Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - hhog

#1
EQC / Parkeringsbrems fire hjul endres til to etter 10min?
lørdag 07. januar 2023, klokken 04:23
Etter en nestenulykke har jeg blitt mer bevisst på at parkeringsbremsen tilsynelatende endrer fra å ha «håndbrekket» på for fire hjul, til 2, etter 10 minutter. Det høres et lite mekanisk knepp når man blir sittende i bilen på «tomgang», altså tenning på i P.
Min nestenulykke var at jeg hadde satt klar bilen ved inngangsdøra, klar til å laste bagasje. Bilen sto i en liten helling mot huset, og mellom (meg og) huset er det ett trappetrinn. Glatt, men ingen problem med lås på fire hjul. Etter 10 min slapp to av hjulene, og bilen kom seilende bakover. Heldigvis stoppet den i trappetrinnet, og ikke deiset inn i meg og hus.
Er det bare jeg som har opplevd dette? Skal det være sånn?
#2
EQC / Setevarme starter ikke ved forhåndsvarming
torsdag 14. januar 2021, klokken 10:31
Hei. Jeg har vært lykkelig eier av min EQC i 6 månder nå, og kun i den første tiden startet setevarmeren opp når jeg forhåndsklimatiserte fra app (eller tidsinnstilt). Selv om appen sier at setevarme er på, har den i de siste 2-3 månedene ikke startet. Har forsøkt å slå av og på i appen, bare hatt på førersete osv, men ingenting endrer det. Varmen i kupeen fungerer som forventet.
Noen tips eller erfaringer?
#3
i-Pace / 2019 vs 2020
tirsdag 05. november 2019, klokken 13:23
Har fått tilsendt tilbud på ny i-pace på tre modeller (S, SE, HSE), med rask leveringstid (antar det betyr at de står å venter i en garasje). Dog bet jeg meg merke i at dette var tre stk 2019-modeller. En tidligere tråd på forumet sier at de sluttet å produsere 2019-modellene i starten av mars, men denne tråden sa ikke mye om forskjellen på disse modellene.

Noen synspunkter? Verd å spare noen lapper på en ny 2019-mod?
#4
i-Pace / Forvarming med setevarme?
søndag 03. november 2019, klokken 20:17
Har nylig prøvekjørt en i-pace, men glemte ett spørsmål til selgeren;
Er det mulig å aktivere setevarme i forvarmingen?
Og gjerne fortell generelt om varming og innstillinger fra app og bil.

Har i3 fra før, og savner den funksjonen (samt varme i rattet såklart...)

#5
BMW i3 / Nervøs på første kalde morgen
mandag 29. oktober 2018, klokken 14:13
Hadde min første kalde morgen med i3 i morges, hvor gradestokken sto til -6,5. Første som møter meg var rød melding om at lading ikke var suksess. Den har tydeligvis vært på 100%, men sto på 90%, samt at ladeluka blinka rødt. Greit -- 90% er ok, men den har aldri gjort sånt før.
Det tok meg 100m før bilden melder om synkende trykk på alle dekk, og ber meg om å stoppe. Jeg sjekker, men ser ingenting bemerkelsesverdig, så fortsetter de 300 m til bensinstasjon og luftfylling. Bilen ville heller ikke nullstille/ta trykksjekk - bare ula om at dekktrykkene var for lavt. Fylte luft, (minimalt, da jeg akkurat hadde perfeksjonert lufttrykket før helgen), og fikk nullstilt ok. 15 min etter kom det lufttrykkfeiilmelidng på ene dekket, selv om den stabilt sto på det samme som partneren på andre siden. Nok en nullstilling, og de var fortsatt like...
En liten time ut i kjøreturen, kom det rød-meldinger om at frontkameraet var ute av drift...
Skjedde alt dette pga ussle -6,5? Hva skjer når vi går inn i en -15graders vinter? :O

Og bør jeg være bekymret?
#6
BMW i3 / Hvor lenge "varer" parkeringsklimatiseringen?
torsdag 02. august 2018, klokken 14:43
Jeg tenker på den jeg får opp på skjermen på min 2017-modell, og/eller fra appen?
Har hund i bilen, og tørr knapt å løpe inn på butikken å handle én ting før jeg må ut igjen, i frykt for at den har slått seg av.
Har jeg visst tidsuret på denne, kan jeg ha på nedtelling med alarm på telefonen  :)
#7
BMW i3 / Bytte sanger med hjulet på rattet
torsdag 21. juni 2018, klokken 19:22
Ser det er flere eldre poster på dette, men noen som har en fersk oppdatering? Jeg får «ikke tilgjengelig» når jeg forsøker å skifte sanger på spotify (bluetooth og bt). Har heller ikke fått det til med usb, som jeg ser flere påpeker forskjeller på. Ikonet er jo der, bare tull hvis den ikke skal funke.
I min gamle 2016 X1 var det aldri et problem...
takk for svar :)
#8
Kjøpe elbil? / Hva er du ikke fornøyd med?
tirsdag 17. april 2018, klokken 08:09
Jeg skal kjøpe elbil, og alle forum og alle svar jeg leser, er det (selvfølgelig) bare skryt og helligdom -- og alle synes sin bil er best. Men jeg lurer på hva som er i gråsonene? Hva er du ikke fornøyd med? Små eller store ting. Angrer du på at du ikke valgte større bagasjeplass? Varme i baksetesete/ratt? Soltak eller ikke? Fargevalg? Plass til barnesete/vogn? Sto du mellom to biler, og måtte si fra deg en "gode" fra den andre bilen du savner/gjerne skulle hatt? Utstyrspakker? Service?

Og ser at mange bytter elbiler - hva er årsaken til at du byttet merke?
#9
Kjøpe elbil? / Kjøpe elbil
mandag 09. april 2018, klokken 13:18
Er veldig klar over at det er veldig mange tråder med "hvilken elbil skal jeg velge", men jeg kjenner meg ikke helt igjen i alle sammen -- så forsøker en egen!

Jeg/vi vurderer å bytte inn en liten SUV og toseters arbeidsbil inn i en elbil og femseter stor SUV. Dette vil si at elbilen blir min pendlerbil (6,5 mil t/r), samt vanlig småkjøring på kveld og helg. Stor SUV brukes til annen jobb, og til hytta med barn, hund, ski og bagasje.

Mine kriterier for elbil:
Ok bagasjeplass (til at fuglehunden kan sitte bak og se ut vinduet), minimum 4 seter, god rekkevidde, komfort (varme i seter, forhåndsoppvarming), passer i (hurtig!)ladestasjoner. God plass framme (vi er 180 og 190cm). Verd å nevne at jeg er nok litt komfortdyr - setter kjørekomfort, klimaanlegg, god lydopplevelse osv høyt...

Har tittet på eGolf, nye Leaf og i3. Foreløpig er favoritten i3... Budsjettmessig har vi råd til i3, men vet ikke hvor mye ekstra vi virkelig får til denne prisen i forhold til de andre bilene?
Og hva er ventetiden på disse bilene? Hvilke andre biler kan jeg vurdere?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA