Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - VoltWay

#1
Skoda ENYAQ / Sv: Krakkelering av baklykter
fredag 29. mars 2024, klokken 10:39
Sprekker de så mye at det er fare for vanninntregning eller er det mest for syns skyld?
#2
Skoda ENYAQ / Sv: “Lad til foretrukne tider” som standard?
fredag 26. januar 2024, klokken 14:55
Takker, da prøver jeg det. Har som sagt erfart at styring av lading fra Easee ikke har fungert og jeg måtte dra ut og sette i pluggen igjen, men det er kanskje fordi lading har blitt stoppet fra Skoda-appen og det er blitt kommunikasjonskræsj. Om det fungerer bra med den metoden så er det helt topp.
#3
Skoda ENYAQ / Sv: “Lad til foretrukne tider” som standard?
tirsdag 23. januar 2024, klokken 22:39
Om du setter opp Easee til å lade på natten og plugger i bilen, starter den ikke lading automatisk, men laderen stopper den fra å lade selv om bilen vil starte?

Får teste når jeg er hjemme igjen.

Stort sett er det billigst her fra midnatt til 7-tiden, så den kan gjerne ha fast ladetid da. Om det av og til lader når det er litt dyrere enn nødvendig betyr ingenting.
#4
Skoda ENYAQ / Sv: “Lad til foretrukne tider” som standard?
mandag 22. januar 2024, klokken 08:49
Takk for innspill. Det hjelper i den forstand at jeg ikke trenger bruke så mye tid på å prøve å få det til å fungere.

Er det forresten noen som har Easee og prøvd å programmere laderen til faste ladetider? Jeg har tidligere startet lading fra lader-app og opplevd at den av og til må plugges ut og inn igjen før det vil fungere, så mulig det ikke er en vanntett løsning heller.
#5
Skoda ENYAQ / “Lad til foretrukne tider” som standard?
onsdag 17. januar 2024, klokken 12:46
Er det mulig å bilen til å lade til foretrukne tider som standard? Jeg har lagt inn hjemmeadressen som ladested og satt opp ladetid fra 00:00 til 07:00, men når eg stopper bilen står den på "Lad umiddelbart" i menyen du får opp når tenningen slås av og om jeg plugger i kabelen så begynner den å lade. Jeg må trykke der for å endre til "Lad til foretrukne tider" for at den faktisk skal gjøre det.
#6
Skoda ENYAQ / Sv: Race blue
torsdag 26. oktober 2023, klokken 18:00
Etter ett år er jeg fremdeles glad i Race Blue. Skulle jeg kjøpt på nytt hadde kanskje rød blitt vurdert. Hadde vært morro med Mamba Green, men den er kun på RS.
#7
Model Y / Sv: Voks og vask til Model Y
torsdag 26. oktober 2023, klokken 15:36
Sitat fra: sjokomelk på torsdag 26. oktober 2023, klokken 14:11Jeg har brukt Chemical Guys sine Mr. Pink og Honeydew både i skumkanon og vaskebøtta på mine biler uten problemer. De skal være pH-nøytrale, men skal ikke garantere at det er korrekt.
Takker! Begge er oppgitt med "pH: ca. 8,5" i databladet, så det bør gå bra. Tror jeg har sett Honeydew nevnt andre steder, så tenker jeg prøver den.
#8
Model Y / Sv: Voks og vask til Model Y
torsdag 26. oktober 2023, klokken 13:53
I brukermanualen til bilen står det:

SitatHåndvask Model Y med en ren, myk klut og kaldt eller lunkent vann med en mild bilsjampo av høy kvalitet.

ADVARSEL
Noen rengjøringsmidler og bilsjampoer inneholder kjemikalier som kan forårsake skade eller misfarging, spesielt på plastkledning, lamper eller kameraobjektiv. Noen formler for bilrengjøringsmidler inneholder hydroksid eller andre svært alkaliske eller kaustiske ingredienser som kan skade utvendige komponenter. Ikke bruk syreholdige produkter heller. Skade eller misfarging som resultat av rengjøringsprodukter, dekkes ikke av garantien.

Noen som har forslag til skumsåpe for bruk med kanon og høytrykksspyler? Jeg har tenkt å bruke Surfex HD (pH 13), men ikke påføre det på lykter eller andre plastdeler. Mange av såpene på markedet har pH 13, så jeg tenkte å bruke såpe med pH på 7-8 som ikke skal kunne skade lykter og annet siden den vil dekke hele bilen.
#9
Model Y / Sv: Snart refresh TMY?
fredag 01. september 2023, klokken 22:10
Det er blitt nevnt at dekkene gir mer rekkevidde ja.

SitatDesignet på de nye hjulene har blant annet nye innlegg som både gjør at de ser større ut enn de er og gjør dem mer aerodynamiske. Dekkene har lavere rullemotstand og mindre støy enn på den eksisterende modellen.
#10
Model Y / Sv: Snart refresh TMY?
fredag 01. september 2023, klokken 19:04
Sitat fra: geear på fredag 01. september 2023, klokken 17:48
Sitat fra: elektro på fredag 01. september 2023, klokken 17:45
Sitat fra: Klykken på fredag 01. september 2023, klokken 12:04Girvelgeren er småtterier i forhold til bortfall av hendel til blinklys. Men alt er en vanesak vil jeg tro.

Girvelgeren på skjermen kunne jeg levd fint med, men å ikke ha hendler til blinklys er jo krise! Hvordan skan dette fungere med rattutslag? F.eks. blinke inn og ut av rundkjøring. Nesten rart det er lovlig. Justering av viskere er vel allerede ganske ille på Tesla, det blir kanskje en liten forbedring med en knapp på rattet? Men hvordan blinker man med lysene til noen eller skifter mellom nær/fjernlys? Dette er jo ting som sitter i "muskelminnet" og skal fungere i en stresset situasjon.

Hadde det ikke vært august, ville jeg trodd dette var aprilsnarr.

Har god tro på at dette blir endret før Model Y kommer. Når salget av Model 3 ikke blir som forventet pga. dette og de får slakt i pressen / sosiale medier.
Holder du hendene kvart på tre eller ti på to eller hva det nå er, så har du tommelen rett ved blinklysknappene hele tiden, og du husker fort hvilken retning som er om du beveger tommelen "opp" eller "ned"... problemet er vel kanskje at mange av oss har uvaner med å ikke holde sånn. Ei hånd på rattet osv.
Har du ti-på-to eller kvart-på-tre-grepet gjennom en hel rundkjøring? Jeg holder den type grep 99% av tiden, men ved litt større rattutslag så er ikke armene mine leddet for å bli med rundt. Da tar du nytt tak og sitter der med knapper for blinklys som flytter seg hele tiden. Om du da må begynne å se på rattet for å finne riktig knapp så blir det en risiko for kollisjoner og ulykker. Det fine med spakene er at de alltid er på samme sted i "alle" biler og fungerer nesten alltid likt. Det kan selvsagt finnes bedre alternativ som med tiden tar over, men jeg er ikke overbevist om at knapper på rattet er svaret.

Jeg skal ikke dømme det nord og ned før det er blitt utprøvd, men jeg er skeptisk.

Sitat fra: ToWalkOrDrive på fredag 01. september 2023, klokken 15:35Angående blinklys så kan det faktisk være at flytting til rattet kan være en god ting. I dag så er det overraskende mange som "tar med seg blinklyset" når de vrir rattet, men det er jo 5 sekunder for sent. Da vet ikke de bak/foran at en skal svinge før en faktisk svinger. Når det er på rattet må en jo fysisk trykke før en svinger siden en ikke har peiling på hvor knappen er etter en har begynt å svinge.

Samtidig er det jo litt ulempen med knapper på rattet - når en svinger vet en jo ikke opp/ned på rattet og hvor knappene er, siden de snus med rattet.
Resultatet blir fort heller at i stedet for å dra med seg spaken så blinker de ikke i det hele tatt.

Jeg forstår hvorfor Tesla gjør det, men mener dette er til det negative for eiere og andre på veien. Alt Tesla gjør er ikke til det bedre for kundene, som demonstrert med USS og Vision.
#11
Min ble forskyvd et par ganger, men neste uke blir det henting. Siste datoer som sto før jeg kunne velge hentedato var 2-15. sep., og skal hente 5. sep.
#12
Kjøpe elbil? / Sv: NIO reduserer prisen kraftig
søndag 27. august 2023, klokken 18:55
Sitat fra: BubbaJoFet på søndag 27. august 2023, klokken 17:53Tesla hevder seg også å være en premium produsent. Bagasjeplass er mindre enn i MY, selv med 10 cm ekstra i lengden. Støydemping vet jeg ikke, men en 2023 MYP er ikke veldig dårlig. 2021 MY ikke fullt så bra.

EL7 er vel mer i samme segment som Q8, knappe 5 meter, har luftfjæring og kan trekke 2 tonn på henger. Der ligger vel G9 også.
Ordet "premium" er blitt meningsløst.
#13
Sitat fra: TheRealCoinman på lørdag 26. august 2023, klokken 18:21
Sitat fra: VoltWay på lørdag 26. august 2023, klokken 15:30Hvordan så du at det var tidlig 23-modell? Var det en ny eller demobil?

Hvordan kan bilen ha ligget så lenge i systemet uten å blitt solgt?

Ser av og til biler uten hengerfeste, men da er de ~10k billigere.

Sitat fra: Svk på lørdag 26. august 2023, klokken 15:20Har de begynnt å lage RW i tyskland?
Den med BYD batterie,er den kommt i produksjon??
De leverer RWD fra Tyskland ja. Se oversikten over nylig registrerte nederst på siden her: https://teslastats.no/
De merket med "DE-RWD" er fra Tyskland.

Det kommer noen fra Kina òg, men det er biler som har reist halve jorden rundt, så de er noen uker gamle.

Garantien varte til Januar 2028
Da er nok det forklaringen på prisen. Demo- og utstillingsbiler har rabatter. Trenger ikke bety noe for prisene ellers.
#14
Sitat fra: Svk på lørdag 26. august 2023, klokken 15:38Kun quicksilver?
Nei, kolonnene henger ikke sammen bortover. Det er først antall basert på farge, så antall basert på år og så antall basert på farge.
#15
Hvordan så du at det var tidlig 23-modell? Var det en ny eller demobil?

Hvordan kan bilen ha ligget så lenge i systemet uten å blitt solgt?

Ser av og til biler uten hengerfeste, men da er de ~10k billigere.

Sitat fra: Svk på lørdag 26. august 2023, klokken 15:20Har de begynnt å lage RW i tyskland?
Den med BYD batterie,er den kommt i produksjon??
De leverer RWD fra Tyskland ja. Se oversikten over nylig registrerte nederst på siden her: https://teslastats.no/
De merket med "DE-RWD" er fra Tyskland.

Det kommer noen fra Kina òg, men det er biler som har reist halve jorden rundt, så de er noen uker gamle.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA