Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

import av el bil fra usa

Startet av jan johannesen, torsdag 16. november 2017, klokken 16:15

« forrige - neste »

jan johannesen

Hei. jeg har kjøpt en elbil fiat 2015 model i usa.den er nå på båten ,men jeg vet ingenting om å registrere denne i norge.den kommer til drammen,fikk beskjed at den kommer 15 desember ,og da er jeg på ferie så dette passet dårlig.
Er det noen som har gjort dette og vet hvordan alt kan ordnes slik at jeg kan bruke en kamerat for å hente denne og skilter???

TorC

Hvis du legger inn spørsmålet ditt i Nissan LEAF seksjonen av forumet vil du nok få svar. I samme seksjonen står det veldig mye om folks erfaringer med å importere LEAF.
2011- US Leaf. Elton. Solgt med sorg.

2019- Norsk Kona. Elma. Flott bil, men møkkaselger hos forhandler i Sandefjord.


Gullkysten,Sandefjord, sentrum.

moderator 2

Denne tråden er flyttet hit, gjelder import av elektrisk Fiat.

Forum admin
Mvh Lars, moderator på elbilforum.no

elektrolux

Er meget enkelt.

Framstill bilen for visning i Drammen, så ordner de resten.

Etter de siste reglene trenger du ikke engang bytte lykter, så ren formalitet.

Lurt å bestille tid for visning allerede nå, da det kan være lang ventetid.
Stavanger:

Selger utstyr for EV lading og energieffektivisering via http://elbilhjelpen.no AS

Har for tiden Tesla S85, Smart ED, BMW C- evolution, Carver S+, Monotrazer MTE-150, Citroen C1 EVie, div. Think og PSA Classic og City 2010 model, Chin 3 hjuler Pickup, Buddy M9 samt Vectric scooter. Venter på Microlino og Aptera #2246

Daglig leder i Elbilhjelpen.no

Rav4_EV

Ta kontakt med Autotransport. De kan både ordne visning og registrere den for deg. De kan også transportere den hjem for deg
22' X Plaid
17' Model X90 med alt     19' Tesla Model 3 LR
Vectrix VX-1 med Leaf lithium-ion

Trekkoppbil

#5
For å få henta bilen på kaia, trengs:

  • Ankomstmelding
  • Kvittering for betalt toll/moms
  • Havnekostnadene må være betalt
Ta gjerne med startkabler eller helst en booster, og kanskje en EVSE også.
Ankomstmelding og faktura for havnekostnader, får du antakelig på epost fra Motorships eller GreenCarrier.
Privatpersoner kan være heldige og få momsa inn bilen i Tollbua. Hvis ikke kan man spørre f.eks GreenCarrier eller Autotransport om hjelp. Det er gjerne avgift på AC.  Ta med papirene på bilen som bankutskrift som viser utenlandstransaksjon hvis det er privatimport, Bill of Sale etc.
Det kan bli dyrt å la bilen stå på kaia mer enn ca 3 dager.
Track bilen og prøv å gjette når den kommer til Drammen. Vanligvis kommer båt fra Bremerhaven mandag og torsdag, og det kan ta en dag eller 2 å fikse papirer.
Ring trafikkstasjonen på Lier og bestill § 10a-time, og oppgi vin, og vær forberedt på at det kan være noen ukers ventetid. Dersom ikke vin er stempa inn i chassis, må det preges inn.
Lever Title og utskrift av historikk fra Carfax eller Autocheck til trafikkstasjonen og ta med tollkort, og gjerne trekant og vest. Skiltholder kan du kjøpe på trafikkstasjonen.
Pass på at bilen er kjørt 6 mnd etter første gangs registering i USA, før eksport.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA