Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - vangli

#2
Jeg vet ikke om noen har lagt merke til hvordan skiltingen er på den strekningen når en kjører vestover. Rett etter avkjøringen opp mot Holmenkollen før busslommen står det skiltet som bussfelt (blått firkantet skilt med buss) med underskilt om forbud for el-bil. Den er grei. Hold deg unna som el-bilist. Men etter ca 200 meter kommer det et nytt blått firkantet skilt med buss, men nå uten underskilt.

Hva gjelder nå? Her er det lett å feile og tro at en nå har adgang til bussfeltet med el-bil, spesielt dersom en ikke har sette det første skiltet med underskilt når en ligger i venstre felt. Ut i fra hva jeg har bragt på det rene, gjelder forbudet mot el-bil til neste veikryss eller til bussfeltet spesifikt er oppevet med skilt, det vil si ingen adgang for el-bil helt til Smedstad. Uansett er det forvirrende og kunne enkelt vært løst med å bruke underskilt hele veien. Slik det er nå vil ukjente lett tro at her er det lov å kjøre med el-bil, hvilket jeg ikke tror er det som er tiltenkt. Dette skal være et rent kollektivfelt for buss.

Noen synspunkter?

Mvh Bent

© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA