Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny

Hund i Model 3?

Startet av TRM, lørdag 15. april 2017, klokken 17:55

« forrige - neste »

e-curious

#105
Det finnes jo sikkerhetsbelte for hund, men de gir jo generelt ikke like god sikkerhet som et skikkelig bur.   De fleste bil-selene som selges har lite med sikkerhet å gjøre, de er ikke til stor hjelp i en ulykke.  Av de som kommer godt ut i kollisjonstester er Allsafe (Lett tilgjengelig. Anbefaling om å feste selen direkte i beltet uten "mellomledd"http://www.centerforpetsafety.org/test-results/harnesses/case-study-allsafe-harness/), og Sleepypod seler som blir festet direkte i selen.  Disse kan kjøpes fra nettbutikker.  Selv har jeg en Allsafe, men foretrekker likevel å ha hunden i bur. 

Kollisjonstestene ligger på http://www.centerforpetsafety.org/test-results/harnesses/

En annen problemstilling er jo hvordan en best kan beskytte sete og dører/døråpning mot riper og skitt.


Counterpointer

Hva er argumentene mot å ha bur i bagasjerommet?

e-curious

#107
Som jeg skrev, selv foretrekker jeg bur.  Jeg anser sele som "nødløsning", selv med en god sele.  Jeg er skremt over hvor mange dårlige seler jeg ser rundt om kring i dyreforretninger.

Argument mot bur er vel når det ikke er plass i bagasjerommet, eller man har en sedan.  Jeg kommer ikke på mange andre, i alle fall ingen som har med sikkerhet.  Derfor er jeg skuffet over at det ikke ser ut som at en kan ha bur i Modell 3 (er enig med Oggen om at en god løsning kommer til å selge godt).  Selv har jeg brukt sele de få gangene jeg har hatt to hunder i bilen (har e-golf og en litt stor hund). 

Det at det ser ut som at man ikke kan ha bur gjør at jeg vurderer å kanselere bestillingen min.

oggen

Det er ikke noe problem å få lagd et spesialbur, men mangel på lys og lufting gjør at det ikke er egnet for transport av hunder i en sedan..

Counterpointer

Sitat fra: oggen på onsdag 30. august 2017, klokken 12:52
Det er ikke noe problem å få lagd et spesialbur, men mangel på lys og lufting gjør at det ikke er egnet for transport av hunder i en sedan..
Hunder trenger ikke mye lys. Omtrent alle profesjonelle transportløsninger for hund har minimalt med lys.
Spesialbilen vi hadde til tjenestehundene i militæret var helt lukkede kasser. Hundene elsket å kjøre den bilen, sikkert av flere grunner, men at det var mørkt og tett var tydeligvis ikke noe hinder.
En hund er egentlig utviklingsmessig tilpasset å bo i hi, der er det lite lys.
Luft må alle ha så det er greit, men ser ikke helt at bagasjerommet på M3 er tett mot kupeen. Det kommer i hvert fall ikke eksos.....

oggen

Det er jeg enig i. Alle hundehengere er relativt lukket. Så det er luften, og plassen. Må være mulig  å løse det på et fornuftig vis

DrNox

#111
Hundehenger, finnes det? :)

Edit; Et søk hjalp jo. Men håper Tesla kan lage en hundehenger-Premium med varme i gulvet. Trenger ikke usb..

oggen

 :) USB er sikkert ikke nødvendig nei...

Lynet

På de fleste sedaner passerer lufta gjennom bagasjerommet og går ut av bilen innenfor støtfangeren.
Trondheim:
Tesla X100D 2019 modell.

flux

Det ser ut som om det er noe ventilasjon mot kupé samt og litt lys fra bakruten.

https://m.youtube.com/watch?v=_DT0vDMWsq4%20&t=13m34s


Vesel

Pusehunden min får trolig plass i frunken.  8)
Superfornøyd eier av en Tesla Model 3 siden mars 2019.
Long Range, AWD, blå, premium svart interiør, 19" Sport (sommer) + 18" Aero (vinter), AP + FSD.

Bydue 3.0 - el-sparkesykkel og hobbyprosjekt
Segway Minipro - selvbalanserende ståhjuling. Ta kontakt hvis du kan mekke kjettinger og snøplog til denne! 😂

Bfs

Nå som det har gått litt tid og mange har fått bilene sine: Har noen kommet over noe som tilsier at bagasjerommet kan brukes til hund?

Det lille jeg har funnet tyder på at folk enten velger sele, som ikke er sikkert nok, eller å la deler av baksetet være slått ned. Jeg syns ikke det er gode løsninger.

For min hund er bagasjerommet mer enn stort nok, men det er denne manglende luftingen som skaper problemer. 

JorEl

Ventilasjon for hund i TM3; https://youtu.be/_DT0vDMWsq4?t=829   


Er man redd for at det blir for varmt bak i bilen, kan man legge ned et sete. Enten mens man kjører eller når man forlater bilen. Når det gjelder bur, så blir det vel billigere å kjøpe bur som passer i bilen, enn bil som passer buret.
Tesla Model S75D 2018 MCU2 FSD HW3
"the car is driving itself, the driver is only there for legal reasons"

MS.RUUD

Jeg kunne ikke tenkt meg å ha hund i den med mindre et av setene er lagt ned. Aner ikke hvor stor hund du har. Vi har vår 50kg i en model S. Det fungerer fint, men dobbelt så stort bagasjerom som model 3.

e-curious

#119
Her er en test av sikkerheten til noen hundebur:
https://www.naf.no/forbrukertester/test-av-utstyr/test-av-hundebur-for-bil/

Det buret som kom best ut er dette:
https://hunde-sport.no/produkt/schmidt-premium-kennel-hundebur/

Det blir plassert i baksetet og sikret med sikkerhetsselene.  Ulempene er da at man ikke kan legge ned framsetene og at man misser plassen til baksetepassasjerer.  Bagasjerommet blir derimot ledig.

Seler blir ikke anbefalt (de dårligste har ingenting med sikkerhet å gjøre).  Det finnes et test av seler/bur, se link i innlegg #105 over.  Den beste selen i NAF-testen, All-safe, ble også testet der.  Det var stor forskjell i resultatet med og uten bruk av stroppen mellom sele og setebelte.

Litt usikker på hvordan man best kan beskytte dørene når man tar hunden ut og inn.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA