Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - NapoleonBorntoparty

#1
Kjøpe elbil? / Sv: Ikke kjøpt bruktbil fra Tesla.com
torsdag 02. november 2017, klokken 13:06
Sitat fra: Trekkoppbil på onsdag 01. november 2017, klokken 00:34
Sitat fra: NapoleonBorntoparty på fredag 27. oktober 2017, klokken 16:47
But that's the point - they are not making the repairs!
I think they might do it in California.
You don't find techs in Norway to fix the Drive Units.

Are you trying to be funny?

Delivery confirmed the car just sits there without being worked on.
#2
Kjøpe elbil? / Sv: Ikke kjøpt bruktbil fra Tesla.com
fredag 27. oktober 2017, klokken 16:47
But that's the point - they are not making the repairs!
#3
Kjøpe elbil? / Sv: Tesla ER verst
fredag 27. oktober 2017, klokken 14:48
Ingen tvil om at kundebehandlingen deres er verst. Det er umulig å komme gjennom på telefon, de ringer ikke tilbake slik de sier de skal, og de svarer ikke på mail.

Og de leverer ikke bilene de har solgt. De leverer visstnok masse nye biler, men for oss som har kjøpt brukt bil fra Tesla.com står bakerst i køen. Selgeren, Rainey Brown, selger så det renner av ham, og påstår at de jobber hardt for å levere ut bilen. Delivery i Drammen sier at bilen står hos de, det har den gjort i flere uker, og at de ikke har begynt å se på den.

Ikke kjøp brukt bil fra tesla!
#4
Kjøpe elbil? / Ikke kjøpt bruktbil fra Tesla.com
fredag 27. oktober 2017, klokken 14:46
Skriver dette på engelsk så det er søkbart for den det gjelder. Nordmenn flest forstår jo godt engelsk :)

I bought a used car from Tesla in Norway. The car was located in Oslo, like me. The sales representative from Tesla said it was to take 4-6 weeks until it was delivered, which is strange for a used car, but he claimed they would do a thorough check and replace worn parts and so on.

Now 2 months have transpired, and delivery informs me they haven't even started working on it. It just sits in a parking spot outside the store.

The seller on the other hand, the sales rep, lies and lies more, he says they're working so hard on the car, and that it is not located in Drammen.

So I have bought a car they don't care to deliver, and it's not because it's still being made or in shipment, it just sits there in the parking spot.

I've made daily attempts to get in touch with them, but they don't answer the phone, don't call back and don't answer to e-mails.

I'm writing this as a warning to anyone tempted by buying a used car from Tesla to save them from the grief.
#5
Sist jeg snakket med Delivery i Drammen sa de at bilen gikk gjennom service og reparasjoner på Skøyen, og at de ikke kunne vite status, men at det ikke var slik at den bare stod på en parkeringsplass uten at det ble gjort noe med den.

I dag fortalte de at den nå har ankommet Drammen, og har blitt satt på venteliste for kontroll.. Det vil si at det faktisk ikke har blitt gjort noe som helst med den på de nå 8 ukene siden jeg kjøpte den! Og hele prosessen skulle ta 4-6 uker!

Vil oppdatere sjekklisten med:
skriv ned alt som blir sagt og spesielt det som blir lovet muntlig. Få med dato og navn på den som lover det.
#6
Bestilling og levering / Sv: Levering desember - januar 2017/2018
onsdag 25. oktober 2017, klokken 09:59
Lykke til med å komme igjennom på telefon, dog..
#7
De første punkt sjekkliste ved akkurat denne situasjonen:
1. ta skjermbilde av annonsen på tesla.com, siden den forsvinner når man trykker kjøp, og det ikke står feks. km-stand i dokumentasjonen de sender etter å ha trykket kjøp.
2. sjekk blodtrykk hos lege. Om du har anlegg for høyt blodtrykk må du ikke finne på å kjøpe bruktbil av tesla.com.
3. har du tålmodighet herfra til månen? Ikke det nei? Da må du ikke kjøpe bruktbil fra tesla.com.

Nå har de gått over estimatene på hvor lang tid dette skulle ta. Det er i for seg greit, for det kan bety at de gjør en grundig jobb med å gå gjennom bilen og skifte nødvendige deler, slik at jeg får en bedre bil. Men de kommuniserer jo ikke i det hele tatt! Jeg ringer og ringer, men de tar ikke telefonen, og de ringer ikke opp igjen slik de sier. De svarer ikke på mail.

Akkurat nå angrer jeg på at jeg kjøpte bruktbil fra tesla.
#8
Hei,
takk for sjekklisten, men jeg tenkte mer spesifikt en sjekkliste basert på erfaringer ved kjøp av brukt model S gjennom Tesla. Det vil jo være forskjeller mellom ting man kan kreve utbedret ved henting av en splitter ny bil kontra en brukt, og det kan være erfaringer med en organisasjon som ikke er rigget for en så stor operasjon som de nå har som kan være greie å dele.
#9
Hei,
jeg har forsøkt å finne erfaringer og sjekklister ved kjøp og levering av brukt tesla gjennom tesla.com, men har ikke funnet noe spesifikt til denne modellen og ved kjøp fra forhandler. Men jeg regner med at akkurat den problemstillingen vil bli mer aktuell fremover etter hvert som det blir flere brukte model S, også innbyttebiler hos forhandler.

Er det noen som har kjøpt brukt model S fra Tesla som kan dele sine erfaringer? Ønsker at denne tråden kun gjelder erfaringer med den modellen, fra forhandler, ikke private kjøp.
#10
Kjøpe elbil? / Sv: Tesla Model S
fredag 06. oktober 2017, klokken 10:57
Jeg har bestilt bruktbil gjennom tesla.com, s85, 2013, 118.000km. Grunnen til at jeg kjøpte gjennom de er at de fortalte at de går gjennom bilen og skifter ødelagte/slitte deler, sjekker batteriet og gir en bruktbilgaranti på minimum 2 år/100.000km. Det er klart at det fortsatt kan bli meget dyre reparasjoner når den garantien har gått ut, men slik er det jo med alle biler. Jeg har snakket mye med kolleger som har tesla, noen har kjøpt brukt (dog for noen år siden) og alle mente det var ingen grunn til bekymring pga. gjennomgangen av bilen før utlevering, at mange de eldste modellene allerede har fått skiftet mye deler (de var vel ikke de best sammenskrudde bilene til å begynne med, var det noen som sa), og at de opplever at Tesla ønsker å levere ut gode biler og å ta vare på eierne (selv om de på ingen måte er rigget for god kundebehandling med så mange biler de selger nå - de er for få ansatte til at det blir god kommunikasjon og behandlingstid).

Å kjøpe bil er en risikosport, både nybil og bruktbil, og det er umulig å forutsi om du får ett mandagseksemplar eller en bil som er ihjelkjørt. Og med teslas korte historier er det jo vanskelig å si hvordan bilene deres eldes. Mangelen på bevegelige deler gjør km-stand mindre relevant, men mengden elektroniske komponenter er mer grunn til bekymring. Hvordan eldes de, spesielt med tanke på norske vinterforhold?

#11
Kjøpe elbil? / Sv: Forsikring for elbil - hva er best?
fredag 06. oktober 2017, klokken 10:36
Sitat fra: aasen90 på fredag 29. september 2017, klokken 21:58
Sjekk pris mot vilkår. Forsikringene er stortsett like i dag. Det som skiller selskapene er egenandel på veihjelp,  glassruteskade og maskinskade. De andre egenandelene kan du ofte velge selv. De små selskapene har noen gang litt tregere skadeoppgjør, men husk at de misfornøyde kundene er de som skriker høyest. Selv bytter jeg selskap hver 6 mnd da jeg pendler opptil 40.000km per år, men kjøper kun 20.000km per år. På den måten sparer jeg masse penger pluss at gammelt selskap alltid tar kontakt for å gi meg mottilbud.

Umiddelbart tenkte jeg at dette er jo en god ide! Men det er jo et begrenset antall forsikringsselskaper i Norge, og det er ikke alle man ønsker bruke eller som tilbyr det man vil ha, og da blir det ikke mange å velge mellom. Blir det ikke et problem når man har gjort dette her noen ganger, og har byttet mellom de samme, få, selskapene? Det er jo ikke ulovlig å ringe et selskap og si at du vil kjøpe forsikring, oppgi km-stand og kjørelengde, for så å bytte. Men selskapene setter sikkert ikke pris på det, og de kan jo nekte å selge deg forsikring.
#12
Model S 2013 - 2022 / Sv: Vil en Model S kunne parkeres her?
tirsdag 19. september 2017, klokken 11:12
Hehe, mye snadder uten tvil, men jeg har allerede trykket "kjøp". Og jeg gikk for den billigste de solgte (kunne fått det billigere på finn, men vil ha garantien og pre-owned check), siden planen var å ha den frem til jeg får model 3.

Hva tenker dere om plass B?
#13
Model S 2013 - 2022 / Sv: Vil en Model S kunne parkeres her?
tirsdag 19. september 2017, klokken 11:04
Sitat fra: Nasatech på tirsdag 19. september 2017, klokken 11:02
Hvor gammel er bilen? Har den AP så har den summon. Da trenger du bare mobildekning i garasjen så løser alt seg. Bruker dette en gang i uken hos en kunde hvor plassen er veldig liten. Rygger bilen så bakhjulene er i starten av parkeringsplassen, går ut av bilen og rygger den inn med mobilen. Speilene går inn når du bruker summon. Masser av plass ;)

2013-modell, så den har ikke AP.
#14
Model S 2013 - 2022 / Sv: Vil en Model S kunne parkeres her?
tirsdag 19. september 2017, klokken 11:03
Sitat fra: Christopher Neumann Ruud på tirsdag 19. september 2017, klokken 11:01
Sitat fra: NapoleonBorntoparty på tirsdag 19. september 2017, klokken 10:50
Hei,
jeg har kjøpt en brukt model S fra Tesla, og venter i spenning på å få bilen. Mens jeg venter er jeg på jakt etter parkeringsplass i Oslo sentrum. Det er plenty med plasser til leie, men å finne en som er stor nok, i nærheten av leiligheten, er det verre med. Akkurat nå har jeg to valg hvor begge har plass i innkjøring, men selve parkeringsplassen er ikke større enn nødvendig.

Parkering A er den nærmeste, og dermed den jeg helst ønsker. Men det er en søyle som stikker godt inn i plassen, og jeg lurer på om dere med erfaring med parkering av model S kan si hvorvidt det i det hele tatt er mulig å bruke denne plassen? Dvs - parkere bilen innenfor strekene og komme seg ut av førerdøren. Pga innkjøringen vil jeg helst rygge inn i plassen fra venstre side.

Har lagt ved tegning med dimensjoner, ikke i skala. At bilen stikker snuten/baken utenfor det oppmålte området er ikke et problem. På motsatt side er det parkeringsplasser.

På siden: er det god mobildekning der? Dette er et typisk scenario hvor Summon er konge etter litt øvelse. Tesla S er jo rett under 2 meter brei med speilene inne, så det BØR gå greit, men det er avhengig av hvordan nabobilen plasserer seg. Du har ikke me rplass enn akkurat på denne plassen.

Det sjekket jeg ikke, men det er en 2013-modell, funker Summon på de?
#15
Model S 2013 - 2022 / Sv: Vil en Model S kunne parkeres her?
tirsdag 19. september 2017, klokken 11:01
Sitat fra: daktari på tirsdag 19. september 2017, klokken 10:58
Umiddelbart tenker jeg den stolpen er et kjempeproblem.
Bilen har følgende mål, Bredde 2187 mm, Med innfelte speil 1964 mm. Stolpen kommer omtrent akkurat der speilet på passasjersiden er. og da mangler du 8 cm. Med innfelte speil har du 7 cm på hver side der stolpen står.
Over tid vil du jo bli bedre på å parkere, men... Model S har heller ikke spesielt liten svingradius, og svinglinjene i ryggekamereat viser ikke yttersidene av bilen heller.

Mye bra helse i noen ekstra 100 meter spasertur.

Takk for svaret, var det jeg fryktet.

Joda, mye bra helse i en spasertur, men jeg bruker heller litt mer tid på tryggere mosjonsaktiviteter enn å forsere en bratt bakke med minimalt med fortau, sørpe og is, langs en trafikkert vei to ganger om dagen :D
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA