Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Røykvarsler i garasje

Startet av mionlta, tirsdag 20. november 2018, klokken 18:28

« forrige - neste »

mionlta

Brann i elbil blir hauset i media, og begynner da å tenke på røykvarsler i garasjen (har ikke nå)

Noen som har tips? De fleste jeg finner har virkeområde ned til +5 C..

Og funker det med trådløs om garasjen ligger 4 m fra husveggen?

OhmPaPa

Pappas bensin brant opp. Sto heldigvis utenfor garasjen da det tok fyr. Så god ide med røykvarslere.

Jeg ville kjøpt to. En som lagde leven i garasjen og en trådløs som spredte alarmen inni huset. Den ene ionisk og den andre optisk.

Har ingen konkrete anbefalinger desverre.

Electrix

Jeg har også tenkt litt på røykdetektor i garasjen og har da funnet ut at det er noen ting å tenke på:

Hvis du starter eksosbil i garasjen kan den helt korrekt detektere røyk hvis eksosen når den, dette er verst hvis du rygger inn slik at eksosen slippes ut innerst og mens du kjører ut, noe mindre sjanse for alarm dersom du har eksosrøret ut mot åpen port og rygger ut med en gang du starter, men uansett veldig kjedelig om resten av familien blir vekket av brannalarm kl 0700 rett etter at du har kjørt på jobb.

Hvis porten står åpen over litt tid under dårlig vær (snødrev, tåke, kraftig regn osv) kan du risikere falsk alarm eller at detektor skitnes til og har lettere for å gi falsk alarm senere.

Dette kan delvis unngås ved å bruke varmedetektor istedet for optisk eller ionedetektor, men da vil også detektoren bruke en del mer tid på å reagere på en eventuell brann. En ulmebrann vil f.eks. ikke registreres før den har utviklet seg til å avgi høy varme opp til taket, det vil vanligvis si åpen flamme.

Selv heller jeg nok mot å sette opp en vanlig optisk detektor og begrense bruken til ting som ikke ryker eller støver, eventuellt sette på et deksel over detektor dersom jeg gjør støvete arbeid som kutte lister ol. der.
Nissan Leaf, kjøpt ny 2012
Tesla Model 3, kjøpt ny 2019
Kristiansand

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA