Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - k1

#31
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Jekk og momentnøkkel
søndag 16. april 2023, klokken 14:17
Jeg bruker denne, funker utmerket til Y'en.
https://www.jula.no/catalog/bil-og-garasje/garasje/lofteinnretning/jekker/garasjejekk-012148/

Pass på å ha en løftebeskyttelse av gummi liggende på løftearmplata. Hadde en sånn "puck"/jack pad som man kan sette i hullet under bilen til X'en, men den passet ikke til Y'en...

Til momentnøkkelen kan du bare bruke en pipe- eller kraftforlenger, så kommer du jo inn uten å skrape opp felgen. 175nm er jo ikke så veldig hardt/stramt, så det funker fint.
#32
Tesla SW og AP / Sv: Kor lenge lagrar Tesla video ved ulykker?
mandag 10. april 2023, klokken 17:36
Hmm, kanskje bytte over til ssd'en da  :+1:
#33
Tesla SW og AP / Sv: Kor lenge lagrar Tesla video ved ulykker?
mandag 10. april 2023, klokken 16:56
Bør man ikke forvente at "Tesla" flash driven/USB pinnen som følger med i dag bør klare jobben/holde seg stabil?

På min gamle TMX er jeg helt enig at SSD var suverent mye bedre enn USB pinne - helt stabil på SSD disken, mens spiste jo nesten slike USB pinner til frokost en gang i uka...
#34
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Felgsett i bagasjerom MYP
onsdag 05. april 2023, klokken 09:53
Be forresten om dekkposer til hjula om du er bekymret for merker i bilen fra gummien, dersom de ikke er surret inn i plast.
21" Überturbine har såpass mye dekkstrekk at felgene kan bli å gnisse litt i hverandre, så dekkposer/plast eller noe annet i mellom så er du helt sikker på at felgene ikke får noe merker.
#35
TMY Hjul, dekk og felg. / Sv: Felgsett i bagasjerom MYP
onsdag 05. april 2023, klokken 08:02
Legg ned seterygg så er det ikke noe problem  :+1:
#36
Tesla SW og AP / Sv: Parksensor Y Performance
tirsdag 04. april 2023, klokken 13:03
Sitat fra: jokke på tirsdag 04. april 2023, klokken 11:47Jeg har aldri mottatt eller godkjent noe slik, fikk bil uten USS

Svaret mitt der var til helgenen - ikke så rart han ikke har sett det når han ikke har tatt i mot bil.

For dem som har tatt i mot bil, tror jeg det var noen som IKKE fikk dette rett etter at USS var fjernet. Ellers ble det standard på alle som skulle ha utlevert bil (måtte godkjenne dette før man gikk til steget om hvor og når bilen skulle taes ut), for de bilene som var blitt bestilt FØR USS ble fjernet - altså at du hadde lagt inn en bestilling på bil i tiden hvor USS var tilstede. Har du lagt inn bestilling på bil etter at de var fjernet og det stod om Vision only på nettsiden deres, så var det ikke nødvending med noe steg med å godkjenne dette.

Havnet du i den gruppen som bestilte bil da det stod USS på websiden deres ved bestilling, men ikke fikk noen prosess om godkjenne at bilen leveres med vision only, så har du kanskje en sak, men lykke til med å prøve å få noe ut av det; det tror jeg blir en laaang og tung prosess.
#37
Tesla SW og AP / Sv: Parksensor Y Performance
tirsdag 04. april 2023, klokken 11:30
Sitat fra: hELgenen på tirsdag 04. april 2023, klokken 11:05
Sitat fra: OlaM på tirsdag 04. april 2023, klokken 10:59
Sitat fra: hELgenen på tirsdag 04. april 2023, klokken 10:06Tipper den muligheten er lik null. Dvs - du kan alltids snakke med en advokat - men dersom du tok imot bilen i desember 2022 og først NÅ klager - vel da tror jeg du har en svært dårlig sak.



Jeg tror ikke saken egentlig er dårlig av den grunn. Gjeldende info i desember 2022 var jo at software skulle komme. Det gjorde det, men den viste seg å være for dårlig.

Om SW er dårlig eller bra endrer vel ikke det juridiske for Tesla? Jeg har ikke sett at Tesla har skrevet at SW løsningen vil være minst like god som OSS sensorer - eller er det skrevet noe slikt noen sted?


Det er fordi du aldri tok i mot bil i denne perioden. For å kunne gå videre i utleveringen din av bil måtte du godkjenne at den ikke kom med USS, basert på dette:
#38
Bestilling og levering / Sv: Bruk av angrefrist
mandag 03. april 2023, klokken 08:13
Konstruerer vi et problem her? Med det mener jeg at man tar for gitt at Tesla vil krangle?

Prøv å bruke angreretten først før det lages til et problem.
Bare husk å bruke ordet angrerett og ikke kansellering e.l.

Jeg brukte den selv før utlevering av bil for 1 mnd siden og det var problemfritt. Pengene tilbake på konto ca 1-2 uker etterpå.
#39
Model Y / Sv: Reparere lakkskade
fredag 31. mars 2023, klokken 15:58
MPS i nærheten? De selger i hvert fall slike lakkstifter? Enhver bilskadeoppretter som lakkerer vil jeg tro kan lage en slik liten beholder med pensel til deg, med riktig fargekode for ~200kr.
#40
Tesla SW og AP / Sv: Løsning for sensorløse biler kommer
torsdag 30. mars 2023, klokken 23:18
Sitat fra: Contango på torsdag 30. mars 2023, klokken 21:25Flere erfaringer: https://www.motor.no/aktuelt/tesla-vision-kan-ikke-stole-pa-avstandene/245400
Kan vel si meg enig i det som sies i den artikkelen etter 2 dagers bruk. Har hittil ikke opplevd "parkeringshjelp utilgjengelig", men da har jeg jo noe å se frem til  :-\

La oss se om det kommer forbedringer, eller om de nå har satt en "check" på denne på deres lange liste over oppgaver som skal løses.
#41
Fått prøvd det på dag 2 i dag, og det er sånn midt på treet til mitt bruk. Ikke mer eller mindre for min del. Er potensiale for forbedring vil jeg si.
Den klarer å detektere noe hver gang den blir utfordret på dette, og tegne det opp, men jeg stoler langt i fra på avstand i cm som oppgies.
Nå fungerer det som et supplement, ikke like godt som ULS, og som jeg ikke stoler fullt på, men bedre enn ingenting dersom man er bevisst på og tar hensyn til dens begrensninger.
#43
Tesla SW og AP / Sv: Løsning for sensorløse biler kommer
onsdag 29. mars 2023, klokken 19:02
Sitat fra: geear på onsdag 29. mars 2023, klokken 10:50Jeg kan se at Krizz, k1 og Kim- kan muligens tolkes til å forsvare kameraløsningen

Jeg forsvarer den ikke på noen måte. Jeg synes bare det er for tidlig å konkludere med at den er ubrukelig.
Var det idioti for oss forbrukere å fjerne ULS før de hadde vision på plass - ja det oppleves slik, men konsekvensen kunne evt ha vært at produksjonen ble stoppet eller drastisk redusert pga delemangel, vi vet ikke.

Skulle jeg gjerne hatt begge deler - ja. Er det en deal breaker for meg at det kun er vision - nei.
Jeg fikk 2023.6.9 i natt og fikk testet det godt i dag. Det fungerte veldig bra, uten feil for min del ved parkering og rygging. Kjørte i sørpeføret her i oslo-området i dag og kameraet bak hadde litt smuss på seg (kan fremdeles se greit ut av det), og det påvirket ikke vision assistenten da jeg måtte rygge inn på en trang plass. Vil det kunne være et problem at kamera blir tilgriset så mye at det ikke fungerer, ja garantert, men igjen, ikke noe problem for min del. Jeg hadde nok av issues med at ULS koblet seg ut på X'en min vinterstid også.

Jeg blir bare overrasket over alle som svartmaler løsningen basert på teorier og synsing - før man faktisk har prøvd det ut en stund.
#44
Tesla SW og AP / Sv: Løsning for sensorløse biler kommer
mandag 27. mars 2023, klokken 22:28
Sitat fra: turfsurf på mandag 27. mars 2023, klokken 21:56
Sitat fra: k1 på mandag 27. mars 2023, klokken 20:35Men da fungerer vel ikke ULS særlig godt heller? Er de dekket med snø og is er ikke de mye til bruk heller.
ULS på vår Y fungerer fint selv om de er dekket av noe snø. Det gjør ikke ryggekamera. I tillegg er ryggekamera mere uheldig plassert mtp på snøtykkelse. Men det kan jo selvfølgelig forbedres. Foran vil jeg tro de blir ett mindre problem.
Rart at vi har "omvendt"-biler. ULS fungerer ikke med snø på hos meg (de andre som ikke har det fungerer), mens kamera tipper jeg at jeg kanskje tørker av 1-2 gang i mnd i vintermånedene, være seg kjøre på fjellet i snø eller i saltsørpa på østlandet.
Rart at det oppleves så forskjellig.
#45
Tesla SW og AP / Sv: Løsning for sensorløse biler kommer
mandag 27. mars 2023, klokken 20:35
Sitat fra: turfsurf på mandag 27. mars 2023, klokken 19:48
Sitat fra: Krizz på mandag 27. mars 2023, klokken 19:21Et ikke eksisterende problem.
Bare behandle linsen med rain repellent innimellom så holder det smutsen til det minimale

Kjører ikke mye på snøveier skjønner jeg. Rain repellent av forskjellig art hjelper ikke mot flere cm med snø. Da er det bokstavelig talt helt svart.

Men da fungerer vel ikke ULS særlig godt heller? Er de dekket med snø og is er ikke de mye til bruk heller.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA