Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Vinterdekk føles litt rart?

Startet av jgstarcaster, lørdag 24. oktober 2020, klokken 17:46

« forrige - neste »

jgstarcaster

Hei,

Jeg har nylig kjøpt en 2018 Leaf. Den er min aller første bil her i Norge (flyttet fra USA for et par år siden).

Når jeg kjøpte bilen, merket jeg at det føles litt grovt på gasspedalen, nesten slik som man kan føle vegen under foten når man kjører. Med andre ord tenkte jeg at det kan ha vært noen feil med suspensjon eller noe slik. Jeg har snakket med et par folk som sa at dette er vanlig for Leaf fra 2018, at de føles litt rart og ikke spesielt 'smooth' i forhold til andre biler. Jeg har aldri eid en elbil før, så tenkte jeg ok, ikke noe problem.

Da var den innom på service hos forhandleren for en uke siden, og jeg fikk skiftet dekkene. Forhandleren sa at det trengte litt smør på noen på fronten, tror det var hjullagrene, at de har merket dette med en del Leaf fra 2018, og at det jeg merket med hensyn til 'suspensjon' og at bilen føltes litt grovt var egentlig grunnen denne med smøring.

Men den siste uken har jeg opplevd at bilen kjører litt dårligere enn før. Men, jeg lurer på om det bare er på grunn av vinterdekk. Jeg har ikke kjørt så mye med vinterdekk i Norge på en nyere bil, og det var ikke vanlig med vinterdekk når jeg kommer fra i USA. Jeg har lest at det er vanlig at vinterdekk føles litt ujevn / humpete fordi de er mye mykere enn vanlig sommerdekk. Jeg merker at det føles litt humpete når jeg kjører, og at når jeg svinger føles det litt som bilen vingler, og at ratten vingler litt på veien tilbake til midten.

Det jeg nevner overst er ikke SÅ merkbar, det er bare fordi jeg vil sikre for at jeg kjøpte en bil i god stand at jeg lurer på alt denne her.

I alle fall lurte jeg på om noen Leaf eiere kunne komme med litt innspill her. Har dere merket det jeg nevner med hensyn til hvordan bilen føles, spesielt når man bruker vinterdekk? Som sagt har jeg aldri eid en slik bil her i Norge. Takk for hjelpen.

Bombus

Har du sjekket trykket i dekkene? For høyt eller lavt trykk kan vel ha slik påvirkning kan jeg tenke meg.
2018 Nissan Leaf

chriso89


© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA