Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Meldinger - Svein Erik

#1
Model 3 / Reparasjon av varmeapparat (pre-varmepumpe)
onsdag 03. august 2022, klokken 18:29
Ventilerer litt frustrasjon over Tesla sitt service "tilbud". Bestilte service 18 Mars. Etter at timen er flyttet to ganger, er time nå i slutten av August (Trondheim). Tesla skylder på delemangel. Over 5 måneder i iskald bil (trøndersommer)!

Noen som har fått ny varmeenhet i denne perioden? Tror ikke jeg er den eneste med dette problemet.
#2
Model 3 / Sv: Ugreie plastklips til skvettlapper
tirsdag 29. desember 2020, klokken 23:49
Bruk skruene som tesla lappene var festet med.
#3
Model 3 / Sv: Skvettlapper/foliering
torsdag 19. november 2020, klokken 22:15
Noen som har montert de med farge fra https://www.begood.no/products/skvettlapper-mud-flaps-tesla-model-3 ? Ser de greie ut? Tenker spesiellt på de blå. Det står også noe om at borring av hull ikke er nødvendig, gjelder de sorte. De ser alle like ut. Noen som har erfaring?
#4
Model 3 / Sv: Hvordan bestemmes årsmodell på Finn
lørdag 17. oktober 2020, klokken 21:42
Svarer meg selv. Tenkte egentlig på når man taster inn registreringsnummer og alt fylles inn automatisk. Alternativet er naturligvis å fylle inn selv.
#5
Model 3 / Sv: Hvordan bestemmes årsmodell på Finn
lørdag 17. oktober 2020, klokken 21:33
Gode poeng over, 2021 modellen har M som 10 tegn i VIN. Spørsmålet var vel egentlig om Finn bruker dette eller tidspunkt for første gangs registrering?
#6
Model 3 / Hvordan bestemmes årsmodell på Finn
lørdag 17. oktober 2020, klokken 18:27
Noen som vet hvordan årsmodell bestemmes på Finn? En aktuell problemstilling med leveranse og registrering i november/desember. Når man senere skal selge bilen, blir det da en 2020 eller 2021 modell?
#7
Model 3 / Sv: TM3 får nye lykter, motorisert bakluke, og varmepumpe.
fredag 09. oktober 2020, klokken 09:50
Hva med skvettlapper, er det montert skvettlapper foran nå?
#8
Polestar 2 / Sv: Reell rekkevidde og ladehastighet
mandag 14. september 2020, klokken 07:24
Ser at flere refererer til 80% som anbefalt øvre grense for lading. Er dette fra informasjon fra Polestar? Finner ingenting om dette i manualen https://www.polestar-forum.com/threads/polestar-2-manual.429/. Her er det bare nevnt langtidslaging (40-50%) samt at hurtiglading bør skje i området 0-80%.
#9
Lading tilsvarende Tesla støttes. Ankomme ladestasjon, plugge inn og lade. Uten brikke, app eller sms.
#10
Polestar 2 / Sv: Bekymringer rundt hurtiglading
mandag 20. juli 2020, klokken 14:27
Jeg ville bare påpeke at det er et stykke frem til vi har en situasjon som tilsvarer at man svinger innom en bensinstasjon og fyller bensin eller diesel, uavhengig av hvilken kjede som eier stasjonen.

Når det gjelder apper, brikker og betaling kan dette løses teknisk slik som beskrevet her: https://www.greencarcongress.com/2017/10/20171018-abb.html . Atså tilsvarende et det et visst bilmerke gjør...

At myndighetene må inn og regulere og standardisere er vel også sikkert. De enkelte lade-aktørene har ingen interesse av dette. Se også denne tråden https://elbilforum.no/index.php?topic=10963.0. Som nevnt i tråden er vel dette en fin sak for Elbilforeningen.

Polestar bør også vise interesse for å legge til rette for hurtiglading. Som sagt imponerer de ikke ennå.
#11
Polestar 2 / Sv: Bestilling gjennomført..noen flere?
mandag 20. juli 2020, klokken 00:06
Bestillte for en måned siden og bilen er på båten, kjempemessig!
#12
Polestar 2 / Bekymringer rundt hurtiglading
mandag 20. juli 2020, klokken 00:02
Det ser ut til at hurtiglading blir en kraftig nedtur i forhold til Tesla. Dette var vel litt som forventet også. Ser av avtalen mellom Polestar og Circle K at vi får 10% rabatt (http://www.pressenytt.no/nor/Artikler/Motor-transport/Polestar-inngaar-stor-ladeavtale-med-Circle-K-Norge-og-Easee). Ser på NAF sine sider at med NAFXtra kredittkort kan man få 25%. Altså ikke spesiellt imponerende.

Men, det er verre at det finnes svært få lynladere eid av Circle-K. Det finnes lynladere  i umiddelbar nærhet til Oslo, Stavanger og Trondheim. I tillegg er det 4 stasjoner: Flå, Geilo, Gjøvik og Minnesund.  Det er andre ladere også på Circle-K stasjoner, Ionity m.fl. Disse er vel ikke omfattet av denne avtalen. Antall lynladere totalt er heller ikke stort, f.eks ingen på E6 mellom Trondheim (Stjørdal) og Narvik! Kilde: Elbilappen.

Det er også kaoset rundt apper og RFIDer. Teknisk er det mulig å få laderen til å hente ut identifikasjon på bilen, men det ser ikke ut til at noen andre enn Tesla gjør dette. Dette hadde vært ett stort skritt fremover, plugge i laderen og lade, enkelt og greit. Dette er en sak Polestar kan ta tak i.
#13
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
torsdag 28. februar 2019, klokken 18:40
Sitat fra: joac på torsdag 28. februar 2019, klokken 16:10
En dag gammel bil, allerede må den inn til service. Jeg fikk "eCall error, contact SC". Det er tydeligvis en feil på bilene som er levert til Europa. Ellers er bilen bra altså

Har også fått denne. I følge SC (Trondheim) er det en løs ledning. Fikk time om 6 uker for reparasjon  :(
#14
Model 3 / Sv: Feil og mangler på modell 3
tirsdag 26. februar 2019, klokken 12:56
Sitat fra: Milo på tirsdag 26. februar 2019, klokken 10:50
Fikk bilen i går. Helt nydelig bil å kjøre, bare å glede seg.

Opplevde noen feil:

  • LTE kobler seg ikke opp. Så når jeg kjørte ut fra Tesla hvor Wifi var koblet opp hadde jeg ikke lenger nett. Har pratet med Tesla mekaniker som kunne se at jeg manglet en oppdatering. Denne har jeg ikke fått installert ennå da bilen er til foliering
  • Fikk feilmelding når jeg kjørte at det var feil på dekktrykk sensorene mine. Bilen ble levert med orginale vinterdekk fra Tesla. Mekaniker sa noe om at jeg kunne resette dette, men den muligheten finnes ikke lenger på nyerere software. Vet ikke hva som skal til for å fikse dette. 
  • Skiltene manglet klips som skal klipses på rammen nederst på skiltrammen. Jeg får kontakte Tesla for å få et par nye slike.

Hadde samme feil på TPMS. Gikk over hjulene og sjekket lufttrykk. Ett hadde litt lite luft. På neste kjøretur kom den automatiske meldingen med reset av TPMS opp  :)
#15
Model 3 / Sv: Innkjøp av gulvmatter (helst fra Norge)
torsdag 21. februar 2019, klokken 08:43
Det er de samme som i tesla sin nettbutikk. Jeg spurte ikke om pris men det er nok tilsvarende $145
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA