Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

4 barneseter i Model X

Startet av Skrallbank, torsdag 13. september 2018, klokken 11:12

« forrige - neste »

Skrallbank

Tesla Showroom i Trondheim har ikke 6-seter inne og det er heller ingen andre forhandlere i området som har noen 6-setere tilgjengelig - Prøver derfor lykken her inne :)

Vi venter tvillinger og har to barn fra før, vi trenger derfor 4 barneseter i ny bil:

  • To bakovervendte barneseter (har en stang ned til gulvet fra setet)
  • To forovervendte barneseter

På grunn av at de bakovervendte barnesetene er så store i lengderetning så kan de ikke begge plasseres på rad 2, det ville hindret tilgang til rad 3.

Har noen testet om det er plass til bakovervendte barneseter på den ene siden samtidig på både rad 2 og 3?
Eventuelt noen i Trondheimsområdet med en Model X 6-seter (uten midtkonsoll på rad 2) som vil få en liten kompensasjon for å hjelpe oss med å finne ut dette?

geear

#1
Det er isofix på bakerste rad, men bakovervendt på tredje rad er ikke å anbefale, og spesielt ikke med to barneseter på andre seterad også, men det GÅR, hvis du er innstilt på det, og kjøper riktige produkter. Jeg er usikker på om jeg hadde klart å leve med det. Vi har tre barn og 7-seter, kun ett barn bakovervendt, men på grunn av et defekt setebelte på tredje rad og behov for alle setene har vi et par ganger parkert henne i setet med defekt belte (på isofix), og da er det en haug med utfordringer...

Det er i utgangspunktet altfor lite plass mellom seterad 2 og 3 til et bakovervendt sete på base mellom der, så 2. seterad må langt frem, og med to barneseter på 2. seterad blir det begrenset hvor langt frem du kan kjøre denne. Samtidig vil du få problemer med å vippe setene på 2. rad frem for å gå inn bak 2. seterad, fordi du har montert isofix-seter, iallfall der du har bakovervendt sete med støttefot. Det kan også være trangt å komme inn foran det fremovervendte for å bruke midtpassasjen på 6-seter fordi du har et bakovervendt på tredje rad bak dette setet. Når du har forovervendt sete på 3. rad så er det dessuten nesten ingen plass til føttene fordi de som sitter i sete vanligvis ikke har lange nok bein til å få skoene under setene på midtrekka. Hos oss kan midtrekka stå lenger bak dersom kun 10-åringen sitter bakerst uten sete, enn hvis 7-åringen sitter der i setet sitt. 10-åringen får altså føttene under setene på midtrekka og trenger derfor bare plass til leggene mellom setene, mens 7-åringen får føttene midt mellom der, så hans str. 33 sko ikke går mellom uten å ha seter på 2. rad et godt stykke fremover. Med 6-seter går det an at de sitter med beina ut i midtgangen, men det er jo ikke akkurat allverdens plass der heller når posisjonene til alt låses av barneseter. I tillegg har du svært begrenset bagasjeromsplass (til tvillingvogn) hvis du skal bruke bakerste seterad.

Å evakuere et barn ut av bakovervendt sete på tredje seterad, for eksempel ved brann eller om man har kjørt i vann, ville dessverre vært fullstendig krise i mine øyne. Du kommer ikke til forbi setene forfra og heller ikke bakfra.

jlan

Ikke ideelt, men med bakovervendte seter i rad 2 kan du kjøre frem forsetet, trekke opp støttebeinet litt og så kjøre rad 2 setet frem. Ved evakuering av forovervendte i rad 3 må en vel da være forberedt på å klatre bak i midten mellom forsetene.
2016-2019: TMX 90D AP1
2019-2021: TM3 LR AWD HF
2021-2021: TMY LR
2021-        : TM3 LR 82kWh HF

fborch

Velkommen i klubben. Litt off-topic, men vi og venter tvillinger. Har  ingen fra før, så glad vi nå har bestilt X. Anbefalinger på gode seter for Xen?

cstromme

Cybex Sirona sete som kan snues i hvert av setene på 2. rad, snu Sirona setet sideveis og ungene som skal inn bakerst kommer seg lett forbi.
Tesla Model X 100D 2023 Ultra Red
Tesla Model X 75 2017 (SOLGT)
Tesla Model S 85 2014 (SOLGT)

geear

Jeg ble sterkt frarådet Cybex Sirona hos Barnas hus og Babyshop da vi kjøpte nye seter for noen måneder siden. De sa at den kun var godkjent bakovervendt til 15 måneder. Jeg dobbeltsjekket aldri at det faktisk stemte, men skal innrømme at det høres litt rart ut.

Kristian O

Ville vurdert bakovervendt i passasjersetet (slå av airbag!)i din situasjon. Trur det gjer kabalen enklere.
-S 85, MC Rød, tech pakke, 7 seter.
  130.000 km siden April 2014. Solgt april 2019
-Kia Soul 2016
- Model 3 LR april 2019

AndersS

Ikke legg for mye vekt på hva de sier på babyshop /barnas hus. Det er mange der som ikke har helt oversikt over hva de anbefaler.

Maks 15 måneder er etter min mening bare tull.  Begrensninger går på vekt og høyde, ikke alder.
Høyde gjelder ikke kroppslengde, men høyde på hodet eller skuldrene i forhold til stolen.
Vektbegrensning gjelder sannsynligvis begrensing på isofix. De aller fleste stoler har en begrensning på 18 kg. Det er da barnets vekt (18 kg) pluss vekten av stolen som ikke må overstige x antall kilo. Noen av de nyeste stolene er så lette at ungen kan være over 18 kg.

Du kan spare noen kroner ved å hoppe over Cirona og gå rett til beltefestet bakovervendt stol som tåler 25 kg. Men da mister du fordelene med isofix og svingbar stol
Tesla Model X75D (2018, AP 2,5, MCU1)

Sjøhyene

Venter selv barn nummer 4 på nyåret, så model S'en må vike. Det jeg da lurer på er hvor mye dårligere bagasjeplassen er i en  6 seters MX kontra en MS (2014 mod RWD med barneseter).
Noen som har erfaring med akkurat dette?

På noen turer er MS'en pakket mer eller mindre helt full med 3 barn så er rimelig sikker på at jeg til MX trenger en type boks på kroken, ala den som er linket over.
Tesla model X 90D - 2017 (kjøpt 2019)
Hyundai Ioniq - 2016 (kjøpt 2018)

Tesla model S 85 - 2014 (solgt 2019)

geear

Hvis du har S uten de bakovervendte setene i bagasjen så har du MYE mer plass enn 6-seters X, pluss at du vel har større frunk. Det er ikke store stripa med bagasjeplass bak de bakerste setene, som i 7-seters XC90/X5 osv., kanskje litt dypere siden du kan fjerne gulvplata, men X-en er så lav over hekken at du får utnyttet høyden lite også. Tør du laste inne i kupéen, så kan du selvfølgelig fylle opp mellom setene på midtrekka.

Du får mer plass i en 7-seter, fordi du kan bruke alle tre setene i midtrekka og kun ett av de bak. Det har vi gjort mange ganger på tur (men da med midtsetet på midtrekka ledig). Så stabler vi opp med bagger ved siden av det single bakerste setet. Tar også ut gulvet slik at vi får fylt helt ned + frunk. Det blir ganske betydelig bagasjeplass, og husfred..  :laugh:

Sjøhyene

Har S med bakovervendt sete så den "brønnen" bak har vi aldri kunnet bruke til bagasje. Interessant at du argumenterer for 7 vs 6 seter.
Tenker du at den ene plassen på bakerste rad bidrar med mer bagasjeplass enn den frie plassen man får mellom setene på rad 2 i en 6 seter? (gitt en akseptabel måte å bakke på mtp sikkerhet)
Og er det nok til at det veier opp for at tilgangen til tredje rad blir mer trøblete? Tenker da spesielt i forhold til bakovervendte barneseter som vi da vil ha to av.
Tanken var at minimum ett av de bakovervendte barnesetene skal være roterbart slik at det kan plasseres på rad to ved siden av dør sånn at man har enkel tilgang til rad 3, der de to største kan sitte på 7+9 år ish.

Skikkelig kabal dette her så setter pris på alle tips og tilbakemeldinger! :) Fossil minibuss er såklart utelukket så dette må jeg bare få til å fungere.
Tesla model X 90D - 2017 (kjøpt 2019)
Hyundai Ioniq - 2016 (kjøpt 2018)

Tesla model S 85 - 2014 (solgt 2019)

JR Ewing

Vi har kun 3 unger, 2, 3 og 6 år. Har 7-seter model X og har plassert alle 3 på midtrekka til vanlig. En stk bakovervendt stol med isofix bak sjåfør og en bakovervendt beltestol i midten. Eldstemann sitter på pute på høyre side. Den høyre stolen på andre rad er uavhengig av resten av benken så det er mulig å komme seg bak i tredje rad ved behov uten å fjerne de bakovervendte stolene.
På langtur flytter vi eldstemann bak i tredje rad og får dermed en ledig plass på rad to i tilfelle en av oss voksne må sitte bak og underholde de to minste.
Tenker at denne konfigurasjonen også må vil vere bra med 4 unger, dvs en bakerst og 3 på midtrekka? Så sant en får bakovervendt babystol med beltefeste i disse dager?
Model X100D, 7s, premium, oppgradert autopilot.

Sjøhyene

Sitat fra: JR Ewing på mandag 24. september 2018, klokken 12:40Eldstemann sitter på pute på høyre side.
Når du sier pute mener du da en slik pute uten rygg og sidestøtte? Og hvis ja, er det fordi du ikke får plass til 2x bakovervendt pluss 1x forovervedt med side støtte i bredden?
Tesla model X 90D - 2017 (kjøpt 2019)
Hyundai Ioniq - 2016 (kjøpt 2018)

Tesla model S 85 - 2014 (solgt 2019)

Sjøhyene

Sitat fra: gr på mandag 24. september 2018, klokken 08:53
Du får mer plass i en 7-seter, fordi du kan bruke alle tre setene i midtrekka og kun ett av de bak.
Tror jeg først nå skjønte hva du egentlig mente, nemlig å legge ned ett av de to setene på tredje rad. Tenkte faktisk ikke på at det var et alternativ. For dette som du ser i bildet er mulig på alle MX årganger ikke sant med 7 seter?
Må jo i så fall være den beste løsningen ja gitt at man får pakket på en sånn måte at sikkerheten til den ungen alene bakerst er ivaretatt

Tesla model X 90D - 2017 (kjøpt 2019)
Hyundai Ioniq - 2016 (kjøpt 2018)

Tesla model S 85 - 2014 (solgt 2019)

JR Ewing

Sitat fra: Sjøhyene på mandag 24. september 2018, klokken 12:49
Sitat fra: JR Ewing på mandag 24. september 2018, klokken 12:40Eldstemann sitter på pute på høyre side.
Når du sier pute mener du da en slik pute uten rygg og sidestøtte? Og hvis ja, er det fordi du ikke får plass til 2x bakovervendt pluss 1x forovervedt med side støtte i bredden?

Joda, får plass til beltestol med rygg (til og med festet med isofix) på høyre side i tillegg til to stk bakovervendte. Men bruker løs pute uten rygg til småkjøring i nærområdet for er litt vanskelig for poden å feste beltet ned mellom stolene uten hjelp. En må også vere påpasselig med at beltet som sikrer stolen i midten ikke blir løsnet ved en feil når eldstemann skal ut.
Beltestolen med rygg monterer vi i tredje rad på langtur slik at elstemann sitter tryggest mulig og kan sove uten fare for å få beltet i feil posisjon.

Du har rett angående å legge ned sete i tredje rad.
Funker slik på alle 7-setere uavhengig av gammel eller ny konfigurasjon av andre rad.
Model X100D, 7s, premium, oppgradert autopilot.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA