Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Linka

#1
Model 3 / Sv: Model 3 og barnevogn, eller bytte til Y?
mandag 06. februar 2023, klokken 17:16
Sitat fra: Ol'Musky på mandag 23. januar 2023, klokken 09:49
Hei!

Spørsmål til dere som har model 3 og små barn. Samboer og jeg snakker om å få vårt første barn, og hentet ut en model 3 i sommer. Har et vennepar som hadde model 3, men oppgraderte til Y fordi de "slet" med barnevogn.

Er dette et reelt problem, eller vil det gå fint i starten?

Er jo minst 9 måneder til det i det hele tatt er aktuelt, men greit å gjøre seg opp noen meninger så man er innstilt

Personlig hadde jeg beholdt bilen og ikke byttet den ut, spesielt med tanke på dagens bruktbilmarked også

Forøvig:

Kommer veldig an på hvordan hverdagen deres ser ut både i permisjon og når hverdagen med barnehage setter inn. Bor dere slik til at dere må kjøre bil til alt, og må styre med å ta barnevognen inn/ut av bilen fire ganger til dagen de første 12 månedene av barnets liv? Visst ja, så kan dere syntes det er irriterende å måtte legge sammen vognen helt for å få den inn i Model 3 bagasjerommet. I en Model Y kan dere nok være litt slappere med hvor mye den må legges sammen/tas fra hverandre. MEN bor dere som oss, sentralt med gode bussmuligheter når dere skal noe, kommer dere til å foretrekke å trille et sovende barn inn på bussen i vognen, fremfor at babyen vekkes hver gang dere tar den inn/ut av vogn og bilstol.

Husk også at de fleste butikker som selger barneutstyr har vogner dere kan låne og teste med. (Det er bare å kjøre innom allerede nå, ingen ber om graviditetstest). Husk at selv om vognen tar mye plass, er det masse ledig volumn til å pakke i myke bager til resten av bagasjen.(Og takvogn er jo også en mulighet). 

Vi klarte oss med en liten Citroen med to små barn, i påvente av at Model 3 skulle komme i 2019. Bilbehovet med vogn var stort sett begrenset til feriereiser/besøk, og da måtte vi nærmest demontere vognen for å få den inn i Citroen'en. Men gikk greit fordi det var så sjeldent. Til turer til IKEA o.l. når babyene var veldig små brukte vi stort sett bare bæretøy. Fra 12-månedersalder er det høydare å gå eller å sitte i handlevogn fremfor egen vogn uansett. Og det finnes rimelige og gode paraplytraller også som man bare kan ha liggende i bilen. (Men bruk bæretøy fremfor paraplytralle til de er rundt 6mndr i hvert fall).   

Vi investerte i en rimelig og brukt barnevogn til barnehagebruk, så da trengte vi heller ikke kjøre vogn fram og tilbake til barnehagen. Passet også på at vognen var noe nettere enn det svære beistet av en "hverdagsvogn" vi hadde. Samtidig gav dette oss en noe vogn som var mer egnet til reisebruk (både med bil og fly). Den vognen tok vi med oss på bilferie i Danmark med to barn i bilstoler i liten bil og bagasje til alle fire. Funket helt fint.

Hadde spørsmålet vært om dere skulle bestille Y eller 3, hadde jeg nok sagt Y når prisforskjellen er så liten, men jeg hadde ikke byttet ut en ny Model 3 pga. barnevogn.
#2
Model Y / Sv: Hakkete styring etter oppdatering
fredag 27. januar 2023, klokken 22:44
Vi har 2023.2.0.5 og begynte nylig å legge merke til at det akkurat er som styret vibrerer eller noe. Er i hvert fall et eller annet som ikke føles riktig som vi først begynte å legge merke til de siste par ukene.
#3
Model Y / Sv: Erfaring hvitt interiør?
søndag 22. januar 2023, klokken 10:10
Nei, men har nå hvite seter i Y fra Kina. Så det tilsier vel at vi ikke har dårlig erfaring når vi har valgt det to ganger.

Det koster jo noen kroner ekstra, så om det er verdt det er en smakssak. Vi vil heller bruke noen kroner ekstra på innvendige tillegg enn utvendig, for fancy felger osv. ser vi ikke noe til når vi sitter inni.

Det er en reell greie med overføring av blåfarge fra nye bukser, så om tanken på at du av og til sitter på et teppe for å beskytte setet er fjern, gå for sort. Overføringen av farge skjer på sorte seter også, du bare ser det ikke så godt. Men å ha en pakke med våtservietter liggende og vaske over i 20 sek rett etterpå fjerner det. Verre om det blir sittende på.
#4
Model Y / Sv: Erfaring hvitt interiør?
søndag 22. januar 2023, klokken 01:06
Ser veldig lekkert og futuristisk ut. Får mye skryt fra andre som sitter på.
Har hatt hvite seter i Model 3 med småbarn, og de er like hvite tre år etter (brukte beskyttelse under bilstolene). Vasket over setene ca en gang i måneden med interiørsjampoo fra Colorlock for den type stoff. Har våtservietter liggende i bilen, og vasker over synlige flekker når jeg ser dem.

Eneste bummerten jeg gjorde var at jeg glemte at jeg hadde helt nye, blå bukser på og tok en lang kjøretur. Er ørlite skjær av blått igjen fremdeles. Men har ikke prøvd sterkere stoffer enn Colorlock sine produkter for å få det bort. (Finnes visstnok noe).

Sorte seter blir også skitne, man få bare en mer synlig påminnelse med hvite.
#5
Model Y / Sv: Soltak beskyttelse
mandag 07. november 2022, klokken 21:55
Sitat fra: RJK på mandag 07. november 2022, klokken 12:53

Men bestill like gjerne et sett for å skjerme alle vindusflater, i tilfelle du kunne finne på å bruke bilen som soverom på tur. Med en oppblåsbar madrass liggende i bilen og teppepose, samt et slikt sett, kan man få en svært behagelig natts søvn i bilen.


Da vil jeg nå heller anbefale en sovemaske til 79.- kr. Den kan du i det minste bruke til både hengekøyeovernattinger og transatlantiske flyturer i tillegg...  ;)
#6
Model 3 / Sv: Tesla model 3 innvendig plass
fredag 04. november 2022, klokken 18:05
Sitat fra: gjobjo på torsdag 27. oktober 2022, klokken 20:23
Hei lurer på om min neste bil skal være en Tesla 3, men er det nok plass for en familie på 4 og en liten hund? tenkte slik på bilferie, hvis en har en slik transport/tak boks, kan vel fylle ganske bra opp med bagasje der på taket(klær)

I over tre å har vi kjørt rundt med to barn som nå er snart 7 og 11 i beltestoler, og to katter i bur som er med oss på turer av og til. Det største katteburet gikk akkurat i midten mellom bilstolene, og den minste katten sitt bur ble plassert under beina til 7-åringen.

Kan ikke si at vi har hatt plassproblemer til bagasjen, annet enn hjem fra jul da ungene fikk uhorvelige mengder med store og bulkete presanger fra besteforeldre som ikke passet "innimellom" :o Disse måtte tas med i en separat tur. (Vi har ikke takboks eller tilhengerfeste, det hadde jo løst det). Vi pleier pakke i to store kofferter, og vinterstid med mye store jakker og sko bruker vi gjerne noen myke bager.

Har irritert meg over luken på bagasjerommet en gang, og det var da jeg kjøpte noen stoler som ikke var sammenleggbare. De endte opp i passasjersetene i stedet med stolbeina opp - heldigvis var jeg alene. Men avhengig av vaner og behov ser jeg jo at sedan-luke kan være problematisk i hverdagen for noen.

Hadde egentlig bestilt Model Y 7-seter, men måtte hente ut 5-seter i september. Da hadde vi en veeeldig god pris på den, som ville ha økt betraktelig om vi sa nei... + det med moms og vektavgift, og at bruktbilpris på elbil har vært høy. Så vi valgte å ta den ut som et steg på veien til 7-seter. Baksetet er ikke merkbart større, og har til dags dato ikke transportert noe som ikke hadde fått plass i bagasjerommet til Model 3. Men jeg ser at Model Y kan være riktig bil for mange familier, men Model 3 funket ypperlig som familiebil for oss den også.
#7
Model 3 / Sv: Kraftig økning av antall brukte modell 3 til salgs nå
søndag 16. oktober 2022, klokken 14:26
Sitat fra: Kim- på lørdag 03. september 2022, klokken 19:07
Lov å spørre hva du fikk for den?

Vi fikk tilbud på 367',  385' , 405' og 415' fra bruktbilforhandlere. Varierer veldig for samme bilen så undersøk for all del flere. Siste tilbud nå er 430' , men sistnevnte var en litt annen salgsmodell (avhengig av endelig  salgspris). Sistnevnte er nok mer realistisk 420' til slutt.
#8
Model Y / Sv: Avbestille enhanced ap?
lørdag 15. oktober 2022, klokken 12:24
Sitat fra: tklev på fredag 14. oktober 2022, klokken 21:34
Er vel to vurderinger en må ta:
Vil det noengang bli «bra» nok?
- Norge har smale og dårlige veier - samt klima som ofte skaper problemer for kamera.
- Etterhvert vil systemet mest sansynlig kunne erstatte en ekte sjåfør selv her i Norge.. men når? I løpet av neste år blir nok også Norge prioritert.
Moms på alt som ikke blir levert før 2022..

Har hatt FSD, og da tilgang EAP-funksjonalitet, siden 2019, først med sensor men nå kamera i ny bil. Kjører på alt fra  gode motorveier til smale og svingete norske fjordveier i standard vestlandsvær. Har stort sett alltid aktivert øverste nivå av sjåførstøtte som er tilgjengelig til enhver tid. Har ikke merket nevneverdig forskjell på kamera vs sensor. Snø er det i utgangspunktet ikke her.

Unntaket er høyre stolpekamera reagerer på fjell som kamera blokkert i større grad enn hva radar gjorde, men da kjører jeg på en av Norges mest rasutsatte og smale «kjerreveier».

Ville ikke vært fortuten den ekstra sjåførstøtten som man får via EAP/FSD. Har ikke ambisjon om at bilen skal kjøre meg fra A til B, men føles langt tryggere å kjøre bilen når det er etapper hvor hjernen til sjåføren får hvile på en måte.
#9
Model Y / Sv: 2022 vs 2023 Model Y?
torsdag 13. oktober 2022, klokken 21:00
Sitat fra: REN-BIL på torsdag 13. oktober 2022, klokken 16:45
Hvordan blir det for biler som har FSD og er fra 2020? Vil de ikke få samme funksjonalitet som på framtidens fsd? Det er jobben åpenbar hw begrensning... skjønner godt søksmålet som FSD gjengen brygger på

Vi har FSD i Model 3 fra 2019. Fikk installert ny hardware gratis i 2020 som del av FSD retrofit program. Sikkert billigere for Tesla å bytte ut hardware og evt. andre relaterte deler i de få bilene som har FSD enn å måtte vedlikeholde FSD i både en gammel og ny teknisk løsning. Det var i hvert fall noe vi fakturerte inn da vi bestilte bil med FSD.
#10
Model Y / Sv: Hengerfeste - ny pris
tirsdag 30. august 2022, klokken 23:46
Sitat fra: REN-BIL på tirsdag 30. august 2022, klokken 23:11
Hei Linka; tolker jeg det slik at dere fikk 414 allerede og med hengerfeste?

Har avtale om levering 13.september. Skal ha hengerfeste om jeg får det jeg har bestilt. Vi har ikke endret hjul fra standard.
#11
Model Y / Sv: Hengerfeste - ny pris
tirsdag 30. august 2022, klokken 21:42
Sitat fra: REN-BIL på søndag 28. august 2022, klokken 09:11
Ser ut til at biler med VIN fra ca 4047xx og opp er 5kg tyngre og da har de muligens hengerfeste fra fabrikk. Registrer likevel at bilenes egenvekt varierer mellom 1979, 1982 og 1984 kg

Vår LR har egenvekt på 1989 kg om du vil ha et til tall med i serien din. VIN 414*. Bestilt med hengerfeste for mange år siden, tatt bort, lagt til osv. av Tesla. (Har ventet på 7-seter, men har gitt opp nå). Har ikke oppgradert hjul.

#12
Tesla / Sv: Diskusjon av andre merker i Tesla-gruppene
torsdag 25. august 2022, klokken 08:47
Sitat fra: Disqusor på fredag 19. april 2019, klokken 18:14
For å sette de opp mot hverandre (min er bedre enn din) ?
Hva som er reelle forskjeller: CONS VS PROS ! Er noe helt helt annet !

Jeg vil nå påstå at Cons vs Pro og medfølgt av en saklig begrunnelse hvorfor jeg valgte/kommer til å velge bil XYZ er den voksne måten å ha en "min er bedre enn din"-diskusjon på.
#13
Så dersom man har match på Höegh St. Petersburg med 414* og det er forventet ankomst 28.august, er det snakk om få dager eller noen uker at bilen får summet seg opp til Stavanger?

Er det noen andre her som har hatt bilen i bestilling lenge, men takket nei til levering av ulike grunner (eks. vente på om det skjer noe med 7-seter, Berlin-bil etc). Hva har skjedd med prisen deres underveis om ikke dere har gjort noen endringer på bestillingen?
#14
Model Y / Sv: Model Y med 7 seter reservasjon
fredag 30. juli 2021, klokken 14:29
Sitat fra: tornaldo på fredag 30. juli 2021, klokken 13:40
Sitat fra: snakkesalig på fredag 30. juli 2021, klokken 09:12
Sitat fra: Elbileier fra Sandnes på torsdag 29. juli 2021, klokken 22:19
Syvseteren kommer nok ikke før godt uti 2022.
Kilde?

Det er vel nærliggende å anta at det ennå er en stund før 7-seter kommer. Det er jo tross alt ikke mulig å bestille, verken i Europa eller Asia.

Det har vært mulig å bestille så skal ikke se bort fra at de overrasker. De produseres jo i USA. Jeg var bare noen uker for treig med å bestille så jeg kunne kun velge 5-seter. Uansett klarer vi oss med bilen vi har, og jeg håper jo at andre i en annen posisjon som må ha ny 7-seter ikke gjør seg avhengig av en bil med ukjent leveringsdato
#15
Model Y / Sv: Model Y med 7 seter reservasjon
torsdag 29. juli 2021, klokken 10:59
Sitat fra: Finnøy (Arne Johan Larsen) på søndag 25. juli 2021, klokken 22:55
Sitat fra: Line K på fredag 23. juli 2021, klokken 01:04
Sitat fra: Tesla91 på onsdag 21. juli 2021, klokken 08:13
Hei. Noen som vet noe mer vedrørende når det er mulig å bestille seg en 7-seter utgave? De markedsfører jo bilen med følgende tekst "Plass til opptil sju med en valgfri tredje seterad".. Jeg finner ingen valgfri tredje seterad... Er de begynt å levere dette i andre land?  :blank:

Jeg har en 5-seter i bestilling, men de la inn notat om at jeg er i interessert i å vente på 7-seter. Ble advart om at de ikke vet noenting om når
Lite betryggende siden Model Y på vei til Norge allerede er produsert og på vei med båt...

Men kommer 7-setere nødvendigvis med samme båt som alle 5-seterne fra Kina...?

Klarer oss fint med Model 3 som vi har, så viktigere at det blir 7-seter enn at vi får bil tidlig. Selv om jeg blir ikke forundret om vi plutselig får en snart allikevel 😅
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA