Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Elbilen i Samfunnet / Sv: Elbiler - et støy og ladelys hælvete!!
« Nyeste innlegg av bno i dag kl. 23:15 »
Synes ladelyden (støyen) fra AE er meget svak. Svak lavfrekvent avdempet brumming.
2
Jeg hentet min S75D i Drammen på fredag og det var ganske kaotisk, men selv var jeg ganske fornøyd med den servicen jeg fikk.

Hadde avtale 15:00, var der et kvarter for det. Fikk vite at det var forsinkelser, hovedsakelig pga. registrering. Min bil sto da i vaskehallen og jeg ba om at de kunne si i fra når bilen var vasket slik at jeg kunne begynne å se over, selv om registreringen ikke var klar.

Hele lokalet var fullt, nesten ikke noen ledige seter, men de hadde satt opp en kaffebar med hyggelig dame som serverte gratis kaffe og enkle bakevarer.

Litt før kl. 16 kom en ung kar og spurte om jeg ville se min nye bil. Registreringen var ikke helt klar pga. noe surr med forsikringen, men de håndterte dette direkte med selskapet (jeg hadde oppgitt kontaktinfo i forkant på MyTesla). Jeg fikk se over bilen og fikk svar på alle mine spørsmål. Den unge mannen kunne ikke all verden om Tesla, men nok til alt det vesentlig. Det viktigste syntes jeg var at han var svært serviceminded og lot meg ta all den tiden jeg trengte.

Etter å ha sett over bilen fant jeg to mindre merker i lakken, begge saker han var enig i, men som ikke kommer til å trenge full omlakkering av flatene for å bli akseptable. Dette ble notert på et skjema og jeg tar det med Skøyen til uka for de er nærmere det jeg bor. Bilen kunne også ha vært vasket bedre. Det var steder hvor jeg fant limrester og poleringsmerker, men jeg påpekte ikke dette. Det har dukket opp noen mindre saker til, som knirk i dashboard, med dette regner jeg med at blir fikset det også.

Da jeg var ferdig og fikk nødvendig guiding ut av det relativt trange lokalet så jeg både ham og andre Tesla ansatte løpe rundt som hodeløse høner på jakt etter neste bil for utlevering, men så lenge jeg var den han betjente følte jeg ikke noe stress fra hans side.

Det er helt klart at Tesla ikke er skalert for å håndtere så mange utleveringer som har kommet de siste ukene, men jeg syntes de absolutt gjorde så godt de kunne, og for meg betyr det mye for inntrykket.

Dette er min første elbil, og jeg er veldig fornøyd så langt.
3
Model X / Sv: Gytis eller Tesla gulvmatter?
« Nyeste innlegg av msater i dag kl. 23:12 »
Jeg har kjøpt fra eBay inkludert frakt, toll osv for 1650kr https://m.ebay.com/itm/ToughPRO-Black-Rubber-Tesla-Model-X-7-Seater-Floor-Mats-For-10-18-16-08-22-17-/262841145652?fits=Make%3ATesla&hash=item3d328d9934%3Ag%3AZaIAAOSwLnBX6Uxj&_trkparms=pageci%253Ab4c0cddb-a141-11e7-ab90-74dbd180aae9%257Cparentrq%253Ab49fc68315e0a9caf1ab1ddcffdf5387%257Ciid%253A10
Fått de? Hvordan ser de ut? Jeg vurderer å kjøpe de samme, da inkludert trunk-matter i tillegg. Litt skeptisk til Gytis, ser også ut til å være utsolgt for bagasjeromsmatter.
4
Ioniq PH / Sv: Hjemmeladere (Wallbox)
« Nyeste innlegg av nofuelno i dag kl. 22:58 »
Er det noen som har kjøpt og installert hjemmeladestasjon med 2 uttak?
Har nå endelig byttet ut diesel bielene og har en E Golf 2015 modell og en Ioniq Plug In- Hybrid. Tiden er over for lading på vanlig kontakt og jeg må ha en skukkelig lader uten att dette koster en formue. E Golfen har Normalladeinntak (CCS) Type 2 AC 3,3 kW og Ioniq
AC lading (innebygd lader) 3,3 kW

Noen som har forslag?

http://www.nofuel.no/Produkt/dobbel-salto-74kw#product
5
Tesla / Sv: Avbestilling av Tesla uten å bestill en ny?
« Nyeste innlegg av Vhagar i dag kl. 22:57 »
@THE
Ang. rust, her på nordvestlandet er det jo stort sett kjøring på våte nedsaltede vinterveier. Hva tenker du om rustbehandling?

Elektronikken er jeg ikke så veldig bekymret for selv om det normalt sett har en veldig kort levetid i dag. Men siden de oppdaterer software såpass ofte har de nok en tanke bak det også (i forhold til infotainment systemet tenker jeg på da) så det bekymrer meg heller ikke nevneverdig, med unntak av 1 ting:
Den bruker pr i dag 4G fra Telia så vidt jeg har skjønt. Og er det en ting jeg kan garantere så er det at om 8 år så er det ikke 4G som vil være state of the art på den fronten. Men jeg regner med at dette er noe de også har tatt høyde for, slik at det lar seg raskt oppgradere både dersom det skulle være nødvendig med ny antenne og ny modul for mobilkretsen til bilen. Om ikke med en gang 5G skulle være tilgjengelig, så i hvertfall når 4G fases ut eller man føler man har grei kost/nytte av å bytte til noe som gir en raskere nedlastning av særlig kart.

6
Men hvilket selskap kontakter man for oppkobling av lader hjemme da? Evt bare for en liten befaring.
Vi kan sende noen på befaring.
7
Ladeplasser og ladekabler / Sv: BMW Wallbox Pro
« Nyeste innlegg av nofuelno i dag kl. 22:41 »
Du trenger B-vern, i hvert fall. Fra installasjonsguiden for boksen:

Sitat
Verify that the Wallbox Pro is protected with a circuit breaker and a 30 mA type A residual current
device, installed in the switchboard

https://charging.bmwgroup.com/web/wbdoc/wallbox-pro

BMW sier da at boksen er designet slik at man trenger en separat jordfeilbryter (residual current device) i sikringsskapet.

BMW sier type A, men norske regler  sier man skal bruke type B i stedet (B-vern), fordi den i motsetning til type A vil fange det opp dersom det lekker likestrøm fra bilen inn på strømnettet igjen.
I likhet med tilsvarende veggboks fra KEBA, så har denne også innebygget DC lekasje deteksjon.
Du trenger altså ikke bytte ut den automatsikringen m/ jordfeilbryter type A som du muligens har fra før.
8
Model X / Sv: Foliering/rubberspray/lakkforsegling
« Nyeste innlegg av caose89 i dag kl. 22:39 »
Har dere hørt noe mer erfaringer med Nordic Shield Nano. Sskal ha den inn til helfoliering begynnelsen av oktober, men er usikker på om jeg skal går for Xpel Ultimate eller Nordic Shield Nano.

På forhand mange takk for svar! :)
Gå for nordic Shield nano, det er dems eget merke som de har forbedret egenskapene til xpel. Har akkurat fått tilbake bilen derfra så kan ikke si hvordan folien er ennå, men det ble 50k for full folie på bil sota ruter forran, samt chrome delete. Er fornøyd enn så lenge :) de var litt forsinket med jobben, men hadde grei dialog underveis. Vasking av bil skal visst bli en drøm fremover! :)

Sent fra min VIE-L09 via Tapatalk

9
Tesla / Sv: Avbestilling av Tesla uten å bestill en ny?
« Nyeste innlegg av THE i dag kl. 22:29 »
Jeg kjører ca 40000 km i året, og garanti på batteri og drivverk er absolutt en god grunn til å velge Tesla. På 8 år vil jeg kjøre ca 320000 km med min X, og jeg håper og tror at den skal leve noen år etter det også. En annen stor fordel er jo at bilen hovedsaklig er bygd av aluminium, så den vil jo ikke ruste bort slik som mange andre biler heller.

Det kan jo bli spennende å se hvor lenge all elektronikken fungerer som den skal, men jeg kan ikke se noen god grunn til at Tesla skal ha dårligere levetid på bilene sine enn andre produsenter, så jeg er ikke veldig bekymret for å eie en 10 år gammel Tesla heller.
10
Viktig melding / Sv: Kia soul 2018 Vs golf 2016
« Nyeste innlegg av Lentaro i dag kl. 22:26 »
har 2015 e-golf som eneste bil med unge på 3. Funker helt fint for oss, vært både i Trøndelag og i Danmark med sykler på taket. (Fra Østfold). Har et Besafe izi 3 eller no sånt og har passe god plass i passasjer sete framme (ikke at jeg sitter der uansett   ;D)
Sider: [1] 2 3 ... 10