Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Olofm

#1
Lading av Tesla / Genial ruteplanlegger, eller bare flaks?
mandag 18. april 2022, klokken 08:55
Kjørte i går strekningen Nordtrøndelag - Lillestrøm. En strekning vi har kjørt mange ganger før.

Når jeg la inn på GPS, så ble det med en gang planlagt med et ladestopp på turen og da på Alvdal. Dette er slik vi pleier å gjøre og slik GPS pleier å planlegge turen. Når vi kommer ca 20 minutt unna Suc på Berkåk blir plutselig ruten beregnet på nytt. Nå med lading på Berkåk og Nebbenes.

Vi tenkte uansett å ta et kort stopp på Berkåk for å strekke på beina og ladet derfor litt samtidig. Vi kjørte deretter videre og tenkte lade, strekke på beina også på Alvdal. Men her opplevde vi for første gang på 3 år som Tesla eier ladekø, og forholdsvis lang slik. Kjørte derfor videre og ladet på Nebbenes slik som bilen planla at vi skulle gjøre.

Mitt spørsmål, er ruteplanleggeren faktisk så smart at den tar med eventuelle fulle ladeplasser og utelukker disse hvis det er mulig?
#2
Model 3 / Kommer «pipelyd» ved åpning av bildør
lørdag 15. august 2020, klokken 10:07
Enkelte ganger når vi åpner døren så kommer det en pipelyd. Omtrent samme type lyd som en brannvarsler gir når den trenger nytt batteri. Noen som opplever det samme, eller vet hvorfor denne lyd kommer?
#3
Skal kjøre med 3 sykler på taket. Noen som har erfaring med hvordan de skal plasseres for minst mulig luftmotstand? Tettest mulig, eller med mest mulig avstand mellom syklene?
#4
Noen som har vært borti dette tidligere?

Koblet til ladeboksen som vanlig ikveld og lading starter. Men får ikke noe mer enn lading på 6A. Mot normalen som er 29A. Ikke mulig å sette opp inni bilen hvor det står maks 6A. Når jeg prøver "nødladeren" med schuko, så får jeg 13A lading direkte.

Ladeboksen er en DEFA med homeclu.
Bilen er en Tesla Model 3
#5
Snakk om feil bruk av bilde. Burde vel heller vært en Ionity ladestasjon og en hvilken som helst elbil. Ikke en Tesla på en supercharger?

[ You are not allowed to view this attachment ]
#7
CCS / ChaDeMo hurtigladere / Planlegge langtur til Motala i Sverige
søndag 08. november 2015, klokken 14:22
Ser at hurtigladerne i Sverige blir nesten raskere byggd ut enn i Norge til tross for mye mindre antall biler. Planlegger derfor å kjøre til Vætternrundan neste år med min Nissan Leaf.

Er det noen som kjenner til en karttjeneste hvor man kan legge inn kjørerute i forhold til hvor langt bilen går og hvor hurtigladere finnes? Eller må man sitte og se på avstander til hver hurtiglader selv?

Det er også to forskjellige operatører med forskjellige prismodeller i Sverige på den aktuelle strekningen, Clever tar 5 kr per kwh. Fortum tar vel 2,50 kr per minutt. Hva vil være billigst cirka i juni måned?
#8
Elbiler i media / Sverige bygger hvertfall ladestasjoner
fredag 21. august 2015, klokken 10:31
http://www.trelleborg.se/sv/aktuellt/nyheter/2015/augusti/bilen-far-sin-kraft-fran-ovan/

Skulle dette ikke være mulig å gjennomføre også i Norge?
#9
Elbiler i media / Adressa...
onsdag 08. juli 2015, klokken 08:58
4 ganger står det at det var en elbil, men aldri står det hvilken type drivstoff den andre bilen brukte...

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article11290738.ece
#10
Mitsubishi Outl. PH / Vinterdekk med lufttrykksensor
onsdag 04. mars 2015, klokken 13:06
Hei

Jeg har nylig skrevet kontrakt på en Outlander PHEV, og skal til vinteren skaffe vinterdekk selv da jeg ofte opplever at bilforhandler tar altfor godt betalt for dekk de leverer med bilen.

Derfor lurer på om det er noen her som har erfaringer med hva som gjelder rundt lufttrykksensor, og også om det er noen som kan anbefale beste dekk i forhold til pris og eventuelt hvor jeg finner dette?

Gleder meg til ny bil i mai/juni!
#11
Elbiler i media / Nok en gang...
torsdag 18. desember 2014, klokken 09:39
Så blir det presisert at det var en elbil, http://www.rb.no/lokale_nyheter/article7731337.ece

Har sendt mail til journalist for å sjekke om han også pleier å skrive bensin og dieselbil.
#12
Elbiler i media / Lurer på hvilken type bil den andre bilen var?
fredag 12. desember 2014, klokken 09:18
http://www.bt.no/nyheter/lokalt/Kollisjon-i-Arstadveien-3260455.html

Fortsatt meget viktig å utheve alle ting hvor elbiler er involvert...
#13
Elbiler i media / Elbil ikke personbil??
fredag 11. april 2014, klokken 10:20
Hvorfor fremheves det, at det er en Elbil og en personbil som har krasjet? Hvor lang tid skal det ta for media å ikke fremheve alt som har med elbil å gjøre?

http://www.dittoslo.no/ullern-avis-akersposten/nyheter-akersposten/tre-til-sykehus-etter-ulykke-pa-roa-1.8376603
#14
Er det noen som vet om det finnes ladestasjoner på Hunderfossen og eventuelt hvor mange?
#15
Hei

Er det noen som kan anbefale nærmest mulig ladeplass i forhold til stortorvet i Oslo, som i tillegg er ganske sikker i forhold til om det er plass eller ikke. Jeg trenger å lade når jeg står parkert idag.
#16
Ladeplasser og ladekabler / Hurtiglader Mysen?
fredag 04. januar 2013, klokken 09:23
Hei

Ser på kommentarene under hurtigladekartet at det er en som har lagt inn kommentar om at det finnes en hurtiglader på Mysen. Er det noen som kan bekrefte/avkrefte dette og i tilfelle fortelle hvor denne finnes.

Hadde vært helt perfekt til harryhandelen på Tøcksfors...
#18
Humor og kanari / Kjennskap til nye elbiler
torsdag 30. august 2012, klokken 10:51
Litt morsom opplevelse igår når jeg skulle parkere på elbilplass på Ski Storsenter. Ville slippe forbi en eldre kar som skulle gå forbi den ledige plassen, men han ble stående og begynte å peke på "reservert for elbil "skilten. Jeg peket nedover for å få han til å se på mine skilter, uten at han skjønte hva jeg mente.

Så jeg kjørte inn og parkerte mens han fortsatt ble stående, når jeg kom ut av bilen fikk jeg litt spydig spørsmål om jeg kjørte "batteribil". Da fikk han beskjed om at ta en liten kikk på mine skilter. Han ble plutselig veldig stille og gikk videre inn på handel...

Morsomt med alle som tror at elbiler må være veldig små i størrelse...
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA