Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Bmw_Tryne

#1
Volkswagen VW / ID software 5.0 released
onsdag 10. april 2024, klokken 09:01
Hvike biler får nylige sluppet ID software 5.0 released? Og hva er nytt?
#2
Elbiler i media / Sv: Tesla-lakken har svært dårlig kvalitet
torsdag 04. april 2024, klokken 22:08
Er
Sitat fra: Klykken på torsdag 04. april 2024, klokken 10:47
Sitat fra: Bmw_Tryne på torsdag 04. april 2024, klokken 09:50Har heldigvis BMW så der er kvaliteten på topp. Men klart, foliering kan hjelpe, så lenge en ikke pakker inn rust / fuktighet.
Min BMW i3 vil ha en prat med deg. Bakfangeren på den ble hvit bak bakhjula etter et par-tre år. Den ble også levert med ei lakkboble ved sidevinduet på førersiden. Eneste stedet det er lakkert metall på denne bilen, og var ikke noe de ville ordne opp siden bilen var kjørt ut av utleveringslokalet og hjem til meg.

Er vel en naturlig forklaring på dette. Du har Bmw i3 som er en elbil, jeg har en bensinbil. En elbil er ofte utsatt for galvanisk korrosjon.

Galvanisk korrosjon kan oppstå hvis det er kontakt mellom metaller med forskjellig elektrodepotensial i et fuktig klima. Da fungerer vannet som en elektrolytt og metallene som elektroder, som i en galvanisk celle. Vanligvis blir de minst edle metallene oppløst og de edlere delene blir ikke angrepet av korrosjon.
#3
Elbiler i media / Sv: Tesla-lakken har svært dårlig kvalitet
torsdag 04. april 2024, klokken 09:50
Har heldigvis BMW så der er kvaliteten på topp. Men klart, foliering kan hjelpe, så lenge en ikke pakker inn rust / fuktighet.
#5
Sitat fra: Radial på onsdag 13. mars 2024, klokken 11:21Nå øver jo USA, Japan og Taiwan rett utenfor Kina støtt og stadig, skal vi boikotte de også da?

Ja, vi bør boikotte alt som har med krig å gjøre. Det er selvfølgelig ikke de største våpen produsentene i verden enige i. I allefall ikke offisielt.

Men selvfølgelig, ser en litt vekk fra all elendigheten krig er, så er dette store inntekter / arbeisplasser for andre. Og hvor kommer så de største våpenprodusentene fra? Noen raske Google søk så finner dere ut av dette.

Og vi nyttige idioter som «tror» dette bare dreier seg om konflikt / krig mellom øst /vest . Kina / Usa, Russland / Usa, osv.

Mens det egentlig dreier seg alt for om business, penger osv..
#7
Kjøpe elbil? / Sv: BMW i4 M50 eller Tesla model 3 Highland RWD?
tirsdag 05. mars 2024, klokken 11:37
Sitat fra: RMM på mandag 04. mars 2024, klokken 19:34Hei!

En stor ulempe øvrig med Tesla er at Elon's hovedverdier samstemmer lite med mine egne. Jeg føler det blir litt at man indirekte støtter ham dersom man kjøper en Tesla, selv om Tesla i seg selv består av 140 000 arbeidere.

Hva tenker dere? Takknemlig for innspill!


Hei enig i dine tanker om Tesla og verdier, meget oppegående tenkt. Dette viser at du ikke kun tenker på det selv, men klarer å se «helheten» Så får svikerne som ikke har denne evnen bare kverulere ivei.

Når det gjelder bil anbefales selvfølgelig Bmw, ett flott alternativ som bør prøves er Ford Mach E, helst GT. Husk å slå av styre assistanse når du kjører denne for best opplevelse. Prøv også Enyaq RS, evnt L&K med adaptive dempere.
#8
BMW iX / Sv: IX 40 som aktiverer nødbrems uten grunn
søndag 03. mars 2024, klokken 23:21
Har Bmw 530i 2017. Samme opplegget, men slår det av på knapp i midt konsolen



PDC knappen i midtkonsollen. Les manualen.
#9
Kjøpe elbil? / Sv: Beste tilbud/kampanjer?
søndag 03. mars 2024, klokken 08:34
Ford Mustang Mach E , dette virker som gode tilbud. Rente på 0.24% / 0.99% osv.

https://www.ford.no/biler/mustang-mach-e/promotions/personal


Testet forresten Mach E her om dagen, og fant meg umiddelbart til rette. Meget god å kjøre, stille innvendig og fikk en veldig god følelse når jeg kjørte. Høy standart på interiør. God «romfølelse»

Hadde det ikke vært for at jeg ønsker å beholde min Bmw 530i noen år til, så hadde jeg byttet tvert.

#10
Sitat fra: Dieselgubben på lørdag 02. mars 2024, klokken 20:00Flotte resultater for Vw i dag. Id7 knuser Tesla Y i Teslabjørns ladetest. Id7 lader faktiske raskere enn 800v biler og vinner lading til 100%  :+1:  :+1:  :+1:

I tillegg også særdeles stille jamfør annen test fra Teslabjørn. Helt i toppklassen. Mange db stillere enn model y. I Eqs klasse.

Tror pinadø jeg må kjøpe noen Vag aksjer, for her har de en vinner. I kombo med mye Audi Q6 etron og Porsche Macan har man nå en komplett range som knuser det meste på markedet.

Enig, og i tillegg slipper en dårlig samvittighet ved å kjøpe Tesla.
Er jo nesten blitt slik at en blir stemplet som en forræder viss en kjøper Tesla nå. Og det er jo forståelig pga. 2 saker som diskuterer bla. på forumet her.

1. Musk er pro russisk, osv.
2. Tesla driver fagforenings knusing. De ønsker å presse gjennom Amerikansk bedriftskultur i Europa / Skandinavia.

Bare forrædere er med og støtter undergraving av Europeisk / Nordisk bedriftsmodell / kultur som «vi» har bygd opp gradvis.

Men ikke vet jeg, jeg kjører kun fossilt ennå.
#11
Alt det andre / Sv: Elon Musk prorussisk?
søndag 18. februar 2024, klokken 10:33
Selvfølgelig kan det virke skremmende og en kan føle avsky.

Men samtidig så må en huske på at vi er så heldige å bo i et demokrati der alle meninger må / kan respekteres. En må være glad / respektere alles meninger, ellers er vi på vei til å undergrave det demoktatiske prinsippet om ytringsfrihet.

#12
Skoda ENYAQ / Sv: Enyaq 85x
søndag 18. februar 2024, klokken 08:48
Mange valg, må neste prøve alle.

https://elbilforum.no/index.php?topic=65743.0
#13
Alt det andre / Sv: Elon Musk prorussisk?
søndag 18. februar 2024, klokken 08:36
Sitat fra: sabb61 på tirsdag 13. februar 2024, klokken 16:19Registrerer at Elon Musk er motstander av våpenstøtte til Ukraina. Kjøpte min første tesla i 2014 og er nå på min tredje Tesla. Vurderte å bytte min M3 senere i år til for del for en MY. Etter de siste uttalelser fra EM om å stoppe våpenstøtte til Ukraina, blir det nok en Tysk bil for meg i framtiden. Selv om min protest mot EM betyr null og niks,så har jeg ikke samvittighet til å støtte en bedrift som støtter Russland.

Hva med boikott pga nevnte krig OG pga fagforenings knusing??

https://elbilforum.no/index.php?topic=65902.0

Her er det 2 åpenbare grunner.

#15
ID.4 / Sv: ID4 og software / oppdatering
søndag 11. februar 2024, klokken 00:20
Er ferdig utviklet software til bil trenger ikke å oppdateres ofte.

Værre med Tesla som oppdateres «hele» tiden. Sier seg selv at hadde software vært ferdig utviklet så hadde ikke dette vært nødvendig i like stor grad.

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA