Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - RichardPh

#1
Passert den med en måned cirka.
#2
Har en bestilling inne på en Model X som leveres i September.
Har betalt depositum på 30k, men har ikke skrevet under lånekontrakten.
Ved kansellering nå, så er det vel bare å vinke farvel til de 30.000?

Er det noen mulighet for å få de tilbake? Bestilte først en helt ny custom, så byttet selgeren til en Inventory for å få prisredusering grunnet prisendringer hos Tesla.
#3
Sitat fra: Nasatech på søndag 22. juli 2018, klokken 09:13
Sitat fra: RichardPh på søndag 22. juli 2018, klokken 04:27

Hvilket senter var det kameraten din handlet av? Jeg bestilte en Model X for to uker siden, sendte mail til selgeren min og han sa at det ikke ble noe prisreduksjon. Det synes jeg er fryktelig dårlig, det burde vært en eller annen form for prisgaranti innen 1 måned kanskje? Selv Elkjøp har prisgaranti slik at kundene ikke skal føle seg lurt av prisendringer innen kort tid.

Skal høre med han. Tror det er Skøyen.

Takk, de 20.000 i prisreduksjon hadde vært hyggelig. Venter på svar fra deg :-)
#4
Sitat fra: Nasatech på lørdag 21. juli 2018, klokken 14:29
Sitat fra: emmern på lørdag 21. juli 2018, klokken 11:17
Kan jeg ringe og kreve prisreduksjon? Bestilte premiumpakken og har bilen i produksjon! Hvordan går jeg fram? :) Takk! Har tenkt å ha med FSD i samme slengen så de taper jo ingenting sånn sett :)

Det kan du. Og sannsynligvis får du rabatten. En kamerat av meg som har låst bil fikk det nettopp bekreftet. Kan jo være forskjell på hvor langt bilen har kommet i produksjonen osv.

Hvilket senter var det kameraten din handlet av? Jeg bestilte en Model X for to uker siden, sendte mail til selgeren min og han sa at det ikke ble noe prisreduksjon. Det synes jeg er fryktelig dårlig, det burde vært en eller annen form for prisgaranti innen 1 måned kanskje? Selv Elkjøp har prisgaranti slik at kundene ikke skal føle seg lurt av prisendringer innen kort tid.
#5
Elbilen i Samfunnet / Beboerparkering takstgruppe 2300
torsdag 07. juni 2018, klokken 17:16
Mot avgift mellom 09-20, kan man stå gratis med elbil så lenge man vil?
Er ikke beboer, dette er i Oslo.
#6
Model S 2013 - 2022 / Bilforsikring under 23 år
onsdag 23. mai 2018, klokken 15:57
Hei, jeg og min samboer er begge 22 og har tenkt til å kjøpe vår første bil nå, en Model S på Finn. I utgangspunktet koster den 620.000 og vi har sett på en del forskjellige forsikringsselskaper og det er ekstremt høye kostnader, opp mot 4000 i mnd.

Er det noen som vet om rimeligere forsikringer?
#7
Update:
Tesla byttet mutterene, ingen skade hadde skjedd. Mekanikeren hadde vel nevnt worst-case scenarioet med 45.000.

De byttet på goodwill, tusen takk, Tesla Skøyen!
Takk for alle svar.
#8
https://imgur.com/a/WFMVrX1

https://imgur.com/a/UrxJcaZ

I det første bildet ser man hvordan det ser ut når den ene mutteren er tatt ut (øverst i midten)
Også ser man forskjellen på den mutteren som fulgte med da jeg kjøpte bilen på Rud, og den originale fra Tesla.
Den store lyse er fra Tesla..
#9
La oss si at jeg spør Rud om hvilke muttere som er brukt fordi jeg ønsker å kjøpe nye, og de sier at det er orginale tesla-muttere.

Hvor ligger beviset mitt for at jeg kan få de til å eventuelt betale for reparasjoner?
#10
Sitat fra: OlaM på fredag 27. april 2018, klokken 11:45
Sitat fra: RichardPh på fredag 27. april 2018, klokken 10:25
Hjulene har blitt byttet av oss selv, tenkte mer på at Rud Auto har solgt oss en bil med uoriginale muttere, jeg visste ikke om de var originale eller ikke, det vet man vel ikke før man får sett de originale selv :)

Rud Auto har vel neppe byttet ut mutre uten å ha byttet hjulene, så en eller annen gang er det en mulig feil gjort av dem. Ikke umulig at de skadet de originale ved bruk av luftverktøy e.l. At du har beholdt mutrene ved hjulskift senere er bare naturlig. Hvis Rud Auto har satt på feil mutre når de hadde all grunn til å sette på riktige, så er du innenfor bruktbilgarantijussen og du kan reklamere. Skaff derfor denne informasjonen fra Rud så diskret som mulig, du kan for eksempel spørre dem om merket til mutrene og om du kan kjøpe flere. Hvis de får ferten av ansvar så blir de nok stille som østers ganske fort.  :)

Når det er sagt, det kan hende at Tesla har publisert at hjulboltene har X mm gjenger, men at de har dårlige toleranser og at uoriginale mutre med X mm gjenger i henhold til ISO-standard skader boltgjengene. Det er også mulig at skaden har oppstått ved uriktig tiltrekking av dem eller deg, det er ikke sikkert Teslas mekaniker har funnet riktig årsak til diagnosen og mekanikerens antatte årsak er heller ikke avgjørende for hvem som havner i ansvar. Du må vise at Rud har gjort feilen som har forårsaket skaden for at Rud skal dekke det. Det letteste er å måle gjengene, evt finne spesifikasjonen til mutrene og hjulnavet. Hvis disse ikke matcher, f.eks. Rud har trodd at det var tommer pga amerikansk bil mens hjulnavene er metriske, så har Rud gjort en feil de er ansvarlige for.

Hvis begge sett med gjenger er korrekte, så sliter Tesla med å vise hvordan de uoriginale mutrene har forårsaket skaden, men da endrer de nok fort "mening" til at det er ukorrekt moment som er årsaken og da sliter du litt med å bevise at 4 hjulnav på din bil er dårlige fra fabrikk, mens andre biler ikke har samme problem. Tesla sin mekaniker bør kunne spesifisere hva feilen er sånn helt konkret, for at en skade ikke skal dekkes av nybilgarantien. Det er ikke nok å si "uoriginale mutre", de må si hvorfor.

Viktig poeng av Espen at Rud har rett til å utbedre feilen, men hvis bilen står hos Tesla og ikke kan flyttes på uten reparasjon så mener jeg Rud må ta den regningen, gitt at de havner i ansvar.

Hvis det ender opp med at du må sluke kostnaden, 19" Slipstream med nye sommerdekk kjøper du på Finn til 14 000, da koster felgene bare 500 kr stykket siden dekkene uansett er nye. Hjulnav og arbeid vet jeg ikke, sikkert ikke billig, men 45 lapper tror jeg du kanskje slipper. Tesla kan ikke kreve at du erstatter felgene med nye.


Takk for solid svar. Jeg må ta en telefon til Rud og høre med dem, men jeg regner med at når jeg spør om hvilket merke som er brukt på mutterene, så kommer de til å henvise meg til Tesla sine muttere.. Må nok komme på noe annet å spørre om uten å virke alt for mistenkelig.
#11
Takk for svar. Jeg venter på at Tesla skal heise opp bilen og sjekke det ut, de får inn muttere i dag mener de. Oppdaterer saken deretter.
#12
Sitat fra: Espen Hugaas Andersen på fredag 27. april 2018, klokken 11:08
Kan ikke skjønne noe annet enn at uorginale bolter som har forårsaket skader må kunne regnes som en skjult feil som skal fikses på bruktbilgarantien/reklamasjonsretten. Inkludert følgeskader. (Og det er uavhengig av om det er forrige eier som har gått for disse boltene.)

Og jeg ville tro man kan kreve orginale deler, men ikke nødvendigvis nye, de skal være i tilsvarende stand.

Takk for svar, Espen. Jeg har ikke satt meg så mye inn i garanti for bil, men dette er tydeligvis blitt forårsaket av uoriginale hjulmuttere, jeg har ikke brukt andre bolter enn de jeg har fått av Rud Auto. Vil det med andre ord si at jeg har loven på min side, og de må eventuelt betale for følgeskadene av det?
#13
Sitat fra: Muffinman på fredag 27. april 2018, klokken 10:53
Når du skriver "absolutt alt", hva legger du i det? Det kan vel neppe være mer enn nav+felger som er skadet av dette? Det kan riktignok fort bli kostende slike summer med Tesla sine priser på originalfelger, men man får faktisk fire uoriginale felger av lik eller bedre kvalitet for rundt 6k...

Godt du eksisterer på forumet, Muffinman!
Mekanikeren sa bare "you have to change everything, it will probably cost around 45.000"
Fikk litt sjokk selv, men vi får se hva de sier, de har bilen nå og skal heise den opp og prøve 21 tommers muttere. De får ikke inn disse mutterene før senere på dagen i dag. Krysser fingrene for at det ikke er helt krise og de får ordnet det.
#14
Hjulene har blitt byttet av oss selv, tenkte mer på at Rud Auto har solgt oss en bil med uoriginale muttere, jeg visste ikke om de var originale eller ikke, det vet man vel ikke før man får sett de originale selv :)
#15
TMS Hjul, dekk og felg. / Hjulbolter som kan koste meg 45.000...
fredag 27. april 2018, klokken 09:58
Hei! Jeg kjøpte en bil fra Rud Auto på Sandvika i 2016, da fikk jeg originale 19'' dekk og har kjørt i to år nå. Da jeg skiftet hjul for denne sesongen, merket jeg at mutterene var ekstremt skjøre.
Var på service hos Tesla og de tok en titt, viser seg at det er uoriginale hjulmuttere på 19'' som har slitt seg veldig og jeg må mest sannsynligvis bytte absolutt alt, noe som kan havne på 45.000.

Har jeg meg selv å skylde, eller er dette noe jeg bør ta opp med Rud Auto?
Det er en 2015 Model S.

Takk!
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA