Bli medlem i Norsk elbilforening og støtt driften av Elbilforum. Som medlem får du i tillegg startpakke, medlemsfordeler og gode tips om elbil og lading. Du blir med i et fellesskap som jobber for mindre utslipp fra veitrafikken. Medlemskap koster 565 kroner per år. elbil.no/medlemskap
Hovedmeny
meny

Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.

Vis innleggmeny

Emner - Blackhawk88

#1
Model S 2013 - 2022 / Lader til 80%, men så detter den ned
tirsdag 28. mai 2019, klokken 19:39
Jeg har en 2014 Model S P85.
Bilen står så godt som hver natt tilkoblet lader, men øvre grense på 80 %.
Ofte er bilen ferdig ladet lenge før før jeg skal bruke den, typisk i 23-tiden på kvelden og jeg skal ut igjen kl 07.30.

De siste dagene har jeg lagt merke til at bilen ikke har 80% når jeg skal bruke den dagen etter. Da har batteriet falt til 78/79 %. Hvorfor lader ikke bilen seg til 80 % og blir værende der?

Dette er ikke noe stort problem i hverdagen, men når bilen nå skal stå i i 14 dager på flyplassen, hadde det jo vært strøkent å kunne plukke den opp med 80 % når jeg henter den. Planen er å la den stå i lader på flyplassen disse dagene. Vitsen forsvinner jo litt dersom den lades til 80 % første dag og deretter taper seg...

Noen som kjenner til dette?
#2
Zoe / Lade Zoe 100 % hver dag
torsdag 11. januar 2018, klokken 11:33
Vi fikk vår Zoe i desember -17. Bilen brukes mest til småkjøring og batteriet er sjeldent lavere enn 70-80% i løpet av en dag. Fikk installert 3,6 kW hjemmelader ved kjøpet .

Jeg fikk beskjed fra forhandler om at bilen kunne lades hver dag og at det ikke er noe problem at den fullades hele tiden. Når jeg kommer hjem om ettermiddagen setter jeg den til lading og lar den stå i laderen over natta.
Sånn går nu dagan og bilen er fulladet hver dag.
Vil dette skade batteriet? Bør jeg heller kjøre lengre mellom hver lading?

Bilen står i garasje, så det er ikke nødvendig å kjøre komforttimeren om morgenen.
Hva gjøre dere andre som bruker bilen kun til kortere turer i det daglige?
© 2024, Norsk elbilforening   |   Personvern, vilkår og informasjonskapsler (cookies)   |   Organisasjonsnummer: 982 352 428 MVA