Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Endring av elbil takst på enkelte strekk (Fjord1)

Startet av Mippen, mandag 26. februar 2018, klokken 16:27

« forrige - neste »

Mippen

Fjord1 endrer elbil taksten på enkelte strekninger i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Rogaland. Det blir halv pris for elbil i forhold til vanlig bil og har man verdikort for bil blir det 50 prosent av det igjen. Altså minst 50 % og maks 75 % rabatt for el-biler på fergen. Fører er nå inkludert i prisen. Før var el-bil gratis men man betalte i stedet for alle personene. Merk at dette gjelder bil og fører. Passasjerer kommer på toppen.

http://www.fjord1.no/ferje/endring-i-elbil-takst
Fremtiden er elektrisk.

Jejl

Det blir i praksis 8 kr økning det på Mortavika-Arsvågen.

Jeg tror jeg går konk.

Jejl

Kom på at en del av billetten for en fossilbil er bompenger til rogfast, og denne skal jo ikke elbilene betale. (Er det 30 kr?) Tror ikke jeg går konk likevel.


sølv-pilen

Statens regulativ sier 192 for bil på denne strekningen. Uten verdikort skal derfor elbilen (som omsider kjøres ombord av en sjåfør) betale (192*50%) 96 kr. Med verdikort skal elbil med sjåfør koste 48 kr (192*25%). eventuelle bompenger kommer på toppen av riksregulert fergepris.
Til sammenligning. Med personkort ville tilsvarende tur kostet  41 kr (48*17%) Altså 7 kroner dyrere med bil og sjåfør.

Sambandet Hallhjem-Sandikvåg i andre enden derimot blir motsatt. Her vil elbil med verdikort koste 58 kr og en voksen 60, altså 2 kroner billigere en tidligere.

Elefanten i rommet når det gjelder denne overgangen er ferger der en må betale med autopass. Her får en vell ikke noen fordel av verdikortet?
Kvit nordisk Nissan løvblad med 6,6 kW lader
Opel Ampera-e
2 stk. 15m skjøteledning

cra

Jeg mener å ha lest et sted at det er rabatt også med autopass. Litt usikker på hvordan det løses rent praktisk, men det burde ikke være noe problem siden abonnementet ellers er registrert som "fritak", så de vet jo at det er elbil. Men det blir spennende å se hvordan det gjøres. Kniper det om er det jo bare å kjøre i fila for manuell betaling. :)

Håper bare det blir innført tilsvarende regel på alle fergestrekninger. Det er rotete med ulike takster på ulike typer fergestrekninger. Hvem går rundt og vet hva som er riksveger og ikke? Et av de største fergesambandene i Møre og Romsdal er f.eks ikke riksveg.
Tesla Model S75D 30/6/17
Tesla Model S85 26/3/14-30/6-17, 82500km
Leaf 9/5/12
Think City, Har ACTIA diagnoseapparat.
Sykkylven (Sunnmøre)

vartli

Hadde tidligere abonnement hos to ulike bomselskap for å nyte godt av rabatter begge steder. Begge brukte samme brikke. Brikken fungerer som før med unntak av når en passerer bom der en har det andre abonnementet. Da belastes ikke konto hos utsteder av brikken, men det andre abonnementet.

Regner med at samme prisipp kan brukes for verdikort på ferger. Dette abonnementet koples opp til autopassbrikken og belastes som for andre biler med gjeldende rabatter.
E-tron 55 2021
Leaf 40 kWh 2020
Leaf 2011 - solgt

jlan

Sitat fra: Tor Myklebust, Statens Vegvesen, NORDFJORDEIDEtter innføring av AutoPASS for ferje blir det tilgang til en nettbasert AutoPASS-ferjekonto der forskudd for å oppnå høy rabatt innbetales som et alternativ til dagens verdikort.  Betalingsmiddel knyttet til denne sentrale kontoen er AutoPASS-brikke og AutoPASS-ferjekort, alt etter hva som er bestemt for den enkelte ferjekontrakt/ferjesamband. Ordningen er planlagt innført første halvår 2018 og vil gjelde for alle samband der du i dag kan benytte nasjonale verdikort sjekk http://www.ferjekort.no/Samband.

Det blir nå jobbet med innhold på www.autopassferje.no og i andre informasjonsmedium som skal nå trafikantene med praktisk informasjon om overgangen til nytt betalingskonsept.
2016-2019: TMX 90D AP1
2019-2021: TM3 LR AWD HF
2021-2021: TMY LR
2021-        : TM3 LR 82kWh HF

cra

Det er jo forsåvidt i tråd med de kortene vi bruker i dag; forhåndsbetal for å få rabatt. Håper bare man slipper på betale inn flere tusen kroner i slengen; det er den største bøygen pr i dag, og den eneste ulempen med elbiltakst vs persontakst. 3400 kroner skal de ha i slengen.
Tesla Model S75D 30/6/17
Tesla Model S85 26/3/14-30/6-17, 82500km
Leaf 9/5/12
Think City, Har ACTIA diagnoseapparat.
Sykkylven (Sunnmøre)

Petter Leaf

For å få klarhet i denne saken sendte jeg en mail til Fjord1 for å få bekreftet opplysningene i linken til Stavanger Aftenblad tidligere i denne tråden.

Dette gjelder Mortavika-Arsvågen.

Jeg fikk følgende svar:

"Hei.
Dette stemmer at prisen blir 35.- for el-bil på denne strekninga.

mvh/kind regards
Fjord1 servicesenter"



© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA