?

 ;D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craOnsdag 03. August 2011, klokken 13:32
I alle fall i teorien. Men i praksis ville det sikkert koste mer enn det smaker. Har selv blitt slept ca 4 km, og på de minuttene det tok ble batteriene ladet 5-10% mener jeg å huske. På gamlethinken, vel å merke.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoOnsdag 03. August 2011, klokken 22:21
ville en ikke hatt en "hurtiglader" for Thinken, om man lagde en rulle f.eks. i garasjen, kjørte bilen oppå, satte den i E og kjørte igang rulla slik at den lå på ca. max regen hele tiden?
Vil sikkert fungere, regn med ekstra dekkslitasje, slitasje på drivverk, et trinn dyrere forsikring fordi km-telleren går mens man lader osv.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ElmoOnsdag 03. August 2011, klokken 23:32
et trinn dyrere forsikring fordi km-telleren går mens man lader
"Elbilforsikringen" (Codan/White Label) har da fri kilometer.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: craTorsdag 04. August 2011, klokken 12:47
Think skulle vært bygget som en traktor med kraftuttak bak slik at man kunne koble på et møllehjul, vindmølle, agregat eller hvasomhelst der og lade vha regen.  ;D :D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Lars C. KrogenæsTorsdag 04. August 2011, klokken 13:55
Samt at man kunne kople bilen til solcelleanlegget på hytta, slik at batteribanken der ble betyelig utvidet.

Lars
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 04. August 2011, klokken 14:36
Er det flere enn meg som "sliter" med varme under lading, eller er det normalt? I dag kjørte jeg ca to timer i strekk, bykjøring, rundt om kring, og når jeg da tilslutt setter den på 16A lading så begynner den røde temperaturlampa i dash'en å lyse ganske raskt. Slik var det også på ferieturen, den blir fort varm, men gir seg etter 15-20 minutter.

Vanlig, eller er det krøll med kjøleviftene? Ikke et stort problem isf, men er jo kjekt at alt er på stell.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: jkirkeboTorsdag 04. August 2011, klokken 14:44
Samt at man kunne kople bilen til solcelleanlegget på hytta, slik at batteribanken der ble betyelig utvidet.

Lars

Hmm. For min del blir det nok heller aktuelt å lade bilen litt fra solcelle-batteribanken. Med fint vært noen dager kan jeg sikkert få overført 5-10kWh. Resten får Honda-aggregatet ta ;)
Tittel: Sv: Re: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetFredag 05. August 2011, klokken 09:03
Er det flere enn meg som "sliter" med varme under lading, eller er det normalt? I dag kjørte jeg ca to timer i strekk, bykjøring, rundt om kring, og når jeg da tilslutt setter den på 16A lading så begynner den røde temperaturlampa i dash'en å lyse ganske raskt. Slik var det også på ferieturen, den blir fort varm, men gir seg etter 15-20 minutter.

Vanlig, eller er det krøll med kjøleviftene? Ikke et stort problem isf, men er jo kjekt at alt er på stell.
Ikke hatt dette problemet, våre biler er jo omtrent like gamle. Av og til starter en vifte under bilen idet jeg setter i ladekabelen, men denne stopper igjen etter en stund. Har ikke sett noen røde lys på dashbordet. Jeg kjører stort sett 10A std lading.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterFredag 05. August 2011, klokken 09:26
Hører du den vifta godt? Eneste vifta som det hender at starter på min er den som ventilerer batteriene(dvs den under), fra motorrommet kommer kun en liten summelyd, alá vannpumpe elns.

Men dette forekommer jo stort sett kun på 16A, og heller ikke hver gang. Er nok ikke noe farlig, ville bare høre om noen andre også har sett dette fenomenet :)
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetFredag 05. August 2011, klokken 15:27
Nei, det er den viften du nevner, som kjøler batteriene. Under bak, starter avogtil ved lading. Ellers ingen vifte el.l. A/c foran av og på men ikke merkbart ved kjøring.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterFredag 05. August 2011, klokken 17:17
Aha, da er alt greit. Tenkte det kanskje var noen kjølevifter foran også, som ikke fungerte på min, men da er alle lydene som de skal... Takk :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterſøndag 21. August 2011, klokken 08:39
Noen som har vurdert å sette skinnrsatt inn i Think'en? Fikk litt lyst på det... :)

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/00-07-Ford-Focus-steering-wheel-black-stitching-cruise-/270801650642?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3f0d0943d2#ht_500wt_1182 (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/00-07-Ford-Focus-steering-wheel-black-stitching-cruise-/270801650642?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3f0d0943d2#ht_500wt_1182)

Det foreligger ingen muligheter for cruisecontrol på nye-Think? Ser jo at man kan få rattene både med og uten cruisecontrol.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: georg.myhreOnsdag 31. August 2011, klokken 13:23
Airbag-lampa begynte å lyse for noen dager siden, og den har den gjort siden. Jeg har forsøkt å skru av passasjer-airbagen uten at det gjorde noe. Jeg har også prøvd et godt gammelt cyber-kick i dashbordet, men lampa fortsatte å lyse.

Er det noen som har hatt et liknende problem? Med tilhørende løsning?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HHFOnsdag 31. August 2011, klokken 16:00
Min lyser også og har gjort det lenge nå.

Jeg var innom Thinkverkstedet på Alna og der forsøkte de å nullstille airbagen med å bare koble inn og ut noe greier under sikringsboks-området, men dette hjalp ikke, så konklusjonen var at styringsenheten var gåen og deler vet vi jo det ikke har flommet over av på verkstedene den senere tid.

Røhne & Selmer Sandvika sier de skal få en løsning på plass snart, fordi det er noe rart med styreenheten eller måten dette er koblet på slik de ser det. En unødvendig kobling som de skal prøve å omgå (lyder litt skummelt).

Trøsten får være at alle sier at alt skal virke som normalt allikevel ...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: erik eOnsdag 31. August 2011, klokken 18:42
Om noe tror det virker  ???    De bør teste det  ;) Det står ikke det i noen innstuksjonsbøker jeg har lest.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: el ninoFredag 02. ſeptember 2011, klokken 23:42
Jeg hadde akkurat det samme problemet, og fikk skiftet styreenheten--------men dengang var det reservedeler å få tak i---------- >:(
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: georg.myhreLørdag 03. ſeptember 2011, klokken 13:07
Hei igjen,
 "Power limit" lampa begynte å blinke når jeg satte på tenninga. Bilen vil ikke starte.
 Jeg har prøvd å sette den på lading igjen, ha den av lading, resette batteriet, bytte 12volts batteriet og det gode gamle cyber-kicket. Bilen vil fortsatt ikke starte.
Det er altså kun "power limit" som blinker. Alt annet ser normalt ut.

Noen som har opplevd det samme?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LundeLørdag 03. ſeptember 2011, klokken 14:24
El Nino er inne på noe, dog er det muligens håp. Vedkommende som reparerte komponentene på Aurskog er nå ansat på R&S  i Sandvika...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Henryſøndag 04. ſeptember 2011, klokken 09:55
Tull med vindusvisker
Opplevde at vindusviskeren på innstillingen lav og høy hastighet og enkelt strøk plutselig stoppet opp mitt på ruten og vindusspyleren begynner å spyle mitt i det hele. Intervallfunksjonen fungerer helt normalt (bortsett fra om man slår av mitt i et strøk). Leverte den til service i Sandvika og det viste seg at det bare var sikringen til vindusviskeren som var gåen. I følge Fredrik var denne effekten av en gåen sikring et helt spesielt fenomen med Think. Litt flaut å levere bil til service for å få skiftet sikring, men jeg hadde ikke drømt om at det var sikringen som var problemet. Så om du opplever en helt utilregnelig vindusvisker, kan det være sikringen som er gåen.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Elmoſøndag 04. ſeptember 2011, klokken 12:38
Kanskje på tide noen av dere ny-Think eiere starter å legge inn ting under "Vanlige feil samt løsninger på disse" på elbilwiki (her (http://www.elbil.no/wiki/Ny-Think)) ???
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LundeFredag 16. ſeptember 2011, klokken 22:19
Neppe da trykket er nesten fraværende. Systemet er tilnærmet trykkløst til det eventuelt koker å det gjør det aldri. Derimot er det en viss temperaturforskjell med tillhørende ekspansjon av væsken som kan utnyttes. Om man på det høyeste punktet søker å etablere en kobling mot en tynn slange som legges ned i bunnen av et lite resarvoer er man på sporet av noe.
Om man skiller varmekretsen fra kjølekretsen (deler ekspansjon og påfylling) vl en slik kobling presse eventuelle bobler ned i reservoaret som deretter i praksis ventileres ut Når systemet igjen blir avkjølt og volumet minsker vil den suge væske tilbake i systemet.

Har ikke fått somlet meg til å gjøre det enda på min bil, men må få ut fingern nå før kulda setter inn
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Joakim SveliTorsdag 22. ſeptember 2011, klokken 10:05
Tull med vindusvisker
I følge Fredrik var denne effekten av en gåen sikring et helt spesielt fenomen med Think. Litt flaut å levere bil til service for å få skiftet sikring, men jeg hadde ikke drømt om at det var sikringen som var problemet. Så om du opplever en helt utilregnelig vindusvisker, kan det være sikringen som er gåen.

Jeg har samme problemer med vindusviskeren. trodde det var motoren som var gåen og har fått pris på 4500 for ny motor og 2200 for jobben. Ny sikring høres billigere ut. Viskeren går fortsatt, men den hakker og stopper opp udnerveis. Går veldig sakte. Jeg hører det sier "klikk" i sikringsboksen slik det vanligvis gjør når jeg skrur på vindusviskeren. Trodde derfor at sikringen fortsatt var i live.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HenryTorsdag 22. ſeptember 2011, klokken 17:08
Beskrivelsen høres nøyaktig ut som det jeg opplevde, inklusive klikking fra sikringsboksen. Om viskeren fungerer i intervalfunksjon og i tilegg kopler inn spylerfunksjonen helt uten mål og mening på andre innstillinger tror jeg du skal forsøke med en ny sikring frem for ny viskermotor. Sikring 8 (20A) og 43 (15A) forsyner vindusviskeren. Fredrik la igjen en blå 15 A sikring i bilen da han hadde "reparert" bilen min, så da er det vel sikring 43 du skal skifte (sikring 8 forsyner også spylerpumpen så den var i alle fall ikke gåen i mitt tilfelle).
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: KjartTirsdag 01. November 2011, klokken 16:34
Er det flere enn meg som "sliter" med varme under lading, eller er det normalt? I dag kjørte jeg ca to timer i strekk, bykjøring, rundt om kring, og når jeg da tilslutt setter den på 16A lading så begynner den røde temperaturlampa i dash'en å lyse ganske raskt. Slik var det også på ferieturen, den blir fort varm, men gir seg etter 15-20 minutter.

Vanlig, eller er det krøll med kjøleviftene? Ikke et stort problem isf, men er jo kjekt at alt er på stell.

Meget sent svar, men det jeg opplever på vår think er følgende. Hvis vi plugger inn bilen umiddlebart etter kjøring starter kjøleviften foran, og den stopper ikke før det har gått mange timer. Naboen har klaget flere ganger på støyen og da har jeg bare tatt ut kontakten. Men hvis jeg venter en stund før jeg setter inn kontakten starter ikke viften. Jeg antar at vår think er litt lett på termostaten på denne viften, mens din er litt tung på termostaten, eller magnetbryteren som jeg tror den heter. De fleste thinker som jeg møter er noe midt imellom, dvs at denne viften går en 10-15 minutter når det er varmt. Dvs jeg tror nok din vifte skulle ha gått. JEg opplever nå når det er kaldt ute, at viften slår seg sjeldnere på, men det er vel logisk.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTirsdag 01. November 2011, klokken 18:11
Aha! -En- eneste gang har jeg hørt vifta mi gå, og den var omtrent like lydløs som en pc-vifte  ??? ;D Så kanskje noe er litt snodig innstillt på begge to.

Men ladefarta er høy, så tviler på at laderen lider :)
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetTirsdag 01. November 2011, klokken 18:53
Min batterivifte starter etter lengre kjøring evt litt rask kjøring, men stopper etterhvert. Til vanlig starter den ikke, jeg tar den rett på lading om morgenen etter kjøring til jobb. Oppfatter at dette er normalt. Hvor lenge den går dersom den starter vet jeg ikke, men tror ikke det er så lenge.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterOnsdag 02. November 2011, klokken 00:06
Tror ikke vi snakker om samme vifte? Vi tenker på den foran, på radiatoren. Gjetter på at du snakker om ventilasjonsvifta for Zebra-batteriene.
Tittel: Sv: Re: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetOnsdag 02. November 2011, klokken 08:49
Stemmer. Den foran har jeg aldri lagt merke til.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterOnsdag 02. November 2011, klokken 09:26
Nettopp, den foran har jeg kun hatt én en eneste gang, og la bare merke til den fordi jeg lå under bilen og sjekka no greier...  :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandOnsdag 07. Desember 2011, klokken 21:14
Hei venner! Jeg har problemer med at bilen bare stopper i tide og utide. Men det er bare å starte igjen å kjøre videre. Problemet er jo at den stopper overalt, i tuneller osv. De har prøvd å kalibrere batteriet, men uten at det har hjulpet nevneverdig. Hvis det ikke ordner seg, må jeg skifte et minnebrikke på batteriet. Noen som vet hva det er og/ eller hva dette koster i praksis å fikse. MVH Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Eldar08Fredag 09. Desember 2011, klokken 13:00
Jeg er ny her, så håper jeg bruker forumet korrekt.... ;)

Har ved flere anledninger opplevd at "power limit" og skiftenøkkelsymbol på min Think 2008 (gått 50 000) har begynt å lyse, bilen mister all fremdrift og girkassen blinker på N (stod opprinnelig i D). Dette har de fleste gangene skjedd i samtidig som jeg har brukt vinduet (inn og ut av p-hus), men også noen ganger i fart. Bilen har startet på nytt hver gang, og gått videre med slukte lamper. Mistenkte lenge 12-volts batteriet, men det er nå sjekket, og skal være i svært god stand.

Noen som har opplevd noe tilsvarende - eller som har en ide om hva funksjonssvikten skyldes?

mvh ida
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftſøndag 18. Desember 2011, klokken 17:30
Takk til Henry for opplysninger om vindusviskeren. Bortsett fra intervall oppfører
min seg plutselig helt surrealistisk.  ;D

Jeg tror jeg nå skal bytte alle sikringene med typer som lyser når de må byttes,
 Jula har sett som ikke koster så mye.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftſøndag 18. Desember 2011, klokken 17:38
Og, varmeapparatet er gåent. Er det noen som vet om forhandlerne kan fikse
det, eller om det er mulig å reparere selv?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: arvſøndag 18. Desember 2011, klokken 22:09
Hei
Jeg trodde at mitt varmeapp. var defekt, men det var bare en sikring. Stor sikring som sitter i motorrommet. Har du sjekket den?
Arne
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftMandag 19. Desember 2011, klokken 20:15
Hei, arv! Nei den har jeg ikke sjekket ennå, men det skal jeg gjøre imorgen, så
skal jeg gi tilbakemelding.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ArnieMandag 26. Desember 2011, klokken 10:53
Sitat
Stor sikring som sitter i motorrommet.

Hvor sitter den?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterMandag 26. Desember 2011, klokken 11:41
Jeg vet det sitter en 25A DC sikring til vannvarmeren inni PCU som kan byttes(bak en luke). Bortsett fra det, er jeg litt usikker.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Carl Anton StenlingTirsdag 03. Januar 2012, klokken 20:19
Thinken har gradvis fått en knirkelyd ved kjøring over fartsdumper samt en knekklyd ved åpning av døren.
I dag var bilen inne hos Røhne Selmer. Dørene ble justert og noen foringer smurt. Nå er Thinken uten ulyder.

Forresten god service hos Røhne Selmer Sandvika. De skiftet en skiltlyspære i samme slengen.

Total pris (kun lyspæra) kr 18!

Carl Anton
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ChrisDTorsdag 05. Januar 2012, klokken 21:43
Airbag lampen har lyst i to dager, hadde planer om å ta stoppe innom RS sandvika i løpet av neste uke. MEN i dag når jeg skulle kjøre fra jobb så måtte jeg  trykke alt jeg kunne nesten på bremsepedalen for å få noe bremseeffekt. Valgte derfor å kjøre rett til RS for å høre med dem. Ble møtt av en hyggelig fyr som kunne se på problemet med engang, etter at jeg hadde drukket en kopp kaffe og ventet ca 40 min kom han ut og fortalte at han hadde fikset både vakum pumpen og airbag problemet.   ;D

Må si jeg ble litt nervøs når jeg så all thinkene som stod utenfor RS, sikkert 40-50 stk. Noen hadde stått der en stund så det ut som.

Det var en garanti sak så kostet meg 0kr.

Kan ikke bli noe bedre service en det. Dette var mitt første møte med RS og er MEGET fornøyd  :D


Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 05. Januar 2012, klokken 22:47
Den gule som står der er min og den fryser :(

...men varmen kommer vel tilbake snart :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandſøndag 08. Januar 2012, klokken 13:46
Hei! Jeg sliter med at bilen bare stopper, det kan skje 15 x på en tur på 4 mil. Andre ganger kan jeg kjøre hele dagen uten problemer. Det er bare å starte igjen, men det er jo skummelt. Kan jo stoppe i en tunell. De kan ikke finne feilen på bilen, så det er noe ordentlig dritt. Noen som har samme problemet? MVH Froland :'(
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterſøndag 08. Januar 2012, klokken 14:22
Hvilken feilmelding(er) lyser?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: jahnarneſøndag 08. Januar 2012, klokken 15:58
Hei! Jeg sliter med at bilen bare stopper, det kan skje 15 x på en tur på 4 mil. Andre ganger kan jeg kjøre hele dagen uten problemer. Det er bare å starte igjen, men det er jo skummelt. Kan jo stoppe i en tunell. De kan ikke finne feilen på bilen, så det er noe ordentlig dritt. Noen som har samme problemet? MVH Froland :'(
Jeg opplevde det samme (dog bare et par ganger) med min Think Classic, men da viste det seg å være et svakt 12V-batteri. Dette fikk et plutselig spenningsfall i en bakke som gjorde at bilen stoppet tvert. Det rare var at det ikke satte noen feilmeldinger. Etter å ha byttet det har jeg ikke hatt noen problemer.

Mulig det ikke er relevant, men kan jo være greit å be dem om å sjekke det?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandſøndag 08. Januar 2012, klokken 17:37
Hei igjen! Jeg vet ikke om denne bilen kan sammenlignes med den nye, tror ikke det. Når jeg kjører kobler bare alt ut, mister drivkraften. Men alt av lys vifte vindusvisker funker. Alt av varsellamper lyser. Så må jeg stoppe og starte på ny. Jeg må kanskje prøve 1-10 ganger før den starter. De har sendt ned loggen til Sveits og så har de "justert" noe batteriminne. Ikke vet jeg hva det er. Men den er ikke bra enda, så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. En føler seg ikke spesielt trygg når en kan få stopp alle veier. MVH Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterſøndag 08. Januar 2012, klokken 17:51
Høres på en måte ut som isofeil i batteriet, selv om det bør legge bilen helt død. Jeg fikk jo det over natta, og da blinker power-limit, og høyspentlampe lyser. Men det er jo egentlig et vedvarende problem, og bør ikke kunne "resettes" som du opplever.

Burde vitterlig stå noe i loggen...  ??? "Batteriminne" har jeg ei aldri hørt om heller, og alt av hjerner på batteriet kan byttes ut uten å sende batteriet til Sveits... Hva med å bare bytte hele hjernen på batteriet?

Kan det være kortslutning/overledning i varmeapparatet? Det går jo av/på ettersom det er kaldt, eller varmt... Kan jo tenkes etter så-og-så mange av/på får det en overledning, og slår av høyspenten.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandſøndag 08. Januar 2012, klokken 18:07
Ja, jeg vet ikke hva det er, og ikke finner de ut av det heller. Det er Sandvika som tar seg av loggfila fra min bil. Stein Erik kaller det minnebrikka på batteriet. " Dette koster ca 150EUR fra Sveits pluss frakt. Deretter kommer selve jobben med montering, som ligger på 4-5 timer samt testing etterpå" Denne infoen fikk jeg. Har du fått feil på batteriet ditt? Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterſøndag 08. Januar 2012, klokken 19:28
isofeil på to celler, så det ligger i sveits nå...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandſøndag 08. Januar 2012, klokken 19:36
Fikk du det på garantien da? Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterſøndag 08. Januar 2012, klokken 20:30
Jeg regner da vitterlig med det :P Har ikke hørt noe annet... Bilen er jo kun gått 15kkm, og knapt 6 mnd gammel. Produksjonsfeil, vil jeg tro.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: norwegian123Onsdag 18. Januar 2012, klokken 10:14
Jeg har begynt å få samme problem som rapportert av "froland", Thinken bare plutselig stopper. Det er en 2010 modell og kjørt ca 15.000 km. Har levert den inn til RS Sandvika nå, men er interessert i å vite om andre har hatt samme problemet og hvilket løsning/svar de har fått fra forhandleren.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandOnsdag 18. Januar 2012, klokken 15:41
Hei norwegian123! Vel jeg har hatt bilen inne flere ganger i Kristiandsand, men de finner ikke feilen. Nå står den inne igjen for nte gang. De tror det kan være en minnebrikke som sitter mellom lader og batteri, men er ikke sikker så det blir litt vanskelig hele greia. En kan jo ikke skifte alt heller. det begynte med at jeg ikke fikk starta bilen, da resatte de den og jeg kunne kjøre. Så skjedde det 2 ganger og da hadde de den inne i nesten 14 dager for å justere batteripakken. Noe softoppgradering tro jeg det var. Etter dette kunne jeg kjøre en stund, så begynte den å stoppe og jeg bare startet den igjen. På en dag kunne den stoppe fra 1 til 100 ganger på 90 km. Men i går fikk jeg ikke startet den igjen etter jeg kom fra jobben, da var det Viking til Kristiandsand igjen. De har ikke kikka på den i dag. Det er jo sabla frustrerende å ikke være sikker på at jeg får start etter en dag på jobb eller at den stopper midt i en tunell. Det er  RS Sandvika som har garantiansvaret på den. Jeg har kjørt 77000 km på den nå. Så ikke vet jeg. Froland.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterOnsdag 18. Januar 2012, klokken 20:47
Uff. Leit at det skal være sånn.

Spørsmål: Er det noen som har slitt med å sette bilen på lading?`Vår -08 har et sært fenomen, er den "nykjørt" går den på lading med en gang. Men har den stått over natta i, tja, -5, så må vi ta ut og inn kabelen 3 ganger for at den skal lade. Ikke noe krise, det fungerer jo hver gang :) Men jeg bare lurer.

Hvis jeg bare lar kabelen stå i første gang så begynner etter hvert CAR LINK FAULT og POWER FAULT(de to nederste lampene) å blinke.

Som sagt, ikke noe problem, kun nysgjerrig på hvorfor den er sånn :) Har du bil fra produksjonsserien, froland? Eller er din prototype også.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandOnsdag 18. Januar 2012, klokken 21:10
Hei igjen! Jeg får alltid problemer med å sette den på lading når powerlimit lampen lyser. Da må jeg inn og ut noen ganger med kontakten for at den skal ta lading. Men ellers lader den uten problem. Jeg har en produksjonsmodell fra 08. Men jeg lurer på om det er bare saltbatteriene som de har problemer med, eller gjelder det lithium også?  Froland.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandFredag 20. Januar 2012, klokken 21:21
Hei! Her kommer en liten oppdatering på min bil. Jeg fikk ikke startet den på mandag da jeg skulle reise fra jobben. Den ble sendt til nærmeste verksted som det står i "loven". Jeg ringte i dag og da hadde de ikke begynt på bilen, de sa vel rett ut at det var problemer som de  ikke kunne fikse. Jeg ringte til mitt forsikringsselskap og fortalte det, da snudde de rett rundt og sa at det var greit at jeg sendte den til RS Sandvika. Det skulle de koste gratis. Ikke verst, etter at jeg brukte 2 timer på mandag for å forklare de samme problemene for de. Har "bare" brukt 2500( 5x500) i egenandel på tauing før de forsto mitt problem. Så blir det spennende å se om bilen lar seg fikse uten at en går konkurs. Froland
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterLørdag 21. Januar 2012, klokken 18:47
Håper det løser seg! Var innom R&S Sandvika på fredag og snakka litt med gutta, og de er veldig hyggelige, positive, og løsningsorienterte :) De veit iallefall hva de driver med!
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: frolandLørdag 21. Januar 2012, klokken 19:14
Hei Go-carter! Har du fått bilen din igjen da? Froland.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterLørdag 21. Januar 2012, klokken 19:22
Nei, Mes-Dea er UTROLIG treige. Men de har begynt på noen av batteriene.(R&S sendte jo ned en del). Så står uten Think til en stund utti februar, virker det som  ???

Men R&S er super-hyggelige, og har årdna lånebil til meg :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: MortenTOnsdag 18. April 2012, klokken 18:19
Litt usikker på hvor jeg skal poste meldingen - så den ender her...  ;D
Akkurat hatt bilen på 20.000 service og det gikk knirkefritt!

MEN jeg holder på å fullstendig rable av all lyden i dashbordet!
Det er plast mot plast gnissing og skrangling av deler som tydeligvis ikke er fast og av lyder som sannsynligvis sitter alt for fast - les i spenn - og det skaper mye irriterende støy.
Det er såpass ille at det ikke er noe gøy å bruke radioen for sammen med dårlige mottakerforhold og all ulyden fra dashbordet så blir det håpeløst.
Er det noen som har en god løsning på ulyden?
Evt. vet hvordan det lar seg demontere for evt. oppsmøring/justering.
Det virker som om det meste kommer fra midtkonsollen over radio og ventilasjon

Takker!

Morten
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: commiesoftOnsdag 18. April 2012, klokken 22:25
hei! Vi nærmer oss 20000km service raskt, skranglingen har vi gitt
opp forlengst.

Noen ganger skrangler det foran, noen ganger i bakluka, slangen til
vindusviskern osv, noen ganger er det stille!

Jeg hører ikke dette lenger, med mindre det er en ny lyd, så vi hverken
hører levenet, eller bryr oss om det lenger.

Bilen er uansett en daglig fornøyelse. :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxTorsdag 19. April 2012, klokken 12:20
Bruker selv en silikonspray jeg kjøpte i Tyskland.

Det som kommer ut har en seig konsistens, og smører effektivt opp plast, slik at gnikkelyder forsvinner.

Genial også på bevegelig plast som dørhåndtak etc.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: hkaspenbergTorsdag 19. April 2012, klokken 12:35
hei! Vi nærmer oss 20000km service raskt, skranglingen har vi gitt
opp forlengst.

Noen ganger skrangler det foran, noen ganger i bakluka, slangen til
vindusviskern osv, noen ganger er det stille!

Jeg hører ikke dette lenger, med mindre det er en ny lyd, så vi hverken
hører levenet, eller bryr oss om det lenger.

Bilen er uansett en daglig fornøyelse. :)

Skru radioen på fullt?  ::)

;-D Hans
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 19. April 2012, klokken 13:49
Subwoofer baki og høy musikk!  ;D Men fra spøk til alvor, jeg har nå disponert en leiethink fra R&S de siste 2000km, UTEN stereoanlegg, og jeg hører kun motoren...  ???
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: MortenTTorsdag 19. April 2012, klokken 23:34
Bruker selv en silikonspray jeg kjøpte i Tyskland.

Det som kommer ut har en seig konsistens, og smører effektivt opp plast, slik at gnikkelyder forsvinner.

Genial også på bevegelig plast som dørhåndtak etc.
God ide! Jeg funderte på det samme - rørleggeren som har vært hos oss noen ganger søler fælt med en silikonspray som han bruker når han setter sammen avløpsrør. Det ligger igjen noen bokser etter ham.
Det som er rart er at bilen må ha tilgang til internett - etter at jeg postet første melding har det vært tyst!

Stereoen på fullt? kan jo nesten se at steinalderboksen av en radio sluker strøm  ::)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterMandag 23. April 2012, klokken 16:13
Som nevnt i en annen tråd, så har jeg fått høre ved en anledning at for å være litt forebyggende/føre var så kan det lønne seg å stort sett kjøre i D med Zebrabatteriet. Det fordi E kan gi litt uønskede spenningstopper, og hard belastning på batteriet. Zebra tåler jo ikke hurtiglading, og full regen på E er nok vesentlig kraftigere enn 16A lading...  ::)

Bare et tips. Opp til hver enkelt hva man vil gjøre :) Jeg kombinerer med litt D, og litt E.
Tittel: Sv: Re: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: mohpetTirsdag 24. April 2012, klokken 15:04
Som nevnt i en annen tråd, så har jeg fått høre ved en anledning at for å være litt forebyggende/føre var så kan det lønne seg å stort sett kjøre i D med Zebrabatteriet. Det fordi E kan gi litt uønskede spenningstopper, og hard belastning på batteriet. Zebra tåler jo ikke hurtiglading, og full regen på E er nok vesentlig kraftigere enn 16A lading...  ::)

Bare et tips. Opp til hver enkelt hva man vil gjøre :) Jeg kombinerer med litt D, og litt E.
Når jeg lader på 16A så går pilen helt til venstre på det grønne feltet på eco-meteret. Når jeg regenererer maks på E så går pilen langt fra så høyt, mulig midt på det grønne feltet. Dette burde vel indikere at full regenerering på E er ok?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Tittel: Sv: Re: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: hmaTirsdag 24. April 2012, klokken 16:28
Når jeg lader på 16A så går pilen helt til venstre på det grønne feltet på eco-meteret. Når jeg regenererer maks på E så går pilen langt fra så høyt, mulig midt på det grønne feltet. Dette burde vel indikere at full regenerering på E er ok?
Dersom du lader ved 16A (14A i praksis) har man ca 3kW effekt. Når denne effekten tilføres et 371V batteri, blir det ca 8A batteristrøm.

Ved regenerering på Think Classic oppnår man 100A batteristrøm, som betyr ca 11kW effekt.
Om ny-Think regenererer med samme effekt vil batteristrømmen bli på ca 30A.
Zebra-batteriet har nominell kapasitet på 76Ahr (1C = 76A). Vanligvis betyr det at batteriet skal greie 76A kontinuerlig.

Jeg tror oppførselen til eco-meteret du refererer til (maks utslag på grønt) kun indikerer at lading er i gang og at det ikke kan sammenlignes med utslaget under kjøring.
Dette er dog min antagelse og trenger ikke være 100% korrekt.

Hilsen
Håkon
Tittel: Sv: Re: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTirsdag 24. April 2012, klokken 17:42
Når jeg lader på 16A så går pilen helt til venstre på det grønne feltet på eco-meteret. Når jeg regenererer maks på E så går pilen langt fra så høyt, mulig midt på det grønne feltet. Dette burde vel indikere at full regenerering på E er ok?
Dersom du lader ved 16A (14A i praksis) har man ca 3kW effekt. Når denne effekten tilføres et 371V batteri, blir det ca 8A batteristrøm.

Ved regenerering på Think Classic oppnår man 100A batteristrøm, som betyr ca 11kW effekt.
Om ny-Think regenererer med samme effekt vil batteristrømmen bli på ca 30A.
Zebra-batteriet har nominell kapasitet på 76Ahr (1C = 76A). Vanligvis betyr det at batteriet skal greie 76A kontinuerlig.

Jeg tror oppførselen til eco-meteret du refererer til (maks utslag på grønt) kun indikerer at lading er i gang og at det ikke kan sammenlignes med utslaget under kjøring.
Dette er dog min antagelse og trenger ikke være 100% korrekt.

Hilsen
Håkon

Du har helt rett. ECO-meteret er kun en måler som viser en viss mengde, i forhold til hva den blir bedt om av PCU. Den har ingen sammenheng mht. effektuttak. Så når viseren står på prikk to som regen får batteriet MYE mer strøm, enn prikk to på lading :)

PS: 16A lading på PCU2 er vel 15,4A eller noe i den dur?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxTirsdag 24. April 2012, klokken 22:24
PCU2 med Eltec lader klarer kun 3 kW, eller ca 13A. ;)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTirsdag 24. April 2012, klokken 23:16
PCU2 med Eltec lader klarer kun 3 kW, eller ca 13A. ;)

Hva lader PCU 0/1 med da?  ???
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: sukramMandag 21. Mai 2012, klokken 08:30
Heisann.
Da har jeg endelig fått surret meg til å fikse vindusviskeren som ikke vil skru seg av til tider. Alltid vrient å finne ut av slike feil som kommer og går, når man prøver å feilsøke så funker jo alt som det skal, murphys lov osv.... :)
La merke til at det samler seg kondens i baklyktene, og fikk bekreftet at det skapte problemene. Har skrudd opp lyktene, tørket dem, slo 10-15 runder gjengetape over pakningen og vips, der funker viskerne på vanlig måte.

Sambo mente det begynte å bli litt vel trafikkfarlig, der jeg tok ut og inn sikringene under fart.... :)

Så for viskerer som ikke slår seg av (går for full fart, hakker/stopper IKKE), sjekk overledning/jordfeil i baklyktene først.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: davgalTorsdag 07. Juni 2012, klokken 09:23
Jeg lurer på om noen av dere også har problemer med at vinduene i dørene piper noe inn i granskauen mye når de blir heist opp/ned? har noen en løsning på dette?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LundeTorsdag 07. Juni 2012, klokken 10:44
Gen 0 maks 8,6 gen 1 9,7 og 11,9 grunnet en feilkonstruksjon ble gen 0 begrenset til det den tålte over tid.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ØynaLørdag 30. Juni 2012, klokken 12:15
Hei :)  Har fått meg en City produsert 03.2010  Hentet den hjem fra Holland :-)

Det var ledningsbrudd inn til laderen,har fikset det men nå lyser power fault på laderen og den vil ikke lade... vet at det ikke er garanti når man åpner laderen,men bor i Flekkefjord og det er langt til forhandler ;) noen som vet hvordan man resetter laderen? Zebra batt. På forhånd Takk!!
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxſøndag 01. Juli 2012, klokken 06:55
Feilen løses vistnok med en reprogramering av ladekladden, som har låst seg etter forsøk på lading på et 230V nett i stedet for et 400V nett.

Den må i så fall sendes til Oslo. Siden du har Zebra batteri bør du snarest initiere aktiv nedfrysing av batteriet, eller lade det med en annen kabel.

Kontakt gjerne ACAR.no i Oslo som fant løsningen på dette problemet.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterſøndag 09. Desember 2012, klokken 13:46
I går var jaggu dagen for småtrøbbel. Først røyk varmtvannskolben. Men på vei hjem så begynte plutselig Power Limit å lyse(lav SOC, rundt 30%) og etterhvert mente den også at bilen var varm og fikk advarsel for det og. Hvordan i svarteste granskauen kan en ELBIL slite med kjøling i 14 minusgrader?!?!?!?!?  >:(
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxſøndag 09. Desember 2012, klokken 14:35
Husk du har 270 grader på batteriet. Er Zebra batteriet bygget opp med 2 halvdeler slik Litium er?

Tenker på om feilene kan ha en sammenheng. Kjører du på en halvdel vil spenningen synke enda mer, og varmekolben trekke ekstra mye strøm....
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Lundeſøndag 09. Desember 2012, klokken 15:06
ZEBRA er jo bortimot hermetisk lukket for å holde på varmen. Temperatureren inne i batteriet er vel 320 grader når kjølevifta starter. Om det er pluss eller minus 20 grader har fint liten prosentvis betydning for kjølekapasiteten. Det er jo også en kjent sak at energikapasiteten og energitettheten er høy på ZEBRA, minst like høy som på litium og i mange tilfeller bedre. Dog er det stikk motsatt på effekt. Litium har lav indre motstand å kan pøse ut mye effekt uten å bli spesielt varme. Det kan IKKE et zebra batteri som har helst ikke skal tømmes med mindre enn en halv C dvs at du bør bruke to timer på å tømme det.
Årsaken til Powerlimit kan være flere. Opplever at det er lettere å få høy temperatur vinterstid grunnet høyere snittlast enn om sommeren. Dessuten skal det sies at grensen for alarm på temperaturen i ZEBRA er satt langt lavere enn den burde vært satt. Et arbeidsuhell er det blitt hevdet.  ::) 
Om du har original varmekolbe kan du glede deg over at de har fått inn et erstattningsprodukt som er mer driftsikkert og en god del raskere. Lavere volum og annerledes konstruert  8)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterMandag 10. Desember 2012, klokken 10:49
Nå var det vel varsellampe for PCU/motortemp som lyste, hvis jeg ikke tar feil? Den tok lading med en gang jeg plugget den i, og batterilampa blinket ikke, så er ikke noe galt med batteritemp vil jeg tro.

R&S hadde tid til å kikke på den på fredag, og feilsøke litt. Tatt i betraktning elektroluxs teori, vil jeg tro at sikringen kan ha tatt kvelden. Men det vil vise seg  :) Uansett en pain in the ass å kjøre en så kald bil nå om dagen, så kommer til å kjøre Discoveryen frem til fredag tipper jeg...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LynetOnsdag 12. Desember 2012, klokken 17:32
Er Zebra batteriet bygget opp med 2 halvdeler slik Litium er?
Nei, det er det ikke.

Zebra-batteriet har to strenger med 144 celler i hver. Men alt er lukket i en hermetisk lukket vakumboks.

Og vifta starter på ca 295 grader, setter man på lading starter den hvis tempen er over 290 grader.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: El rayoOnsdag 12. Desember 2012, klokken 19:27
OK; bøyer meg i støvet for Lynets inngående kunnskap. Det jeg mente å si er at det er kun litium Th!nk som kan kjøres hvis én av strengene feiler, hvis jeg har tolket info om praktisk bruk om litium Th!nk fra USA riktig.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: SvesaOnsdag 23. Januar 2013, klokken 17:45
Har kjøpt meg en "defekt" Think City, reg første gang 25.03.2009. Fem siste i understellsnr.: 05094

Den har Zebra batteri og er erklært batteridød av Melhus Bil i Trondheim.

Den fikk ny CPU engang i 2010.

Hva kan man gjøre med disse batteriene? Noen som har erfaring med å sjekke slike batterier?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxOnsdag 23. Januar 2013, klokken 18:26
Elbilhjelpen.no gjorde det samme som deg, og valgte til slutt å montere nytt batteri.

Innen det ble selvfølgelig undersøkelser gjort, men svaret var at selv om en kunne sende batteriet til Sveits for reperasjon/sjekk hadde ingen som ble sendt dit kunnet bli reparert.


Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: SveinalTorsdag 19. Desember 2013, klokken 05:56
Jeg har måttet bytte varmeapparat. Det skjedde da bilen var et år gammelt og R& S tok dette på sin kappe.

Nå har plutselig vindusviskeren selv tatt kontroll over eget liv. Spruter spylerveske på eget initiativ. Spennende lyder når viskeren hakker seg frem og tilbake. Aner ikke hva feilen kan være. Vet ikke engang om styringen er gammeldags via ledninger eller om canbus er involvert.

Jeg er blitt for gammel til å skru selv. Så jeg får høre hva morsomhetene vil koste hos R&S.  Garantiperioden er ute for noen måneder siden, og femårsregelen er ikke absolutt.
Edit20.12: RS har ikke viskermotor på lager, men i bestilling. Fått verkstedtime i beg av februar.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Elmoſøndag 22. Desember 2013, klokken 18:36
Hva kan man gjøre med disse batteriene? Noen som har erfaring med å sjekke slike batterier?

www.elbilmek.no på Fornebu har kurset seg opp på Think og Zebrabatteriene, og han har avtale med "Sveits" om vurdering av diagnosedata og innsending av batterier for reparasjon .
Sjekk bilder og info her (https://www.facebook.com/media/set/?set=a.124567854413067.1073741829.122761811260338&type=1)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: elektroluxMandag 23. Desember 2013, klokken 09:00
Nå har plutselig vindusviskeren selv tatt kontroll over eget liv. Spruter spylerveske på eget initiativ. Spennende lyder når viskeren hakker seg frem og tilbake. Aner ikke hva feilen kan være. Vet ikke engang om styringen er gammeldags via ledninger eller om canbus er involvert.

Hadde det samme på en av mine Think City. Caspar løste det ved å fikse på dårlig kontakt i ene endestopp bryteren i selve motor/gir mekanismen til viskermotoren.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: cpaaMandag 06. Januar 2014, klokken 22:29
Kupevarme
Jeg har en Think fra desember 2008 hvor varmeapparatet plutselig sluttet å virke.  Jeg har her på forumet lest at det sitter en sikring inn i PCU'en.  Er den mulig å finne og sjekke for legfolk? 
Er det noen som kan gi meg en rask oppsummering av hvilke alternativer en kar med fem tommeltotter har (ikke helt klovn, men heller ikke vant til å skru bil)?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: HåvardTirsdag 07. Januar 2014, klokken 09:36
Kupevarme
Jeg har en Think fra desember 2008 hvor varmeapparatet plutselig sluttet å virke.  Jeg har her på forumet lest at det sitter en sikring inn i PCU'en.  Er den mulig å finne og sjekke for legfolk? 
Er det noen som kan gi meg en rask oppsummering av hvilke alternativer en kar med fem tommeltotter har (ikke helt klovn, men heller ikke vant til å skru bil)?

Har akkurat samme problem, og har kun «overlevd» pga mild vinter på Vestlandet. Venter med spenning på svar på denne  ;D
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: edybvikLørdag 11. Januar 2014, klokken 01:11
Jeg har måttet bytte varmeapparat. Det skjedde da bilen var et år gammelt og R& S tok dette på sin kappe.

Nå har plutselig vindusviskeren selv tatt kontroll over eget liv. Spruter spylerveske på eget initiativ. Spennende lyder når viskeren hakker seg frem og tilbake. Aner ikke hva feilen kan være. Vet ikke engang om styringen er gammeldags via ledninger eller om canbus er involvert.

Jeg er blitt for gammel til å skru selv. Så jeg får høre hva morsomhetene vil koste hos R&S.  Garantiperioden er ute for noen måneder siden, og femårsregelen er ikke absolutt.
Edit20.12: RS har ikke viskermotor på lager, men i bestilling. Fått verkstedtime i beg av februar.
Jeg har ny reserve vindusviskermotor og kan være behjelpelig med å bytte :O)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: edybvikLørdag 11. Januar 2014, klokken 13:44
Kupevarme
Jeg har en Think fra desember 2008 hvor varmeapparatet plutselig sluttet å virke.  Jeg har her på forumet lest at det sitter en sikring inn i PCU'en.  Er den mulig å finne og sjekke for legfolk? 
Er det noen som kan gi meg en rask oppsummering av hvilke alternativer en kar med fem tommeltotter har (ikke helt klovn, men heller ikke vant til å skru bil)?
PÅ PCU'en - ta ut blindpluggen til aircondition og flytt varmeapparat pluggen til aircondition utgangen og sett blindpluggen fra aircondition til varmeapparat utgangen.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: cpaaTorsdag 16. Januar 2014, klokken 13:30
Kupevarme
Jeg har en Think fra desember 2008 hvor varmeapparatet plutselig sluttet å virke.  Jeg har her på forumet lest at det sitter en sikring inn i PCU'en.  Er den mulig å finne og sjekke for legfolk? 
Er det noen som kan gi meg en rask oppsummering av hvilke alternativer en kar med fem tommeltotter har (ikke helt klovn, men heller ikke vant til å skru bil)?

Ut fra både svar på forumet og diskusjoner via PM'er kan problemer med kupevarmer forsøksvis oppsummeres på følgende måte:
På biler med generasjon 1 PCU (som min har) er det sjelden at problemet skyldes at sikringen ryker.  Men også den PCU'en har en (ubrukt) A/C kontakt som man kan prøve å bytte til (se innlegg fra ebyvik over, som riktignok viser bilder fra en bil med en gen 2 PCU).  Blindpluggen fra den ubrukte kontakten må flyttes over i den som nå blir ubrukt, ellers går ikke bilen.
Ut fra de kommentarene jeg har fått er det normalt heller ikke problemer med luft i systemet på bilene med gen 1 PCU.  I 95% av tilfellene er det selve fluid heateren som må byttes.  R&S er for tiden (jan 2014) tomme, men er du heldig kan du finne en via forumet eller finn.no.  Alternativet, som noen benytter seg av, er å sette inn en fossil kupevarmer (Webasto e.l.).

På nyere biler er visst sikringen mer utsatt, og å bytte plugg er i mange tilfeller nok.  Ellers gjelder nok mye av det samme som for gen 1 PCU'er.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: hmaTorsdag 16. Januar 2014, klokken 13:58
Ut fra både svar på forumet og diskusjoner via PM'er kan problemer med kupevarmer forsøksvis oppsummeres på følgende måte:
På biler med generasjon 1 PCU (som min har) er det sjelden at problemet skyldes at sikringen ryker.  Men også den PCU'en har en (ubrukt) A/C kontakt som man kan prøve å bytte til (se innlegg fra ebyvik over, som riktignok viser bilder fra en bil med en gen 2 PCU).  Blindpluggen fra den ubrukte kontakten må flyttes over i den som nå blir ubrukt, ellers går ikke bilen.
Ut fra de kommentarene jeg har fått er det normalt heller ikke problemer med luft i systemet på bilene med gen 1 PCU.  I 95% av tilfellene er det selve fluid heateren som må byttes.  R&S er for tiden (jan 2014) tomme, men er du heldig kan du finne en via forumet eller finn.no.  Alternativet, som noen benytter seg av, er å sette inn en fossil kupevarmer (Webasto e.l.).

På nyere biler er visst sikringen mer utsatt, og å bytte plugg er i mange tilfeller nok.  Ellers gjelder nok mye av det samme som for gen 1 PCU'er.
Det er korrekt sammenfattet. Jeg kan i tillegg si følgende om blindplugger og sikringer til PCU:
- PCU gen0 (VIN = J004xxx) og Gen2 (VIN U005001->) er avhengig av blindplugg, da denne inneholder en kontakt for Emergency Power Off (EPO) sikkerhetskretsløpet til bilen.
 - PCU gen1 (VIN J005001 -J005198) er ikke avhengig av blindplugg (men har én montert) da den ikke har EPO-kretsløp i kontakten for varme.

- Sikringene for varme / air condition er originalt på 20A på alle generasjoner PCU.
 - På gen0- og gen1-PCU sitter sikringen montert med litt større klaring og har dermed noe større toleranse.
 - På gen2-PCU er sikringene loddet tettere på kretskortet og har dermed noe mindre toleranse.
 - Når sikring byttes til 25A er problemet borte.

- Det finnes to typer vannvarmekolber, original fra MesDea (RM4) og nyutviklet fra Calix.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 16. Januar 2014, klokken 14:08
Jeg til gjengjeld har en gen 2 PCU og der har både sikring og kolbe ryki. Så da har jeg vel et skuddsikkert varmesystem i årene som kommer :)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: WarlockTorsdag 23. Januar 2014, klokken 06:55
@Go-carter: Har ikke du fått installert Calix BEV varmeren da? har den også røket, eller var det i en annen bil?
Dersom vi mmå bytte varmeren på damas bil tenkte jeg at varmeren fra calix var den som var enklest og kjappest, både å få tak i og å bytte...
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Sveinalſøndag 25. Mai 2014, klokken 10:52
Det er en feil på festet til det ene hovedlyset som gjør det vanskelig/umulig å justere lyset. Det nærmer seg eu- kontroll, og da blir det vel problemer?

Finnes det deler å få tak i?

Jeg bruker R&S som verksted, så jeg bestiller eu der.

Jeg er fortsatt godt fornøyd med Thinken fra 2010 som brukes daglig av familien. Over 85.000 km nå. Men vil problemet medføre en snarlig slutt på denne Thinkens liv?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Lynetſøndag 25. Mai 2014, klokken 22:13
Har du et bilde av problemet med lykten?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: SveinalMandag 26. Mai 2014, klokken 11:46
@lynet. Takk for at du tok deg tid til å svare.

Jeg har ikke noe bilde. Det er plastdeler i festet som er problemet og jeg strevde lenge for å få lykten riktig og fast montert. Har liten lyst til å løsne igjen for å fotografere, for deretter å plundre med feste igjen. Heller mot å overlate det hele til R S.

Lysene virker altså, men jeg skulle gjerne sjekket at de er riktig høydejustert. Dessuten gruer jeg meg til neste gang jeg skal skifte pære.

Da jeg sjekket lyset i går kveld så jeg at det var feil på venstre side. Kjørelyset (med ledpære) var ok, men fjrenkyd/nærlys var svart. Tror det er kabelkontakten som har løsnet, så jeg tar dette når jeg ikke behøverå stå ute i regnvær.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: GliXMandag 26. Mai 2014, klokken 15:45
Er det skruen som sitter sinnsykt hardt? Jeg har operert den med vannpumpetang en periode, men den går lett som bare det etter en liten smøring med godt fett.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ebyeOnsdag 19. November 2014, klokken 17:56
Straks nøkkel vrides nekter Think'n absolutt alt; alle instrrumentlys og gearvelgerlys blunker intenst og det følges av knitring i takt med blunkingen. Straks nøkkel er ute blir det stille og mørk igjen.
noen som har en løsning eller ide om hva jeg skal foreta meg?
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: LynetOnsdag 19. November 2014, klokken 21:56
Kan høres ut som svakt 12V-batteri.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ebyeTorsdag 20. November 2014, klokken 16:53
12V er ladet og viser 12,65, men var 11,45 før lading.
% instrumentet står og vibrerer med pilen "under" 0% ved tenning avslått. Det "er"/var 30% igjen før teateret startet.
Når tenningen slåes på starter vindusvisker og går fire ganger over ruten. Ingenting virker når bilen "startes". Eneste instrumentlyset det er liv i er det som viser et batteri med + og - ....
Gearvelger får bilen i fri slik at den kan trilles.
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: Go-carterTorsdag 20. November 2014, klokken 18:24
11.45 høres ut som et dødt batteri. Jeg vil foreslå å koble på et ferskt batteri/startkabler, for å evt utelukke det. Men det høres helt likt ut som den gangen jeg spilte bilen min tom for strøm.(stereo + bass med tenning av er dumt)
Tittel: Sv: Vanlige feil samt løsninger på problemer ved nye Think
Skrevet av: ebyeLørdag 22. November 2014, klokken 13:06
Byttet batteri, sjekket spenning i 12V stikkontakt i kupeen = 12,55
%meterpilen vibrerer fortsatt under null% og vindusvisker går sine turer over vinduet ved aktivering startnøkkel...
Alle sikringer er kontrollert, målt: OK
Kollisjonssikring(rød trykknapp foran) er trykket inn(ingen klikk)....
Ved tilkobling ladekabel lyser Power og CarLink blunker, det høres noen klikk fra batterikassen umiddelbart og det durer kontinuerlig fra en vifte eller vannpumpe, ingen feilmelding på ladekabelboks, men ingen lys fra ladeindikator på dashbord. (Vakumpumpe bremser starter ved trykk på bremsepedal)