Skrevet av Emne: Elektriker har installert ladeboks feil eller den er defekt  (Lest 542 ganger)

T.K

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 201
    • Vis profil
Elektriker har installert ladeboks feil eller den er defekt
« på: onsdag 17. januar 2018, klokken 10:01 »
Fikk installert ladestasjon til Tesla for noen dager siden. Elektriker påstår den er riktig koblet, men den lader med 4 kw/6 ampere og er veeldig treg. Vanlig 16 ampere kurs på chuko lader med 3 kw men med 6 ampere og lader dobbelt så raskt. Elektriker har tatt strøm fra 3 sikringer - skulle lage 6 kw lading med 32 ampere.
Han påstår han har gjort det riktig, men han er fra Polen og jeg tror ikke han har gjort det riktig.
Noen synspunkter?

Bildene viser at strømmen fra ladestasjonen bruker 24 timer + for å lade, mens fra standard Chuko 15 timer.

T.K

  • Full Member
  • ***
  • Innlegg: 201
    • Vis profil
Sv: Elektriker har installert ladeboks feil eller den er defekt
« Svar #1 på: onsdag 17. januar 2018, klokken 10:05 »
Prøvde å redigere innlegget men redigeringsfunksjonen virker ikke. Jeg mente at med svhuko lader den med 13 ampere, som bildet viser og med 6 ampere med ladestasjon.

Rav4_EV

  • Gold Member
  • ******
  • Innlegg: 1682
    • Vis profil
Sv: Elektriker har installert ladeboks feil eller den er defekt
« Svar #2 på: onsdag 17. januar 2018, klokken 13:01 »
Dersom det nederste bildet er fra veggboksen så er den feil innstilt.

Jobber hos Euromatic AS   Arne Magnus Berge 90608080
17' Model X90 med alt     16' Leaf Accenta 30kWh batteri
Vectrix VX-1 med Leaf lithium-ion

Kavorka

  • Sr. Member
  • ****
  • Innlegg: 403
    • Vis profil
Sv: Elektriker har installert ladeboks feil eller den er defekt
« Svar #3 på: onsdag 17. januar 2018, klokken 19:47 »
6/6A vil bety at bilen får 6A, og at wallboks er innstillt på å gi maks 6A.

Jeg regner med elektriker har koblet boksen riktig til siden den viser trefase (3-tallet), men glemt å stille inn strømtrekket. Hos meg satte elektriker ladeboks til 15A.