Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
True. Men dersom det er betydelige forskjeller, så er det jo ikke noe poeng i det. Dessuten er det ikke bare å gå å sen en Kona.

Vet at en Superb er større enn en Golf, men vet ikke hvordan Leaf er i forhold til Kona.

Noen som vet?

Står vel en Kona hos alle florhandlerne, dog ikke elbil-versjonen, men allikevel? Bagasjerommet på elbilen blir en tanke større enn på fossilbilen.
2
Ladeplasser og ladekabler / Sv: Parkere på ladeplass uten å lade.
« Nyeste innlegg av arthur i dag kl. 07:00 »
Sist jeg var på Ikea på Slependen, et par uker siden, så mente jeg det var et større antall ladeplasser på bakkeplan.
Ja, og de koster penger. De i garasjen er gratis.

Huffda, måtte betale for lading? Det var ille!
3
Model 3 / Sv: Model 3 - bilder og smånytt.
« Nyeste innlegg av Balrog i dag kl. 01:45 »
Tja. Artikkelforfatteren fremholder at Tesla er det motsatte av Toyota/TPS.
Vel. Toyota er utvilsomt det minst attraktive, mest kjedelige og et av de styggest designede bilmerkene i mine øyne. (Ja jeg har også en Leaf så jeg vet hva stygt design er).  Faktisk er Toyota så lite attraktivt for folk som vil ha litt mer bil enn de har likviditet til, at det er knapt noen som ønsker å lease Toyota. Sikkert kjempegod kvalitet. Akkurat som gummistøvler ofte holder bedre enn joggesko. Jeg stiller også enkelte spørsmålstegn ved artikkelforfatterens objektivitet når man ser litt på hva han har publisert tidligere.

Nok om det, Tesla har valgt å finne opp kruttet selv i nær sagt alle ledd i forskning utvikling, produksjon, distribusjon, service og ettermarked. Det har gitt og gir en del utfordringer, men det har gitt markedet verdens beste serieproduserte bil. Etterspørselen er nærmest umettelig så i prioriteringen kvalitetssikring og kvantitet har nok kvalitetssikring inntil videre måttet vike for produksjonsvolum. Jeg tror helt sikkert noen i Tesla klarer å bruke en kalkulator og at de forstår de økonomiske konsekvensene av produksjonstekniske beslutninger. Jeg vil også heller ha en model 3 med defekt hanskerom i februar 2019 enn en 100% feilfri Model 3 i september 2019.
4
Kommende: Jaguar / Sv: Sammenlignbare biler rent praktisk?
« Nyeste innlegg av Fagasstraps.com i dag kl. 01:20 »
Det jeg husker godt av å lese om Jaguar I-Pace var før Mars 2018 var;

*Siden er ikke er behov for langt panser for ICE så har vi flyttet hele bilen fremover for å lage bilen mer romslig.
*Vi har bedre plass utnyttelse enn tilsvarende modeller hos Jaguar og andre merker i samme størrelse.

Altså ikke "kort panser, tilsvarer god plass", nei, "kort panser, langt dashbord", samme plassen.

Det første sammenligning gjorde var å vise hvor feil oppbygning av I-Pacen er.
Grunnen til at de må flyttet rattet så langt bak er p.g.a. hjulbuene som skal ha plass til 22" felger. Under så bruker de mindre dekk og felg sikkert rundt 16-17" felger med mye dekk. Men det vil jo selvfølgelig gå ut over 0-100 målingen, men ville være mer konfortabelt, mer rekkevidde, mer plass i bagasjen og innvendig plass. Og fordi 0-100 skal være under 5sek, så er dekkene ekstra brede som minsker rekkevidden. Men du får god svingradius på 12,4m og enda mindre bagasjerom.



Skal få redigert GLC Coupe i samme størrelse som I-Pace, så ser man at ratt og sitteposisjon er på nesten nøyaktig samme sted.
Mulig jeg misforstår hva du mener, men med all respekt: det du skriver om felgstørelse, dekkdimensjon og akselerasjon er tøv. Mindre felger og smalere dekk gir mindre masse og raskere akselerasjon (forutsatt tilstrekkelig friksjon).


Sent from my iPhone using Tapatalk

Det er aldri tilstrekkelig friksjon på biler med dreiemomentet vi kommer opp i her. Med ØKO dekk, med lav rullemotstand. Selvfølgelig er mindre felger, mindre og smalere hjul bedre for rekkevidden. At I-Pace abosulutt skal ha så store dekk totalt, går bare ut over rekkevidden til brukerne, og kommer ikke dem til gode.
5
Kommende: Jaguar / Sv: Sammenlignbare biler rent praktisk?
« Nyeste innlegg av Fagasstraps.com i dag kl. 01:07 »
Flott at du sjekket. Over er endret, endrer bilde senere til GLE, så legger jeg GLC dimensjonene. Da ligner bilene litt mer. Og da stemme det at GLC Coupe=I-Pace utvendig. Speilene kunne ikke matchet bedre. Bra at folk blir aktive over dette, slutt å lurke folkens.
6
Kommende: Jaguar / Sv: OTA 150 kw
« Nyeste innlegg av Nordlands i dag kl. 01:06 »
Verdi av oppgradering er også om 150 kW ladere får minuttpris sånn som 50 kW ladere uavhengig av ladestrøm. Dersom det i tillegg settes høyere pris på superhurtiglading, blir det veldig kjipt å måtte betale for 150 kW og bare kunne få 100 kW.
7
Model 3 / Sv: Har du eller vurderer du å kanselere TM3?
« Nyeste innlegg av Balrog i dag kl. 00:57 »
Leaf er jo av hen betydelig bedre byggekvalitet og Leaf 2.0 er jo stille som graven! Også i motorveihastighet. Når 60kWh utgaven kommer så virker det meningsløst å kaste vekk penger på en dårlig satt sammen Model 3.

Jeg bytter min Leaf mot hva som helst fra Tesla anytime. Å påstå "god byggekvalitet" på det viktigste i en elbil - batteri/software på Nissan Leaf, er et selvmål så limt i vinkelen som det er mulig. 5 minutters googling vil gi deg god dokumentasjon på det.

Til deg Løve: Om du leter litt finner du et eget subforum om Nissan Leaf. Der er de om mulig enda mer interessert i dine lovprisninger av Nissan og kontinuerlig dritt om Tesla.

Til admin: Er det mulig å få skjult poster fra bestemte brukere?
8
Kommende: Jaguar / Sv: OTA 150 kw
« Nyeste innlegg av knut.aulie i dag kl. 00:53 »
For min del er det viktigere å få trefas ombordlader...
Det tror jeg jeg kan garantere ikke kommer OTA
9
Hyundai KONA / Sv: Infomail fra Hyundai Norge til reservasjonsholdere
« Nyeste innlegg av trykkertor i dag kl. 00:35 »
Det kan vel tenkes at noen blir lettere oppgitt når enkelte brukere kan avlevere dusinvis med tilnærmet likelydende innlegg i flere tråder om for eksempel hengerfeste........

Hva om man for enkelhets skyld deler elbilforumet i to: Et for elbiler med hengerfeste (Tesla model X) og et for elbiler uten hengerfeste (alle de andre)? Da blir det lettere å finne fram.

Takk. Jeg er hjertens enig.
Det er noen "få" her inne som skriker høyt om hengerfeste og hvordan de er helt avhengig av hengerfeste.
På en slik måte at de enkelte ganger fremstår som at bil uten hengerfeste er ikke noe man kan leve med.
Fint det, finn bil med hengerfeste og kom videre i livet. (Ja, jeg forstår de håper og ønsker feste. Men de har ikke skjønt bildet enda med at ingen tør være prøvekanin for hengerfestet på små elbiler, med risiko for store tilbakekallinger, søksmål og what not.)

Jeg også tror det er mange som vil prøve å flippe Kona og Niro etter det vi så med Ampera-e og Ioniq.
Selv har jeg rimelig lave numre på disse bilene, og kunne selv tenke meg å flippe dem, hvis jeg ikke skal beholde de. Men klart, hvis en måned etter Kona-leveransene ser 50-100 biler på finn, og det fylles på med flippere månedlig, så kollapser det markedet fort.
Det skjedde ikke med Ampera-e, da det er så få leveranser på den modellen at det fortsatt kan virke gunstig å parallellimportere Bolt-utgaven.
Det tror jeg neppe vil være aktuelt med Kona og Niro.
Men det gjenstår å se om Hyundai faktisk vil levere kvantitet. Det ble jo aldri noe kvantitet på Ioniq, og hvis Hyundai vil ta en Opel, så priser de bilen høyt. Så høyt at de tjener godt på de få bilene som blir levet, og mange faller fra i køen.
Det jeg synes er rart om Kona-prisen er at vi har ikke noen forutsetning for å gjette prisen.
Det kan svinge fra 299.000,- til 399.000,- Altså en forskjell på hele 33%.
Så må vi se hvor Hyundai legger seg. Om de vil ut med en folke-elbil til massene, eller legge seg opp i prisnivå og fortsatt pushe ICE- og hybrider.
10
Elbiler i media / Sv: Ny spiker i Dieselkista ?
« Nyeste innlegg av Mobileum i dag kl. 00:35 »
Hvorfor tror du Tyskerne slåss alt de kan for å redde Dieselen hvis det var slik du tror at de bare kunne sette inn bensinmotorer isteden og alt var "business as usual" ?

Det er godt dine kunnskaper om bilproduksjon ikke er din sterkeste side. Det er jo akkurat det som gjøres. En BMW 520i og en BMW 520d er samme bilen bortsett fra motor og et par andre småting. Går på samme samlebånd.
Sider: [1] 2 3 ... 10