Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - hhog

#1
EQC / Sv: Parkeringsbrems fire hjul endres til to etter 10min?
mandag 16. januar 2023, klokken 22:55
Jeg skjønner ikke den der.. Hvorfor da etter 10 min?
#2
EQC / Sv: Parkeringsbrems fire hjul endres til to etter 10min?
lørdag 07. januar 2023, klokken 23:24
Sitat fra: Egil Fonn på lørdag 07. januar 2023, klokken 09:15
Mener bremsene er aktivert på alle hjul så lenge det lyser rødt i håndbrekk knappen til venstre under hovedlys bryter. Denne kan aktiveres ved å trykke inn eller deaktivere ved å trekke ut. Det er også mulig å parkere uten parkbrems med kun den mekaniske splinten som låser drivverket aktivert. Mulig det da bare er bremser på 2 hjul pga difrensial. Parkering med kun splint og uten håndbrekk løser problemer med fast rusting eller fast frysing av bremser. Denne metoden bør kun brukes ved noenlunde flat parkering.

hhog. Var det slik at bilen sto parkert på tomgang og automatisk slår seg av etter 10 min som framkalte dette?

Se denne tråden for mer innfo. https://elbilforum.no/index.php?topic=54644.0

Jeg gjorde ingenting aktivt, hverken når jeg slo av tenning å gikk ut (som jeg alltid gjør når ingwn andre sitter igjen å vil høre radio mens jeg er på butikken...). Sist gang satt jeg å ventet i bilen i P. Jeg noterte minuttet jeg parkerte, og bevisst venter på «kneppet», som hendte etter 10 min. Etter «knetter» var det ingen endring på symboler eller bilen. Parkbremssigalet uendret, og fortsatt lysende.
Jeg har også manuelt aktivert parkeringsbremsen, som gir samme symbolet i dashboardet uten at jeg vet om funskjonen er annerledes, men skal teste i morgen, og etter 10 min - om samme ting skjer.
#3
EQC / Sv: Parkeringsbrems fire hjul endres til to etter 10min?
lørdag 07. januar 2023, klokken 23:19
Sitat fra: Orbit på lørdag 07. januar 2023, klokken 08:46
Uten å kjenne EQC i detalj: Kan det være at parkeringsbremsen alltid kun er på to hjul, men at du også har auto-hold aktiv (på alle fire) i det du stanset bilen? Og så er det auto-hold (skivebremser) som slipper opp etter 10 min?
Forstår spørsmålet ditt dit hen om jeg gjorde noe altivt. Nei. Slo av bilen, parkeringsbrems-signalet er alltid på da. Bagasjedøra opp etter et par sekunder og altså ti minutter+ til...
#4
EQC / Parkeringsbrems fire hjul endres til to etter 10min?
lørdag 07. januar 2023, klokken 04:23
Etter en nestenulykke har jeg blitt mer bevisst på at parkeringsbremsen tilsynelatende endrer fra å ha «håndbrekket» på for fire hjul, til 2, etter 10 minutter. Det høres et lite mekanisk knepp når man blir sittende i bilen på «tomgang», altså tenning på i P.
Min nestenulykke var at jeg hadde satt klar bilen ved inngangsdøra, klar til å laste bagasje. Bilen sto i en liten helling mot huset, og mellom (meg og) huset er det ett trappetrinn. Glatt, men ingen problem med lås på fire hjul. Etter 10 min slapp to av hjulene, og bilen kom seilende bakover. Heldigvis stoppet den i trappetrinnet, og ikke deiset inn i meg og hus.
Er det bare jeg som har opplevd dette? Skal det være sånn?
#5
EQC / Sv: Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
torsdag 04. februar 2021, klokken 14:32
Etter et besøk hos Motor-Trade viser det seg at en "del" er defekt i forbindelse med setevarmeren min. De bekrefter at den ikke fungerer ved klimatisering fra app. Supportapparatet i Tyskland var kjent med denne feilen, selv om de på Motor-Trade her oppe hadde hørt om det.
Delen, som visstnok var en chip eller noe i den duren, er bestilt fra Tyskland, og blir fikset i neste uke!

#6
EQC / Sv: Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
mandag 18. januar 2021, klokken 15:51
Sitat fra: Toalmar på lørdag 16. januar 2021, klokken 17:07
Da har jeg fått sjekket min. Aktiverte klimaregulering i dag ca kl 13:30 med avreise satt til 14:30
13:55 fikk jeg beskjed via app at bilen startet lading av batteri. Batteri var på 80% som jeg har ett som ladegrense. Kl 14:00 fikk jeg ny beskjed i app at bilen hadde stoppet ladingen. Etter dette så fulgte jeg ikke med på telefon om app meldte noe annet vedrørende lading eller varming. Kl 14:25 gikk jeg ut i bilen og da var setevarme og rattvarmen aktiv.

Etter ca 1/2 times kjøring kom jeg frem til bestemmelsestedet bilen ble parkert og låst. Etter ca 1 time så gikk jeg inn i bilen trykket på startknappen, aktiverte så klimatiseringen via knapp i midtkonsoll. gikk tilbake for å hente litt saker. Personen som satt i bilen mens jeg var borte kunne opplyse om at etter en kort tid startet setevarmen på begge setene. Jeg kom tilbake etter ca 10 minutter og setet var varmt, det samme var rattet :)

Ok, så dette var ikke fra app uten avreisetid, altså direkteklimatisering... Som jeg skrev over, så har jeg opplevd at rattet var varmt, sånn etter 10 minutter, men setet var kaldt som en parkbenk :(
#7
EQC / Sv: Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
mandag 18. januar 2021, klokken 15:50
Sitat fra: Egil Fonn på fredag 15. januar 2021, klokken 16:14
Sete og ratt varmes i starten. Når kupe begynner å bli varm deaktiveres sete og ratt varme.

Hørtes da må det være noe rart med min bil. Aktiverte fra app i dag, og gikk ut for å kjøre etter ca 10 minutter (litt raskere enn planlagt). Da var setet kaldt, mens rattet var varmt (tydelig at varmen har vært på der).
#8
EQC / Sv: Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
fredag 15. januar 2021, klokken 15:46
Tok en test i dag. Sto rett ved bilen når jeg aktiverte fra appen. I appen sto setevarme som aktivert. Ingen aktivering av setevarme i bilen. Gikk bort, og gikk ut igjen  etter 29 min, og ventet til den slo seg av selv. (ingen seter lyste). Satte meg inn i bilen sekundet etter forvarmingen slo seg av. Overraskende kaldt sete. Så - verken på slutten eller på starten. Er det midt i forvarmingsperioden så vil jeg vente til det er mildere enn -20 før jeg obeserverer hele...
Har sendt mail til MotorTrade, og de ba meg komme inn for en sjekk i neste uke. Da er det tydeligvis ikke normalt at setevarmen ikke slår seg på...?
#9
EQC / Sv: Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
fredag 15. januar 2021, klokken 10:05
Hvor "plasseres" de 5 minuttene? På starten eller på slutten av oppvarmingen? Kan ikke huske at det var slik når jeg følte den fungerte - da var setet behagelig varmt..?
#10
EQC / Sv: Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
torsdag 14. januar 2021, klokken 10:41
Takk - da gjør jeg det!
#11
EQC / Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
torsdag 14. januar 2021, klokken 10:31
Hei. Jeg har vært lykkelig eier av min EQC i 6 månder nå, og kun i den første tiden startet setevarmeren opp når jeg forhåndsklimatiserte fra app (eller tidsinnstilt). Selv om appen sier at setevarme er på, har den i de siste 2-3 månedene ikke startet. Har forsøkt å slå av og på i appen, bare hatt på førersete osv, men ingenting endrer det. Varmen i kupeen fungerer som forventet.
Noen tips eller erfaringer?
#12
i-Pace / 2019 vs 2020
tirsdag 05. november 2019, klokken 13:23
Har fått tilsendt tilbud på ny i-pace på tre modeller (S, SE, HSE), med rask leveringstid (antar det betyr at de står å venter i en garasje). Dog bet jeg meg merke i at dette var tre stk 2019-modeller. En tidligere tråd på forumet sier at de sluttet å produsere 2019-modellene i starten av mars, men denne tråden sa ikke mye om forskjellen på disse modellene.

Noen synspunkter? Verd å spare noen lapper på en ny 2019-mod?
#13
i-Pace / Forvarming med setevarme?
søndag 03. november 2019, klokken 20:17
Har nylig prøvekjørt en i-pace, men glemte ett spørsmål til selgeren;
Er det mulig å aktivere setevarme i forvarmingen?
Og gjerne fortell generelt om varming og innstillinger fra app og bil.

Har i3 fra før, og savner den funksjonen (samt varme i rattet såklart...)

#14
BMW i3 / Sv: Nervøs på første kalde morgen
tirsdag 30. oktober 2018, klokken 08:10
Sitat fra: Ingeniøren på mandag 29. oktober 2018, klokken 17:58
Du har ikke hatt besøk av mus i bilen  :)

Har en felle stående i garasjen og siste dagen har jeg tatt 2. Dette er tiden på året de trekker inn og de liker å gnage på ting av plast og gummi.

Gjorde meg en tanke betenkt da det er mye elektronikk i dagens bilen. Hadde angrep en gang for mange år siden og da var det gummi plugger og tenningkabler det gikk ut over.
:o Mus!! :'( Håper katten som ligger under bilen min flere ganger av dagen har forhindret det - men kan jo aldri være for sikker. Har hørt om mus i bil før - men hvor skal jeg sette en evt musefelle, ettersom bilen min står i carport og ikke i garasje? Inne i bilen?
#15
BMW i3 / Sv: Nervøs på første kalde morgen
mandag 29. oktober 2018, klokken 15:21
Sitat fra: KHL på mandag 29. oktober 2018, klokken 14:57
Vedr. trykksensorene så ville jeg har kontaktet forhandleren.
For ladingen så kan det være lurt å høre at releet i ladekabelen slår inn når du kobler til bilen.
Når det gjelder frontkameraet så aktiveres varmekablene rundt kameraet dersom du trykker inn knappen for varmetrådene i bakruta.
Ok - Takk - men tror jeg gir den et par kalde morgener kanskje, før jeg flagger høyt.
Jo, den ladet når jeg satte den i, hadde vel 40-50% når jeg koblet til laderen en gang i går formiddag. I morges var den på 90%, og hadde tydeligvis enten stoppet lading på 90%,eller vært på 100% og sunket til rundt 90%...?

Ok, men så rart at frontkameraet funket/ikke ga feilmelding de første 45 minuttene, når også kø-assistent hjalp meg gjennom den verste flaskehalsen..
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA