Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - What-a-watt

#1
Finnes det 10 års gamle Teslaer? Ja
#2
Tesla / Sv: Tesla aksjer
I går kl. 16:04
Teslas finansdirektør kan tydeligvis ikke mye om bilkjøring i USA:

«Det er noen veiregler du må følge. Og i Kina bør du ikke krysse en hel linje for å gjøre et filskifte. I USA er det en anbefaling, tror jeg. I Kina får du store bøter hvis du gjør det. Vi må gjøre noen flere handlinger, men det er mest mindre adopsjoner. Det er ikke som hele endringen av stabelen eller noe sånt, sa Taneja.

For ordens skyld. USA er her stort sett som Europa (og Kina). Kanskje på tide han får installert FSD  ;) .
#3
Tesla / Sv: Tesla aksjer
I går kl. 09:00
Tror ikke "platform" har noe med lengde å gjøre.

https://en.wikipedia.org/wiki/Car_platform#Multiple_body_variants
#4
TM3 Hjul, dekk og felg. / Sv: Hvilke støjsvage sommerdæk?
tirsdag 23. april 2024, klokken 23:12
Sitat fra: ToWalkOrDrive på tirsdag 23. april 2024, klokken 09:36En kan jo bli helt gal når en leser tester. Leser f.eks. at i Auto Build und Motor-testen så gjør Falken Azenis FK520 helt topp (91%) på støy. Og så leser en Motor sin dekktest, og så får den 3 av 5 på støy, med kommentar "middelmådig komfort". Er vanskelig å vite hva en skal tro på. Kan sikkert være ulike lydfrekvenser som bryter inn i ulike biler, og at ulik asfalt-grovhet fører til ulikt resultat.
Alt for mange variabler til å stole på slike tester.
#5
Tesla / Sv: Tesla aksjer
tirsdag 23. april 2024, klokken 18:32
SitatNokia: Men de hadde ikke programvare- og teknologifokuset i bunn som Apple (og nå Tesla) hadde

Litt inkompetanse her?

Nokia har vært i forkant av kommersielle 5G-distribusjoner over hele verden, og har samarbeidet med telekommunikasjonsoperatører for å rulle ut 5G-nettverk i ulike markeder. Selskapet har sikret en rekke kontrakter for å levere utstyr og tjenester for 5G-distribusjoner, inkludert forsøk, pilotprosjekter og fullskala nettverksutbygginger. Nokias 5G-løsninger er designet for å levere høyhastighetstilkobling, ultralav ventetid og massiv kapasitet for å støtte et bredt spekter av brukstilfeller og applikasjoner.

9 april 2024:

Nokia has a total of 56945 patents globally, out of which 26281 have been granted. Of these 56945 patents, more than 59% patents are active. Europe is where Nokia has filed the maximum number of patents, followed by United States of America and China.
#6
Tesla / Sv: Tesla aksjer
tirsdag 23. april 2024, klokken 11:11
SitatKan virke som at en Giga Press ikke bare er en high-pressure die casting machine, men en "series of high-pressure aluminium die casting machines", og da gjerne fra 4000 tonn til 9000 tonn.
Men ser ut til at en del andre bilfabrikanter nå har begynt å bruke Giga Press også. Men leser over alt at det var "Tesla revoutionized the auto industry.... med Giga presses".

High-pressure die casting er som veldig mange andre gode oppfinnelser, i konstant utvikling. Den grunnleggende teknikken er den samme, men den har utviklet seg i størrelse og omfang.

Elektromotoren er et annet eksempel. Oppfunnet av Edison, Siemens, og Tesla fra rundt 1820 som en revolusjon, men som først fikk sin utbredelse rundt 1890. Den påfølgende utviklingen er mere en evolusjon enn en revolusjon.

Det eneste Tesla, etter mitt synspunkt, kan få æren for i denne saken er å ha funnet nye bruksområder av en "gammel" oppfinnelse/teknologi. Slikt skjer nærmest kontinuerlig, men blir ofte en sensasjon når det dreier seg om profilerte produkter.
#7
Tesla / Sv: Tesla aksjer
mandag 22. april 2024, klokken 21:46
SitatOg selv uten FSD og robotaxi så er Tesla ikke bare en vanlig bilprodusent nei. Du glemmer at de også har andre produkter og tjenester.

Finnes vel knapt en bilprodusent som ikke har andre produkter utenom bilproduksjon. Fly, skip, militært, landbruk, anlegg, motorsykler, båtmotorer, finans, eiendom. osv.
#8
Tesla / Sv: Tesla aksjer
mandag 22. april 2024, klokken 19:19
"The first car producer to use high-pressure die casting extensively was General Motors (GM). They began using this technique in the early 1960s for manufacturing various components of their vehicles. High-pressure die casting allowed for the efficient and cost-effective production of complex parts with high precision, contributing significantly to the advancement of automotive manufacturing processes."  ;)
#9
Tesla / Sv: Tesla aksjer
mandag 22. april 2024, klokken 14:09
Det var vel ikke Tesla som oppfant Giga-press? Maskinene er produsert av Idra Group i Italia, og brukes blant annet av Toyota, mfl. Teknikken kalles "High-pressure Die Casting".
#10
Tesla / Sv: Tesla aksjer
lørdag 20. april 2024, klokken 19:46
Tror han allerede er mer eller mindre ferdig med Tesla som bilprodusent:

"I am uncomfortable growing Tesla to be a leader in AI & robotics without having ~25% voting control. Enough to be influential, but not so much that I can't be overturned."
#11
TM3 Hjul, dekk og felg. / Sv: Hvilke støjsvage sommerdæk?
lørdag 20. april 2024, klokken 10:22
Sitat fra: turfsurf på torsdag 18. april 2024, klokken 12:24Min erfaring er at Continental dekkene slites veldig fort, og ville unngått de.
Nesten unødvendig å lese dekktester i Norden. Conti og Nokian (hvem annonserer mest?) tar som oftest de 2 første plassene, og da helt ut fra deres egne kriterier. Jeg har aldri brydd meg om tester når jeg kjøper dekk, men velger blant de 5-10 mest kjente merkene. Nå er min kjørestil sedat og tilbakelent, og foregår for det meste på motorvei. Av den grunn bryr jeg meg lite om et dekk får ett poeng mindre fordi det har en liten tendens til å slippe på våt veibane i en krapp sving i 100 km/t. (mild overdrivelse). På de 5 beste dekkene i Motors test skilte det 7 poeng (87-80 poeng på 10 kriterier av 100 oppnåelige). Alle er bra nok for de fleste. (Støy er nesten håpløst som kriteria).

Her er mine dekk som "bare" fikk 77 poeng:
 
Min bedømning:
Veldig bra til mitt bruk, og til min bil. Kjempefornøyd!

Motors bedømming:

PLUSS:
Bremsestrekning våt vei, styrefølelse tørr vei, rullemotstand.

MINUS:
Middelmådig sidegrep våt vei, forhøyet veilyd i svinger.
#12
Tesla / Tesla i Tyskland: 0% rente på billån 💰
fredag 19. april 2024, klokken 22:47
Kina først, og nå også i Tyskland. Nå får de 0% rente på billån gjennom Tesla. Kan Norge få det samme?
#13
Tror nok at det kan være noe med telefonen. Hvis du går inn på Google Maps eller Kart, viser den posisjonen din da? Har du WiFi påskrudd? Har du skrudd på Stedstjenester? Har du gitt Tesla-appen tilgang til Sted>Ved bruk?
#14
Model 3 / Sv: Førstegangseier av Tesla og El-bil.
fredag 19. april 2024, klokken 09:30
Høres vel ikke så galt ut ut fra temperaturen. Degradering på grunn av alder på batteriet går nok primært ut over rekkevidden, og ikke forbruket.
#15
Tesla SW og AP / Alkohollås for europeiske Teslaer
fredag 19. april 2024, klokken 09:04
-
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA