Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap

Hurtigladere kan forsvinne utenfor byene

Startet av larsif, tirsdag 04. juli 2017, klokken 23:39

« forrige - neste »

arnkl

No er mange av hurtigladarane utanfor tettbygde strøk byggd ut med støtte frå kommune og/eller ENOVA, og Fortum kan ikkje utan vidare flytte dei.

Men utspelet var nok eit skremeskudd til politikarane for å få dei til å fjerne eller redusere effekttariffen til hurtigladestasjonar.
S85 (blå, med det meste, VIN# *20295)
VW e-Up! (2014, kjøpt brukt)

cra

Å gjøre unntak for hurtigladere burde være en noenlunde kurrant sak? Kanskje viulle det gagne saken vel så mye som en del av de andre fordelene ved at hurtigladernettverket kan bygges ut mye raskere og bli billigere i bruk.
Tesla Model S75D 30/6/17
Tesla Model S85 26/3/14-30/6-17, 82500km
Leaf 9/5/12
Think City, Har ACTIA diagnoseapparat.
Sykkylven (Sunnmøre)

ok67

Årsaken er rett og slett at det må leggast feit kabel og kanskje oppgradere trafostasjon mm. for å få fram nok effekt til ein hurtigladar. Alle andre kundar som har slike behov må betale for det, dermed er det også rimeleg at hurtigladarar blir behandla likt med andre kundar. Om ikkje er det alle andre kundar av nettselskapet som må ta rekninga.

Løsysinga er kanskje å utvikle ladestasjon med stor batterireserve, som heile tida blir lada med mindre effekt frå nettet. Då kan ein unngår at det blir trekt store effekttoppar frå nettet og kabel og trafostasjon etc kan gjerast mykje mindre og rimelegare.
Tesla Model 3 AWD-LR 2019
iMiev 2013 som jr. har overtatt

Birger

Det er mange leverandører av batteribanker slik at Fortum ikke får maks utslag. Det kan kanskje være en mulighet?
Blå standard 85 med masse goodys og den er bare deilig :-)

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA