Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Olav Gikling

#1
Først: verktøy ovenfor for å fjerne boltkappen får en kjøpt hos VW/Skoda - koster ca 30kr. Kjøp 2, du roter bort minst en...
Kjøpte Hakka8 på 20" originalfelg levert med MX90D i januar. Kjørte Hakka7 på Cayenne før det. Kjørte vel nærmere 10.000km på disse før skiftet til sommerdekk (Michelin på samme type felg). Både sommer og vinterdekk er i originaldimensjon.
Har naturligvis piggstøy, men kjøreopplevelsen ellers ga ingen negative opplevelser - aldri en "flytende" følelse som jeg har opplevd på noen piggfrie dekk på andre biler. Piggene er også alle på plass!
#2
Har kjørt Model X 90D AP2 siden nyttår - totalt 27'. Kjørte i vinter hver helg fra kysten til hytta på fjellet og har all slags føre underveis på hver tur.
Valgte Hakka 8 SUV (pigg) på 20" originalfelger. Har 20" Michelin på sommer, originalt. Disse er Acoustic, altså med støydempende skumgummi innvendig.
Kommer fra Cayenne S med 18".
Fjæringskomfort er ikke noe problem - bortsett fra det vanlige med luft at smådumper blir harde. Pigger bråker naturligvis og der er Tesla dårlig - eller jeg har blitt overfølsom for støy?

Jeg savner jeg ikke Cayennen - verken sportslig eller komfortmessig. Man merker lavt tyngdepunkt og et veigrep som er utrolig. Mye skyldes sikkert kraftfordelingen mellom hjulene er imponerende.

Det som kunne vært morsomt var å ta en ekstrem i3 dekk/felg løsning for å få ned forbruk. Jeg har et gjennomsnittlig forbruk på ca 250Wh/km siden den var ny... mye er kjøring med stor henger og da blir rekkevidden lidende.
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA