Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Autoterm diselvarmer i el-bil

Startet av Lin4Fun, torsdag 30. august 2018, klokken 14:55

« forrige - neste »

Lin4Fun

Hei,

jeg har en luft dieselvarmer fra Autoterm i båten min. (kjøpt hos Marine Varmer https://marine-varmer.no)
Den fungere utmerket i båten min men jeg lurer om noen har prøvd den også i elbil?

Jeg vet ikke helt hva slags type jeg trenger i elbil (Nissan Leaf), er det en dieselvarmer som varmer luft direkte eller varmer det vann som i en vanlig bil?
Dvs. jeg vet ikke om jeg trenger den https://marine-varmer.no/produkt/planar-2d-12-tm-3995-12v-2kw-pu27/ med 2kw som varmer luft direkte, samme har jeg i båten min, eller er det en av disse her https://marine-varmer.no/produkt-kategori/motorvarmer-vannvarmer/?

Spørsmål er da hvor mange kw holder til å få bilen varmt om vinteren og trenger jeg luft- eller motor/vann- dieselvarmer?

Takker for alt info!

elekTrond

Det kommer jo an på hva slags Leaf du har, og hvorvidt den har vannbåren varme eller keramisk(?) direktevarmende element for lufta. Søk på varme i Leaf-forumet, så finner du korrekt info i eldre tråder. Så vidt jeg husker er det kun v1.0 som har varmekolbe og vannbåren varme. (?)
'13 Mjau

Lin4Fun

Hei,

takk. Det er vann som blir varmet opp. I hvertfall går det 2 gummislanger til varmeren hvor, jeg tror, vann går gjennom.


Burger

Søk på leaf delen av forumet, dersom du har vannbåren varme så er det tre ting som er interessant :

1 - Senke temperatur på vannet via kit, mange pre 2013 oppgradert versjon er veldig glad for denne. Kan hende helten her inne som satte dette i produksjon i ett enkelt kit er tom dog.
2 - Isolere vannrørene, husker ikke om det hadde så stor effekt.
3 - Folk har installert vannbåren dieselvarmer og er garantert en oppskrift.
2021 TM3 SR+
2018 94Ah i3, CE.
2015 24kw/h Nissan Leaf (solgt)
Stjørdal

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA