Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

USB

Startet av Myrknir, tirsdag 25. desember 2018, klokken 18:16

« forrige - neste »

Myrknir

Når mobiltelefonen er tilkoblet USB porten så lader den ikke. Den merker at den kobler til USB porten men batteriet på mobilen lader likevel ikke. Fant ikke noe i instruksjonsboka om dette.
Er det for lite strøm i USB porten en til å lade en mobiltelefon?
Hyundai Ioniq 2019 Aurora Silver.
Mitsubishi Outlander 2014 PHEV.

TorT

Prøv en annen, helst telefonens originale ladekabel, hvis du ikke allerede gjør det, før du «sykemelder» bilen.


Zimon

Både USB port under konsollet (som er også den som brukes til Android Auto og Apple Carplay) lader telefonen + også den USB port som sitter inne i midtarmlene boksen, åpne lokket så sitter det en der også for de som ikke har oppdaget det enda.

Det sier at den i midtarmlene gir mer strøm enn under infotainment systemet, men har ikke målet det selv eller noe.

Mistenker at det er noe galt med USB kabelen din, så prøv annen kabel først.
Hyundai Ioniq EV (utlevert juni 2018)

Bosted - Flateby, Enebakk kommune.

Myrknir

Det ser ut til at det var USB kabelen ja. Takk for hjelp. Burde vel egentlig sjekket dette ut før jeg postet her. Men tok det for god fisk at den var i orden da den fungerte helt fint sist jeg brukte den.
Hyundai Ioniq 2019 Aurora Silver.
Mitsubishi Outlander 2014 PHEV.

Zimon

 :+1: Det er veldig ymse kvalitet på USB kabler faktisk, både i plugg og loddepunktene inne om hvor fort de kan ryke, men også elektrisk motstand (ohm) i kabelen som medfører dårligere lading/overføring etc.

Har stort sett kjøpt billig via ebay og opplevd noe helt ræva, men noe også veldig bra.
Hyundai Ioniq EV (utlevert juni 2018)

Bosted - Flateby, Enebakk kommune.

Myrknir

Kabelen som brukte tilhørte et nyinnkjøpt headset som er av kjent merke. og den fungerer fint til å lade det headsettet. Men er det forskjell fra USB kabel til USB kabel? At en kabel fungerer til en ting ikke betyr at den fungerer til alt.
Hyundai Ioniq 2019 Aurora Silver.
Mitsubishi Outlander 2014 PHEV.

Zimon

Standard USB kabel, det vil si USB, Mini USB og Micro USB har 4 ledere i seg. De fire ledere er:
+5V DC
Jord
Data 1
Data 2

Hender at f.eks en mobil lader har fått levert med kabel for bare +5VDC og Jord, ingen data 1 og 2. Disse vil fungere å lade med, men ikke å overføre data.

Men det som kan være mulig årsak til hvorfor en kabel fungerer på ett produkt og ikke ett annet kan være enten pga elektrisk motstand i kabelen som dermed gjør at ett produkt ikke godtar den kabelen, eller at det kan være dårlig kontakt pga enten bøyde pinner eller skitt på kontaktene slik at kontakt ikke oppnås skikkelig.
Hyundai Ioniq EV (utlevert juni 2018)

Bosted - Flateby, Enebakk kommune.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA